Zaterdag 8 november begon na een warrige voorbereiding de competitie in de zaal weer. De voorbereiding was niet goed. Tegenstander die niet op kwam dagen, trainingen die niet door konden gaan omdat de zaal toch dicht bleek te zijn. Al met al geen graadmeter of gewenning van de zaalvloer voor de spelers.

De eerste competitiewedstrijd was tegen Dijkvogels 2 uit Maasdijk. De eerste thuiswedstrijd en de start was voortvarend. Nienke had er zin  en binnen 5 minuten met 2 rake schoten was de stand 2-0. Maar daarna zakten we wat weg. Gaven teveel ruimte en maakten teveel fouten onder de korf en met een dame van de tegenstander die vrije worpen er makkelijk inschiet, dan geef je zo de voorsprong uit handen. De rustand was dan ook 6-7.

De tweede helft was vooral aan het einde goed van onze kant. Maar dat was dan al eigenlijk te laat. Na een achterstand van 8-12  scoorde Marcel de 9-12 en gingen we er toch nog in geloven. De wedstrijd werd feller en uiteindelijk kwamen we nog terug tot 12-13. Maar de wedstrijd duurde net iets te kort zodat we met lege handen achter bleven.

Statsitiek: Nienke, Gerbert en Marcel 3x, Sofie 2x en liese 1x.

De tweede zaalwedstrijd op 15 november j.l. was een uitwedstrijd in Pijnacker tegen Avanti 4.  In een ongezellige hal moesten we aan het begin van de avond spelen. Het begin was even stroef want binnen de minuut was het al 1-0.  Via de 2-2 liep Avanti uit naar een 6-3 voorsprong terwijl wij eingenlijk niet eens zo slecht speelden. Alleen weer de afronding liet te wensen over. Maar op de een of ander manier liep het bij Avanti niet meer en ging het bij KCC/Delta Logistiek steeds beter draaien. Na 5 treffers op rij was de achterstand omgebogen naar een 6-8 voorsprong en was het zeer de moeite waard om naar dit team te kijken. Ze gunden elkaar de kansen en veelal werden die dan ook benut.  De rust gingen we in met een 7-10 voorsprong.

Nu moesten we zorgen dat we niet weg zouden zakken en de tegenstander weer terug laten  komen. Dat zou zonde zijn. Maar de tweede helft verliep voorspoedig en langzaam liepen we uit naar 8-13 en 10-16. We bleven prima door korfballen en bleven op ons nivo.  Uiteindelijk werd de eindstand 12-17 en via deze eerste twee punten staan we nu 2e op de ranglijst. Een prima wedstrijd waar iedereen alles voor elkaar over had en elkaar de kansen gunden. We gaan ervoor om dit vol te houden en wie weet wat er dan van komt!!! Volgende week uit tegen de koploper DES 2 uit Delft. Zal een spannende strijd worden.

Bedankt;  Janet en Job voor het doorkomen van jullie eigen wedstrijd om bij ons reserve te zitten.

Statistiek; Wouter 5x, Willem 4x, Michelle 3x, Marcel 2x, Rens en Nouchka en Sheetal 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties