Alle wedstrijden zijn weer gespeeld en dus is het tijd voor een nieuwe nabeschouwing. Dit weekend werden er mooie resultaten behaald, vooral in de jeugd. Zo versloeg KCC/SO natural F1 Korbis F1 met 7-12, terwijl Korbis vorige week nog met liefst 4-24 won van Vitesse F3. De F2 won met 6-1 van OZC F1. Heeft de clinic gegeven door KCC/SO natural 3 daaraan bijgedragen?

KCC/SO natural 3 zelf won ook haar tweede wedstrijd. Het won in Voorburg met 12-14 van VEO 2 en deelt de koppositie momenteel met TOP Arnemuiden 2 en Nieuwerkerk 3. Ook KCC/SO natural A3 staat bovenaan in haar poule, nadat het Luno A2 met liefst 16-4 versloeg. De 22-7 overwinning van de A2 op Korbis A1 en de 5-15 zege van de D3 op KOAG D3 mogen ook niet vergeten worden! 

KCC/SO natural - KZ/Hiltex 
Hoewel KCC/SO natural in de eerste helft nog een voorsprong van drie punten op de ploeg uit Koog aan de Zaan pakte, kwam het, net als vorige week, slecht de kleedkamers uit en kon KZ/Hiltex de wedstrijd naar zich toetrekken. Uiteindelijk werd het 21-24 voor KZ. Een uitgebreid verslag vind je binnenkort hier

KCC/SO natural 2 - KZ/Hiltex 2 
Het is ook KCC/SO natural 2 niet gelukt om haar tweede wedstrijd te winnen. Gisteren bleek KZ/Hiltex 2 een maatje te groot voor de ploeg van Robin Diepenhorst en nam het de twee punten mee naar Koog aan de Zaan. 

KCC/SO natural 2 begon al slecht aan de eerste helft waardoor KZ/Hiltex 2 al heel snel een groot gat kon slaan. Na een paar minuten spelen stond het al 0-3 voor de uitploeg en even later breidde KZ het gat uit tot 6 doelpunten (4-10). Hierna kwam KCC 2 weer enigszins terug tot een gat van 2 punten, maar verder dan dat kwam het niet. KZ/Hiltex antwoordde telkens op het juiste moment, waardoor het na 70 minuten spelen haar eerste punten binnenhaalde. Eindstand: 14-18. 

Door de nederlaag staat KCC/SO natural 2 momenteel derde, samen met KZ/Hiltex 2. PKC/SWKGroep 2 heeft als enige ploeg alle punten binnengehaald. DVO/Accountor 2, de nummer 2 heeft met drie punten een punt minder dan de ploeg uit Papendrecht. TOP/Quoratio 2 (1 punt) en KVS/Maritiem 2 (0 punten) zijn nog op zoek naar hun eerste overwinning. 

PKC/SWKGroep A2 - KCC/SO natural A1 
KCC/SO natural A1 wint weer! Na de ruime 23-9 overwinning op Albatros A1 werd gisteren ook PKC/SWKGroep A2 aan de zegekar gebonden. Wederom wist de ploeg van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers, ondanks het warme weer, ruim te winnen. 

Vorige week speelde de A1 nog tegen de promovendus van de poule, vandaag speelde het tegen PKC A2, dat al jarenlang meedraait in de middenmoot van de Overgangsklasse. In de beginfase ging het nog redelijk gelijk op tussen beide ploegen, maar na de 3-2 voorsprong nam KCC/SO natural het heft in handen en kwam de zege eigenlijk niet meer in gevaar. KCC/SO natural A1 won uiteindelijk met 14-24 van de ploeg uit Papendrecht. 

Door de ruime zege delen de zwart-witten de koppositie met het Dordrechtse Sporting Delta. De nummers 3 zijn GKV/Enomics A1 en Tilburg A1, die gisteren allebei hun eerste wedstrijd wonnen. De gedeelde hekkensluiters KCR, PKC/SWKGroep en Albatros zijn nog op zoek naar de eerste punten. 

Fortuna/Delta Logistiek B1 - KCC/SO natural B1 
Het is de B1 wederom niet gelukt haar eerste punten te behalen. Wederom verloor de ploeg van Wouter Schippers en Remon Brands met miniem verschil. Na de 12-13 nederlaag tegen PKC/SWKGroep B1, was gisteren ook Fortuna/Delta Logistiek met 15-13 te sterk voor de Capelse ploeg. 

Door de nederlaag is KCC/SO natural nog altijd op zoek naar de eerste punten en staat het gedeeld laatste met Fortis B1 en Vriendenschaar B1. PKC/SWKGroep, Die Haghe en Fortuna/Delta Logistiek delen de koppositie. 

Fortuna/Delta Logistiek C1 - KCC/SO natural C1 
KCC/SO natural C1 wist wel haar eerste punten te pakken na de 3-6 nederlaag tegen PKC/SWKGroep C1. Gisteren won de ploeg van coaches Wilco Knops en Yvar van Hijum in een spannende wedstrijd met 13-14 van Fortuna/Delta Logistiek C1. 

De C1 maakte het zichzelf uiteindelijk nog onnodig lastig, want het begon uitstekend aan de wedstrijd en pakte zelfs een 0-6 voorsprong in Delft. Fortuna/Delta Logistiek wist langzaam terug te komen en in de slotfase nog tot 13-13 terug te komen. Het was echter Kirsten van der Kooij die met een vrije bal de winst voor KCC/SO natural binnenhaalde. Eindstand: 13-14.

Door de overwinning staat KCC/SO natural C1 tweede met liefst vier andere ploegen. PKC/SWKGroep C1 verloor nog niet en is de enige ongeslagen ploeg in de poule. Oranje Wit C1 en KCR C1, beide 1 punt, zijn nog op zoek naar de eerste overwinning. 

Fortuna/Delta Logistiek D1 - KCC/SO natural D1 
KCC/SO natural D1 wist helaas geen goed vervolg te geven aan de uitstekende 12-10 overwinning op Vitesse D1. Fortuna/Delta Logistiek D1 was gisteren te sterk voor het team van Steven Verhoeff en Ilona de Lange. 

De D1 begon nog sterk aan de wedstrijd en pakte een voorsprong van 2 punten. Hierna nam Fortuna/Delta Logistiek de leiding. KCC/SO natural D1 wist na ieder doelpunt van Fortuna nog gelijk te komen, maar uiteindelijk was het Fortuna/Delta Logistiek dat er met de punten vandoor ging. Eindstand: 8-7. 

Door de nederlaag staat KCC/SO natural D1 gedeeld 2e met Fortuna/Delta Logistiek D1. Maassluis D1 staat bovenaan met 4 punten uit 2 wedstrijden. En laat dat nu toevallig de tegenstander zijn van KCC/SO natural D1 volgende week!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties