Het veldseizoen is inmiddels over de helft heen en de zaal komt dichterbij. Als het weer zo blijft als vorig weekend zouden wij het veldseizoen nog iets verlengen, want het was heerlijk op de velden. Ook wel eens lekker aangezien de vorige die weken ronduit nat waren. Had het mooie weer ook invloed op de resultaten? Dat leest u in de nabeschouwing! 

Eerste overwinning F2
Jazeker! KCC/SO natural F2 heeft afgelopen zaterdag voor het eerst gewonnen! De ploeg van Wietse Ras, Cleo de Winter en Caitlin Dijksman won in Bleiswijk met 3-5 van Weidevogels F2 uit Bleiswijk. Een uitstekend resultaat, zeker gezien het feit dat vele teamspelers nog maar een paar maanden wedstrijdkorfbal spelen. Ga zo door, F2! KCC/SO natural F1 moest helaas de punten laten aan Korbis F2, omdat de leeftijdsgenoten in Waddinxveen met 10-3 te sterk waren voor de ploeg van Sabine Postma en Merel Schneider 

KCC/SO natural E2 is nog op zoek naar de eerste overwinning, na de 8-11 nederlaag op Vriendenschaar E2. Voor de E1 was het wel weer raak: de ploeg van Kirsten en Ivette Voordendag wist met 3-1 te winnen van Sperwers E1. 

D1 eerste kampioen 
Na vier speelronden mogen we de eerste kampioen feliciteren: KCC/SO natural D1! De ploeg van Ilona de Lange en Christian Dekkers was in eigen huis met 9-5 te sterk voor Korbis D1 en kan niet meer ingehaald worden. Een uitstekend resultaat voor de D1. Kan het de overige twee wedstrijden ook winnen? KCC/SO natural C3 leed afgelopen zaterdag haar eerste nederlaag tegen Nieuwerkerk C2 (7-3), waardoor beide ploegen gezamenlijk aan kop gaan. KCC/SO natural C2 leed eveneens het eerste verlies tegen Weidevogels C1 (9-6). Ook de C2 staat nog bovenaan, maar moet nu IJsselvogels C2 naast zich duiden. 

KCC/SO natural C1 leed afgelopen zaterdag ook haar eerste nederlaag. De ploeg van Thom Brandse en Remon Brands verloor in 's-Gravenzande met 14-8 van ONDO C1. Hierdoor staat KCC/SO natural C1 nu gedeeld tweede samen met ONDO C1, terwijl Fortuna/Delta Logistiek C1 de koppositie overneemt. 

A5 blijft koploper ondanks gelijkspel
KCC/SO natural B2 wist voor de tweede keer dit seizoen twee punten bij te schrijven. Het was in eigen huis met 13-10 de baas tegen Oranje Wit B2. De ontmoeting tussen de eerste B-ploegen van KCC en Oranje Wit werd helaas gewonnen door de ploeg uit Dordrecht: KCC/SO natural B1 moest de punten aan de tegenstander laten na een 19-14 nederlaag. 

KCC/SO natural A5 speelde met 6-6 gelijk tegen ADO A2, maar behoudt wel de koppositie. De A5 en Ventura Sport A2 lijken met twee wedstrijden te gaan de kandidaten voor het kampioenschap, en de A5 zou aanstaande zaterdag al een tik uit kunnen delen als de ploeg uit Strijen op bezoek komt in Capelle aan den IJssel. KCC/SO natural A4 boekte in Waddinxveen een nipte overwinning op Korbis A2 (9-10), terwijl KCC/SO natural A3 een zeer nipte zege op de nummer laatst Dijkvogels A1 boekte (14-13). KCC/SO natural A2 leed afgelopen zaterdag helaas haar eerste nederlaag tegen Vitesse A2, dat in Barendrecht met 19-18 te sterk was voor de ploeg van Alexander van Dieren en Jelmer Wassink. 

KCC/SO natural A1 wist geen vervolg te geven aan het knappe behaalde punt tegen PKC/SWKGroep A1. DeetosSnel A1 was in Capelle aan den IJssel met 17-22 te sterk, al bleef het verschil - met name in de eerste helft - miniem. De A1 wist in de eerste helft zelfs tot een 9-8 voorsprong te komen, maar daarna nam DeetosSnel de leiding weer over, om vervolgens in de tweede helft langzamerhand weg te lopen van de Capelse ploeg. Aanstaande zaterdag moeten er punten gepakt worden tegen Vitesse A1. 

7, 9 en 10 revancheren zich 
Mooie resultaten voor KCC/SO natural 7, 8, 9 en 10, die allen wisten te winnen afgelopen weekend. En dat terwijl het 7e, 9e en 10e de week ervoor nog van dezelfde tegenstander verloren. KCC/SO natural 10 won met 7-11 van Dijkvogels 4, waar het vorige week nog 8-9 voor de ploeg uit Maasdijk werd. KCC/SO natural 9 revancheerde zich op de 12-10 nederlaag tegen IJsselvogels 5 en won in eigen huis met 17-10 van de ploeg uit Moordrecht. KCC/SO natural 7 was met 10-8 te sterk voor VIOS 2. Voor KCC/SO natural 8 dus ook een overwinning, tegen OZC 3, waartegen nog niet gespeeld werd. De 9-5 zege betekent de eerste overwinning voor de Capellenaren. 

KCC/SO natural 6 moest helaas in Valto 5 haar meerdere erkennen: de Lierse ploeg won met liefst 12-25 van KCC en lijkt de favoriet voor de eerste plek. KCC 6 staat keurig tweede in de poule. KCC/SO natural 5 staat nog altijd aan kop in de Reserve 3e klasse en won met 11-22 van Rust Roest 5. KCC/SO natural 4 bezet een plek in de middenmoot in de Reserve Overgangsklasse na een 19-26 overwinning op ZKV 2. KCC/SO nastural 3 verloor helaas met 15-13 van Oranje Wit 2. 

KCC/SO natural 2 gaat na 3 wedstrijden in de Reserve Ereklasse aan kop. De ploeg van Robin Diepenhorst en Wilrik Wassink won met liefst 14-25 van KZ/Hiltex 2 en heeft een voorsprong van 2 punten op de nummers 2 uit de poule. KCC/SO natural 1 verloor helaas met 27-25 van KZ/Hiltex.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties