KCC/Delta Logistiek B1 staat gedeeld vierde in de competitie. Zaterdag 30 november is er dan de mogelijkheid een plaatsje te klimmen. B1 speelt tegen de nummer drie, KVS/Maritiem B1, die één punt boven ons staat. Richelle is spijtig genoeg uitgeschakeld door een blessure, maar gelukkig is Dominique bereid haar plaats in te nemen.

KCC/Delta Logistiek begint met zin aan de wedstrijd. We starten met de succesvolle beginbal. 1-0. Helaas zetten we het scoren niet voort, in tegenstelling tot KVS die er twee in legt. Het loopt niet echt lekker, maar we pakken wel de voorsprong terug. Het wordt 5-3. Zo wordt er door gekorfbald tot een ruststand van 7-4 in ons voordeel. Voor het zevende punt is Timo verantwoordelijk, door een schot in de laatste secondes van de eerste helft.

De tweede helft begint vlot. Binnen een paar minuten heeft KVS er twee bij en scoren Anouk en Julian een afstandsschot. Een onderschepping van Timo zorgt ervoor dat eerst Julian nogmaals kan scoren en vervolgens Aron er één maakt. De tegenstander mist een stip en zo staat het 11-6. KCC/Delta Logistiek heeft vertrouwen de punten te pakken en zo de derde positie te veroveren. Maar de wedstrijd is nog niet afgelopen. 11-7. KVS staat slechts vier punten achter en gaat er voor. Ze scoren een doorloper en hun coach voelt de spanning stijgen. Hij begint te schelden, waarna het publiek hem gelijk tot rust maant. Ze krijgen weer een strafworp die er dit keer wel in gaat. 11-8. Met nog vijf minuten op de klok wordt KCC/Delta Logistiek versterkt met twee verse krachten. KVS krijgt het voor elkaar nog een punt dichterbij te komen door een doorloper. Als de tegenpartij twee minuten voor het einde wisselt en er dan nóg één weet te scoren wordt het echt spannend. 11-10. KCC/Delta Logistiek heeft gelukkig de bal en speelt rustig rond in het aanvalsvak. De scheidsrechter constateert een schotbeweging en geeft de bal aan de ploeg die maar al te graag die laatste minuut wil benutten om gelijk te maken. De bal gaat in één pass naar hun aanvalsvak en er wordt geschoten. De bal valt netjes door het mandje. 11-11. KCC/Delta Logistiek baalt en de scheidsrechter kijkt op zijn horloge.

Zodra het eindsignaal klinkt schiet Timo er een afstandsschot in. Maar helaas, de wedstrijd is al afgelopen. De tijd zit er op en de kans op een overwinning is verkeken.

De coaches waren kritisch. Deze zure afloop hebben we aan onszelf te danken, KVS was niet beter. Het enige wat we kunnen doen is er van leren en die ene behaalde punt zo goed mogelijk gebruiken.

Wissels en reserves bedankt, publiek bedankt en tot de volgende wedstrijd.

Ruben Teunisse

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties