Wij zijn blij om Vinario – waar Demi van Oosten werkt – te verwelkomen als één van onze nieuwe sponsoren voor de komende 3 jaar. Vinario is een jong en fris kantoor gespecialiseerd in Advisory & Control en gevestigd in Den Haag. Ze zetten hun kennis en ervaring bewust in en werken voor organisaties die het maatschappelijk belang dienen. Met hun diensten helpen ze non-profit organisaties om financieel volledig in control te zijn. De kennisgebieden zijn voornamelijk financial control, risk management, audit support, interne beheersing vraagstukken, subsidiemanagement, business control en subsidie audits.

De KCC-fanshop is tijdelijk niet bereikbaar.

Mocht je toch iets willen bestellen, stuur dan even een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Afgelopen weken hebben we van de onderhoudscommissie wat oproepen gedaan voor hulp bij klussen op en om het veld. Op beide vrijdagen in de mei vakantie hadden wij slechts 2 handen extra en uiteraard waren wij blij met de handen van Timothy, maar het is toch wel erg teleurstellend dat er niet wat meer leden kwamen helpen.

Na wederom een week rust werd zaterdag in Delft de return tegen Fortuna gespeeld. Eerder (zaterdag 11 mei 2024) lukt het de ploeg van Wilrik Wassink en Henno Ploeg niet om te winnen van de Delftenaren (10-19). Ditmaal was het een hele andere wedstrijd, waarbij Fortuna slordig speelde, veel kansen kreeg maar niet zuiver was. KCC/CK Kozijnen speelde tegen deze topploeg een goede wedstrijd maar vergat in de laatste zes minuten van zowel de eerste als tweede helft de trekker over te halen. Zodoende stond er na het laatste fluitsignaal van scheidsrechters Ronald Buis en Jeffrey Miechels een nipte 15-14 nederlaag op het scorebord. Iets wat in deze wedstrijd niet nodig was geweest.

Op maandag 3 juni en woensdag 5 juni kun je bij korfbalvereniging KCC/CK Kozijnen meedoen met de speciale Doe Mee-trainingen.
Iedereen van 2 t/m 12 jaar is van harte welkom, ook als je nog nooit hebt gekorfbald. 
Meedoen is gratis! Na afloop is er voor alle deelnemers een leuke verrassing.

In het weekend van zaterdag 25 mei wordt er onderhoud gepleegd aan de Van Brienenoordbrug.

Tijdens de werkzaamheden is de A16 parallelrijbaan tussen knooppunt Ridderkerk en afrit 25 Capelle aan den IJssel afgesloten voor alle verkeer, inclusief hulpdiensten en openbaar vervoer.
Ook de op- en afritten 24 Feyenoord en de afrit 25 Capelle aan den IJssel zijn afgesloten. Oprit 25 Capelle aan den IJssel blijft open.

Dit betekent dat het verkeer vanuit het zuiden geen gebruik kan maken van de afslag Capelle aan den IJssel op de A16. U kunt doorrijden en via de A20 KCC/CK Kozijnen gewoon bereiken. Wellicht is het wel handig om rekening te houden met extra reistijd.

Zie https://www.rijkswaterstaat.nl/nieuws/archief/2024/05/a16-van-brienenoordbrug-dicht-voor-onderhoud-24-mei-3-juni-2024.

Zaterdag 22 juni gaan we seizoen 2023-2024 afsluiten. Dat doen we met activiteiten voor iedereen.

Opgeven voor de activiteiten en het eten is niet meer mogelijk.

Slotdag Pukkies, KangoeroeKlup en F-jes
Zaterdag 22 juni gaan we op reis met de Pukkies, KangoeroeKlup en F-jes.
We beginnen om 9:30 uur en eindigen na ons bezoek aan diverse landen om 11:00 uur. Hierna eten we nog een lekkere pannenkoek met elkaar. Wil je daarna nog blijven hangen en kijken naar de andere kinderen, dit is uiteraard geen probleem!
Opgeven kan via dit formulier en vergeet daarop niet aan te geven of je vader en/of moeder ook kan helpen bij deze dag. Alle hulp is meer dan welkom!

Slotdag E, D en C
Zaterdag 22 juni sluiten ook de E, D en C het seizoen af.
We starten met de E, D en C om 11:30 uur en eindigen om 14:00 uur. Tijdens dit tijdsblok gaan we als diverse landen de strijd aan tegen elkaar. Na al die inspanning hebben ook deze kinderen een heerlijke pannenkoek verdiend. Tijdens het eten van de pannenkoek kun je kijken naar de ouderen die dan de onderlinge strijd met elkaar aan gaan.
Opgeven kan via dit formulier en vergeet daarop niet aan te geven of je vader en/of moeder ook kan helpen bij deze dag. Alle hulp is meer dan welkom!

Slotdag B t/m Senioren
Als laatste zullen de B t/m de senioren de dag afsluiten op zaterdag 22 juni. De starttijd voor deze groep is 14:30 uur en het duurt tot 17:00 uur.
Geef je als groep (6-8 personen) op via dit formulier en kom erachter tegen welke landen jullie de strijd aan moeten gaan. Dresscode: kom verkleed als het land dat je toegewezen krijgt.

Culinaire afsluiting seizoen voor iedereen
Na de activiteiten in de ochtend en middag is iedereen 's avonds welkom om vanaf 18:00 uur gezamenlijk met lekker eten het seizoen af te sluiten. Ook ouders van onze jeugd zijn welkom! Het eten zal in buffetvorm zijn met gerechten uit verschillende landen (voor-, hoofd-, en nagerecht). Kinderen kunnen kiezen voor een kindermenu. Geef je hier op voor het eten.

Slotfeest
Na het eten is het tijd voor feest. Voor het feest is opgeven niet nodig. We gaan daar met z'n allen een gezellige avond van maken. Er is geen dresscode, maar het thema is ook hier landen.

Beste leden van de Club van 50,

Over een kleine twee weken is het zover: de ledenavond voor de Club van 50! We hopen natuurlijk dat jullie er allemaal bij kunnen zijn.

Pubquiz
Zoals eerder aangekondigd organiseren we op vrijdag 24 mei een clubavond voor jullie allemaal. Jullie zijn welkom vanaf 19.00 uur, waarna we om 19.30 uur starten met een superleuke pubquiz. Onder leiding van een quizmaster strijden jullie in teams voor de winst!

Hapje & drankje
Als lid van de Club van 50 is deze avond voor jullie natuurlijk gratis. Wij zorgen voor een lekker hapje & drankje tijdens de avond. Elk clublid krijgt 3 consumptiemunten waarmee je per munt een drankje kunt halen. Eventuele extra drankjes kun je gewoon bestellen bij de bar, maar zijn voor eigen rekening.

Laat weten of je komt
We gaan ervanuit dat jullie er allemaal bij zijn 🙂 maar in verband met de voorbereidingen & inkopen krijgen we dit graag nog bevestigd door jullie. Neem gerust ook je eventuele partner mee. Willen jullie ons uiterlijk a.s. zaterdag 18 mei laten weten of jullie er wel of niet bij zullen zijn? Dat kan door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (je mag het ons natuurlijk ook persoonlijk laten weten).

Nog even alles op een rijtje:
Wat: Pubquiz met een hapje & drankje
Wanneer: Vrijdag 24 mei, inloop 19:00 uur, start om 19:30 uur!
RSVP: Laat uiterlijk a.s. dinsdag 21 mei weten of je komt.

We hopen jullie vrijdag de 24e te zien, zodat we er met elkaar een leuk quizfeestje van kunnen maken!

Groet,
Philine en Joëlle

We zijn trots om Algro Flowers & Plants aan boord te hebben als één van onze nieuwste sponsoren voor de komende 3 jaar. Algro Flowers & Plants, met een prachtig assortiment aan bloemen en planten, zal schitteren op onze reclameborden langs het veld, binnen en buiten.

Na een week rust vanwege Koningsdag moest het vlaggenschip aantreden in eigen huis tegen het voor KCC/CK Kozijnen vrij onbekende Fiks uit Oegstgeest. De ploeg speelt knap in de Ereklasse (kan niet degraderen) en had vorig weekend nog verloren van Fortuna uit Delft. De ploeg van Wilrik Wassink en Henno Ploeg moest zich revancheren na een fikse nederlaag in Amsterdam tegen Blauw-Wit (A). In een niet al te hoogstaande wedstrijd, waar de doelpunten duur waren, kwam KCC/CK Kozijnen eigenlijk geen moment in gevaar en boekte een vrij eenvoudige overwinning.

In de week van maandag 5 juni t/m 7 juni bij korfbalvereniging KCC/CK Kozijnen meedoen met de speciale Doe Mee-trainingen.

Iedereen van 2 t/m 14 jaar is van harte welkom, ook als je nog nooit hebt gekorfbald. Meedoen is gratis! Na afloop is er voor alle deelnemers een leuke verrassing.

Ook dit seizoen gaan we weer met activiteiten en een feestje afsluiten. We maken er zelfs twee dagen van.

Na goed overleg, zal KCC/CK Kozijnen na dit seizoen afscheid gaan nemen van Pieter Korteweg. Twee seizoenen lang was hij werkzaam bij onze vereniging. De afgelopen twee jaar hebben we Pieter gezien als een trainer met veel ambitie en heeft hij zich vol ingezet om onze spelers beter te maken. We hebben spelers onder zijn leiding een mooie ontwikkeling door zien maken. Iets waar we als vereniging erg blij mee zijn!

Eerst maar even het SLECHTE nieuws.
Op dit moment moeten we met de arbitrage groep nog 37 verplichtingen wegwerken totdat we bij de 0 zijn en geen boetes krijgen. Er staan voor de resterende 3 competitieweekenden nog wel de nodige wedstrijden gepland en we kunnen nog wel wat wedstrijden kiezen, maar het gaat ons helaas hoe dan ook niet lukken om op het veld alle verplichtingen die KCC/CK Kozijnen heeft gekregen van het KNKV (100 stuks) weg te werken. Ondanks de tomeloze inzet van een groep externe en interne scheidsrechters en beoordelaars.
Waarom niet?  Simpelweg omdat de groep met wie we alle verplichtingen moeten wegwerken te klein is. 
Dat betekent boetes voor KCC/CK Kozijnen en dat is zonde want die geld kunnen we als vereniging dan niet besteden aan andere leuke en/of noodzakelijk dingen.

In dit hemelvaartweekend wisten, ondanks dat veel mensen een lang weekend weg zijn, toch weer groot aantal darters, de KCC-kantine te vinden voor de voorlaatste dartavond van dit seizoen.

Voor de dartavonden van januari t/m juni 2023 maken we een jaarklassement op.

De puntenverdeling is op een dartavond als volgt:
Nr. 1 krijgt 12 punten
Nr. 2 krijgt 10 punten
Nr. 3 krijgt 8 punten
Nr. 4 krijgt 7 punten
Nr. 5 krijgt 6 punten
Nr. 6 krijgt 5 punten
Nr. 7 krijgt 4 punten
Nr. 8 krijgt 3 punten
Nr. 9 krijgt 2 punten
Alle overige deelnemers krijgen 1 punt voor hun aanwezigheid.

De winnaar krijgt een beker aan het einde van het dartseizoen. De beste 4 avonden tellen mee.

PlaatsNaam6-jan10-feb10-mrt7-apr19-mei16-junTotaal
1 Stephan Groeneweg 0 10 12 12 10   44
2 Gerard Reijm 0 12 10 8 0   30
3 Julian Middelkoop 12 0 7 10 0   29
4 Peter Nell 6 8 6 2 4   26
5 Karl Both 0 5 8 5 5   23
6 Thomas Cornelisse 0 0 0 4 12   16
7 Marcel den Ouden 10 0 4 0 1   15
  Olaf Ullersma 8 4 1 1 1   15
  John van der Graaf 0 0 0 7 8   15
10 Gerbert Schippers 0 7 5 1 1   14
11 Roel Visser 2 6 1 0 3   12
  Aart van Dam 0 0 0 6 6   12
13 Paul Oschner 7 1 0 0 0   8
  Stefan Dekkers 3 1 1 0 3   8
  Timo van Dieren 4 1 1 1 1   8
16 Marijn van Wingerden 5 1 0 0 1   7
  Edwin Stans 0 1 2 3 1   7
  Nico Koolmees 0 0 0 0 7   7
19 Ronald Dortland 0 3 1 1 0   5
  Steven Buijs 1 1 1 1 1   5
21 Bo Oppe 0 1 3 0 0   4
  Dave Kalkman 1 1 1 0 1   4
  Rick Stans 0 1 1 1 1   4
24 Jelle van Houdt 1 0 1 1 0   3
25 Jaco Both 0 2 0 0 0   2
  Martin van Dieren 0 1 1 0 0   2
  Koen Houkes 0 1 1 0 0   2
  Anne Dorsman 0 1 1 0 0   2
  Sanne Smaal 0 1 1 0 0   2
  Sydney Schol 0 1 0 0 1   2
  Mauro Orru 0 0 1 0 1   2
  Barry Bonten 0 0 0 1 1   2
33 Ricardo Knoops 0 1 0 0 0   1
  Henno Ploeg 0 1 0 0 0   1
  Tijn van Houdt 0 1 0 0 0   1
  Jan Willem de Winter 0 1 0 0 0   1
  Machelina de Winter 0 1 0 0 0   1
  Caitlin Dijksman 0 1 0 0 0   1
  Merel Sneijder 0 1 0 0 0   1
  Zita Maquelin 0 1 0 0 0   1
  Cleo de Winter 0 1 0 0 0   1
  Anouk Edens 0 1 0 0 0   1
  Dominique Brands 0 0 1 0 0   1
  Waylon van Vugt 0 0 0 1 0   1
  Niels van der Eem 0 0 0 1 0   1
  Maurice Dumee 0 0 0 0 1   1
  Lauren Middelkoop 0 0 0 0 1   1
  Dylan van den Berg 0 0 0 0 1   1

Van maandag 22 mei t/m 28 mei wordt de Capelse Sportweek georganiseerd. Inwoners van Capelle aan de IJssel kunnen in deze week volop kennismaken met alle Capelse sporten en sportverenigingen en zo ook met korfbal en jeu de boules bij KCC/CK Kozijnen.

Een verre uitwedstrijd in Arnhem stond voor de selectie van KCC/CK Kozijnen op het programma. Gezien de stand zou de ploeg van Wassink en Diepenhorst de winstpunten moeten kunnen bijschrijven, maar wellicht met de blamage een seizoen eerder een aantal kilometer verderop in sporthal Valkenhuizen waar Oost Arnhem een knappe eerste zege (20-17) in de Korfbal League tegen KCC/CK Kozijnen behaalde, werd het ditmaal weer een wedstrijd waarbij KCC/CK Kozijnen zich totaal niet in de wedstrijd kon spelen en de thuisploeg naar hartenlust kon aanvallen.

Voor de selectie van KCC/CK Kozijnen stond zaterdag 6 mei 2023 de start van het tweede deel van de veldcompetitie op het programma. Met de nieuwe indeling van de Ereklasse komend seizoen (de Ereklasse gaar bestaan uit 32 ploegen) zijn er voor de ploegen in de Ereklasse geen zorgen. Geen van de ploegen kan een klasse dalen en de wedstrijden worden meer gezien als wedstrijden “om in het ritme te blijven”. Voor KCC/CK Kozijnen stond de return in Capelle aan den IJssel op het programma tegen het Zeeuwse TOP (A). In de heenwedstrijd voor de zaal werd er in Arnemuiden ook al een overwinning geboekt. Nu in Capelle had de ploeg van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst geen enkele moeite met de gehavende Zeeuwse opponent.

Het zonnetje laat zich steeds vaker tussen de wolken door zien en de eerste veldwedstrijden hebben inmiddels plaatsgevonden. We gaan weer richting de zomer en dat betekent dat het korfbalseizoen alweer bijna voorbij is. Natuurlijk kan het seizoen niet eindigen zonder de belangrijkste leden van de vereniging te bedanken.

De resterende wedstrijden van KCC/CK Kozijnen 9 komen te vervallen.

De wedstrijden KCC/CK Kozijnen 9 - WION 6, KCC/CK Kozijnen 9 - Nexus 4 en ONDO (G) 6 - KCC/CK Kozijnen 9 worden dus niet meer gespeeld.

 

In de laatste competitieronde moest de selectie het in Dordrecht opnemen tegen DeetosSnel. De reserves wonnen hun duel knap met 16-19, waardoor het zich plaatste voor de play-off voor het kampioenschap voor reserveteams. Die zal gespeeld worden op vrijdag 3 juni 2022 om 20:30 uur, uit tegen DVO/Accountor 2. Hierna speelde het vlaggenschip tegen DeetosSnel. De nog puntloze gastheer was al weken terug gedegradeerd maar KCC/CK Kozijnen was niet bij machte om de winst bij te schrijven en ging zeer verrassend onderuit in Dordrecht met 16-15.

Zaterdag 25 juni gaan we het seizoen weer afsluiten met een ouderwets gezellige slotdag.

Het programma is voor een deel afhankelijk van de prestaties van onze A1. Zij zijn namelijk nog in de race voor het Nederlands Kampioenschap voor junioren. De finale hiervan zal op de middag van 25 juni gespeeld worden. Om iedereen de gelegenheid te geven daar naartoe te gaan hebben we een programma met plan A en plan B opgesteld:

Op zaterdag 21 mei vond de officiële opening van het Kangoeroeveld en de start van de Pukkie Klup plaats. Met dank aan de Club van 50 is er een mooi hekwerk geplaatst rondom het grasveld naast de kunstgras velden. Hierdoor hebben de kangoeroes en pukkies een eigen sportveld op het KCC-complex.

 We kijken nog even terug op een geslaagde activiteit.

Afgelopen woensdag 18 mei was het weer lekker druk op een zonovergoten KCC-park. Voor de jongste jeugd van 4 t/m 6 jaar was de Giga Kangoeroe middag georganiseerd.

Tijdens het eerste KCC festival stond de laatste thuiswedstrijd van de selectie van KCC/CK Kozijnen van dit veldseizoen op het programma. Onder het genot van een heerlijk zonnetje, met zo nu en dan een straf windje, zagen de vele supporters een KCC/CK Kozijnen dat niet onder de druk van de Friezen uit kwam en moeite had met scoren. De Capelse spitsen werden aan banden gelegd. LDODK/Rinsma Modeplein speelde ook niet groots, maar stonden de gehele wedstrijd voor en konden aan het einde nog weglopen van KCC/CK Kozijnen waardoor er een vertekende grote uitslag op het bord kwam. LDODK/Rinsma Modeplein pakte door de overwinning de definitieve 2e plek voor de kruisfinale.

Helaas was LDODK/Rinsma Modeplein gisteren te sterk voor onze selectie en zijn er (nog) geen kruisfinales binnengesleept. Gelukkig liet het zonnetje zich, tussen de wolken door, regelmatig zien en mochten we vele vrijwilligers verwelkomen tijdens de 1e editie van het ‘KCC Festival’.

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. En voor de volgende spelers is het moment van gaan (helaas) aangebroken.

Na zwart-wit, geel-blauw, spelen we sinds kort met een wit-oranje bal. In steeds meer poules wordt met deze nieuwe bal van Erima gespeeld. We hebben even moeten wachten op de levering, maar inmiddels is de bestelling van deze nieuwe ballen binnengekomen.

Komend seizoen schuiven er weer veel jeugdspelers door naar een hogere leeftijdscategorie. Om deze spelers en de nieuwe spelersgroepen voor te bereiden op deze nieuwe categorie en samenstelling organiseren we ieder seizoen in deze periode doorschuiftrainingen.

De wedstrijd tegend DOS'46 in Nijeveen afgelopen zaterdag verliep volgens een droomscenario. KCC/CK Kozijnen speelde na de 1-0 achterstand zeer sterk tegen DOS’46 en kon vrijuit korfballen. Op een zonovergoten veld (na vele kilometers rijden naar het noorden), ging KCC/CK Kozijnen met 12-14 rusten, maar had het in de tweede helft moeilijk. DOS’46 bleef bij en pakte de voorsprong. KCC/CK Kozijnen knokte zich tot tweemaal toe knap terug in de wedstrijd, maar een actie naar binnen van topscoorder Sanne Alsem, twee seconden voor het einde, betekende uiteindelijk de verdiende zege.

Woensdag 25 mei speelt Feyenoord de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Aangezien Coolsingel en Stadhuisplein helemaal vol en uitverkocht is hebben we besloten om de deuren bij KCC/CK Kozijnen te openen om daar gezellig met z'n allen de wedstrijd te kijken. Om 19:30 uur openen we en om 0:00 uur sluiten we de deuren van de kantine.

De maand mei staat bij KCC/CK Kozijnen in het teken van de ledenwerving. Woensdag 11 mei vond de eerste activiteit in deze serie plaats. Voor de Kangoeroes, F en E waren Doe-Mee trainingen georganiseerd, met medewerking van selectiespelers Anouk, Mauro, Sanne en Ruth.

Nu het zonnetje volop schijnt en de corona-regels versoepeld zijn, is het weer tijd voor de festivalzomer. Natuurlijk kan het 'KCC festival' niet ontbreken op de festival agenda. Op zaterdag 21 mei zal de eerste editie plaatsvinden op Sportpark Schenkel.

Het was afgelopen zaterdag weer ouderwets genieten op ons eigen sportpark Schenkel. In de ochtend zagen we onze kangoeroes vrolijk rondhuppelen op het zonovergoten veld tijdens de vele leuke spellen. De IJsselrunners deden na hun loop een bakkie op ons terras en we mochten weer vele supporters verwelkomen tijdens de wedstrijden van de selectie. Na een welverdiende meivakantie voor de meeste teams, hopen we de komende weken nog meer van deze gezellige zaterdagen te hebben.

Begin april 2022 was er een memorabel moment voor de selectie van KCC/CK Kozijnen. In een rechtstreeks duel met Groen Geel/IJskoud de Beste werd deelname aan de Korfbal League met een jaar verlengd. Ook in het zaalseizoen 2022-2023 speelt de ploeg van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst weer op het hoogste niveau van Nederland. Ruim een maand later en na een oefenduel tegen het Sassenheimse TOP/LITTA, stond de eerste veldwedstrijd weer op het programma. Het Amsterdamse Blauw-Wit kwam op bezoek. KCC/CK Kozijnen leek geen problemen te hebben met de tegenstander, al werd het aan het einde nog billenknijpen, maar de twee punten konden worden bijgeschreven.

Op donderdag 26 mei 2022 zal het jaarlijkse Elftoernooi plaatsvinden. 
Schrijf je in en zwaai je armen alvast warm!


Wie: C t/m Senioren
Waar: velden KCC/CK Kozijnen
Wanneer: donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag)
Inloop: 12:30 uur
Elftoernooi: 13:00 - 18:00 uur
Entreegeld: €5,- per koppel


Inschrijven is niet meer mogelijk. Het maximum aantal deelnemende koppels is bereikt.

De volgende koppels hebben zich al opgegeven:

Update 24-05 om 22:25

 1. Zita Maquelin & Anouk Edens
 2. Caitlin Dijksman & Cleo de Winter
 3. Stefan Rijkaart van Cappellen & Cas Kunst
 4. Mees Oppe & Roel Visser
 5. Tim van Noort & Marco Moerman
 6. Dominique Brands & Aisha van Driel
 7. Sanne Alsem & Annick van der Kooij
 8. Thijn van Houdt & Jelle van Houdt
 9. Karin van der Linde & Nina Wierenga
 10. Bram de Gelder & Rob de Gelder
 11. Koen Houkes & Niels de Gelder
 12. Timothy Hoogakker & Samin van den Berg
 13. Daan Stubbe & Jamie Hoeksema
 14. Max in 't Veld & Florian van de Sluijs
 15. Gerbert Schippers & Stephan Groeneweg
 16. Quinten van Dieren & Rhodé van der Kooij
 17. Timo van Dieren & Sydney Schol
 18. Misja van Dieren & Aron vink
 19. Mauro Orru & Thom Nagtegaal
 20. Dave Kalkman & Lucas Visser
 21. Marieke Duineveld & Sophie Dijkxhoorn
 22. Hannah Weeda & Lilly Weeda
 23. Henk-Jan Schippers & Fleur Hoek
 24. Pieter Korteweg & Jelmer Wassink
 25. Lotte Larooij & Wilco Knops
 26. Sandra Ruigendijk & Janet de Gelder
 27. Maarten Buijs & Thom Brandse
 28. Stefan Dekkers & Michael Wolvers
 29. Wilrik Wassink & Juliette Wassink
 30. Bo Oppe & Julian Middelkoop
 31. Esther den Boon & Dania van Dijk
 32. Sanne Smaal & Mandy Biesbroek
 33. Martijn van der Graaf & Rick Stans
 34. Bianca Kalkman & Chantal Kalkman
 35. Jacco & Jara
 36. Jop Plomp & Marcel Reijm
 37. Stef Smaal & Frenk Smaal
 38. Merel Schneider & Wouter Schippers
 39. Jesse Breestraat & Koen Bückmann
 40. Iris Sturm & Bart Sturm

Twee weken geleden vroeg een ouder aan mij of mijn e-mail uit 2019 over het behalen van het spelregelbewijs nog actueel is. Ja is het antwoord ook al klinkt dat misschien gek! De afgelopen twee jaar zijn natuurlijk bijzondere jaren geweest met soms wel en vaak geen korfbal. Nu lijkt het erop dat we nog wel even actief kunnen en mogen blijven, daarom ook weer aandacht voor de Korfbalmasterz.

Met ingang van 5 juni mogen volwassenen vanaf 27 jaar weer sporten in groepen van maximaal 50 personen zonder 1,5 meter afstand te houden. Jongeren en kinderen hoefden eerder al geen 1,5 meter afstand meer te houden tijdens het sporten.

Op woensdag 16 juni kun je bij Korfbalvereniging KCC/CK Kozijnen meedoen met de speciale Doe Mee-training. Iedereen van 3 t/m 12 jaar is van harte welkom, ook als je nog nooit hebt gekorfbald. Meedoen is gratis! Na afloop is er voor alle deelnemers een leuke verrassing.

De amateursport is door de Corona crisis zwaar getroffen. Veel leden kunnen hun favoriete hobby niet of aangepast beoefenen en daarnaast mist KCC/CK Kozijnen veel inkomsten. Gelukkig zijn er overheidsregelingen waar we aanspraak op kunnen maken, maar juist in deze tijd moeten we het ook van acties hebben voor extra inkomsten.

Toen jij als jonkie in een jeugdteam zat, stonden er drie keer per week twee trainers voor jou klaar: Zodat jij het korfballen kon leren!

Nu jij een ervaren korfballer bent, staat de huidige jeugd te popelen om de korfbalsport te leren. En daarvoor zijn wij op zoek naar enthousiaste trainers. Ben jij er toevallig een?

KCC/CK Kozijnen wil onze leden, ouders van jeugdleden en vrijwilligers nog beter leren kennen. Dat doen wij met behulp van Taakie, een slimme, snelle en leuke online tool. Door het stellen van slechts een paar vragen krijgen wij een goed beeld van al die unieke types die onze club rijk is.

Na het beantwoorden van de vragen zie je waar jouw talent ligt. Mocht KCC/CK Kozijnen eens tegen een uitdaging aanlopen, dan kunnen we met Taakie heel handig 'scouten' wie er plezier aan zou beleven om een helpende hand te bieden.

Corona
De werkgroep en allen die betrokken zijn bij het weer opstarten van de korfbal verdienen een pluim. Heel positief vinden we dat de trainers en spelers/speelsters zich netjes aan de regels houden.
Dat iedereen van onze vereniging graag weer een balletje wil gooien hoeft geen verdere uitleg, echter is het voor de werkgroep wel een heel georganiseer. Belangrijk om te melden is dat er extra coördinatoren nodig zijn. Waarom? Omdat dit in de diverse protocollen vermeld staat. De toestemming van de gemeente geeft dit ook aan. Kortom ons verzoek: Meld je aan! Dit kan via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De donderdag voor wat later het laatste korfbalweekend van dit seizoen bleek te zijn, werd ondergetekende door Sportief Capelle benaderd om 'even snel' te inventariseren wat onze wensen zouden zijn als we in Sporthal Schenkel eventueel misschien een nieuwe vloer zouden krijgen.

Even snel moest dan wel dat weekend want maandag 9 maart vóór 07.00 uur moesten de wensen binnen zijn.

Met een aantal personen binnen de vereniging contact via de app gehad en in het weekend van 7/3 tussen alle jurydiensten, beoordelingen en wedstrijden met Henk Jan even een rondje door de zaal gelopen. 

Dat leverde een mooi lijstje met zeker 5 punten op. We mochten alle wensen doorgeven en als één en ander door zou gaan zou gekeken worden wat technisch en budgettair gerealiseerd zou kunnen worden.

Eind april kwam het bericht dat de jongste jeugd tm 12 jaar weer mocht gaan trainen.

Binnen KCC is onmiddellijk de Werkgroep Korfbalprotocol opgericht die zich bezig ging houden met protocollen, contacten met Sportief Capelle, bekijken van onze materialen (hoeveel hebben we van wat), willen de kinderen en de trainers wel trainen en hoe en met welke materialen kunnen we alles zo goed en vooral ook zo veilig mogelijk voor iedereen regelen. Print op shirts heeft voor ons (met korting) 1,5 meter hesjes bedrukt en Sportief Capelle heeft ons van een eerste lading desinfectiemiddelen voorzien om onze handen en ook het materiaal en onze trainingsomgeving te desinfecteren.

Elk seizoen zijn er scheidsrechters, beoordelaars en waarnemers in de weer om de grote hoeveelheid aan verplichtingen (rompregeling) die wij als korfbalvereniging krijgen van het KNKV weg te werken. 

Omdat dit korfbalseizoen een wel heel abrupt en uiteindelijk vreemd einde heeft gekregen heeft het KNKV besloten om voor dit seizoen de hele rompregeling te schrappen. Dat betekent voor alle korfbalverenigingen geen boetes, maar helaas ook geen bonussen.

Nadat we eerder op basis van de adviezen en richtlijnen onze dartavonden in april en mei hebben geannuleerd, hebben we besloten ook de laatste dartavond, die gepland stond voor vrijdag 12 juni, te laten vervallen. Het dartseizoen 2020-2021 is hiermee dan ook beëindigd.

Tussen alle coronaberichten door is de JTC inmiddels al druk bezig met het komende seizoen. Daarbij zijn we verheugd te kunnen melden dat Gijs ‘t Hart komend seizoen bij de juniorenselectie van KCC zal aansluiten.

Vanaf 6 mei zijn we begonnen met trainingen voor de jeugd t/m 12 jaar. Vanaf woensdag 13 mei zal ook de jeugd 13 t/m 18 jaar van start gaan.
Omdat hiervoor wel enige voorwaarden gelden heeft KCC in samenwerking met Sportief Capelle het KCC korfbalprotocol opgesteld.

Afgelopen week zijn we eindelijk weer gestart met het korfballen. De kinderen in de leeftijdsgroep t/m 12 jaar mochten de spits afbijten en waren volop aanwezig. Iedereen had er zin in en sommigen vonden het ook nog een beetje spannend. Belangrijk was ook dat zowel ouders als de kinderen en begeleiders zich aan de afspraken hebben gehouden. Supergoed.

Komende woensdag maken we een doorstart en breiden we de trainingen uit met de jeugd van 13 t/m 18 jaar. We hopen ook hun in groten getale te mogen begroeten. Via trainers en de JTC worden afspraken doorgesproken dan wel gemaild.

In de persconferentie van dinsdag 6 mei is aangegeven dat we langzaamaan weer mogen gaan sporten in alle leeftijdsgroepen. Wel nog steeds onder de nodige voorwaarden. Natuurlijk willen we allemaal snel starten, maar er moet het nodige worden uitgewerkt en voorbereid. Nog eventjes geduld voor onze 13-plussers dus.

Gelukkig mogen onze jongste korfballers weer trainen. Dat gebeurt conform het KCC KorfbalProtocol opgesteld door de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Er gelden strikte voorwaarden voor het weer mogen heropenen van onze sportfaciliteit en natuurlijk hebben we ook het beste voor met de gezondheid van onze leden.

Op Facebook staan enkele foto's welke een inkijkje geven in de voorbereidingen. (Er is geen Facebook account nodig om deze te zien.)

Beste KCC-ers,

Zo langzamerhand begint het bij iedere korfballer te kriebelen. We willen zo graag weer een balletje gooien.

De afgelopen weken is de werkgroep Korfbalprotocol bezig geweest om alles te organiseren. En dat is gelukt. Het protocol is door Sportief Capelle beoordeeld en we hebben toestemming om te beginnen.

Het einde van het seizoen nadert. Het tweede heeft vroeg in het veldseizoen zijn doel behaald: handhaving. Sterker nog, lange tijd was er nog zicht op de play-offs. Voor het eerste team van onze vereniging staan er nog belangrijke weken voor de boeg. Met het einde in zicht, komt ook het afscheid van een aantal spelers dichterbij.

De ambitie van KCC is onverminderd groot, ondanks de recente degradatie naar de hoofdklasse in de zaal. We verkeren als vereniging in de gelukkige omstandigheid dat ook onze sponsoren gericht zijn op de lange termijn en het volste vertrouwen hebben in de toekomst.

Ook al moeten de laatste wedstrijden van de competitie nog gespeeld worden, de eerste kampioenen zijn al bekend. D3 en C1 van harte gefeliciteerd spelers en coaches!

Ook al moeten de laatste wedstrijden van de competitie nog gespeeld worden, de eerste kampioenen zijn al bekend. D3 en C1 van harte gefeliciteerd spelers en coaches!

Na vele jaren van inzet als wedstrijdsecretaris stopt Wendy van der Waaij aan het einde van het seizoen en gaat op zoek naar iets nieuws binnen de vereniging. De afgelopen jaren heeft Wendy als wedstrijdsecretaris voor de D- en C-jeugd alles in goede banen weten te leiden. Wij willen haar als Jeugd Technische Commissie dan ook enorm bedanken voor haar inzet!

Na vele jaren van inzet als wedstrijdsecretaris stopt Wendy van der Waaij aan het einde van het seizoen en gaat op zoek naar iets nieuws binnen de vereniging. De afgelopen jaren heeft Wendy als wedstrijdsecretaris voor de D- en C-jeugd alles in goede banen weten te leiden. Wij willen haar als Jeugd Technische Commissie dan ook enorm bedanken voor haar inzet!

KV Wageningen was de volgende tegenstander voor het equipe van Wolsink en Van der Steen. Een van de drie finales voor “the road to the Ereklasse”. De komende weken moet de Capelse ploeg er staan om die belangrijke promotie af te dwingen. Met duels tegen Wageningen, SCO en tenslotte Groen Geel een hels karwei om het seizoen goed af te sluiten. In een erg matig duel aan Capelse zijde is een breuk ontstaan in de titelrace. Groen Geel won zoals verwacht van KV Mid-Fryslan en staat door het verlies van KCC nu weer gelijk met KCC/SO natural. Door de overwinning van KV Wageningen mengen zij ook zich in de race.

Woensdagmiddag 22 mei vond de jaarlijkse GIGA Kangoeroemiddag plaats bij KCC/SO natural. We mochten een recordaantal van 43 deelnemertjes van 4 tot 6 jaar verwelkomen op ons park. Onder een lekker zonnetje werd er weer fanatiek meegedaan aan de warming-up, het spellencircuit en de miniwedstrijdjes. Na afloop waren er heerlijke pannenkoeken met ranja en water, en kregen alle deelnemers een tasje met iets lekkers, een mooie teamfoto, en meer informatie over KCC/SO natural en de KangoeroeKlup.

Geachte leden, ouders van leden,

De enquête omtrent het rookbeleid voor KCC/SO natural is meer dan 300 keer ingevuld!
Het bestuur en de werkgroep rookbeleid hebben de uitslag van de enquête besproken.
Hieruit blijkt onder anderen dat er een groot draagvlak is onder onze leden en ouders van leden om een rookbeleid te ontwikkelen.

De korfbalmissie voor de promotie naar de Ereklasse duurt voort met de overwinning op De Meeuwen. Er zitten in de stand nog een tweetal ploegen ons op de hielen en die moeten zo snel mogelijk achter ons gehouden worden. Zowel Wageningen als Groen Geel dingen nog mee voor de “prijzen”. En laten dat nu de tegenstanders zijn die KCC/SO natural in de slotfase van de competitie nog tegen komt. Komend weekend wacht een zware wedstrijd in eigen huis tegen Wageningen (uit werd het 15-20), maar het is en blijft een lastige tegenstander, die in de zaal ook nog meedeed voor een gooi naar de Korfballeague. Daarna komt het Friese SCO nog naar Capelle, maar de klapper zal naar verwachting op 15 juni moeten plaatsvinden, uit in Wormer tegen Groen Geel.

Al voor acht uur stonden er 20 darters ingeschreven. Met vier dartbanen betekent dat met z'n vijven bij een bord. Beide organisatoren vonden dat druk genoeg en besloten zelf niet mee te doen. Stephan Groeneweg liet zich niet gek maken door de drukte en won ook deze dartavond. Gerard Reijm werd tweede en Ricardo Knoops ging er met de derde prijs vandoor.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

De bekercompetitie zit er bijna op. Zowel KCC/SO natural B1 als de A1 hebben zich geplaatst voor de finale. De B1 speelde in de halve finale uit tegen Vriendenschaar (H) en wist daar de winst mee naar huis te nemen (15-17). Op de dag van de finale is de B1 echter voor een korfbal promotietrip in Portugal, zodat de vraag is met welk team KCC/SO natural die dag zal aantreden. Ook voor KOAG staat er die avond al een competitiewedstrijd op het programma, maar waarschijnlijk kan die nog wel verzet worden.

De A1 speelde een dag later in Dordrecht tegen Sporting Delta A1. De Dordtse formatie komt in de reguliere competitie uit tegen KCC/SO natural A2 en dus was deze laatste hobbel voor de ploeg van Diepenhorst en Molendijk een redelijk eenvoudig karweitje. Vooral in de tweede helft ging het gas erop en werd er een dikke overwinning behaald.

Er zijn weer enkele weken voorbij dus kun je weer een avondje darten bij KCC/SO natural.

Nu lijkt het op televisie allemaal heel gemakkelijk, maar we kunnen je vertellen dat het toch echt best moeilijk is. Daarom spelen we verschillende dartspelletjes zodat iedereen met veel plezier zijn of haar pijlen kan gooien.

Komk gezellig meedoen. Dat kost maar €2,50, waar we drie leuke prijzen van kopen en voor de rest veel gezelligheid bieden. We beginnen om 20:00 uur en je kunt al lekker ingooien vanaf 19:30 uur.

Tot vrijdag!

Na twee korfballoze zaterdagen werd zaterdag 12 mei 2019 de competitie hervat in Maarssen waar KCC/SO natural moest aantreden tegen OVVO/De Kroon. Het is al even geleden dat KCC/SO natural en OVVO/De Kroon elkaar in competitieverband troffen. De play-off in de zaal waarbij die ene doorloper het verschil kon maken, staat nog bij menig supporter op het netvlies. Maar seizoenen later speelt KCC/SO natural weer tegen de ploeg van Van der Putten en Aukes. KCC/SO natural is de trotse koploper in de HKA en wil zo snel mogelijk terug naar de Ereklasse. OVVO/De Kroon daarentegen is de hekkensluiter in deze poule en moet alle zeilen bijzetten om ook volgend seizoen nog Hoofdklasse te spelen.

Adrienne van Ofwegen heeft te kennen gegeven de overstap te maken naar korfbalvereniging DVO uit Bennekom. De sinds 7 jaar bij KCC speelachtige dame hecht grote waarde aan de uitdaging die gepaard gaat met het spelen in de Korfbal League. Om die uitdaging te kunnen vinden heeft ze besloten KCC/SO natural te verlaten, tot grote spijt van de club.

Later dan gebruikelijk heeft er ook een voorselectie plaatsgevonden voor het RTC Rotterdam <13 team.

Na 3 voorselectietrainingen is Esther den Boon gekozen voor dit team.

Beste allemaal, 

Omdat op vrijdag 8 juni a.s. KCC/SO natural 2 een kruisfinale wedstrijd speelt voor het Nederlands Kampioenschap in de Reserve Ereklasse betekent dit dat we het hoofdveld intact moeten laten tot dat deze wedstrijd gespeeld is.

Dat is natuurlijk prima want ook wij zijn blij dat KCC/SO natural 2 het zover geschopt heeft, maar als alles volgens schema verloopt beginnen ze uiterlijk maandag 11 juni aan onze velden. 

Dit betekent dat dan alle sponsorborden met bijbehorende rails rondom veld 1 verwijderd moeten zijn, alle voetplaten netjes in de stellingen moeten liggen en alle losse rommel rondom de velden weg moet zijn.

KCC/SO natural heeft zich zaterdagmiddag 26 mei 2018 een goede uitgangspositie verschaft voor de climax komende zaterdag in Amsterdam tegen AW.DTV. Op een vrij heet sportpark Schenkel werden belangrijke punten gepakt tegen het Friese LDODK/Rinsma Modeplein. De ploeg uit Gorredijk had nog een kans voor de play-off, maar wilde liever hun 2e in de reserve Ereklasse houden en verscheen dus met een gehavend vlaggenschip ten tonele. Sommige spelers speelden zelfs twee wedstrijden met zo'n 28 graden! Ook werd er afscheid genomen van spelers en staf in de laatste thuiswedstrijd.

Zaterdag  26 mei wordt er bij voetbalvereniging SVS een groot voetbaltoernooi georganiseerd. Logischerwijze zullen er weinig parkeerplaatsen over zijn op Sportpark Schenkel.

Probeer daarom indien mogelijk de fiets mee te nemen naar KCC/SO natural. Het is toch lekker weer en het is een goede warming up voor je wedstrijd.

I.v.m. een openingsceremonie en openingswedstrijd zal ook vrijdagavond al druk zijn.

 

Aan alle leden van KCC,

Per vandaag is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht geworden.

AVG is geïntroduceerd om de Europese gegevensregulering te verenigen, en ervoor te zorgen dat alle wetgeving binnen Europa betreffende gegevensbescherming op identieke wijze wordt toegepast. Het zal EU-burgers beschermen tegen organisaties die hun gegevens onverantwoord gebruiken en geeft hen de leiding over welke informatie wordt gedeeld, waar en hoe het wordt gedeeld.

Zoals al eerder gemeld, is het bestuur al weken aan de slag en is KCC al heel ver met de implementaties.

Het seizoen is nog lang niet voorbij voor zowel het tweede als het eerste. Met krakers voor het eerste tegen AW/DTV en kruisfinales voor het tweede is er nog een hoop om voor te strijden. Het is zaterdag echter wel de laatste thuiswedstrijd voor maar liefst 13 selectieleden. Er zullen 2 verzorgers, 4 coaches en 7 spelers vertrekken. Dat is natuurlijk niet zomaar iets, maar een moment om even bij stil te staan.

De korfballers van KCC/SO natural 2 hebben zich knap geplaatst voor de kruisfinales om het Nederlands Kampioenschap in de Reserve Ereklasse.

Als het tweede eerste wordt in de poule, spelen ze vrijdag 8 juni de halve finale thuis tegen de nr. 2 uit de andere reserve Ereklasse (PKC/SWKGroep). Eindigt het tweede als tweede, dan spelen ze vrijdag 8 juni uit tegen de nr. 1 uit de andere poule (DOS'46).

Als het tweede ook de halve finale weet te winnen, spelen ze vrijdag 15 juni om het reserve landskampioenschap.

Wij verplaatsen daarom de dartavond van 8 juni naar vrijdag 22 juni!

Van het geld dat opgehaald is met de CASH4JECLUB actie is een aantal dingen gekocht voor de jeugd.

Onderdeel 1, de babyschommel, hangt al weer en weekje.

Onderdeel 2 was al door de onderhoudscommissie gemonteerd en is belangeloos vrijdag 18 mei stevig met beton in de grond geplaatst door Aannemings- en transportbedrijf Gebr. Kalkman B.V.  Het wipelement, de wip scooter kan dus veilig gebruikt. Gebr. Kalkman heel erg bedankt voor jullie goede werk. We zijn er erg blij mee (ook met de extra klus die jullie voor ons gedaan hebben).

Vrijdag 11 mei werd er weer gedart. Ondanks, of misschien wel dankzij, dat het vakantie was, konden we weer zestien deelnemers noteren. Een aantal introducees brachten het niveau omhoog en het was er niet minder gezellig om. Nieuwkomer Nico Koolmees won deze avond. Stephan Groeneweg werd tweede en Gerard Reijm derde.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Beste KCC-leden,

Zoals jullie wellicht weten gaan de sportvelden van KCC/SO natural aan het eind van het korfbalseizoen op de schop. De grote velden worden ingeruild voor kleinere velden. Door deze planning is het dit jaar helaas niet mogelijk om een slotdag te organiseren. In plaats daarvan zal er morgen (26 mei) een slotavond plaatsvinden.

Gevoelsmatig hebben we er lang op moeten wachten en het is natuurlijk nog niet gerealiseerd, maar het gaat dan toch eindelijk gebeuren... WE KRIJGEN NIEUWE VELDEN!

KCC/SO natural wil ook volgend seizoen weer uitkomen op het allerhoogste niveau van Nederland, de Ereklasse. In de zaal speelt het eerste in de Korfbal League en qua aansluiting van het programma zou het mooi zijn als we ook op veld in de Ereklasse blijven spelen. De spelers en staf hebben ondersteuning nodig. Jij kan in de wellicht beslissende wedstrijd mee met de supportersbus naar Amsterdam. Geef je dus vandaag nog op!

Na het vertrek van Gertjan Meerkerk en Christian Dekkers is er ook vrolijk nieuws te melden op het spelersfront. Eliza Roest heeft besloten volgend seizoen tóch te blijven spelen bij KCC/SO natural.

Sydney Schol zal vanaf aankomend seizoen uitkomen voor de junioren selectie van KCC/SO natural. Sydney (16 jaar) speelt momenteel in de A1 bij DeetosSnel en heeft daar ook de verschillende jeugdteams doorlopen. Hij is zich momenteel aan het voorbereiden op zijn HAVO examen en wil daarna graag fysiotherapie gaan studeren in Rotterdam.

Vrtijdagavond 11 mei wordt er weer gedart bij KCC/SO natural.

Zoals gewoonlijk kun je inschrijven vanaf 19:30 uur en rond 20:00 beginnen we. Meedoen kost €2,50 en voor de beste drie darters hebben we prijzen.

De scheidsrechterscommissie of arbitrage commissie (omdat we meer doen dan alleen maar fluiten) is op zoek naar leden die zich willen inzetten als scheidsrechter.

Voor korfballessen op een aantal basisscholen zijn we op zoek naar (jeugd) leden die het leuk vinden om één of meerdere korfbal gymlessen te geven, tegen een vergoeding, op Capelse basisscholen de komende weken.

De JTC is al een aantal maanden aan het vooruitkijken naar het komende seizoen. Zoals het er nu uitziet zal KCC/SO natural het seizoen 2018-2019 starten met 19 jeugdteams. Om al die jeugdteams te voorzien van enthousiaste trainers/coaches is de JTC op zoek naar trainers/coaches. We zijn al enige tijd in gesprek met de huidige groep trainers/coaches maar we hebben nog enkele teams die nog niet voorzien zijn van 2 trainers/coaches.

Op Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei) spelen de talenten van Rotterdam onder 15, Zuid West onder 17 en Zuid West onder 19 een RTC toernooi. Doe je niet mee met het Elftoernooi? Dan kan je natuurlijk een kijkje komen nemen.

De selectie van KCC/SO natural reisde zaterdag af naar de hoofdstad waarbij gastheer AKC Blauw-Wit (A) de sparringpartner was. In Capelle aan den IJssel werd er nog verloren van de ploeg van Barry Schep. Na het verlies tegen Fortuna/Delta Logistiek, waar er zeker punten gepakt hadden kunnen worden, moest de knop om. Een zware opgave voor KCC/SO natural, maar hoe zou Blauw-Wit het veld in komen?

Afgelopen zaterdag stond in het teken van cruciale wedstrijden en afscheid nemen van enkele spelers, maar deze zaterdag gaat ook de boeken in als de eerste tropische dag van 2017. En dat was te merken ook, want het was als speler, scheidsrechter en supporter zijnde eigenlijk niet te harden. Gelukkig werden er genoeg maatregelen genomen om de hitte (proberen) tegen te gaan, maar dat neemt niet weg dat het erg lastig spelen was. Desalniettemin werden er gisteren weer de nodige wedstrijden gespeeld, dus tijd voor de laatste nabeschouwing van het seizoen!

Afgelopen zaterdag was de jaarlijkse bijeenkomst van de Club van 50. Op een zonovergoten sportpark Schenkel genoten de leden van de Club van 50 - rondom de wedstrijd van het eerste tegen DVO - van een drankje en een hapje. Ik wil natuurlijk alle mensen die zaterdag geholpen hebben hartelijk bedanken en dan met name achter de bar en in de keuken.  Wil je ook lid worden van de Club van 50, hier vind je alle informatie

Zaterdag 27 mei 2017 was de laatste ronde van dit seizoen. De selectie mocht het thuis opnemen tegen DVO/Accountor uit Bennekom. De wedstrijd was om "des keizers baard". Er stond voor beide ploegen niks meer op het spel, waardoor de wedstrijd niet op het scherpst van de snede gespeeld hoefde te worden. En dankzij de krankzinnige weersomstandigheden, insmeren met factor 30 op het veld was te weing, was het knap dat de spelers in de arena er nog een goede pot korfbal op de mat neerzetten. De supporters langs de kant snakten ook naar schaduw en de korte zijde onder het scorebord was dan ook direct aardig vol. Na een eerste goede 20 minuten, met een 5-3 stand, was het KCC/SO natural dat uiteindelijk de gehele wedstrijd achter de feiten aanliep en tegen een 15-20 nederlaag aanliep.

Op donderdag 25 mei 2017 was het weer tijd voor het jaarlijkse Elftoernooi bij KCC/SO natural. Maar liefst 40 koppels hadden zich aangemeld om de grote wisselbeker te veroveren. Vorig jaar gingen Ed & Nik van der Steen er met de beker vandoor. Dit jaar was dit helaas geen koppel, maar vond Nik in Christian zijn nieuwe compagnon om de beker te veroveren.

Op zaterdag 27 van 16:00 uur tot 22:00 uur vindt in het Schollebos de Dag van het Park plaats. Er rijdt een pendelbus vanaf Sportpark Schenkel naar het Schollebos, dus het zou vanmiddag erg druk kunnen worden met parkeren. KCC-ers hou hier rekening mee en kom zoveel mogelijk op de fiets. Als het te druk wordt kan je misschien niet op het sportpark parkeren en word je doorverwezen door de verkeersregelaars. Dan kan het zijn dat je dus een stukje zal moeten lopen naar onze velden.

Morgen staat alweer de laatste speelronde op het programma en dan zit het seizoen er voor bijna alle teams alweer op. In de afgelopen weken zijn er al 6 KCC-teams kampioen geworden en daar kunnen in de laatste speelronde nog een aantal teams bij komen. Dan zal er in ieder geval wel hard gestreden moeten worden voor de zege, en dat kan uiteraard niet zonder steun van de Capelse supporters! Tijd voor de voorbeschouwing.

Bij aankomst was het nog rustig aan de bar. Natuurlijk was familie Reijm weer present voor de barbediening, maar nog geen darter te zien. Toch maar snel de borden ophangen. Al tijdens het ophangen van de borden zagen we de eerste deelnemers binnendruppelen. Even over acht uur stonden er toch weer 18 darters op de deelnemerslijst. Het werd een avond van behoorlijk niveau. Vooral Stephan Groeneweg liet zich weer gelden, maar daar staat dit seizoen geen maat op. Hij won dan ook deze avond. Maar ook Gerard Reijm verkeert in topvorm en werd tweede met slechts 1 punt achterstand. Marcel den Ouden completeerde de top drie.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Maarten Medendorp zal volgend seizoen de trainer/coach zijn van KCC/SO natural 3. Maarten, geen onbekende bij KCC/SO natural, kijkt er naar uit om met deze jonge, talentvolle groep aan de slag te gaan in de reserve overgangsklasse.

Het einde van het seizoen komt nu echt dichtbij nu de een-na-laatste speelronde voorbij is. Vele beslissingen zijn al gevallen of zijn zo goed als gevallen. Afgelopen zaterdag hebben een flink aantal ploegen zich toegevoegd aan het kampioenenrijtje, waar eerst KCC/SO natural A1 de enige kampioensploeg was. Daarnaast zijn er nog genoeg ploegen die op de laatste speelronde het kampioenschap binnen kunnen halen. Welke dat zijn, dat lees je in de een-na-laatste nabeschouwing van het seizoen.

Afgelopen woensdag 17 mei vond de jaarlijkse GIGA Kangoeroemiddag weer plaats. Een kleine 40 kinderen tussen 3 en 7 jaar trotseerden de hitte en vermaakten zich met allerlei bal- en tikspelletjes. Ook was er een springkussen, en kon iedereen op de foto met de GIGA Kangoeroe. Vanwege de warmte waren er diverse waterspelletjes in het programma ingelast. Zowel de kangoeroes als de begeleiders hebben het dan ook niet drooggehouden.

Tempo maken, bewegen, verrassend zijn, voor elkaar werken, verdedigende houding, druk geven, plezier maken, durven. Waar dit voor sommige mensen nietszeggende kreten zijn, kunnen de spelers van de D1 deze speerpunten wel dromen.

Geef je nu op voor de Slotdag op zaterdag 24 juni. Zie de de posters hieronder voor het ochtend- en middagprogramma.
Vragen of jezelf opgeven? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Donderdag 25 mei a.s. zijn er vanwege Hemelvaartsdag geen trainingen. Indien ploegen uitwijken naar een andere avond dan zullen de trainers dit met hun ploeg communiceren.

De wedstrijd KCC/SO natural A4 - Vriendenschaar (B) A2 van 20 mei wordt gespeeld op woensdag 24 mei om 20:00 uur
De wedstrijd Nieuwerkerk A4 - KCC/SO natural A4 van 27 mei wordt verplaatst naar maandag 29 mei om 19:30 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural A4.

Wij hebben geconstateerd dat wij van een aantal kinderen nog geen betaling van het kampgeld (€ 72,50) hebben ontvangen.

Wij verzoeken jullie het verschuldigde bedrag zo spoedig mogelijk (in ieder geval voor 30 mei a.s.) over te maken op rekeningnummer NL75 INGB 000 4272490 o.v.v. Kamp 2017 + je naam.

Alvast bedankt!
De kampcommissie

Wie zaterdagmiddag aanwezig was op de Andoornlaan in Papendrecht moest even duidelijk tweemaal kijken naar het scorebord en ook teletekstpagina 636 zal meerdere malen ververst zijn, want het is toch werkelijk gebeurd. PKC/SWKGroep was de ongeslagen koploper in de Ereklasse B en zou freewheelend naar de playoffs gaan. KCC/SO natural kwam op bezoek en dat zou voor de Papendrechters een eenvoudige horde moeten zijn gezien de wedstrijd in Capelle. Door een matig schotpercentage van PKC kon KCC/SO natural een historische zege boeken aan de Andoornlaan.

Het is ons arbitrage team ook dit seizoen weer gelukt om alle verplichtingen weg te werken en de maximale bonus te bereiken. Zowel in de zaal als op het veld maximaal gepresteerd en ook nog andere verenigingen geholpen. Dat betekent voor komend seizoen 2017-2018 dat alle ploegen beginnen met geen enkele punt in mindering. Trots op alle fluiters, beoordelaars, juryleden, begeleiders, examinators, opleiders, etc.

Bedankt voor jullie tomeloze inzet en bereidheid tot ruilen of extra wedstrijden.

Met vriendelijke groet,
Saskia van Vlaanderen-Kanij
scheidsrechterscoördinator KCC/SO natural

Nee, bij KCC/SO natural kun je geen tienduizenden euro's aan prijzengeld in de wacht slepen. Sterker nog, je moet €2,50 betalen om mee te doen. Voor de beste drie darters van de avond hebben we wel een leuke bescheiden Bol.com bon.

Niet geinteresseerd? Mooi, dan behoor je ook niet tot onze doelgroep. Wij darten namelijk graag met mensen die het voor de lol doen, er een gezellige avond van maken en ook staan te juichen als iemand anders het goed doet.

Behoor jij tot die laatste groep? Kom dan vrijdag 19 mei naar sportpark Schenkel. We beginnen om 20:00 uur. Inschrijven en warm gooien kan vanaf 19:30 uur.
Tot vrijdag!

Met het naderen van het einde van het seizoen worden de plaatsen verdeeld in de komende weken. Na afgelopen zaterdag doen er nog veel KCC/SO natural-teams mee in de strijd om het kampioenschap. KCC/SO naturalA1 mocht zich na zaterdag in ieder geval de eerste kampioen noemen, en promoveert daarmee terug naar de A-junioren Hoofdklasse. Het was niet het enige team dat goede zaken deed. Tijd dus voor de nabeschouwing, waarin we zoals gewoonlijk terugblikken op de afgelopen speelronde.

Na twee uitstekende wedstrijden tegen landskampioen TOP (S) heeft de ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk zich veilig gespeeld. Zaterdag speelde het eerste tegen KZ/Hiltex 1 in Koog aan de Zaan. Op een mooi en zonovergoten complex had KCC/SO natural het erg moeilijk en door twee keer even gas te geven won KZ eenvoudig met 26-17.

Na twee weken afwezigheid is de voorbeschouwing weer terug! Tijd om vooruit te blikken op een hoop interessante wedstrijden, want nu het einde van het korfbalseizoen nadert, worden de plaatsen verdeeld. Een hoop teams maken (weer) kans op het kampioenschap, terwijl er nog een aantal teams die hard moeten strijden tegen degradatie. Wie komen er morgen in actie?

Zoals jullie waarschijnlijk al gemerkt hebben jullie tweemaal de voorbeschouwing moeten missen. Ook hier werd (een korte) vakantie gevierd en we pakken de draad weer op met de nabeschouwing! Hoe deden de teams het afgelopen zaterdag? Nou, zeker niet verkeerd! KCC/SO natural F1 boekte haar eerste overwinning sinds tijden en deed dat met verve: Nexus F1 werd met liefst 3-17 verslagen. KCC/SO natural D3 won met 8-1 van Olympia D2, waardoor de ploeg van Martin van Dieren soeverein aan de leiding staat in de poule. KCC/SO natural A2 versloeg concurrent Avanti A1 met 22-18 en blijft nog altijd in het spoor van TOP Arnemuiden A1, en voor KCC/SO natural 6 is de tweede plaats nog altijd in zicht na een 16-14 overwinning op Reeuwijk 3.

KCC/SO natural speelde zaterdag uit tegen TOP/Quoratio en was voorbereid op een getergde tegenstander die de verrassende nederlaag van twee weken geleden wilde wegpoetsen. Maar door de afwezigheid van Jet Hendriks, Mick Snel en Paul Anholts bij de landskampioen hadden de Sassenheimers flink wat aan kwaliteit ingeleverd, zodat er ook deze wedstrijd kansen waren voor de zwart-witten.

Aan de ouders, verzorgers en iedereen die het kamp een warm hart toedraagt,

U heeft ze misschien al in de kantine zien hangen: de intekenlijsten voor de levensmiddelen van het kamp! Net als alle andere jaren kan hierop ingevuld worden welke levensmiddelen u eventueel wilt sponsoren.

Aangezien de meeste teams mogen genieten van een welverdiende meivakantie, stond er maar een beperkt aantal wedstrijden op het programma. KCC/SO natural 1 en 2 mochten net als vorige week het veld op, terwijl KCC/SO natural A1 na een week pauze weer aan de bak mocht. Tijd voor de nabeschouwing!

Maar liefst vijf weken zaten er tussen de laatste twee dartavonden. Iedereen stond dus ook te popelen om weer een pijltje te gooien. De avond begon rustig, maar al snel stonden er toch weer 19 deelnemers op papier. Veel vertrouwde gezichten en een enkele nieuweling. Ook de winnaar was weer als vanouds; Stephan Groeneweg won dit keer niet alle spellen, maar vergaarde toch over de hele avond weer de meeste punten.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Even leken we een makkelijk aantal te hebben omdat 20 deelnemers nu eenmaal lekker verdeelt. Helaas hadden we iemand dubbel genoteerd dus met 19 darters werd de dartavond gestart. Nadat we als KCC/SO natural te gast zijn geweest bij Velox, konden we nu Laurens en Arno begroeten, die eens kwamen kijken hoe wij verschillende spellen spelen. Het bleek een avond te zijn waarbij de darters er geen genoeg van konden krijgen en graag nog een vijfde spel speelden. Dat deed bijna, de op dat moment bovenaanstaande, Stephan Groeneweg de das om, maar hij kon zijn eerste plaats nog net consolideren. Gerard Reijm viel door het laatste spel van het podium maar kon er gelukkig om lachen.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Nadat afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijden zijn gespeeld kijkt iedereen al uit naar de slotdag om het seizoen af te sluiten. Er komt echter nog 1 echte topwedstrijd aan. De spelers van de selectie hebben namelijk een uitnodiging ontvangen van een van de beste kampioensteams uit de geschiedenis van KCC om nog 1 wedstrijd te spelen.

Zaterdag 28 mei 2016, de laatste competitieronde van deze jaargang. Voor KCC/SO natural stond er niets meer op het spel, voor Fortuna/Delta Logistiek daarentegen wel. Konden zij hun 1e plaats behouden en spelen ze dan in de play-offs een thuiswedstrijd? Het werd meer een wedstrijd van het lange, slopende seizoen afsluiten en afscheid nemen van spelers en coaches.

Aanstaande zaterdag spelen de meeste teams dan echt hun laatste officiële wedstrijd van het veldseizoen. Alleen KCC/SO natural A4 speelt na dit weekend nog een competitiewedstrijd, terwijl KCC/SO natural B1 en A1 in de bekerfinale spelen tegen DeetosSnel. Verder wordt de komende periode een periode van shirts inleverenselecteren en de slotdag. Op 18 juni sluiten we het seizoen zoals altijd weer feestelijk af met activiteiten, een barbecue, en (nieuw dit seizoen) een afsluitende Beach Party. Klik hier voor meer informatie.

In voorbereiding op het nieuwe seizoen hebben wij de volgende teamindelingen gemaakt.

Mochten jullie naar aanleiding van de indelingen nog vragen hebben, neem gerust contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Een sportieve groet,

Technische Commissie KCC/SO natural

Het einde van het seizoen nadert en de zomer lonkt.

Dit seizoen zijn we begonnen met de online spelregelcursus Korfbalmasterz. Inmiddels zijn er 36 leden die hun certificaat hebben behaald. Naast de eerder genoemden in de berichten op de site een felicitatie voor: Dominique, Timo, Esmée, Dave, Robin, Mark, Cleo, Jacintha, Maaike, Marit, Koen, Laura, Chantal, Tessa, Manouk, Mark, Patrick, Nik, Bianca, Nicole, Wouter, Henk-Jan, Daniëlle, Simone, Robbert, Meike en Ton.

Vrijdag 27 mei gaan we weer darten bij KCC/SO natural. Geinspireerd door Van Gerwen of heb je gewoon zin in een leuke avond? Kom gezellig darten.

Meedoen kost €2,50 en inschrijven kan vanaf 19:30 uur. 

We gaan naar het einde van het seizoen  en dus staan de voorbereidingsweken weer voor de deur.
Eind van deze week ontvangen alle jeugdleden dus A t/m F de informatie in welke groep ze zijn ingedeeld en wanneer ze gaan trainen.

Het korfbalseizoen zit er weer bijna op, dus dat bekent ook dit seizoen weer de traditionele slotdag die dit jaar gehouden wordt op zaterdag 18 juni 2016. Na de ochtend en de middag is iedereen toe aan een stevige maaltijd. Dit jaar is er ook weer de fameuze Slotdag BBQ.

Afgelopen vrijdag was de jaarlijkse bijeenkomst van de Club van 50 van KCC/SO natural. De club van 50 is een groep van ruim 40 leden/ouders die jaarlijks € 50 doneren. Dat levert de club per seizoen ruim € 2.000 op. Dat geld wordt tijdens de jaarlijkse clubavond door de Club van 50 leden verdeeld over de aangedragen doelen, waarvoor in de begroting van KCC/SO natural eigenlijk geen ruimte is. Zo zijn de tafeltennistafel, tweede kassa, verlichting boven de bar en de korfbalboom al door de Club van 50 gerealiseerd en volgt er nog een fotowand. Meer informatie over de Club van 50 en een inschrijfformulier vind je hier of vraag er naar bij Mark van der Waaij.

Gisteren werd de een-na-laatste speelronde gespeeld, waarin een aantal teams grote successen boekten, maar ook een aantal teams wat steken lieten vallen. Kampioenen KCC/SO natural 3 en KCC/SO natural D2 wonnen ook dit weekend. Het derde vierde haar kampioenschap thuis met een 27-15 overwinning op SDO 2 uit Veldhoven en de D2 versloeg WION D2 met 6-16. KCC/SO natural B3 hoeft na deze speelronde nog een keer te winnen om het kampioenschap veilig te stellen. Gisteren werd er met 15-9 gewonnen van DeetosSnel B3, waardoor KCC/SO natural nog altijd de koppositie in handen heeft. Volgende week kan de B3 het kampioenschap binnen halen tegen PKC/SWKGroep B4.

De supporters die naar Amsterdam waren afgereisd zagen KCC/SO natural een redelijke eerste helft spelen met een 7-9 voorsprong in de rust als gevolg. Dat was niet alleen te danken aan de goede verdedigende druk van de ploeg van Bongers en Carolus, maar vooral aan het gebrek aan schotkracht bij de Amsterdammers.

