De droom van KCC/SO natural is uitgekomen: na drie jaar op rij geen resultaat is het in het vierde jaar raak. KCC/SO natural won met liefst 20-31 van Avanti en speelt volgend seizoen voor het eerst in de clubhistorie in de hoogste en belangrijkste competitie van het korfbal: De Korfbal League. De Hoofdklassefinale zelf en de vele uren ervoor en -na waren een groot volksfeest. Kortom: puur genieten.

20170325   Avanti 1   KCC 1   2In de middag kon KCC/SO natural optimaal in de Hoofdklassefinale-stemming komen en even goed de PKC-hal analyseren, toen de wedstrijd PKC/SWKGroep - Blauw Wit op de televisie bekeken werd. De sfeer zat er al goed in bij de supporters, die onder het genot van een lekker zonnetje genoten van een (twee, drie etc.) pilsje en meezongen met liederen als "Laat de zon in je hart," inmiddels bijna een klassieker in Capelle aan den IJssel. Rond half zes stroomden er meer supporters binnen en kwam ook de selectie binnen, klaar om om 18:00 uur te vertrekken naar Papendrecht. De Negende man had in ieder geval weer goed uitgepakt met veel vuurwerk, wat wederom een prachtig beeld opleverde. 

Daarna konden ook de supportersbussen naar Papendrecht en stroomde de PKC-Hal langzamerhand vol met zwart-wit en blauw-wit. Het BWD-Legioen had het eerste woord, aangezien de partybus van KCC/SO natural iets later arriveerde en het grootste deel van die bus nog even naar boven ging om hun kelen goed in te smeren. Ook werden de nodige sfeerartikelen, zoals vingerlichtjes, lichtbandjes en een legio aan shooters, uitgedeeld, en steeg de spanning in Papendrecht. Nu moest het gebeuren voor KCC/SO natural.

Vanaf de zijkant zag ik de KCC-spelers lekker inschieten. Zuiver ook, maar dat gaf natuurlijk nog geen garantie voor de wedstrijd. Wel waren velen hoopvol gestemd over de afloop van de wedstrijd, al was Avanti natuurlijk een pittige tegenstander voor KCC/SO natural, gezien de resultaten in de competitiefase. Toen de spelersselecties naar binnen gingen voor de laatste besprekingen en het licht gedimd werd, gooiden de KCC-supporters alle lichtgevende sfeerartikelen alvast op de grond. Het resultaat was veel rommel op de vloer, maar wel een prachtig beeld, en het bleek slechts een voorproefje van dat wat er komen zou. Want tien minuten later tijdens het oplopen werd er een massa aan confetti en streamers de lucht in geschoten. Misschien wel de overtreffende trap van alle door KCC gespeelde kruisfinale- en Hoofdklasse-wedstrijden. Heel de KCC-zijde was zwart-wit gekleurd, en dus duurde het wel een tijdje totdat de hele vloer schoon was en de wedstrijd kon beginnen.

Om 20:09 was het zover en floot scheidsrechter van der Lucht in voor het begin van de wedstrijd. Het was Avanti dat net als in de competitiewedstrijden zorgde voor de openingstreffer, maar KCC boog de achterstand al vrij snel om tot een voorsprong van 2 doelpunten. Avanti kon het verschil tot de 6-8 miniem houden, want hierna haperde de Pijnackerse doelpuntenmachine, zodat KCC/SO natural uit kon lopen tot 6-12. Verdedigend zat het zoals eigenlijk altijd goed bij de Capellenaren en aanvallend behaalde KCC/SO natural een hoog percentage van ongeveer 40 procent, tegenover de 11 procent van Avanti. Zo gingen de Capellenaren met een 7-16 stand de rust in, en leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk.

In de tweede helft liep KCC/SO natural uit naar 10-20. Hierna raakte Avanti ook even op stoom en steeg het percentage bij de blauw-witten aanzienlijk. Rick van den Blink was loepzuiver in de tweede helft en hij zorgde er samen met zijn ploeggenoten voor dat de spanning nog even terugkwam. In een tijdsbestek van 2 minuten scoorde Avanti 4 keer, waardoor het met 16 minuten te gaan opeens 14-20 stond. Van Vloten en Verberk grepen gelukkig op het juiste moment in door een time out te nemen, en hierna hield KCC/SO natural het gat van 6 lange tijd vast. Nog even kwam Avanti terug tot 18-23, maar hierna kwam KCC los, om uiteindelijk uit te lopen tot 19-31. De 20-31 van Avanti was het laatste wapenfeit. Het feestje kon gevierd worden, KCC/SO natural stormde het veld op. De Korfbal League was behaald.

Zo volgden nog vele mooie uren. In de PKC-kantine barstte het feest los en werd KCC/SO natural door PKC/SWK Groep, die de avond zoals altijd uitstekend organiseerde, welkom geheten in de Korfbal League en kreeg aanvoerster Mariska Vos de schaal uitgereikt door burgermeester van Capelle aan den IJssel, Peter Oskam, die genoten had van de wedstrijd. De feestnummers volgden elkaar in rap tempo op, en een klein uur later werd het feest voortgezet in onze eigen kantine. De spelers werden ontvangen met een erehaag, waarna de bierkannen en het bittergarnituur besteld konden worden. De selectie en de supporters feestten nog urenlang door, soms onderbroken door mooie speeches van Cor van Os, Bert Wierenga, Anton van der Heiden, Richard van Vloten en Arthur Carolus (willen we meer of minder KCC?). Langzamerhand kwam het feest in de kantine tot een einde, maar uiteraard werd er op andere plaatsen tot in de vroege ochtend doorgefeest.

Met trots schreef ik deze nabeschouwing. Trots op de selectie van KCC/SO natural, die weer prachtige wedstrijden neerzetten. Trots op de vrijwilligers, die altijd voor iedereen klaarstaan. Trots op de supporters. Trots op KCC. Zo eindigt hier het zaalseizoen voor KCC/SO natural. Dit keer een prachtig einde. Volgend jaar spelen KCC/SO natural 1 en 2 in de Korfbal League. Ik heb er zin in!  De beelden van deze onvergetelijke avond volgen snel! Houd de Facebook-pagina in de gaten! 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties