Zaterdag 27 januari was er een training bij de Kangoeroe Klup en Pukkies.
Het thema was Winter. Hoe leuk is het dan om in de jurk als Elza te komen naar de training?

De Frozen muziek galmde uit de muziek box. Wat een feest. Er was zelfs een echte Olaf aanwezig! Er waren vandaag ook wat vriendjes, vriendinnetjes en nichtjes en neefjes meegekomen met de kangoeroes en pukkies. Wat een gezelligheid zo op zaterdagmorgen!

Met veel enthousiasme en energie willen we jullie laten weten dat de sponsorcommissie van KCC/CK Kozijnen nieuw leven is ingeblazen! Na een tijd van stilte staan we te popelen om te blijven bouwen aan de samenwerkingen met de sponsoren & waar mogelijk zelfs te versterken, maar ook om nieuwe kansen te ontdekken om de club te ondersteunen.

Mogen wij ons even aan u voorstellen? Op dit moment vertegenwoordigen wij nog met 4 moeders de Jeugd Activiteiten Commissie van KCC/CK Kozijnen, maar helaas vanaf volgend jaar nog maar met maximaal 3 leden. Samen proberen wij leuke activiteiten te organiseren voor alle (toekomstige) jeugdleden van KCC/CK Kozijnen.  Immers onze korfbalvereniging bestaat uit meer dan alleen korfbal. Wij zijn bijna allemaal 2 jaar geleden toegetreden tot aKCCie met als enige doel: Leuke activiteiten te organiseren voor de Jeugdleden met een beperkt budget. En dat doen we met veel plezier! en succes 😊, al zeggen we het zelf. Wij zien sinds die tijd het aantal leden dat deelneemt aan de activiteiten steeds verder toenemen, maar we willen meer…

Beste leden, 

Het zaalseizoen is bijna halverwege, tijd voor een korte, bestuurlijke tussenbalans. In de zaalcompetitie zijn de resultaten wisselend. Er staan teams bovenaan de ranglijst (F2, F3, E1, S4), maar er zijn ook teams die onderaan staan. Dat hoort bij sport en voor alle rode lantaarndragers geldt dat er nog voldoende tijd is om laten zien uit wat voor hout je gesneden bent. Ook het eerste team staat onderaan na de recente verliespartijen tegen de concurrentie. Complimenten aan de supporters die tijdens de laatste thuiswedstrijd massaal aanwezig waren en zich van hun beste kant hebben laten zien. Het leverde deze keer geen punten op, maar ook voor supporters – waar wij onszelf ook toe rekenen - geldt dat ook wij in het restant van de competitie kunnen laten zien uit welk hout we bij KCC/CK Kozijnen gesneden zijn.

Tijdens de ALV is unaniem ingestemd met het voorstel van het bestuur om de contributie te verhogen. Afgelopen 10 jaar is de contributie gelijk gebleven, maar om als club structureel het huishoudboekje op orde te houden is nu de keuze gemaakt om een tariefswijziging door te voeren voor alle leden:

Hockey Club Capelle bestaat 50 jaar! Aanstaande zaterdag 20 januari vieren ze dat uitgebreid met activiteiten voor jong en oud, festiviteiten en 'eetplein' met heerlijk winters eten. Hun activiteiten starten om 16:00 uur en gaan door tot ver in de avond.
Wij feliciteren Hockey Club Capelle met dit lustrum!

Afgelopen vrijdagavond was alweer de vierde dartavond van dit dartseizoen. Deze avond waren er 20 deelnemers waardoor er een mooie verdeling mogelijk was over de vier dartborden. De avond was zoals altijd weer gezellig en heeft weer gezorgd voor een nieuwe verdeling in het jaarklassement.

Iedereen is ook in het nieuwe jaar weer van harte welkom op de dartavonden van KCC/CK Kozijnen. De eerste dartavond van dit jaar is vrijdagavond 5 januari om 20:00 uur. Inloop vanaf 19:30 uur.

Van 17 t/m 25 juni 2023 vinden de Special Olympics World Games 2023 plaats in Berlijn. Duizenden sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 190 landen nemen het tegen elkaar op. Special Olympics Team NL zal ook meedoen op dit wereldpodium.

De terugrondes in de Kenonz Korfbal League zijn begonnen. KCC/CK Kozijnen heeft alle tegenstanders eenmaal gehad en nu volgen de heenwedstrijden. In de eerste ronde van dit zaalseizoen was KCC/CK Kozijnen dichtbij een enorme stunt door landskampioen Fortuna/Delta Logistiek te verslaan, maar het uiteindelijke punt was ook zeer welkom. Zaterdag 28 januari 2023 was de uitwedstrijd in Delft. Fortuna/Delta Logistiek had haar huiswerk goed gedaan en liet niet nogmaals het kaas van het brood eten. KCC/CK Kozijnen gaf ditmaal niet thuis en had een zware avond in Delft. Een grote nederlaag (23-13) was een feit.

Op 28 januari 2023 zijn de aanvangstijden van de wedstrijden van KCC/CK Kozijnen A1 en KCC/CK Kozijnen A2 omgedraaid.
De wedstrijd Nieuwerkerk A1 - KCC/CK Kozijnen A1 start nu om 13:00 uur en Nieuwerkerk A2 - KCC/CK Kozijnen A2 start nu om 14:15 uur.

Klik hier voor het complete programma van KCC/CK Kozijnen A1.
Klik hier voor het complete programma van KCC/CK Kozijnen A2.

Zaterdag 21 januari mochten de Kangoeroes en PukkieKlup kinderen lekker uitslapen.
Ze mochten allemaal in hun pyjama komen. Het was een pyjama/knuffels training.

Wat een feest. Zo uit je bed rollen om naar de training te gaan.

In de laatste ronde van het eerste deel van de Kenonz Korfbal League was nieuwkomer Unitas/Perspectief de tegenstander in Harderwijk. De ploeg heeft nog geen punten en KCC/CK Kozijnen inmiddels 5 punten. De thuisploeg staat bekend om hun vechtlust en kan veelal één helft goed mee met de tegenstander. Maar omdat KCC/CK Kozijnen niet haar eigen spel kon spelen en in de eerste helft steeds achter de feiten aanliep, werd het een heet avondje in de Sypel waarbij Unitas tot 2 minuten voor tijd kans had op de eerste punten, maar op het goede moment stond KCC/CK Kozijnen er wel en sleepte een moeizame zege binnen in een zeer intense korfbalavond.

De voor 16 november bestelde clubpassen voor nieuwe leden en leden die een pas besteld hebben zijn eindelijk binnen.
Ze kunnen opgehaald worden bij de bar in de kantine.

Leden die geen clubpas hebben of waarvan deze kapot is kunnen een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het nieuwe jaar 2023 is net begonnen, dus nieuwe kansen voor de ploeg van Wassink en Diepenhorst. 2022 eindigde goed voor KCC/CK Kozijnen met knappe zeges op Blauw Wit (A) en GG/Ronald Mc Donald Huis Emma. De ploeg had 5 punten uit 6 wedstrijden. Tegenstander DOS’46 had een wedstrijd meer gespeeld en had ook 5 punten, dus direct een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Bij winst doet KCC/CK Kozijnen erg goede zaken. Met koud en nat weer buiten, zou het deze avond een heet avondje moeten worden in sporthal Schenkel. Helaas kwam KCC/CK Kozijnen niet uit de verf en verviel het in het eerder vertoonde spel en kwam van een koude kermis thuis.

Vrijdagavond 6 januari 2023 was de eerste dartavond van dit dartseizoen. Dit was de eerste dartavond voor de kleine competitie die we tot de zomervakantie gaan spelen. De dartcompetitie zal 6 avonden bevatten, waarbij de 4 beste avonden bepalend zijn voor het eindklassement, dat we na de laatste avond op 16 juni 2023 zullen opmaken.

Deze vrijdag waren er 12 deelnemers. Een mooi aantal om de spellen te organiseren. Maar we mikken op meer. Een aantal vaste klanten waren niet aanwezig en dat had wellicht nog met de kerstvakantie te maken.
Al met al was het toch zoals altijd weer gezellig!

Donderdag 27 januari 2022 is helaas Hanny van Kooij op 82 jarige leeftijd overleden.

Hanny is vele jaren als Jeu de Bouler bij zowel De Bermen als KCC actief geweest.

Samen met Gé was ze de trouwe supporter bij de wedstrijden van hun dochter en kleinkinderen.

We wensen haar man Gé, Else en Ton, Simone en Christiaan, Wouter en Esmée heel veel sterkte toe in de komende tijd.

Het Bestuur

Dit weekend stond wellicht de belangrijkste wedstrijd van het hele seizoen op het programma. In Health Center Hoenderdaal in Driebergen stond de return tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen op het programma. Het duel dat belangrijk was voor de punten die meegaan naar de degradatiepoule. In Capelle aan den IJssel won KCC/CK Kozijnen de eerste confrontatie. Ook nu in Driebergen was het vechten voor elke meter, maar het team van Ploeg en Schouten wist, onder andere aan de hand van Bo Oppe, de winst wederom binnen te slepen tegen de ploeg van Schep en Oele.

Toegang Aquapelle

Alle leden en toeschouwers van KCC maken gebruik van de ingang (schuifdeuren) op de begane grond (naast de centrale trap).

Teams en officials kunnen vanuit daar naar de kleedkamers en sporthal.

Publiek dat op de tribunes in de sporthal plaatsneemt kunnen via de daarvoor aangewezen kleedkamer de sporthal in.

Publiek dat op de tribunes boven plaatsneemt kan rechtsaf de trap op en zo via de horeca naar de tribune.

Op onze tribune is met stickers aangeven waar toeschouwers mogen zitten om de afstand te waarborgen.

De ingang boven aan de trap is bedoeld voor gebruikers van het zwembad en niet voor overige bezoekers en/of spelers van KCC. Onze ingang is beneden links naast de centrale trap.

Mondkapje

Een mondkapje is verplicht bij alle verplaatsingen. Het mondkapje hoeft niet op als bezoekers zitten.

Horeca

Eten en drinken is alleen toegestaan in de horeca zelf en op de tribune boven.

In de sporthal mag niet worden gegeten of gedronken. Ook niet op de tribunes beneden indien die aanwezig zijn.

De horeca zal tussen 21:30 en 22:00 uur sluiten, afhankelijk van de planning van de wedstrijden.

Teams en officials die na sluiting klaar zijn met hun wedstrijden kunnen hun eventuele bestelling van te voren doorgeven.

Dit worden dan grotendeels blikjes. Keuze is er dan uit Cola, Fanta, Water (pet flesjes) Aquarius Orange (pet flesjes) of Bier (blikje).

Een eventuele bestelling moet voor 20:30 uur doorgegeven worden. Teams kunnen de bestelling voor sluiting van de horeca ophalen en direct betalen.

Beneden in de sporthal staat een koelkast, daar kunnen de drankjes eventueel in worden koel gehouden. Opdrinken is alleen toegestaan in de kleedkamers.

Ook in de horeca is een vaste zit plaats verplicht, moet 1,5 meter afstand gehouden worden en is een mondkapje bij verplaatsingen verplicht.

Kleedkamers

Waarschijnlijk overbodig om te zeggen; zorg dat de kleedkamers netjes worden achtergelaten!

CTB controle

KCC maakt gebruik van de ingang (schuifdeuren) op de begane grond (naast de centrale trap).

Daar vindt ook de CTB controle plaats, deze wordt uitgevoerd door een beveiliger.

Bij amateursport voor iedereen vanaf 18 jaar, bij professionele wedstrijden ((reserve) korfballeague) voor iedereen vanaf 13 jaar.

We zijn te gast in sporthal Aquapelle. Volg ten alle tijden de instructies van de medewerkers van Sportief Capelle op.

Inmiddels zijn er voor het wedstrijdkorfbal (S3, S4, S5, S6, A1, A2, B1 en C1) nieuwe poule-indelingen gemaakt en is het wedstrijdprogramma bekend gemaakt. Deze zaalcompetities starten op zaterdag 5 februari a.s.

Een overzicht van deze wedstrijden zijn te vinden in de KNKV app en op onze site:

Dinsdagavond 25 februari jl. is bekend gemaakt dat de coronamaatregelen verder worden versoepeld, ook voor de sport, en dat betekent onder meer dat de zaalcompetitie voor al onze teams weer kan worden hervat.

Daarnaast is publiek ook weer toegestaan bij alle wedstrijden. Voor spelers en toeschouwers van 18 jaar en ouder geldt wel dat het coronatoegangsbewijs verplicht is om de sporthal te kunnen betreden. Bij wedstrijden van onze selectie is een coronatoegangsbewijs verplicht vanaf 13 jaar en ouder.

De returns zijn begonnen en voor KCC/CK Kozijnen was het zaterdagmiddag een enorme klus om van Fortuna/Delta Logistiek te winnen. De ploeg van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst moest op hun toppen lopen en de Delftenaren moesten een slechte middag hebben. Wassink en Diepenhorst zagen het duel om getest te worden onder hoge druk en te kijken waar men nu staat. Vooral in de eerste helft deed KCC/CK Kozijnen niks onder Fortuna/Delta Logistiek en met een VAR-momentje, nieuw bij het korfbal, was het een smaakvolle 1e helft. Jammer is dat de thuisploeg aan het einde van de 1e helft toch nog even wegliep.

Met ingang van maandag 24 januari kunnen we gelukkig weer met alle teams in de zaal gaan trainen.

We zijn blij met de sportieve opstelling van andere Capelse sportverenigingen waardoor wij onderstaand schema hebben kunnen opstellen. Zij hebben uren in de diverse zalen aan ons ter beschikking gesteld, waarvoor dank!

Het bestuur is sinds begin december 2021 in gesprek met de gemeente en Sportief Capelle om, ondanks de sluiting van Sporthal Schenkel en de beperkingen rondom Corona, zaalruimte te organiseren voor alle teams. Dit zijn lastige gesprekken voor alle betrokken partijen. De onvoorspelbaarheid van de maatregelen vanuit de overheid en de keuzes van de GGD spelen hierin een belangrijke rol.

Voor het vervolg van de Korfbal League moest KCC/CK Kozijnen zaterdagavond weer uitwijken naar sporthal Aquapelle en trad het aan tegen het Amsterdamse Blauw-Wit. In de heenwedstrijd werd het een spannende wedstrijd en werd er in de allerlaatste seconden verloren. Voor de ploeg van Wassink en Diepenhorst de schone taak om de punten nu wel in Capelle aan den IJssel te houden. In een vrij emotionele wedstrijd gingen de Amsterdammers met de winst aan de haal.

Terugkoppeling ALV
Woensdag 5 januari 2022 heeft de ALV van KCC/CK Kozijnen plaatsgevonden via een Zoom meeting. Ondanks het feit dat we helaas niet live bij elkaar konden zijn, zijn we blij om te zien dat er genoeg belangstelling was vanuit de vereniging is om online aan te sluiten. Voor onze leden die niet aan konden sluiten bij de ALV, hieronder een korte terugkoppeling vanuit het bestuur.

Yes, vrijdagavond hebben we gehoord dat we zowel binnen als buiten mogen korfballen en onderlinge wedstrijden weer zijn toegestaan! Dit allemaal zonder publiek, zij zijn nog niet welkom. Helaas is de Schenkelhal in gebruik als vaccinatielocatie en daarom nog niet te gebruiken voor binnensport. Aanstaande maandag is er overleg tussen Sportief Capelle en het bestuur van KCC/CK Kozijnen over de zaalinhuur. We hopen dinsdag meer informatie te hebben over waar en wanneer we in de zaal kunnen trainen. Maandag kan de training buiten doorgaan. We houden jullie op de hoogte.

Iedereen heeft inmiddels wel de berichtgeving in de media gezien m.b.t. de aangekondigde versoepelingen. Ook voor de sport worden er versoepelingen aangekondigd. Wat deze versoepelingen precies gaan inhouden moeten we nog even afwachten. Na de persconferentie zullen het bestuur en de TC de mogelijkheden bespreken en verder uitwerken. We zullen jullie hierover z.s.m. informeren.

Over niet al te lange tijd kunnen we hopelijk weer op het veld korfballen bij KCC/CK Kozijnen. Ook het keetje langs het hoofdveld zal dan weer geopend worden. Niet alleen voor een lekker drankje, maar nu ook voor bittergarnituurtjes! Met dank aan RTV van der Meulen, dé audio-, video- en witgoedspecialist aan de Bermweg, die ons twee Airfryers schonk. Zo kon één van de niet-gehonoreerde wensen van de Club van 50 alsnog doorgang vinden.

Na een uitnodiging voor de KCC Winterspelen kwamen er vele enthousiaste Kangoeroes naar de KCC/CK Kozijenn op zaterdagmorgen 8 januari. Er was geen bobslee, sneeuwballen gevecht, schaatswedstrijd maar een korfenrups, ballen scorebord, hoepeldans wedstrijd en nog veel meer.

KCC/CK Kozijnen had in de eerste wedstrijd van 2022 direct kunnen toeslaan in het Friese Gorredijk. De ploeg van Wassink en Diepenhorst had LDODK/Rinsma Modeplein 30 minuten lang onder controle, maar daarna ging het fout. Het afrondingspercentage ging omlaag en LDODK/Rinsma Modeplein kwam sterk terug. 33 seconden voor tijd leek de ploeg alsnog een punt uit het vuur te slepen, maar André Zwart stak er een stokje voor. Een foute verdedigende actie, 5,6 seconden voor tijd, bestraft met een strafworp, zorgde ervoor dat de ploeg alsnog met lege handen stond.

Beste leden,

Als bestuur vonden we het goed om tijdens de ALV te zien dat veel van onze leden ondanks deze rare tijd betrokken zijn bij de vereniging. Zoals vermeld in de algemene ledenvergadering hebben we als bestuur besloten om een tegemoetkoming aan te bieden voor het niet kunnen sporten.

Als tegemoetkoming wordt aan alle leden aangeboden om (maximaal) 2 maanden contributie van dit seizoen terug te vragen.

Afgelopen week hebben we de schaatswedstrijden van het OKT (Olympisch Kwalificatietoernooi) kunnen volgen op tv. Bij het olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen draaide het om de startbewijzen voor de Olympische Winterspelen die over een paar weken gehouden worden. Na een aantal dagen schaatsen kunnen de tickets naar Peking worden geboekt, waar de Winterspelen gehouden worden.

Vooruitlopend op de Olympische Winterspelen die in februari gehouden worden, is het aanstaande zaterdag tijd voor de ‘KCC Winterspelen’. Gelukkig zijn hiervoor geen kwalificatiewedstrijden noodzakelijk en zijn alle jeugdleden van KCC/CK Kozijnen welkom! Omdat schaatsen, bobsleeën en schansspringen lastig wordt op Sportpark Schenkel, is er gekozen voor een alternatief programma voor onze jeugd.

Beste leden,

Afgelopen week werd ons bericht dat sporthal Schenkel per 01 februari ingericht gaat worden om te dienen als vaccinatielocatie. Dit betekent dat alle sportactiviteiten elders moeten plaatsvinden.

Voor KCC/CK Kozijnen stond er in de derde ronde van de Korfbal League de eerste echte testcase op het programma. In Bennekom moest men het opnemen tegen het ook nog puntloze DVO/Accountor met oud KCC-ers Meerkerk en Van Ofwegen. Wedstrijden tussen beide teams leveren altijd veel spektakel op. Ook nu, was het voor de virtuele supporter een smaakvolle kraker. In de eerste helft lijkt DVO/Accountor het snel te willen beslissen, maar uiteindelijk konden beide teams een punt bijschrijven.

Afgelopen zaterdag zijn we gestart met buitentrainingen voor onze Kangoeroes, F-jes en E-tjes. Nu de scholen zijn gesloten vonden we het belangrijk om dit als vereniging aan te bieden. Buiten bewegen is goed voor je mentale en fysieke gezondheid! 

KCC/CK Kozijnen moest na de openingswedstrijd tegen TOP/LITTA zich enigszins zien te revancheren in de eerste thuiswedstrijd in Capelle aan den IJssel. Maar als dan het Delftse Fortuna/Delta Logistiek op bezoek komt met oud KCC-er Nik van der Steen, is dit niet de ideale start van het Korfbal League seizoen. Een dubbele confrontatie met de top van Nederland kan je maar direct gehad hebben en hierna de punten bij elkaar zien te sprokkelen. Al snel bleek dat Fortuna/Delta Logistiek ook een maatje te groot was. KCC/CK Kozijnen komt geen moment in hun eigen spel en ziet de gasten freewheelend de wedstrijd uitspelen.

In samenwerking met de livestreamcommissie en 2 top presentatoren zijn wij op de achtergrond druk bezig met de voorbereidingen voor een gezellig avondje met de eerste Online Pubquiz van KCC. Vanwege de ingevoerde avondklok kan dit helaas geen doorgang vinden op vrijdagavond 29 januari.

Aangezien bij de Algemene Ledenvergadering van 8 januari j.l. niet 2/3 van het aantal leden aanwezig was, was de stemming m.b.t. de voorgestelde statutenwijziging niet toereikend c.q. niet geldig.

Daarom schrijft het bestuur een tweede Algemene Ledenvergadering uit voor een tweede stemming m.b.t. de voorgestelde statutenwijziging.

Bij KCC/CK Kozijnen hebben wij de laatste paar jaar twee kleine trapjes gehad. Één stond er standaard in het fust hok en één achter de deur van het werk-/schoonmaakhok.

Na een apart einde van het seizoen 2019-2020, dat wel een promotie naar de Korfbal League opleverde, was het wachten of de selectie van KCC/CK Kozijnen kon starten in het walhalla van de korfbalsport. Acteren op het allerhoogste niveau van Nederland in Capelle aan den IJssel, een mooi affiche voor de sport. Alleen korfballen in een lege sporthal met een handjevol mensen aanwezig is toch heel wat anders dan normaal. Uiteindelijk mocht er na twee oefenwedstrijden, tegen Groen Geel/IJskoud de Beste en Blauw Wit (A) op zaterdag 16 januari 2021 gestart worden met direct een hele zware pot in Sassenheim tegen titelkandidaat TOP/LITTA. KCC/CK Kozijnen kon het niet bolwerken en moest een 28-15 nederlaag incasseren.

De kop is eraf! Afgelopen zaterdag speelde KCC/CK Kozijnen 1 en 2 de eerste zaaloefenwedstrijden tegen GG/IJskoud de Beste (verder Groen Geel). Een mooie gelegenheid voor de selectie, organisatie, livestream en korfbalkenners om te oefenen. Hieronder een kort verslag.

Op zaterdag 2 januari oefen KCC 1 en 2 tegen Groen Geel/IJskoud de Beste. De wedstrijden worden uitgezonden op het nieuwe Eyecons platform (www.eyecons.com).

Via onderstaande links zijn de livestreams te zien (als je bent ingelogd met een account)
Heb je nog geen account? Maak dat dan snel aan! Hoe lees je in dit artikel. Ook hoe je de uitzending kunt casten naar je TV.

14:00 – KCC/CK Kozijnen 2 - GG/IJskoud de Beste 2

16:00 – KCC/CK Kozijnen 1 - GG/IJskoud de Beste 1

Ook kun je gewoon op LIVE in het bovenste menu van Eyecons klikken voor een overzicht van alle wedstrijden die op dat moment live worden uitgezonden.

Bij DVO zijn ze gestart met billieballie.com. Daar kan je als korfballiefhebber de uitslagen van alle Korfbal league (oefen- en competitiewedstrijden) voorspellen en zo de topvoorspeller worden van KCC/CK Kozijnen (of zelfs van heel Nederland).

In 2020 gaan we vrolijk door met darten bij KCC. Op de frisse 24 januari wisten toch weer 20 deelnemers de weg naar het clubhuis te vinden. De avond werd gewonnen door Paul Oschner. Hij had 6 punten meer dan Gerard Reijm. Stefan Dekkers werd derde met slechts 1 punten daarachter.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

In de competitie in de hoofdklasse A zijn we inmiddels over de helft, maar door een aparte planning speelde het vlaggenschip zaterdagavond voor het eerst tegen het Amsterdamse AW.DTV. Zoals in het programmaboekje te lezen was kennen de ploegen elkaar door en door en worden er altijd mooie duels uitgevochten. Voor de ploeg uit Amsterdam was het een kwestie van aanhaken en voor de ploeg van Wip en van der Steen moest op titelkoers zien te blijven. In een hoofdklasse-onwaardige eerste helft bleef KCC achter de feiten aanlopen, maar in de tweede helft werd er halverwege een eindspurt ingezet en alsnog een moeizame zege behaald.

Vrijdag 24 januari gaan we weer verder waar we vorig jaar gebleven waren; gezellig darten! Zoals altijd spelen we verschillende spelletjes en is iedereen, ongeacht niveau, welkom.

Meedoen kost slechts €2,50 en we hebben iedere avond prijsjes voor de top drie. Voor de echte fanatiekelingen houden we ook een seizoensscore bij.
We beginnen om 20:00 uur. Inschrijven en ingooien onder genot van een kopje koffie, of gelijk iets sterkers, kan vanaf 19:30 uur.

Tot vrijdag!

P.S. Noteer alvast de volgende dartavonden in je agenda.

Hoe zou het vlaggenschip omgaan met de nederlaag tegen Nieuwerkerk. De spelers hadden welgeteld één week om een nieuw strijdplan te smeden, want zaterdag wachtte in eigen hal het uit Oegstgeest afkomstige Fiks, dat onder leiding staat van Bas Harland. De ploeg doet het verrassend goed en pakt de punten die men kan pakken maar staat slechts in de middenmoot. In de eerste wedstrijd van het seizoen werd het toen nog onbekende Fiks in Oegstgeest verslagen, maar dat was niet eenvoudig. In de slotfase kwam KCC toen nog goed weg met een 31-32 overwinning. Ditmaal had KCC vrijwel de gehele wedstrijd onder controle, kon zich fouten permitteren, maar behaalde wel een magere 23-20 winst.

Op vrijdagavond 3 januari waren alle leden uitgenodigd voor de algemene ledenvergadering.
Voor Cor van Os de eerste vergadering als voorzitter. Cor trapte de vergadering af met een terugblik op het seizoen 2018/2019 dit deed hij aan de hand van verschillende heart beats.
Tijdens de vergadering zijn er meerdere punten besproken, deze zijn ook door de leden goedgekeurd.

Na de winterstop en het kerstreces volgde zaterdag de eerste returns in de hoofdklasse A. KCC heeft alleen nog niet gespeeld tegen AW.DTV. De IJsselderby part II stond op het programma en dat hebben beide clubs geweten. Eind december 2019 al een volgepakte sporthal Schenkel met zo’n 700 supporters. Nu in de Kleine Vink was het niet anders. Een kleinere hal, betekende minder supporters maar met ruim 400 man op de tribune was er een enorme sfeer. Ook de Negende Man liet niet verstek gaan en was vocaal duidelijk aanwezig. Nu moesten de KCC spelers dit ook waarmaken in de wedstrijd. Helaas kreeg KCC een fanatiek spelend Nieuwerkerk voor haar neus die haar huiswerk goed had gedaan en nu veel meer heerste en een verdiende overwinning pakte, waardoor de ploegen nog dichterbij elkaar komen. KCC blijft nog wel met 2 punten voorsprong aan de top staan.

Afgelopen zaterdag 4 januari vond het leukste evenement van het jaar plaats bij KCC. Voor het derde achtereenvolgende jaar was sporthal Schenkel in de Kerstvakantie gevuld met basisschoolleerlingen uit Capelle aan den IJssel en omgeving.

Afgelopen zaterdag 4 januari vond het leukste evenement van het jaar plaats bij KCC. Voor het 3e achtereenvolgende jaar was sporthal Schenkel in de Kerstvakantie gevuld met basisschoolleerlingen uit Capelle en omgeving.

Het schoonmaakrooster is aangepast en ingevuld tot half juni, het einde van dit seizoen. Dit betekent dat je nu alvast kan zien wanneer jouw team aan de beurt is om de kleedkamers en de scheidsrechterskleedkamers te poetsen.

Succes!

Nanda Stuurman

Voor KCC/SO natural zijn de belangrijkste korfbalweken dit seizoen aangebroken. In de komende weken is het aanhaken, of naar beneden kijken; wordt het handhaven, play-offs of directe degradatie? Aan de coaches Wolsink en Van der Steen de taak om de koppies de goede kant op te krijgen en er vol tegenaan te gaan. Het eerste examen vond zaterdagavond plaats in Bennekom, waar de return tegen DVO/Accountor op het programma stond. Een zwaar examen, waarbij een onvoldoende werd behaald door een 34-26 verlies.

Afgelopen zaterdag speelde KCC/SO natural tegen DOS'46 in Nijeveen de laatste wedstrijd in de eerste competitiehelft. DOS'46 was moeizaam begonnen tegen de topploegen maar speelde nu voor de derde keer op rij tegen een degradatiekandidaat. En ook die werd gewonnen. Door een slechte start van KCC/SO natural werd het 22-19 en klimt DOS'46 langzaam omhoog.

Zaterdag 12 januari hebben weer 14 kinderen veel plezier gehad bij de kangoeroe-kennismakingstraining.

Het gaat goed met KCC/SO natural A1. De talenten van Robin Diepenhorst en Niels Molendijk beleefden tot nu toe een uitstekende competitiestart met 9 punten uit 5 wedstrijden. Ook afgelopen wedstrijd in Wormer tegen Groen Geel A1 werd redelijk eenvoudig gewonnen. Aanstaande zaterdag 19 januari wacht voor KCC/SO natural A1 een heuse kraker. 

Het jaar 2019 is begonnen en na de oefenzege op Avanti/Flexcom (24-35) ging de Cashback World Korfbal League weer verder. Op het programma stond de wedstrijd tegen koploper Fortuna/Delta Logistiek, met het weerzien van Nik van der Steen en de broedertwist tussen Ed en Nik. Het werd een emotionele en hete Korfbal League avond in Capelle aan den IJssel. Veel druk, veel goals, veel strijd in en langs de lijn, waarbij de gemoederen soms hoog opliepen. Een paalincident en een arbitrageduo, dat soms ogen en oren tekort kwam. Fortuna/Delta Logistiek was beter, maar KCC/SO natural liet weer zien dat het tegen topploegen lang mee kan. 

Mede doordat enkele oudgedienden weer eens gezellig langs kwamen en we wederom nieuwkomers konden noteren, was het lekker druk op de eerste dartavond van 2019. Maar liefst 20 deelnemers schreven zich in. Later op de avond kwam Gerben er nog bij. Het was weer reuze gezellig en ook werd er fanatiek gegooid. Stephan Groeneweg won deze avond alle spellen en was dus onbedreigd overall winnaar. Ed de Reuver legde beslag op de tweede plaats en Gerard Reijm werd derde.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

In 2019 gaan we gewoon verder met ons dartseizoen. Vrijdag 11 januari is het weer zo ver.

Darten bij KCC/SO natural doen we voor de fun. We spelen verschillende dartspelletjes. We houden per spelletje de scores bij zodat we de beste drie darters van de avond een prijsje kunnen geven. De avondscores laten we ook meetellen in ons jaarklassement.

Maar zomaar een keer een losse avond meedoen kan natuurlijk ook!
Inschrijven kan vanaf 19:30 uur. Meedoen kost maar €2,50.

Tot vrijdag!

Tribunes vol, het oorverdovende lawaai van de Negende Man, de speaker die de spelers aankondigt. Dan: licht uit en een donkere zaal. Alleen de spotlight die op jou gericht is. De wedstrijd van het eerste staat op het punt van beginnen. Spannend!

Donderdag 3 januari trapte KCC/SO natural het nieuwe jaar af met de Korfbal WinterFUN. Meer dan 70 basisschoolkinderen (waarvan 45 niet-leden) uit Capelle aan den IJssel en omstreken reisden af naar Sporthal Schenkel om het nieuwe jaar sportief en feestelijk in te luiden.

Vandaag ontvingen wij het bericht dat Cees Ouwerkerk op 3 januari j.l. in de leeftijd van 81 jaar is overleden.

In 2018 zetten we de dartcompetitie 2017/2018 gewoon voort. De groep was deze avond iets kleiner, maar het was er niet ongezelliger door. Omhuld door heerlijke geuren uit de keuken van de gehaktballen voor de volgende dag, won Gerard Reijm alle spellen. Hij vergaarde daarmee weer de meeste punten en verstevigt daarmee zijn koppositie in onze dartcompetitie.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Wie herinnert zich de heenwedstrijd in Amsterdam tegen Blauw-Wit nog? In die wedstrijd speelde KCC/SO natural een goede eerste helft met veel doelpunten. Blauw-Wit had het moeilijk om de spitsen van KCC/SO natural in bedwang te houden. Zaterdag 27 januari 2018 was de return in Capelle aan den IJssel. Zou de thuisploeg nogmaals een goede wedstrijd kunnen neerzetten tegen de verliezend finalist van vorig jaar? Blauw-Wit had haar huiswerk goed gedaan. Door de spitsen Meerkerk en Dekkers aan banden te leggen, werd het een lastige avond voor de ploeg van Van Vloten en Verberk.

KCC'er Sophie Dijkxhoorn zet zich samen met Amber Visser en vele anderen in Nederland in voor Samenloop voor Hoop, een inzamelingsactie van KWF Kankerbestrijding. Tijdens de estafetteloop, die op 26 en 27 mei georganiseerd wordt, zullen 15 man 24 uur proberen vol te lopen om zo geld in te zamelen voor KWF, waardoor er in de toekomst meer geld beschikbaar is voor nog meer onderzoek.

Op woensdag 24 januari hebben we onze 1e Vaste Partner toernooi gespeeld. Het weer zou goed zijn (het had geregend) nou ja, dan spelen we niet buiten. Allemaal naar binnen, we spelen overdekt. Dat heb je in Nederland.

In 2018 gaan we natuurlijk gewoon verder met onze dartcompetitie. Vrijdagavond 26 januari is de eerste avond van dit jaar dat we weer gaan darten.

Overigens hoef je niet voor de competitie te spelen, dat gaat vanzelf, maar iedere avond staat op zich.

We beginnen om 20:00 uur en meedoen kost maar €2,50, waar we leuke prijsjes van kopen. Je kunt al aan de koffie en warm gooien vanaf 19:30 uur.

Ook dit seizoen doen KCC/SO natural D1 en het 1e mee in de Zuid Holland Korfbal Cup in de zaal. Helaas is KCC/SO natural D1 in de kwartfinale uitgeschakeld door Vitesse (Ba) D1. Bij de senioren is KCC/SO natural na een magere 23-25 zege op 2e klasser Kinderdijk wel door naar de halve finale.

Seizoen 18/19? Ja jullie lezen het goed.

We zijn nu pas  op de helft van het seizoen 17/18 en de arbitrage van KCC/SO natural (alle scheidsrechters, waarnemers, beoordelaars en juryleden) hebben er weer voor gezorgd dat er tot nu toe zoveel wedstrijden zijn afgehandeld dat de sportieve sancties voor zowel veld als zaal zijn weggewerkt. Extra knap omdat we dit zaalseizoen extra verplichtingen hebben vanwege onze promotie naar de Korfbal League.

In een bomvolle sporthal de Viergang in Pijnacker begon KCC/SO natural zaterdagavond aan de eerste return in de Korfbal League. Avanti/Flexcom was de tegenstander. Hoewel KCC/SO natural altijd wel wist te winnen in deze sporthal ging dat niet altijd makkelijk. Zaterdag 20 januari 2018 was dit wel anders. De ploeg Van Vloten en Verberk werd ondersteund door een groep van zo’n 130 Capelse supporters die met een volle supportersbus naar Pijnacker waren afgereisd. Tot aan de 5-5 was het een wedstijd, maar hierna, onder luidkeelse aanmoediging van de Negende Man werd het een eenzijdig duel dat bol stond van de strafworpen.

Zaterdag 13 januari stond er voor de D1 een belangrijke wedstrijd op het programma tegen medekoploper Vriendenschaar (B) D1. Maandag 8 januari had de D1 al een bekerwedstrijd tegen Vriendenschaar (H) gespeeld. Deze komt uit in de hoofdklasse en onze D1 in de eerste klasse.

Dus een mooie uitdaging. En een uitdaging was het. Uiteindelijk werd er verloren met 17-8, maar wat belangrijker is, de spelers zijn weer een mooie ervaring rijker en de trainers hebben een aantal lichtpunten gezien en ook een aantal leermomenten genoteerd. Dus daar kunnen ze mee aan de slag. Om te beginnen afgelopen zaterdag tegen Vriendenschaar (B).

De wedstrijd KCC/SO natural A5 - Conventus A1 die oorspronkelijk op zaterdag 3 maart gepland stond, is verschoven naar zaterdag 3 februari om 14:00 uur.
LET OP: de wedstrijd wordt gespeeld in Sporthal de Lijster !

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural A5.

Zaterdag speelde het eerste een geweldige wedstrijd en wonnen we van DVO/Accountor met 22-32. A.s. zaterdag 20 januari kunnen we een volgende stap zetten naar handhaving in de Korfbal League. Dan speelt het eerste om 20:00 uur de lastige uitwedstrijd tegen Avanti in Pijnacker (en het tweede om 18:20 uur). 

Na het enorm zure verlies tegen DOS’46 moest de selectie het zaterdag opnemen tegen DVO/Accountor. De ploeg van Ben Crum bungelt in de Korfbal League in de onderste regionen en KCC/SO natural staat met twee punten meer een treetje hoger, maar het was voor beide ploegen DE wedstrijd waar het om ging. Bij winst voor de ploeg van Van Vloten en Verberk kon het hele goede zaken doen in de strijd om handhaving. Maar DVO kon de stand weer gelijk trekken. Een mooi affiche in de Korfbal League. In een bomvolle sporthal in Bennekom was het de eerste vijf minuten spannend, maar in de resterende tijd liet KCC/SO natural zien, wat ook in de voorbeschouwing werd aangegeven, dat het een ploeg is die toch lastig te bestrijden is.

Maandag 8 januari 2018 speelden KCC/SO natural 1 en D1 allebei tegen Vriendenschaar (H) in Hardinxveld-Giessendam. De D1 verloor van de sterke thuisploeg maar doordat zij bij de "beste twee verliezers" hoorden is de ploeg toch nog een ronde verder en speelt daar thuis tegen Vitesse (Ba). De speeldatum is daar nog niet van bekend.

NB: dit artikel is geplaatst op 10 november 2017, maar 11 januari 2018 weer even bovenaan gezet.

Zoals geregeld in het Arbitrage beleidsplan fluiten S- en A-teams wedstrijden zolang er niet voldoende scheidsrechters zijn om de interne wedstrijden te fluiten.

In het onderstaande overzicht vinden jullie terug welke TEAMS er wanneer moet fluiten. Graag doorgeven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wie er namens het betreffende team komt fluiten. 

Kijk altijd in het actuele wedstrijdprogramma voor de juiste datum/tijd.

Op vrijdag 19 januari 2018 start er bij KCC/SO natural een opleiding tot waarnemer die eventueel opgevolgd kan worden met de opleiding tot beoordelaar.

Een unieke kans om lekker dicht bij huis je te laten opleiden en KCC/SO natural te helpen om de jaarlijkse verplichtingen weg te werken.

Op woensdag 3 januari werd het nieuwe korfbaljaar ingeluid door maar liefst 67 kinderen tijdens de tweede editie van de KorfbalWinterFUN. Behalve veel leden zagen we ook veel nieuwkomers en bekende gezichten van eerdere activiteiten. Zo'n dertig KCC-vrijwilligers stonden klaar om de kinderen een leuke middag te bezorgen. 

Hi, ik ben Sophie Dijkxhoorn en jullie kennen mij als oud-speler en tegenwoordig trainer van de B2 bij KCC/SO natural. In maart 2017 kreeg mijn beste vriendin, Amber Visser, te horen dat zij acute lymfatische leukemie heeft, ook wel bloedcelkanker genoemd. Na zware periodes van chemokuren  en de stamceltransplantatie is Amber weer op de weg naar herstel, maar het duurt nog heel lang voordat ze weer alle ‘normale’ dingen kan doen.

Om ervoor te zorgen dat er nóg meer onderzoek kan worden gedaan naar o.a. leukemie ga ik samen met een team van 15 anderen op 26 en 27 mei de SamenLoop voor Hoop lopen voor KWF Kankerbestrijding. Dit is een estafetteloop waarbij we met 15 man 24 uur moeten vol wandelen. Dit om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Uiteindelijk willen wij met het team €5000,- ophalen door middel van verschillende acties.

Aangezien de A2 voortaan op donderdag gaat trainen en de B2 op woensdag, zijn de trainingstijden op woensdag en donderdag in Sporthal Schenkel voor A2/A4/A5/A6 en B1/B2 gewijzigd.
Kijk dus goed in het schema hoe laat je moet trainen, anders sta je misschien op een verkeerde tijd in de hal.

Het had een knallende start van 2018 kunnen worden. KCC/SO natural moest thuis tegen DOS’46 en wetende dat Avanti (P) op bezoek moest bij KZ/Hiltex en DVO/Accountor naar Sassenheim ging, kon KCC/SO natural goede zaken doen in de stand. In de voorbereiding was al geoefend tegen de Nijeveense ploeg en werd er met 23-21 gewonnen. KCC/SO natural was heer en meester in de eerste 15 minuten (13-6) en ging rusten met 17-12, maar in de 2e helft ging het weer fout. DOS’46 kwam gelijk en trok aan het langste eind. Verbazing, teleurstelling en verbijstering na afloop. Het had zo mooi kunnen zijn.

 De KCC/SO natural selectie speelt zaterdagavond 6 januari (om 17:45 en 19:30 uur) de topper tegen DOS'46. De barcommissie gaat dan over op Hollandse Winterkost.

Gisteren werden alle thuiswedstrijden in Sporthal Schenkel gewonnen. En het waren niet de wedstrijden tegen de minste tegenstanders, want uit werd er tegen een aantal tegenstanders nog verloren of gelijkgespeeld. Ook buiten Capelle aan den IJssel werden weer de broodnodige punten binnengehaald. Tijd voor een nieuwe nabeschouwing dus!

KCC/SO natural stond tot zaterdag al zes punten voor op de achtervolgers en het kampioenschap en daarmee plaatsing voor de Hoofdklasse play-offs komt steeds dichterbij. Toch moeten de komende wedstrijden nog wel gewonnen worden en dat zal niet altijd makkelijk zijn. Zo bleek ook vanavond tegen Tempo. De einduitslag was weliswaar in Capels voordeel, maar de 22-19 winst kwam moeizaam tot stand.

Vrijdag 27 januari kun je weer voor het eerst darten bij KCC/SO natural in 2017. We gaan dan verder met het seizoen, want voor het seizoen 2016-2017 is het alweer de zesde avond. Ingewikkeld? Welnee, gewoon gezellig!
We hopen dat je er weer bij bent. Ben je nog niet eerder geweest? Ook dan ben je welkom. 

Het clubhuis is geopend vanaf 19:30 uur. We beginnen om 20:00 uur. Meedoen kost €2,50 en iedere avond zijn er drie prijsjes te verdienen.

Voor de D2 zijn er drie wedstrijden gewijzigd:

  • De wedstrijd IJsselvogels D1 - KCC/SO natural D2 die eerder is afgelast, is opnieuw vastgesteld op woensdag 8 februari om 17:30 uur.
  • De wedstrijd KCC/SO natural D2 - KOAG D1 die gepland stond voor 4 maart, is verplaatst naar dinsdag 21 februari om 17:00 uur in Sporthal Oostgaarde.
  • De wedstrijd KCC/SO natural D2 - Vriendenschaar (B) D1 die eerder is afgelast, is opnieuw vastgesteld op zaterdag 18 maart 2017 om 09:30 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural D2.

[Form 170311_Kruisfinale_1 not found!]

Tijd voor een nieuwe nabeschouwing na een mooi weekend. KCC/SO natural D3 versloeg NIO D1 met 8-5 en staat nu vierde in de poule. KCC/SO natural C3 wist met 9-1 te winnen van Twist C1, en KCC/SO natural 6 won ruim van Thor 2 (19-8). Daarmee blijft het zesde in het spoor van de koploper in de poule en kan het nog erg interessant worden de komende weken. KCC/SO natural 4 won in Veenendaal met 17-21 van SKF 3 en staat nog altijd bovenaan in de reserve eerste klasse. 

En zo, dat is 16 punten. Het was zaterdag in Pijnacker een zware bevalling. Avanti uit is en blijft een lastige horde en dat bleek zaterdag weer eens. Avanti is in vorm (vier overwinningen uit de laatste vijf wedstrijden) en liet dat direct zien. Opvallend was overigens de veel te bepalende rol van de scheidsrechter. De beste man floot werkelijk elk duel af en gaf totaal 14 vrije ballen en 21 strafworpen. Avanti en KCC/SO natural wilden een mooie pot korfbal op de mat brengen, maar kregen daar de kans niet voor. Al met al knokte men, mede door een ijzersterke bank, weer twee punten bij elkaar.

Er staat weer een interessant wedstrijdprogramma voor de deur, dus is het tijd voor een nieuwe voorbeschouwing. KCC/SO natural E1 en E2 reizen af naar Schiedam voor een ontmoeting met Nexus E1 en E2. KCC/SO natural E1 won thuis al van Nexus E1, terwijl de E2 in de vorige ontmoeting met Nexus E2 met 1-2 verloor. Weet de E-selectie in Schiedam wel de volle buit te pakken? KCC/SO natural D2 speelt uit tegen het lastige IJsselvogels D1, dat momenteel de koppositie bezet, en KCC/SO natural C2 speelt thuis tegen TOGO C1. KCC/SO natural 8 reist af naar Papendrecht voor een ontmoeting met PKC/SWKGroep 10.