Het is inmiddels weer een tijd geleden sinds de laatste voor- en nabeschouwing op de site kwam te staan. Dat kwam niet alleen door mijn examenstress, maar ook omdat er gewoon weinig gespeeld is afgelopen twee weken. Dit komt natuurlijk door het Pinksterweekend (alleen de A1 kwam dat weekend in actie). De jeugd was dat weekend op kamp, en natuurlijk is er altijd een delegatie vertegenwoordigd op het North Sea Tournament bij ONDO. Na twee rustige weken met weinig wedstrijden, staat er morgen weer een druk wedstrijdprogramma voor de deur. De een-na-laatste van dit seizoen. Voordat we gaan voorbeschouwen, krijgt u hier nog een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Afgelopen woensdag heeft KCC/SO natural C3 het kampioenschap op het veld binnengehaald. Door een overtuigende 9-5 overwinning op directe concurrent Juliana C2 is de C3, met nog 1 wedstrijd te spelen, niet meer te achterhalen.  Een fantastische prestaties van deze groep kinderen aan het einde van een ietwat bewogen seizoen.

Deze week stond de halve finale van de beker op het programma. KCC/SO natural B1 moest op dinsdagavond naar Barendrecht waar ze het moesten opnemen tegen hoofdklassepoulegenoot Vitesse (Ba) B1. In de competitie werd er al ruim gewonnen. Ondanks dat veel spelers het kamp nog in de benen hadden werd Vitesse (Ba) B1 tocg nog met een ruime 13-21 opzij gezet. Hierdoor speelt de B1 op 31 mei 2016 tegen DeetosSnel B1 dat Nieuwerkerk B1 in de halve finale versloeg.

Zoals u weet zijn wij bij Sportief Capelle constant opzoek naar optimalisatie van het sportaanbod voor alle inwoners van Capelle aan den IJssel. Ruim 86% van de Capellenaren sport regelmatig. Om in te kunnen spelen op de wensen en behoeften op sportgebied is het van belang om inzicht hierin te verkrijgen. In dit kader hebben wij een behoefteonderzoek uitgezet. Wij doen dit in samenwerking met een student van de Haagse Hogeschool.

Ook dit jaar is het, dankzij iedereen die fluit, waarneemt, begeleidt, beoordeelt, examineert, coördineert, cursus geeft, weer gelukt om
ALLE verplichtingen weg te werken, en meer.

Dat betekent
GEEN punten in mindering
GEEN boetes
en zelfs een BONUS !!!

Komende zaterdag speelt de selectie van KCC/SO natural een belangrijke uitwedstrijd in Amsterdam tegen de selectie van Blauw Wit (A). Voor alle fans van KCC/SO natural die naar Amsterdam afreizen om hun idolen te zien shinen is het belangrijk om te weten dat het helaas betaald parkeren is in de wijk waar Blauw Wit (A) ligt. Het tarief is € 2,40 per uur en kan alleen met de pin betaald worden.

Rij jij over de Capelseweg naar KCC/SO natural? Let dan goed op, want de Capelseweg is in juni gedeeltelijk afgesloten door werkzaamheden.

Heel even was er sprake van dat het KCC kamp dit jaar niet zou doorgaan. Door de verontruste signalen van ouders en kinderen hebben Aad, Janet en Ellen het op zich genomen om er voor te zorgen dat het kamp toch doorging. Het was kort dag maar ze hebben het wel voor elkaar gekregen. Echt geweldig!

Het is weer bijna tijd voor de leukste, gezelligste dag van het jaar: de Slotdag! Deze zal plaatsvinden op zaterdag 18 juni.


20160515  KCC Slotdag 18 juni 2016Er is de gehele dag wat te doen.

 • In de vroege ochtend zijn er activiteiten voor de F en de Kangoeroes. Daarna zijn de E, D en de C aan de beurt. Meer informatie en hoe je je aan kunt melden vind je hier.
 • 's Middags gaan de B, A en Senioren de strijd aan als superhelden. Meer informatie en hoe je je team opgeeft vind je hier.
 • Natuurlijk geen slotdag zonder barbecue. Opgeven kan hier.
 • Na de barbecue blijf je natuurlijk hangen op de KCC-beach voor het avondprogramma.

Wacht niet te lang met opgeven. Jij wil er dit jaar toch ook weer bij zijn!

Als sponsorcommissie zijn wij opzoek naar iemand die voor en met ons wat DTP werk kan verrichten. Dat zal gaan om bestanden voor sponsoruitingen en in de nabije toekomst voor een KCC-magazine. Ben jij iemand of ken jij iemand die dit kan en ons zou willen helpen mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De sponsorcommissie

Zaterdag leek het net wel Playa del KCC, want wat was het extreem warm zeg. Op een normale zaterdagmiddag moesten de eerste teams van KCC/SO natural en DVO/Accountor de strijd met elkaar aangaan, wie de o zo belangrijke punten pakte voor de strijd onderin. KCC/SO natural stond er iets rooskleuriger voor dan de gasten uit Bennekom. Met geen zuchtje wind over het veld moesten beide ploegen een extra "time-out" inlassen om het vocht op pijl te houden. Waar het in Bennekom Fleur Hoek was die de 15-15 binnenschoot en een punt redde voor DVO/Accountor, was het vandaag Stephan Groeneweg die een punt voor KCC/SO natural redde. 47 seconden voor het einde knalde hij de 19-19 binnen. Achteraf bleek dit schot van groot belang te zijn aangezien AW.DTV, dat zondag tegen Blauw Wit (A) speelde, verloor waardoor het gat 4 punten bleef. 

Na een paar speelweekenden waarbij de temperatuur niet boven de 10 graden was het afgelopen weekend dan eindelijk lekker weer. Het werd liefst 26 graden en er scheen een heerlijk zonnetje. Nog steeds waren de omstandigheden nog niet optimaal voor spelers en scheidsrechters, want wat was het warm! Het is ook nooit goed met het weer ;). Gelukkig waren scheidsrechters bereid om drinkpauzes in te gelasten, want die waren hard nodig gisteren. 

Op donderdag 5 mei 2016 was het weer tijd voor het jaarlijkse Elftoernooi bij KCC/SO natural. Maar liefst 40 koppels hadden zich aangemeld om de grote wisselbeker te veroveren. Vorig jaar gingen Rianne Dekkers en Sylvia Vis er met de beker vandoor. Ook zij waren dit jaar weer van de partij om hun titel te verdedigen.

Het lijkt alweer even geleden, maar de sfeer en entourage staan nog in onze geheugens gegrift. Drie jaar op rij behalen we de play-offs, maar helaas is het ook dit jaar niet gelukt om in de zaal te promoveren. Hoewel teleurstelling overheerste na afloop van de play-offs, beseffen we ons dat het fantastische wedstrijden waren, waarin we als selectie hebben genoten van de supporters en het publiek.

Vorige week speelden er slechts drie teams een competitiewedstrijd, maar aanstaande zaterdag staan er weer behoorlijk wat wedstrijden op het programma. Na een paar weken van bijna winterse omstandigheden, wordt het aanstaande zaterdag ook nog eens lekker  weer en het publiek kan dus de terrassen op gaan zoeken. Prima omstandigheden dus om morgen te gaan kijken! Of het morgen ook ideaal weer wordt voor de spelers is nog even de vraag, maar 25 graden zal ongetwijfeld lekkerder voelen dan 7 graden.

Omdat we om de vier weken spelen was dit de tweede dartavond in april. Ook nu weer was het gezellig druk. Er deden 20 mensen mee en de sfeer was weer reuze. Enkele nieuwkomers van de vorige keer waren er nu ook weer bij.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

KCC/SO natural heeft een Club van 50 met ruim 40 leden die jaarlijks € 50 bijdragen aan onze mooie club. Op vrijdag 20 mei komen de leden van de Club van 50 bij elkaar om te bepalen waar zij dit jaar - na de tafeltennistafel, korfbalboom, sfeerverlichting en 2e kassa - hun financiële bijdrage aan gaan leveren. 

Afgelopen zaterdag werden er drie wedstrijden gespeeld. Tijd voor een nabeschouwing dus. Er kwamen afgelopen zaterdag drie teams in actie, die de punten hard nodig hebben. Aangezien alle teams thuis speelden, kunt u weer een uitgebreide nabeschouwing verwachten!

De analyse zaterdagmiddag was helder. Het is achteraf allemaal koffiedik kijken, maar wanneer je erg goede zaken om je sowieso te handhaven kon doen, was het zaterdagmiddag wel. KCC/SO natural speelde een puike 1e helft, met een 9-6 voorsprong bij rust en een grote hoeveelheid supporters, immers er was maar een kleine competitieronde, zagen een flitsend KCC/SO natural. Alleen dat vergat na de rust door te drukken. Door een goede eerste 8 minuten van LDODK/AH Gorredijk in de 2e helft gingen de punten mee naar Friesland.

Nog maar net gepromoveerd naar de 1e klasse speelde de D2 afgelopen zaterdag (30 mei) alweer een kampioenswedstrijd! Bij winst op Oranje Nassau / Spirit D1 was de D2 gedeeld kampioen geweest met de Vlaardingers! Helaas was de D2 in de eerste helft toch wat teveel onder de indruk van de bloedfanatieke Vlaardingers die met voor de gelegenheid oranje geverfde haardossen speelden. Maar na 2-0 achter te hebben gestaan ging de D2 gelukkig toch nog met 2-1 de rust in. In de 2e helft waren de rollen echter omgedraaid, want nu werden de Vlaardingers door de Capellenaren in het nauw gedreven. Oranje Nassau kreeg in tegenstelling tot KCC/Delta Logistiek nog maar weinig kansen, maar ze waren helaas wel trefzekerder (3-2).

Nog maar net gepromoveerd naar de 1e klasse speelde de D2 afgelopen zaterdag (30 mei) alweer een kampioenswedstrijd! Bij winst op Oranje Nassau / Spirit D1 was de D2 gedeeld kampioen geweest met de Vlaardingers! Helaas was de D2 in de eerste helft toch wat teveel onder de indruk van de bloedfanatieke Vlaardingers die met voor de gelegenheid oranje geverfde haardossen speelden. Maar na 2-0 achter te hebben gestaan ging de D2 gelukkig toch nog met 2-1 de rust in. In de 2e helft waren de rollen echter omgedraaid, want nu werden de Vlaardingers door de Capellenaren in het nauw gedreven. Oranje Nassau kreeg in tegenstelling tot KCC/Delta Logistiek nog maar weinig kansen, maar ze waren helaas wel trefzekerder (3-2).

Op woensdagavond 3 Juni 2015 vind er bij KCC/Delta Logistiek een wedstrijd tussen het G- team en de selectie plaats. De wedstrijd start rond 20:10 uur met het oplopen en voorstellen van beide ploegen waarna de scheidsrechter rond 20:15 uur het eerste fluitsignaal geeft.

KCC/Delta Logistiek E1 had het seizoen al afgesloten met een overwinning tegen kampioen IJsselvogels. Helaas konden Annemijn ( amandelen geknipt en Mika (gebroken elleboog) er niet bij zijn. Annemijn zelfs de laatste twee wedstrijden niet. Maar in Isa Kranendonk en Isa de Bode hadden wij twee zeer bekende vervangers. Zij waren nl. samen met Koen Buckmann al doorgeschoven om aan de D te gaan wennen. Ook in de “trainersstaf” was er iets veranderd. Femke Kneppers was met de 3 spelers meegegaan naar de D en daarvoor in de plaats kwam Nina Wierenga. Ook sloot Floor Dorsman aan om het “ vak”te gaan leren. Beide enthousiaste meiden en zij hebben het zeer goed opgepakt. De samenwerking met de kids is zeer belangrijk maar dat ging zo goed alsof het leek dat ze al veel langer met ze werkte. Top!

Zaterdag 30 mei 2015, de wedstrijd in Bennekom, DVO/Accounter - KCC/Delta Logistiek was er één voor de statistieken. Voor beide ploegen stond er niks meer op het spel. Het was de wedstrijd van het afscheid van Jos Roseboom, die voorafgaande de wedstrijd van KCC/Delta Logistiek een fraai boeket bloemen ontving. Steven Verhoeff mocht hem deze wedstrijd bewaken en dat deed hij erg goed.

Op zaterdag 15 augustus 2015 vindt het open Nederlands Kampioenschap Beachkorfbal plaats, op het strand van Scheveningen. Het mooie van dit NK is dat iedereen kan deelnemen.

Jeu de Boules LADDER donderdag, mei 28, 2015  
nr. Spelers totaal   p.mnd 7-5 14-5 21-5 28-5   kado    
SUB 2015 19 GEEN 21 22   2015 mnd  
1 Theo Legierse 416,00 357,50 58,50 18,50   27,00 13,00   416,00 mei  
2 Frits Knoppert 397,50 359,50 38,00 12,00   26,00     397,50 mei  
3 Gerard Lindenhof 397,00 347,00 50,00 27,50   22,50          
3 Ben van Lit 387,00 349,00 38,00 38,00              
4 John van den Donck 386,50 321,00 65,50 13,50   37,00 15,00        
5 Rob Walthaus 382,00 333,50 48,50 24,00   24,50          
6 Koos Persoon 355,00 318,00 37,00 37,00              
7 Tom Binnendijk 351,50 318,00 33,50     22,50 11,00        
8 Emmy Pijnaker 350,50 286,00 64,50 27,50   37,00          
9 Jan Broomans 344,50 344,50 0,00                
10 Co van Rheenen 342,00 314,50 27,50 22,00   5,50          
11 Ben Verheijen 338,00 299,50 38,50 2,00   18,50 18,00        
12 Jaap Kroep 333,00 282,50 50,50 30,00   20,50          
13 Ada Dommershuijsen 325,50 262,00 63,50 32,50   31,00          
14 An Dijkstra 315,50 278,00 37,50 18,50   10,00 9,00        
15 John Sikkel 310,00 277,00 33,00     33,00          
16 Selma Zimmerman 303,50 300,50 3,00 1,00   2,00          
17 Jan Beerewout 284,50 240,50 44,00 13,50   16,50 14,00        
18 Ans Visser 280,00 246,00 34,00 34,00              
19 Henri Knip 280,00 238,00 42,00 16,50   5,50 20,00        
20 Tineke Ramondt 276,50 254,00 22,50     14,50 8,00        
21 Greetje Persoon 256,50 252,50 4,00 4,00              
22 Nies Beerewout 254,50 207,50 47,00 26,00   11,00 10,00        
23 Kees Dommershuijsen 251,50 202,00 49,50 31,00   18,50          
24 Annie Schep 249,00 249,00 0,00                
25 Henri Smit 247,00 215,00 32,00 20,00   12,00          
26 Marian Walthaus 244,00 191,50 52,50 36,00   16,50          
27 Lia de Haan 238,00 211,00 27,00     20,50 6,50        
28 Ton Visser 237,50 208,50 29,00 29,00              
29 Henny Kroep 226,50 201,00 25,50 11,00   14,50          
30 Carl Bodenstedt 207,50 207,50 0,00                
31 Marjan Legierse 196,00 145,50 50,50 6,00   28,00 16,50        
32 Lies Termoshuisen 194,00 133,00 61,00 22,00   39,00          
33 Koen de Groot 171,00 145,00 26,00     33,00 19,00   140,50 jan  
34 Bert Meijer 165,00 125,50 39,50     35,00 4,50        
35 Carel van Kaam 146,50 146,50 0,00                
36 Anneke Beekman 145,00 112,50 32,50 25,00   3,00 4,50        
37 Ria de Groot 132,75 120,25 12,50     4,00 21,00   135,00 jan  
38 Len Bijkerk 124,50 101,50 23,00 5,00   29,00 12,00   199,00 feb  
39 Ria de Leeuw 124,00 84,00 40,00     40,00          
40 Leo Simonis 118,00 118,00 0,00                
41 Jan van de Berg 110,00 23,00 87,00 35,00   30,00 22,00        
42 Conne Nevens 109,00 93,00 16,00 15,00   1,00          
43 Linda Engelsman 103,50 94,50 9,00 9,00              
44 Piet Scherpenisse 88,25 77,25 11,00 22,00         237,00 feb  
45 Jeanne van Veen 88,00 88,00 0,00                
46 Hanny van Kooy 82,50 82,50 0,00                
47 Margaret Gerrese 80,00 54,00 26,00 32,50   13,00 6,50   342,50 mrt  
48 Elsa Hooge 74,00 48,50 25,50 16,50   9,00          
49 Marianne Kok 60,00 48,00 12,00 10,00     2,00        
50 Pieter Ploeg 59,50 59,50 0,00                
51 Berta Robbertsen 35,00 19,50 15,50 7,00   7,50 1,00        
52 Kees Gerrese 30,75   30,75 8,00   37,00 16,50   362,00 Aprl  
53 Bert Zimmerman 30,25 25,00 5,25 3,00   7,50     298,50 mrt  
54 Rob Stoutjesdijk 27,50 24,50 3,00       3,00        
55 Aad Langstraat 27,00 27,00 0,00                
56 Heidi Groppe 26,50 26,50 0,00                
57 Nel Meijer 21,00 21,00 0,00                
58 Rick Groeneweg 17,00 17,00 0,00                
59 Ria Ploeg 16,50   16,50     33,00     371,00 Aprl  
60 Ton Zuidervliet 3,00 3,00 0,00                
    12174,00 10535,50 1638,50 741,00 0,00 795,50 253,00 0,00      
                         

 

Zo nog geen week na het kamp kunnen we volgens de leiding concluderen dat iedereen het heel leuk heeft gehad op kamp. Veel gedaan ook tijdens het kamp. Van een dropping met een heuse bucketlist met de raarste foto's tot een puzzeltocht. Van een sportochtend tot aan een korfbalwedstrijd tussen de leiding en de kinderen.

Net als de voorgaande jaren hebben we nog het een en ander gevonden. Deze gevonden voorwerpen hebben we allemaal op tafels in de kantine gelegd. Mocht je nog wat missen kijk hier dan even.

Regelmatig zien we op Facebook de leukste plaatjes van onze leden met hun huisdieren voorbij komen. Daarom nu deze aanbieding: Als je bij BOL.com voor 35 euro of meer dierenartikelen koopt, krijg je €7,50 korting!

Bestel via de onderstaande banner en KCC/Delta Logistiek krijgt ook nog een leuke commissie!

Deze week zullen aan alle spelers de brieven gemaild en/of uitgereikt worden waarin vermeld zal staan in welke voorbereidingsgroep ze zijn ingedeeld en op welke tijden er getraind gaat worden.
Op 13 juni a.s. zijn er ook nog wedstrijden bij Merwede ingepland als onderdeel van die voorbereiding.
 
Vooruitlopend op de brieven kunt vindt u hier vast de wedstrijden:

Net als vorig jaar is KCC/Delta Logistiek gastheer van het RTC toernooi <12 en <14.

Talentvolle spelers uit het district Zuid-West verdeeld over de RTC’s Alblasserwaard, Rotterdam, Zeeland en Zuid-Hollandse Eilanden zullen op 3 juni tussen 16.30 en 20.00 uur gaan strijden om de eerste plek in de leeftijdscategorie <12 en <14. Om 20.00 uur is de prijsuitreiking, deze zal verzorgd worden door de KCC Internationals Julian Middelkoop en Stephan Groeneweg.

Bij Rotterdam < 14 spelen de volgende KCC spelers mee: Alicia, Anne, Dave, Femke en Rick en bij Rotterdam <12 Elisa, Rosa en Thymen.

Iedereen is van harte welkom om onze KCC talenten aan te komen moedigen.

Jeu de Boules LADDER dinsdag, mei 26, 2015    
nr. Spelers totaal   p.mnd 5-5 12-5 19-5 26-5     kado  
SUB 2015 19 20 21 22   mnd 2015,00  
1 Aad Langstraat 492,50 397,50 95,00 10,00 31,00 30,00 24,00   492,50 mei  
2 Margaret Gerrese 447,00 392,00 55,00 21,00   27,00 7,00   447,00 mei  
3 Ada Dommershuijsen 446,50 397,50 49,00 7,00 17,00 25,00          
4 Tiny van Bregt 443,50 397,00 46,50 17,00 16,00 13,50          
5 Kees Gerrese 405,00 370,00 35,00 15,50   17,50 2,00        
6 Arie Nobel 395,00 338,50 56,50   20,50 36,00          
7 Jaap Kroep 389,00 315,00 74,00 26,00 10,00 38,00          
8 Piet Scherpenisse 387,00 362,00 25,00 25,00              
9 Pieter Ploeg 386,50 373,00 13,50     13,50          
10 Jacques Meerveld 373,00 320,00 53,00   31,00   22,00        
11 Joke Klapwijk 365,50 335,50 30,00   19,00 11,00          
12 John van den Donck 342,50 284,50 58,00 1,00 3,00 34,00 20,00        
13 Rick Groeneweg 337,50 285,00 52,50   13,50 35,00 4,00        
14 Theo van Bregt 334,50 306,00 28,50 13,50 11,00 4,00          
15 Corrie Beuckens 332,00 283,50 48,50 3,00 28,00 17,50          
16 Ria de Groot 330,00 260,00 70,00   27,00 37,00 6,00        
17 Emmy Pijnaker 328,00 304,00 24,00 22,00   2,00          
18 John Sikkel 323,50 276,00 47,50   25,50 22,00          
19 Annie Schep 320,00 320,00 0,00                
20 Nies Beerewout 316,50 274,50 42,00     21,00 21,00        
21 Tom Binnendijk 316,50 298,50 18,00       18,00        
22 Ans Visser 310,00 310,00 0,00                
23 Ben Schneiderberg 308,50 265,00 43,50   22,50 8,00 13,00        
24 Jan Beerewout 307,00 291,00 16,00     3,00 13,00        
25 Bert Meijer 306,50 263,00 43,50 20,00 13,50 10,00          
26 Koos Persoon 302,00 257,00 45,00 18,50 6,50 20,00          
27 Greetje Persoon 292,00 235,50 56,50 11,50 29,00 16,00          
28 Frans Erkens 291,00 252,00 39,00     23,00 16,00        
29 Ton Visser 286,00 286,00 0,00                
30 Kees Dommershuijsen 279,00 208,00 71,00 18,50 24,00 28,50          
31 Lies Temorshuisen 262,50 186,00 76,50 15,50 13,50 32,50 15,00        
32 Hans Slottje 250,50 237,00 13,50     13,50          
33 Lia de Haan 242,50 208,50 34,00   18,00 5,00 11,00        
34 Len Bijkerk 226,50 199,00 27,50 4,00   13,50 10,00        
35 Conne Nevens 216,00 202,50 13,50   13,50            
36 Rick Erkens 213,00 175,00 38,00     25,00 13,00        
37 Gé van Kooy 205,00 191,50 13,50 13,50              
38 Marianne Kok 200,50 173,50 27,00   4,00   23,00        
39 Ben van Lit 177,00 164,25 12,75   25,50       jan 146,50  
40 Ria de Leeuw 176,50 142,00 34,50 5,00 20,50 9,00          
41 Ben Verheijen 161,50 128,75 32,75 2,00 22,50 32,50 8,50   jan 148,50  
42 Leo Simonis 155,00 155,00 0,00                
43 Berta Robbertsen 98,00 88,50 9,50   1,00   8,50        
44 Yvonne Stolk 97,00 54,50 42,50   6,50 19,00 17,00        
45 Nel Meijer 95,00 95,00 0,00                
46 Koen de Groot 93,50 84,75 8,75   6,50 6,00 5,00   feb 256,50  
47 Thijs de Korte 93,50 91,50 2,00     1,00 1,00        
48 Carel van Kaam 86,50 86,50 0,00                
49 Rob Stoutjesdijk 83,00 69,50 13,50 11,50 2,00            
50 Frits Knoppert 72,75 33,25 39,50 23,00 31,00 25,00     mrt 365,50  
51 Ria Ploeg 67,75 52,25 15,50     31,00     feb 247,00  
52 Hanny van Kooy 52,75 40,75 12,00 24,00         mrt 354,50  
53 Marina van Rijsbergen 45,50 45,50 0,00                
54 Theo Legierse 45,00 0,00 45,00 8,50 34,00 28,50 19,00   Aprl 433,50  
55 Wil Zwang 38,50 38,50 0,00                
56 Carl Bodensted 36,00 0,00 36,00   33,00   3,00        
57 Selma Zimmerman 30,00 30,00 0,00                
58 Gerard Lindenhof 12,25 0,00 12,25 8,50 9,00 7,00     Aprl 421,50  
59 Bert Zimmerman 11,50 11,50 0,00                
60 Rob Walthaus 6,50 0,00 6,50 0,00 6,50            
61 Co van Rheenen 6,00 0,00 6,00 6,00              
    14051,00 12242,50 1808,50 351,00 595,00 741,00 300,00 0,00      
                         

 

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Nr. Deelnemer Totaal 12-09 10-10 14-11 19-12 16-01 30-01 27-02 27-03 24-04 22-05 19-06
1 Wesley Gordeau 121 15 - 16 16 14 15 15 9 14 16  
2 Gerard Reijm 106 13 - 14 13 15 14 8 8 15 14  
3 Stefan Dekkers 99 14 15 12 8 - - 12 15 13 10  
4 Martin van Dieren 73.5 11.5 8 7 14 10 7 10 6 3 5  
5 Gert Jan van Dieren 73.5 11.5 12 6 10 7 9 11 - 7 -  
8 Stephan Groeneweg 73 - - - - 16 12 14 - 16 15  
6 Marcel van Vliet 64 - - 13 12 13 - 13 13 - -  
7 Nick de Borst 59 - - - - 11 16 16 16 - -  
9 Jan Leeuwenstein 59 8 - 4 7 8 6 6 12 4 8  
12 Stephan Mosheuvel 58.5 2 10 11 4 1 - 4 4 11 12.5  
10 Peter van Dieren 51.5 9 13 9 2 3 - 1.5 1 10 4  
11 Christian Dekkers 47 10 - 10 - - 8 - 11 8 -  
13 Daphne Reijm 44 7 7 5 9 9 - 1 3 2 2  
17 Marcel den Ouden 38.5 - - 15 - - 11 - - - 12.5  
19 Bob van der Weide 34 - - - - 4 - 7 - 12 11  
14 David Ruijtenberg 34 - 16 - 6 6 - - - - 6  
15 Fred van Erkel 27 - - - 15 12 - - - - -  
16 Roy Leeuwenstein 27 3 - 8 - 5 10 1 - - -  
18 Bob Vermeulen 27 - - - 11 - - 5 7 1 3  
23 Michael Wolvers 27 - 11 3 1 - 1 1 1 - 9  
21 Damian Vermeulen 26 - - - - 3 - 1 10 5 7  
20 Peter Nieuwelink 21 1 9 1 3 1 4 1 1 1 -  
22 Wouter Kouwenberg 18 - - - - 1 3 - 5 9 -  
24 Willem Knoops 16 16 - - - - - - - - -  
25 Joost Schellaars 16 - 14 2 - - - - - - -  
26 Guido Molendijk 14 - - - - - - - 14 - -  
27 Germen Lihapo 13 - - - - - 13 - - - -  
28 Nick Zevenbergen 9 - - - - - - 9 - - -  
29 Cornel van Dieren 8 1 - - - 1 - - - 6 -  
30 Gert Kroon 8 1 6 1 - - - - - - -  
31 Marvin Knoops 6 6 - - -   - - - - -  
32 Marcel van der Graaf 5 - - - 5 - - - - - -  
33 Ricardo Knoops 5 5 - - - - - - - - -  
34 Adrienne van Ofwegen 5 - - - - - 5 - - - -  
36 Jan de Bel 5 - - 1 - 1 1 - 1 - 1  
35 Olaf Ullersma 4 4 - - - - - - - - -  
37 Gerbert Schippers 3 - - - - - - 3 - - -  
38 Koen Buijs 3 - - - - - - 1 2 - -  
39 Leon Boereboom 2.5 - - - - - - 1.5 1 - -  
40 Nick Zevenbergen 2 - - - - - 2   - - -  
48 Loen Houkes 2 - - - - - - - - 1 1  
41 Demi van Oosten 1 - - - - - 1 - - - -  
42 Manouk de Vries 1 - - - - - 1 - - - -  
43 Ruth Sprey 1 - - - - - 1 - - - -  
44 Jet Itmann 1 - - - - - 1 - - - -  
45 Mariska Brands 1 - - - - - 1 - - - -  
46 Leon Boereboom 1 - - - - - 1 - - - -  
47 Tessa Noordzij 1 - - - - - 1 - - - -  
49 Mark Behrens 1 - - - - - - - - 1 -  

 

Met nog twee avonden te gaan is het nog best spannend in de dartcompetitie. De toppers waren dan ook allemaal aanwezig om hun positie op de ranglijst te verdedigen of te versterken. Wesley Gordeau heeft na enkele mindere avonden zijn vorm weer hervonden en werd eerste. Het verschil met nummer 2, Stephan Groeneweg, was echter maar een half puntje. Gerard Reijm sluit de top drie van deze dartavond.

Al zeker een week of twee staat er een mooie herenfiets binnen het hek bij KCC/Delta Logistiek.

Wil de eigenaar van de fiets deze a.u.b. zo spoedig mogelijk weghalen anders zijn we genoodzaakt de fiets buiten in het fietsenrek te hangen, daar waar hij hoort.

Op vrijdagochtend 15 mei werd de veld onderhoudsploeg verrast door kinderen die het veld op kwamen. Zij waren op zoek naar het beach veld, waar ze met de BSO deze ochtend allerlei beach spelletjes zouden doen. Er was ook een korfbalveld uitgelegd door de beheerders van Sportief Capelle. Voor de groep 4/5 jarigen waren deze korfbalpalen echter te hoog en Antine en Saskia hebben even snel een kangaroe korf naar het veld versleept.

Na een stevige 19-10 thuisoverwinning in de kwartfinale tegen Sporting Delta, heeft KCC/Delta Logistiek B1 ook de halve finale met gemak gewonnen van het Zwijndrechtse Albatros B1. In Capelle aan den IJssel stond er na 2x30 minuten een 20-10 overwinning op het scorebord. 

In de andere halve finale won DeetosSnel B1 als verwacht van KCR B1. In Dordrecht werd het maar liefst 31-6, waardoor er dinsdag 9 juni 2015 een mooie finale gespeeld wordt.

De finale zal gaan tussen KCC/Delta Logistiek B1 en DeetosSnel B1 en start bij Vriendenschaar in Bodegraven om 19:00 uur. Wij zijn erbij, jullie toch ook?!

Na een jaar afwezigheid was het op donderdag 14 mei 2015 weer tijd voor het Elftoernooi bij KCC/Delta Logistiek. Maarliefst 40 koppels hadden zich aangemeld om de grote wisselbeker te veroveren. Het laatste Elftoernooi, gehouden in 2013, was gewonnen door Liese van Lier en Janet de Gelder. Ook zij waren dit jaar weer van de partij om hun titel te verdedigen.

Aanstaande vrijdag kun je weer darten bij KCC/Delta Logistiek. Gezellig zo net voor Pinksteren. Niet dat we speciaal dit weekend gaan darten, maar ons vierwekelijks schema kwam nou eenmaal zo uit.

Komende week zijn we aanbeland in de 1/2 finale van de beker in het seizoen 2014/2015. Na een stevige 19-10 thuisoverwinning in de kwartfinale tegen Sporting Delta, treft het nu het Zwijndrechtse Albatros B1. Mocht KCC/Delta Logistiek weten te winnen dan treft het in Bodegraven op dinsdag 9 juni 2015 de winnaar uit de andere halve finale tussen DeetosSnel B1 en KCR B1.

De wedstrijd start om 19:30 uur op sportpark Schenkel.

Volgende week is het zover. Dan gaan we op kamp naar Loon op Zand! Wij hebben er zin!!! Jullie ook??!!

Zaterdag 16 mei 2015 moest het gewoon thuis gebeuren. Concurrent Dalto/BNApp.nl moest opzij gezet worden zodat KCC/Delta Logistiek ook volgend seizoen op het allerhoogste niveau van Nederland zou spelen. De gehele dag stond er een verraderlijk windje op sportpark Schenkel en kwam de miezer gewillig uit de lucht. Rond 16:00 uur was het droog en kon de wedstrijd - die onder leiding stond van het duo Luttik/Kok - beginnen. De lange en korte zijde langs het hoofdveld waren weer druk bezet voor deze zaterdagmiddagkraker.

                     
  JEU de BOULES 13-mei  
  Clubontmoeting KCC - Bleiswijk paarnr    
  St. Ver. Spelers Pnt. Sc. V T wed  
  1 Bleiswijk Piet Oostenbrink/Wilma Bos 1 3 18 39 21 3  
  9 KCC Theo v.Bregt/Koos Persoon 9 3 16 39 23 3  
  16 KCC Co v.Rheenen/Frits Knoppert 11 3 11 39 28 3  
  17 KCC Jaap Kroep en Lia de Haan 16 2 18 38 20 3  
  15 KCC Ben Verheijen/Kees Dommershuijsen 17 2 11 35 24 3  
  11 KCC Koen en Ria de Groot 15 2 10 33 23 3  
  7 Bleiswijk Gerda Spiering/Ank v.Waardhuizen 7 2 8 37 29 3  
  14 KCC John v.d.Donk/Gerard Lindenhof 14 2 4 36 32 3  
  8 KCC Tiny v.Bregt/Greetje Persoon 8 1 -1 32 33 3  
  5 Bleiswijk Diny Hoogendorp/Nera Moers 5 1 -1 29 30 3  
  3 Bleiswijk Margrit Krachten/Doety v.d.Meer 3 1 -7 22 29 3  
  12 KCC Berta Robbertsen/Lies Termorshuizen 12 1 -8 29 37 3  
  6 Bleiswijk Cor Rijsdaijk/Jacques Breugem 6 1 -11 25 36 3  
  2 Bleiswijk Gerarda Hermans/Jan v.d.Meer 2 1 -13 23 36 3  
  18 KCC Conne Nevens/Jan Beerewout 18 1 -13 25 38 3  
  4 Bleiswijk Gerard Rutten/Carine Hoefkens 4 1 -17 21 38 3  
  13 KCC Len Bijkerk/Nies Beerewout 13 0 -5 34 39 3  
  10 KCC Bert en Selma Zimmerman 10 0 -20 19 39 3  
          27 0 555 555 54  
                     

 

KCC/Delta Logistiek - Jeu de boules staat er in de Regio om bekend dat het altijd mooi weer is als wij een toernooi of clubontmoeting plannen. Dat was op 13 mei ook weer goed door de weergoden geregeld, want het was een stralende dag, niet te warm en niet te koud, precies goed.

SAVE THE DATE: SLOTDAG KCC/Delta Logistiek 20 JUNI 2015!

Op zaterdag 20 juni 2015 is het alweer tijd voor de slotdag! Op deze dag gaan we het korfbalseizoen weer gezellig met z’n allen afsluiten. Omdat we hopen dat iedereen aanwezig zal zijn, hierbij alvast de pre-uitnodiging voor de slotdag. Noteer zaterdag 20 juni allemaal in jullie agenda, dan hoef je niets te missen van deze dag.

Vanaf komend seizoen speelt de Nieuwerkerkse Annick van der Kooij voor de junioren van KCC/Delta Logistiek. Annick maakt de overstap van CKV Nieuwerkerk waar zij dit jaar in de B1 speelde. Ze is geen onbekende van de vereniging, want haar zus Renate speelt al drie seizoenen bij de club.

Zo'n dertig supporters van KCC/Delta Logistiek trotseerden zaterdag de wind en kou om in Sassenheim de uitwedstrijd tegen AHOY finalist - TOP te bekijken. TOP speelde zonder Rianne Echten en Celeste Split, maar kon wel beschikken over haar vier andere internationals. Vooraf wist de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus dat er eigenlijk alleen maar bonuspunten te halen waren tegen de koploper, zodat het team onbevangen het kleine veld (20 x 40 meter) betrad. KCC/Delta Logistiek bleek uiteindelijk een maatje te klein en zo werd de wedstrijd tegen TOP verloren met 18-12.

Schreef ik half april nog over de topprestatie die we geleverd hebben in de zaal om alle externe verplichtingen weg te werken en maar liefst 10 verplichtingen in de bonus te eindigen en dat ik daarnaast overtuigd was dat we het op het veld ook gingen halen. Dan laat ik jullie bij deze weten dat

KCC/Delta Logistiek speelt dit veldsizoen op het hoogste niveau en speelde afgelopen zaterdag de belangrijkste wedstrijd van dit veldseizoen tegen KVS/Maritiem in Scheveningen. In de thuiswedstrijd tegen KVS stonden de zwart-witten de hele wedstrijd voor, maar kwam KVS in de laatste minuut langszij om alsnog de punten te pakken (14-15). En daarom was het zaterdag van groot belang om met twee punten verschil te winnen, aangezien het onderling resultaat aan het eind van het seizoen de doorslag geeft bij een gelijke stand. Na vorige week al bijna bonuspunten gepakt te hebben tegen PKC, lukte het zaterdag wel. De ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus won met 16-20. Daarmee is de eerste overwinning in de Ereklasse een feit en - nog veel belangrijker - staat KVS nu op de laatste plaats.  

VERZOEK AAN ALLE LEDEN, TRAINERS, COACHES EN ANDERE OPRUIMERS

A.U.B. zorg er voor en zeg tegen diegene die helpen opruimen dat het korfbalmateriaal opgeruimd moet worden daar waar het hoort. 

Afgelopen woensdag is de eerste belavond geweest. Een tien man sterk belpanel heeft die avond leden en ouders gebeld met als doel zoveel mogelijk loten van de Vriendenloterij te verkopen of om te zetten.
Aan de hand van topverkoper Stefan Dekkers zijn op deze avond in totaal 22 loten verkocht en 14 omgezet. Totaal resultaat van de eerste avond dus 36 loten.
Een fantastisch resultaat zeker als je bedenkt dat de nodige leden in deze periode op vakantie zijn.

Nog minder dan twee weken en we gaan naar Epe! De kampleiding is er klaar voor, we hopen jullie ook!

In de kampkrant kun je alvast wat kampinformatie vinden, zoals het programma en een paklijst.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 10). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Nr. Deelnemer Totaal 13-09 11-10 08-11 06-12 03-01 31-01 28-02 28-03 25-04 23-05 20-06
1 Marcel van Vliet 112 15 15 - 14 14 16 16 13 9 -  
2 Gerard Reijm 111 12 14 16 7 15 - - 16 16 15  
3 Stefan Dekkers 102 4.5 - 11 15 16 14 10 14 14 8  
4 Stephan Mosheuvel 75.5 14 2 15 2 9 10.5 4 12 1 9  
5 Martin van Dieren 75 11 11 7 10.5 5.5 6 7.5 11 11 6  
6 Bob Vermeulen 71 6 1 2 12 10 15 9 3 2 14  
7 Christian Dekkers 68.5 1 8.5 12 - 2 13 14 1 6 12  
8 Nik van der Steen 64.5 16 16 - 10.5 4 - 5 - - 13  
9 Peter van Dieren 63 - 10 8.5 5.5 7 12 - 10 8 2  
10 Olaf Ullersma 54.5 10 7 13 8 - - 7.5 9 - -  
11 Guido Molendijk 53 13 12 - - - - 12 - - 16  
12 Gert Jan van Dieren 48.5 7 1 - 5.5 12 - 1 5 7 10  
13 Jan Leeuwenstein 45 - - 8.5 - 13 10.5 2 3 5 3  
14 David Ruijtenberg 41.5 1 - 10 - 5.5 9 13 - 3 -  
15 Wesley Gordeau 41 - - - - - - - 15 15 11  
16 Damian Vermeulen 40 1 5 3 1 3 7 1 6 10 5  
17 Marcel den Ouden 33 8 6 - - - - - - 12 7  
18 Robert Hemmes 32 1 4 - 16 11 - - - - -  
19 Daphne Leeuwenstein 31.5 1 1 5 4 1 8 1 7.5 1 4  
20 Bobby vd Weide 31 9 13 - 9 - - - - - -  
21 Alexander Lagendaal 20 1 1 14 3 1 - - - - -  
22 Mark Behrens 20 - 3 4 1 1 - 6 - 4 1  
23 Stephan Groeneweg 16.5 2.5 1 - 13 - - - - - -  
24 Gert Kroon 16.5 1 1 - - 1 4 - 7.5 1 1  
25 Michael Wolvers 16 1 - - - 8 - 3 3 1 -  
26 Mark de Borst 15 - - - - - - 15 - - -  
27 Patrick van Hal 14 - - - - - - - 1 13 -  
28 Peter Nieuwelink 12 1 - 1 1 1 5 1 1 1 1  
29 John de Jong 11 - - - - - - 11 - - -  
30 Joost Schellaars 11 2.5 8.5 - - - - - - - -  
31 Roy Leeuwenstein 8 - - 6 - 1 - 1 - - -  
32 Cornel van Dieren 8 1 1 1 1 1 - 1 1 - 1  
33 Fanny Patty 5 - - - - - 3 1 - 1 -  
34 Einar Rook 4.5 4.5 - - - - - - - - -  
35 Jan de Bel 4 1 - - - - - 1 1 - 1  
36 Marco Molendijk 3 1 1 - - - - - - 1 -  
37 Lasse Molendijk 3 1 1 - - - - - - 1 -  
38 Giovanni Elderhorst 1 - - - - - - 1 - - -  

Na enkele weken afwezigheid konden we Guido Molendijk weer noteren als deelnemer aan onze dartavond. Of hij stiekum geoefend heeft of gewoon lekker fris was, weten we niet. Feit was dat hij direct de overwinning opeiste. Ook de overige 19 deelnemers hadden er lol in. Het was dus weer een gezellige avond.

De posters zijn binnen. Zaterdag 31 mei ben ik rond de wedstrijden van het eerste en tweede aanwezig. Afhalen van de posters kan rondom deze wedstrijden (14:15 - 17:30 uur). Graag gepast betalen (€5,- per poster).

Naast de geplaatste bestellingen heb ik nog een aantal extra exemplaren besteld, dus wil je er alsnog één hebben, mail dan snel naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tot zaterdag!


Originele bericht:

Wat een fantastisch zaalseizoen was het toch!

We hebben de Korfball League net niet gehaald maar we kunnen terugkijken op een geweldig zaalseizoen met een grootse finale. We kijken graag nog even terug op deze periode.

En jawel het was weer zover. Afgelopen zaterdag moesten we de laatste wedstrijd spelen en alleen bij winst zouden we gedeeld kampioen kunnen worden met IJsselvogels. Na een aantal weken verloren te hebben van IJsselvogels hebben we de draad weer goed opgepakt. Uit hebben wij ons gerevancheerd tegen IJsselvogels en vervolgens van Koag uit gewonnen. Nu moesten we tegen Nieuwerkerk F1. Toch een lastige tegenstander.

Vorige week kon KCC/Delta Logistiek nog juichen toen na de overwinning op Oranje Wit de Twitterberichten doorkwamen dat DSC gelijk had gespeeld. Met nog twee thuiswedstrijden te gaan tegen de (al gedegradeerde) nummers 7 en 8 mocht het nu niet meer mis gaan en zou de promotie naar de Ereklasse een kwestie van tijd zijn. Maar zaterdag tegen Rohda bleek na 70 minuten het onmogelijke toch mogelijk. KCC/Delta Logistiek verloor met 13-16, zodat DSC nu alles weer in eigen hand heeft en volgende week de titel kan pakken.

Jeu de Boules LADDER donderdag, mei 22, 2014  
  Spelers 2014 totaal vorige p.mnd 1-5 8-5 15-5 22-5 29-5 kado mnd  
mnden 2014 14 15 16 17 H.V. 2014  
1 Greetje P.   413,00 329,00 84,00 27,50 29,50 6,00 21,00   413,00 mei  
2 Jaap K.   395,50 324,50 71,00 32,00 8,00 31,00     395,50 mei  
3 Ria de G.   379,50 314,00 65,50 23,50 36,00 6,00          
4 Koen de G.   374,00 291,00 83,00 30,00 33,50 19,50          
5 Rob W.   372,50 286,50 86,00 41,50 13,00 28,50 3,00        
6 John S   371,00 315,00 56,00 41,50   14,50          
7 An D.   365,00 334,50 30,50 3,00 27,50            
8 Marian W.   350,50 243,50 107,00 37,00 26,00 25,00 19,00        
9 Ada D.   349,50 282,00 67,50 20,00 35,00 12,50          
10 Len B.   341,50 279,50 62,00 38,50 9,00   14,50        
11 Nies B.   339,50 284,00 55,50 9,00 24,00 12,50 10,00        
12 Jeannette T.   337,50 274,00 63,50 27,50 18,00   18,00        
13 Bert Z.   319,50 255,00 64,50 31,00 12,00 21,50          
14 Jan vd B.   316,00 276,00 40,00 40,00              
15 Ben v. L.   307,00 287,50 19,50     19,50          
16 Selma Z.   306,00 261,00 45,00 17,00 20,00 8,00          
17 Tineke R.   303,00 283,50 19,50 17,00   2,50          
18 Co v R.   301,00 261,50 39,50 7,50 32,00            
19 Kees D.   288,00 249,00 39,00 13,00 20,00 6,00          
20 Lia den H.   287,00 234,00 53,00 3,00 20,00 30,00          
21 Jan B.   284,50 233,00 51,50 11,50 16,00 17,00 7,00        
22 Henri Kn.   280,00 257,00 23,00 11,50 3,00 2,50 6,00        
23 Marjan L.   270,50 216,00 54,50 15,00 11,00 17,00 11,50        
24 Ton V.   268,00 229,50 38,50 38,50              
25 Jan Br.   263,50 255,00 8,50       8,50        
26 Ans V.   255,00 205,00 50,00 19,00 31,00            
27 Marianne K.   255,00 218,00 37,00   22,50   14,50        
28 Berta R.   251,00 231,00 20,00   14,00 1,00 5,00        
29 Ria P.   245,00 175,50 69,50 25,50 22,50 21,50          
30 Emmy P.   204,50 192,00 12,50 5,50 7,00            
31 Henri S.   201,50 165,00 36,50 7,50 4,00 25,00          
32 Anneke B.   141,00 99,00 42,00 1,00 1,00 28,50 11,50        
33 Jeanne v V.   141,00 80,50 60,50 36,00 15,00 9,50          
34 Ria de L.   140,50 130,50 10,00   10,00            
35 Koos P.   138,50 108,00 30,50 35,00 2,00 4,00 20,00   123,00 jan  
36 Hanny v. K.   123,00 123,00 0,00                
37 Bert M.   122,50 122,50 0,00                
38 Conne N.   120,00 103,00 17,00 17,00              
39 Elsa de H.   116,00 97,50 18,50 3,00 5,00 9,50 1,00        
40 Gerard L.   113,25 79,00 34,25 10,00 33,50 25,00     124,00 jan  
41 Theo L.   101,00 62,50 38,50 21,50 25,00 14,50 16,00   222,00 Feb  
42 Tom B.   95,75 87,25 8,50       17,00   203,00 Feb  
43 Nel M.   93,50 66,50 27,00 14,00   11,00 2,00        
44 Henny Kr.   74,50 35,00 39,50 5,50 17,00 17,00          
45 Piet S.   65,00 27,25 37,75 33,00 29,50   13,00   301,00 mrt  
46 Piet P.   62,50 62,50 0,00                
47 John vd D.   55,50 24,25 31,25 25,50 6,00 27,00 4,00   287,50 mrt  
48 Rick G.   52,00 52,00 0,00                
49 Jacques M.   42,50 0,00 42,50 34,00     8,50        
50 Frits K.   39,75 0,00 39,75 29,00 27,50 23,00     345,50 apr  
51 Arie N.   21,50 0,00 21,50 21,50              
52 Annie S.   11,75 0,00 11,75 23,50         392,00 apr  
53 Lies T.   8,00 8,00 0,00                
  2063,75   11474,00 9410,25 2063,75 903,00 666,00 496,00 231,00 0,00      
                           

 

De E en F gaan volgende week, dus vanaf maandag 26 mei van start. Deze groepen trainen op maandag en woensdag van 17.30 tot 18.30 uur. Op woensdag 11 juni worden dan de teams bekend gemaakt. De brieven met alle aanvullende informatie voor de E en F worden deze week per mail verzonden.
 
De B-selectie,C en D gaan vanaf dinsdag 3 juni de voorbereiding starten. Er wordt getraind op de dinsdag en donderdag .
De B selectie traint op  dinsdag van 19.15 - 20.30 en donderdag van 19.30 - 20.30 uur.
De C en D op dinsdag van 18.00 - 19.15 en donderdag van 18.30 - 19.30 uur.
Op 1 juli worden de teams bekend gemaakt. 
 
De B en A Breedte starten op maandag 2 juni en trainen 1x in de week op de maandag van 19.45-21.00 uur.
Op tweede pinksterdag, maandag 9 juni, wordt er niet getraind. Er wordt dan eenmalig op woensdag getraind.
De teams worden op maandag 16 juni bekend gemaakt.
 
De brieven met alle aanvullende informatie voor de A,, B, C en D worden volgende week per mail verzonden.

Doordat de verpakking tijdens verzending open is geraakt zijn de geleverde posters beschadigd. De leverancier heeft toegezegd de bestelling opnieuw te versturen. Zodra de nieuwe zending binnen is (en wel goed is), zal ik aangeven wanneer ze afgehaald kunnen worden.

Vrijdag 23 mei kun je weer darten bij KCC/Delta Logistiek. Zoals altijd beginnen we weer om 20:00 uur. Inschrijven en warm gooien kan al vanaf 19:30 uur.

Je kunt natuurlijk ook gewoon een kopje koffie, fris of iets sterkers drinken ter voorbereiding...

...

Beste KCC-ers,

Jaarlijks organiseren we binnen KCC/Delta Logistiek ons traditioneel super gezellige ouder/kind toernooi aan het einde van het seizoen. Dit jaar zaten we wat krap in onze data vóór de grote slotdag en omdat we er een toch een hele speciale dag van willen maken hebben we met het bestuur gekeken naar een datum aan het begin van het aankomende seizoen. Het KCC-ouder/kind toernooi zal dan ook in september worden gehouden. De precieze datum volgt nog, maar jullie kunnen je team of jullie ouder/kind koppel alvast aan ons doorgeven. Mochten er nu ouders zijn die zeggen ik zou het wel leuk vinden, maar …… (vul maar een excuus in) Die kunnen vanaf nu vrijblijvend mee gaan trainen met het recreantenteam, dat elke woensdagavond traint van 20.30 tot 21.30. Breng je conditie en vaardigheden op peil en speel straks een spetterend toernooi!!

Als we het dan toch over een top seizoen hebben dan wil ik  graag nog even ALLE scheidsrechters die voor KCC/Delta Logistiek fluiten in het zonnetje zetten. Dankzij al het goede fluitwerk intern maar natuurlijk zeker ook extern heeft KCC/Delta Logistiek volgend seizoen zowel in de zaal als op het veld geen punten in mindering meer. Een FANTASTISCHE PRESTATIE waarvoor namens iedereen die verbonden is aan KCC/Delta Logistiek bedankt!

Aansluitend op de activiteiten die er ’s morgens en ’s middags plaatsvinden zal er dit jaar weer een BBQ worden georganiseerd. We zullen vanaf 18:00uur het vlees op de BBQ gaan leggen en dit zal duren tot ongeveer 20:00uur. Voor de BBQ is het mogelijk om een keuze te maken uit twee menu’s.

Nog een aantal weken en dan zit het seizoen voor alle ploegen er alweer op. Er zijn een hoop trainingen afgewerkt en een heleboel wedstrijden gespeeld en daarmee komt ook dit seizoen weer tot zijn eind. Dit betekent dus tijd voor de slotdag!! Op zaterdag 21 juni is iedereen uitgenodigd om deel te nemen aan de slotdag. De dag zal worden onderverdeeld in twee delen. ’s Morgens is het de beurt aan de F t/m C om hun sportieve kleding voor dit seizoen nog één keer uit de kast te halen en ’s middags gaan de B t/m Senioren laten zien of ze sportief genoeg zijn op het zand van het Beachveld op sportpark Schenkel. Wil jij je deze dag nog één keer in het zweet werken: geef je dan snel op! Hieronder volgt een iets uitgebreidere omschrijving en zetten we nog even alles voor je op een rijtje.

KCC/Delta Logistiek beleeft misschien wel het mooiste seizoen ooit. Een nieuw trainers duo, nieuwe talenten in de selectie, een andere speelstijl, tweede worden tijdens het zaalseizoen, de kruisfinales, de hoofdklasse finale, de play-off wedstrijden. Een seizoen vol emoties van winnen en verliezen. Supporters die tot grote hoogte stijgen en een hoofdsponsor die alles uit de kast trekt om de club, maar vooral voor de selectie steunt en zorgt dat zij kunnen doen waar zij goed in zijn en zich om alle randzaken niet druk hoeven te maken. Kortom er is al zo veel wat we tot nu toe hebben mogen meemaken.

Bij een tekort aan beschikbare scheidsrechters worden volgens de richtlijnen van het KCC/Delta Logistiek Beleidsplan teams ingezet om thuiswedstrijden te fluiten.
Op 24 mei is S5 aan de beurt om te fluiten. Zij fluiten S7.

Dit seizoen zijn er al 2 spelregel cursussen geweest, welke gevolgd zijn door examens. Het doel van de spelregelkennis is het korfbalspel voor alle partijen (spelers, scheidsrechters, trainers, coaches en publiek) nog leuker te maken. Door de spelregels echt goed te kennen worden er veel discussies met de scheidsrechters voorkomen, zodat deze kunnen doen waar ze voor gekomen zijn: fluiten wanneer dat nodig is. Als speler kun je slimmer met de spelregels om gaan en zo nog leuker gaan spelen. Voor het publiek is het nog leuker om een wedstrijd te kijken, die ze op basis van de spelregels ook echt begrijpen. Bovendien is een wedstrijd waarin niet zo vaak gefloten wordt voor overtredingen natuurlijk veel leuker om te zien. Coaches kunnen met een betere spelregelkennis nog gerichter trainen/coachen.

Dinsdag 20 mei wordt er onderhoud gepleegd aan KCConline.nl. Als het goed is, is hiervan op de website zelf weinig merkbaar. Wel verandert er iets voor de mensen die hun KCC mail direct ophalen via POP3.

Afgelopen zaterdag speelde KCC/Delta Logistiek de uitwedstrijd tegen Oranje Wit. Zoals de volgers van KCC/Delta Logistiek ongetwijfeld weten staan de zwart-witten samen met DSC aan kop in de Hoofdklasse B. Doordat het onderling resultaat met nog drie wedstrijden te gaan in het voordeel was van DSC, had KCC/Delta Logistiek het alleen niet meer in eigen hand. Het enige wat de ploeg kon doen was zelf alles winnen en hopen op een misstap van DSC. Dat zou nog best lastig kunnen zijn aangezien ook Oranje Wit in theorie nog kan degraderen.

In de schaduw van ons vlaggenschip presteert ook KCC/Delta Logistiek 2 uitermate goed in de reserve hoofdklasse. Ook KCC/Delta Logistiek 2 heeft alles in eigen hand om het kampioenschap binnen te halen. En dat mag best opmerkelijk genoemd worden.

Op woensdagmiddag 4 juni wordt het RTC toernooi voor de ploegen van <12 en < 14 georganiseerd bij KCC/Delta Logistiek.
Deelnemers zijn de RTC ploegen van het district Zuid-West bestaande uit de regio Alblasserwaard, RTC Dordrecht, RTC Rotterdam en RTC Zeeland.
De eerste ronde wordt gespeeld om 16.30 uur en de laatste wedstrijd zal om ongeveer 20.00 uur klaar zijn.

Omdat het overgrote deel van de klaverjassers wegens een gezamenlijke vakantie niet aanwezig kunnen zijn, is besloten de laatste klaverjasavond van dit seizoen te laten vervallen. Vrijdagavond 16 mei is er dus geen klaverjassen bij KCC/Delta Logistiek.

KCC/Delta Logistiek A1 speelt tegen KCR A1 in halve finale om de beker voor A-jeugd. Deze wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 21 mei om 19:30 uur op sportpark Schenkel.

De winnaar van deze wedstrijd speelt op 10 juni de finale tegen de winnaar van de wedstrijd DeetosSnel A1 - HKC (Ha) A1 op het terrein van Vitesse (Ba).

Over een maand is het zover, we gaan dan op kamp! We zijn op dit moment heel druk met de laatste voorbereidingen. De kampleiding maakt de laatste spellen, de menu’s zijn in elkaar gezet en worden getest, de spullen worden uitgezocht en binnenkort klaargezet. Kortom we zijn bijna klaar om naar Epe te gaan!

De komende weken zullen we via de website en per e-mail informatie voor de deelnemers en de ouders/verzorgers versturen. Ook nu zijn er alvast wat dingen die we nog eens onder de aandacht willen brengen.

De eerste jaren na je geboorte mag je bijna alles maar dan ook alles laten lopen, waar en wanneer je maar wilt. Er is altijd wel een mama of papa die de boel dan weer schoonmaakt. Vanaf zo'n jaar of drie, vier of vijf wordt er wel van je verwacht dat je niet overal te pas en te onpas je complete behoefte kan doen. Als je later stokoud bent, komen de zaken weer iets makkelijker te liggen. Dan is er altijd wel een lieve broeder of zuster in je omgeving die eraan gewend is om dat soort zaakjes te schonen.

Niet alleen in duistere kroegjes, tankstations langs de weg of in sinistere hotelletjes maar ook in clubgebouwen van verschillende jeu de boulesverenigingen waar ik regelmatig kom, denk ik soms dat hier alleen heel erg jonge ukkies of heel erg stokoude mannetjes komen spelen en het toilet bezoeken. Ach, een klein ongelukje is misschien niet altijd te voorkomen maar het is af en toe werkelijk niet te geloven hoe iemand het klaarspeelt het toilet dusdanig te vervuilen dat een volgende gast verplicht is om naar een ander toilet uit te kijken en anders zijn behoefte maar op moet zien te houden.

Beste KCC’ers,

Voor het masteronderzoek van mijn studie geneeskunde aan het Erasmus MC ben ik op zoek naar gezonde proefpersonen waarvan ik het looppatroon kan beoordelen. Dit zal gebeuren met behulp van sensoren op de heup, het dijbeen en de kuit die met klittenband vastzitten (zie onderstaande foto’s).

Beste ouders/verzogers/spelers,

De Jeugd TC is op dit moment volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.
De afgelopen jaren waren de eerste trainingen met de nieuwe leeftijdsgroepen al gedurende de tweede helft van de veldcompetitie. Dit jaar is er voor gekozen om eerst met de huidige teams gewoon het reguliere seizoen af te maken. Vanaf de week van 26 mei gaan we dan onder begeleiding van de nieuwe trainers in de nieuwe samenstellingen trainen.
Nadere informatie over de trainingsdagen, tijden en groepsamenstellingen zal binnenkort per brief aan een ieder bekend worden gemaakt.

Theo van Os
namens de JTC

Hoi iedereen,

Ik zou a.s. zaterdag de E2 (om 9:55 uur) moeten fluiten maar ik kan niet komen.

Wie zou de wedstrijd van mij willen overnemen? Als je kan stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Jelle

Er is vanaf heden een Beach Court in Capelle! Slechts twee weken terug ontving Sportief Capelle groen licht voor de aanleg en nu zijn we al zo ver om proef te draaien. Hiervoor willen we u  uitnodigen om te komen kijken en mee te doen op zaterdag 10 mei aanstaande tussen 12:00 en 17:00 uur. Het Beach Court is aangelegd op de voormalige locatie van de tijdelijke sporthal Schenkel, op sportpark Schenkel aan de Capelseweg 39 in Capelle aan den IJssel. Het Beach Court bereikt u via  sporthal Schenkel.

Beste jongens en meisjes,

Op woensdagmiddag 21 mei organiseert de aKCCie weer een nieuwe activiteit en wat zou het geweldig zijn als wij ook jou weer bij deze activiteit kunnen zien. Deze middag staat in het teken van lekker met elkaar eten en leuke prijzen winnen. We starten de activiteit namelijk met het eten van overheerlijke pannenkoeken, waarna we vervolgens een bingo gaan houden. Lijkt het jou leuk om heel hard “BINGO” door de kantine te schreeuwen of heb je nu al trek in zo’n overheerlijke pannenkoek: geef je dan snel op!

Wat door sommigen al eerder verwacht was na het loodzware zaalseizoen gebeurde niet in de eerste twee wedstrijden tegen de medekoplopers, maar wel afgelopen zaterdag in de utiwedstrijd tegen Avanti. De zwart-witten hebben het meestal lastig tegen Avanti en na 70 minuten stond er dan ook een 13-11 eindstand op het scorebord. Daarmee is het nu weer verschrikkelijk spannend en zijn er drie koplopers in de Hoofdklasse (KCC/Delta Logistiek, DSC en SKF), terwijl DeetosSnel op twee punten achterstand volgt. Het belooft dus nog een spannend competieslot te worden.

Er zijn al enkele bestellingen binnen, maar vanwege de meivakantie is nog niet iedereen in de gelegenheid geweest de poster te bestellen. We hebben de bestelperiode daarom verlengd. Bestellen kan nu tot en met zaterdag 10 mei.

Mail dus snel naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om in het bezit te komen van deze poster!


Originele bericht:

Wat een fantastisch zaalseizoen was het toch!

We hebben de Korfball League net niet gehaald maar we kunnen terugkijken op een geweldig zaalseizoen met een grootse finale. We kijken graag nog even terug op deze periode.

Onderstaand bericht kregen wij van Avanti. Dit is van belang voor spelers, staf en bezoekers van KCC/Delta Logistiek 1.

Zaterdag 3 mei geldt er vanaf 08.00 uur ´s morgens een eenrichtingsverkeer op de Sportlaan. Vanaf 15.00 uur wordt de Sportlaan volledig afgesloten en moeten de auto´s op de parkeerplaats bij het Zwembad De Viergang geparkeerd worden. Vanaf 18.00 uur wordt ook de parkeerplaats van Avanti afgesloten. Auto´s die dan nog op onze parkeerplaats staan, kunnen niet meer vertrekken. Mocht u dus na 18.00 uur vertrekken bij Avanti dan moet uw auto geparkeerd worden bij het zwembad of in de woonwijk tegenover de Sportlaan. Het verkeer wordt de gehele dag door verkeersbegeleiders geregeld. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd één van hen aanspreken. 

 

Jeu de Boules LADDER donderdag, mei 30, 2013  
Spelers 2013 totaal vorige p.mnd 2-5 9-5 16-5 23-5 30-5 kado mnd  
mnden 2013 18 HeVa 20 21 22 2013
 
1 Len B.   309,50 246,50 63,00 5,00   23,00 12,00 23,00 309,50 Mei  
2 Koos P.   305,00 252,00 53,00 21,00   13,50 18,50   305,00 Mei  
3 Greetje P.   286,00 246,00 40,00 17,00   9,50 13,50  

 
4 Ada D.   285,50 260,50 25,00 20,00       5,00

 
5 An D.   267,50 199,00 68,50 16,00   15,50 28,00 9,00

 
6 Henri S.   265,00 244,00 21,00 19,00       2,00

 
7 Annie S.   257,50 250,50 7,00 7,00        

 
8 Co v R.   254,00 200,00 54,00 33,00       21,00

 
9 Jaap K.   244,00 196,50 47,50 10,00   7,00 17,00 13,50

 
10 Kees D.   223,50 150,50 73,00 24,00     24,00 25,00

 
11 Marjan L.   214,50 146,00 68,50 1,00   13,50 25,00 29,00

 
12 Ria de G.   213,50 201,00 12,50 2,00       10,50

 
13 Jan B.   211,50 201,50 10,00     8,00 2,00  

 
14 John S   205,50 133,50 72,00 22,00     16,00 34,00

 
15 Tineke R.   203,00 161,00 42,00 3,00   11,00 22,00 6,00

 
16 Berta R.   200,00 183,00 17,00     9,50 6,50 1,00

 
17 Nies B.   190,50 132,00 58,50 32,00   15,50 11,00  

 
18 Bert M.   189,00 140,00 49,00 26,00   2,00   21,00

 
19 Ans V.   183,50 177,50 6,00 6,00        

 
20 Ans v. L.   177,50 154,50 23,00     6,00   17,00

 
21 Lies T.   176,00 134,50 41,50       23,00 18,50

 
22 Ria P.   162,00 138,00 24,00 4,00     20,00  

 
23 Elsa de H.   136,50 104,50 32,00         32,00

 
24 Jeanne v V.   134,50 69,00 65,50 11,00   12,00 26,50 16,00

 
25 Ton V.   133,50 105,50 28,00 28,00        

 
26 Carel v. K.   130,50 99,50 31,00 31,00        

 
27 Jeannette T.   129,00 68,50 60,50 30,00   4,50 5,00 21,00

 
28 Anneke B.   128,00 93,50 34,50 9,00   3,00 4,00 18,50

 
29 Ria de L.   126,50 123,50 3,00       3,00  

 
30 Koen de G.   123,75 99,75 24,00 18,00       30,00 123,00 jan  
31 Henny Kr.   117,50 96,50 21,00     17,00 1,00 3,00

 
32 Jan Br.   117,00 103,00 14,00       6,50 7,50

 
33 Nel M.   111,50 40,50 71,00 23,00   20,00   28,00

 
34 Theo L.   107,00 58,75 48,25 14,00   24,00 26,50 32,00 126,50 jan  
35 Frits K.   105,00 72,75 32,25 25,00     13,50 26,00 161,00 feb  
36 Corrie I.   103,00 103,00 0,00          

 
37 Piet S.   102,75 54,75 48,00 29,00   19,00 21,00 27,00 148,50 feb  
38 Aad L.   88,50 37,50 51,00     22,00 29,00  

 
39 John vd D.   68,25 29,75 38,50 27,00   21,00 18,50 10,50 222,00 mrt  
40 Jan vd B.   58,50 33,50 25,00     18,00   32,00 226,00 mrt  
41 Bert Z.   37,00
37,00 13,00       24,00

 
42 Conne N.   26,50
26,50 12,00   4,50 10,00  

 
43 Jacques M.   26,00 26,00 0,00          

 
44 Selma Z.   23,00 0,00 23,00 8,00       15,00

 
45 Gerard L.   19,25 0,00 19,25 15,00   1,00 15,00 7,50 294,50 apr.  
46 Arie N.,   12,00 12,00 0,00          

 
47 Rob W.   12,00 0,00 12,00