Dinsdagavond 17 januari 2017 is bij Sporting Delta de loting geweest voor de halve finale van de Zuid Holland Korfbal Cup 2016/2017.

KCC/SO natural 1 heeft hierbij een uitwedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest uit Den Haag geloot. De wedstrijd zal gespeeld worden op dinsdag 31 januari 201 om 20:45 uur. De plaats van handelen is de Steenwijklaan 16 in Den Haag. 

Mocht er gewonnen worden van HKV/Ons Eibernest, is de finale op dinsdag 21 februari a.s. bij HKV/Ons Eibenest aan de Steenwijklaan 16 te Den Haag

De gehele loting vind je hier.

Tijd voor een nieuwe nabeschouwing, waarin we zoals gewoonlijk terugblikken op de behaalde resultaten van een aantal teams. Net als in de voorbeschouwing beginnen we met KCC/SO natural 3. Zij behaalden afgelopen zaterdag een resultaat dat zeker het vermelden waard is, want zij speelden met 24-24 gelijk tegen koploper Sporting Delta. KCC/SO natural E1 wist koploper Vitesse E2 haar tweede nederlaag toe te brengen (5-1), KCC/SO natural C3 won solide met 4-8 van Nieuwerkerk C3, en KCC/SO natural 5 wist ditmaal wel te winnen van DSO 3: 16-20.  

De nul is bereikt en daarmee bedoel ik dat de het wegwerken van de sportieve sanctie/punten in mindering voor het zaalseizoen 2017/2018 gerealiseerd is. Daarmee is onze eerste mijlpaal bereikt en gaan we vol gas door voor onze tweede mijlpaal.

"KCC/SO natural, eenzaam en alleen aan kop". Het lijkt net een nieuwe titel voor een korfbalroman in de serie "KCC/SO natural op weg naar de League". Door de simpele winst op KVS/Maritiem vorige week, keek menig supporter zaterdag verbijsterd naar Twitter en zal zich een aantal keer in de ogen hebben moeten wrijven. Is er wellicht een typefout gemaakt? Een uur voor de wedstrijd werd bevestigd dat runner-up TOP (A) hard onderuit ging in eigen huis tegen Oranje Wit (D) dat eerder nog geen punten pakte. Ook KVS/Maritiem deed "gekke zaken" tegen DeetosSnel. Voor de bookmakers dus alleen een 1-tje bij KCC/SO natural tegen Sporting Delta. Een goede uitgangspositie dus voorafgaande de wedstrijd. 

Het is weer tijd voor een nieuwe voorbeschouwing, waar we vooruitblikken op de wedstrijden van selectie- en breedteteams. En ditmaal in het bijzonder: KCC/SO natural 3, want een paar spelers van het derde waren hadden zichzelf een tijdje niet meer teruggezien in de voorbeschouwing, en in de vorige nabeschouwing wilden ze wegens de uitslag niet genoemd worden. Zij verloren namelijk met 23-20 van KVS/Maritiem 3. De ploeg van Michiel Last staat momenteel op een zesde plaats en speelt aanstaande zaterdag tegen het sterke Sporting Delta 2. In de eerste competitieronde was de ploeg uit Dordrecht veel te sterk voor KCC/SO natural 3 (29-14). Sporting Delta 2 is heer en meester in de Reserve Overgangsklasse en lijkt op weg naar de Hoofdklasse met 6 overwinningen en slechts een nederlaag. Wellicht weet KCC/SO natural 3 weerstand te bieden tegen Sporting Delta, want tegen KVS/Maritiem 3, een team vol oud-eerste spelers, werd 'maar' met 23-20 verloren. Bij een zege op Sporting Delta 2 kan KCC/SO natural 3 afstand nemen van de laatste plaatsen. Gaat dat ze ook lukken?

Op donderdag 9 februari 2017 komt SO Natural een leuke workshop verzorgen in de kantine van KCC/SO natural. Deze avond kun je het onderstaande bloemstuk maken in verschillende kleuren. Er zijn al 24 aanmeldingen en nog maximaal 10 plaatsen. Aanmelden kan tot 1 februari 2017.

Zoals gebruikelijk houden de Jeu de Boulers van KCC/SO naturel in het nieuwe jaar hun Nieuwjaarstoernooi met aansluitend een goede maaltijd verzorgt door Rasa Sayang. De aanvang was om 11.00 uur en de leden waren al om 10.30 binnen om maar niets te missen.

Vind je het leuk om koekjes te bakken en cupcakes te versieren en je in te zetten voor een goed doel, dan is dit iets voor jou! Wij kunnen je hulp goed gebruiken. Kom op vrijdag 10 februari helpen met koekjes bakken en cupcakes te versieren die op zaterdag 11 februari verkocht worden. De opbrengst is voor stichting Breath.

Na een relatief warme(re) periode zag bijna heel Nederland zowaar een beetje sneeuw. De sneeuw en ijzel zorgden wel voor wat hinder, want er werden aardig wat wedstrijden afgelast. Toch kon het grootste deel van de KCC-wedstrijden doorgaan en dus hebben we weer genoeg informatie voor een nieuwe nabeschouwing.

Na een geslaagde Mexicaanse avond wordt er aanstaande zaterdag 14 januari een Griekse schotel geserveerd in de kantine: een pita broodje kip gyros met tzatziki & friet voor maar € 5. De chicken wings kunnen jullie ook weer bestellen voor slechts € 2,50. Tot zaterdag!

In sporthal Schenkel speelde KCC/SO natural zaterdag tegen één van de laagvliegers: KVS/Maritiem. De Scheveningers hebben het dit seizoen moeilijk maar verbaasden vriend en vijand in de laatste wedstrijd vorig jaar door een overwinning op koploper TOP (A). KCC/SO natural ging daardoor als koploper de kerst in maar was dus gewaarschuwd. Blijkbaar telt ook een gewaarschuwde ploeg voor twee want de zwart-witten hadden geen enkele moeite met de TOP-bul en wonnen eenvoudig met 28-10.

Op de laatste woensdag in de Kerstvakantie vond in Sporthal Schenkel de eerste editie van Korfbal WinterFUN plaats. Maar liefst 56 kinderen uit de basisschoolleeftijd, waaronder 16 KCC-leden, vermaakten zich een hele middag met allerlei (bal)spelletjes met een knipoog naar het korfbal.

Met de eerste speelronde van het jaar 2017 voor de deur is het weer tijd voor een nieuwe voorbeschouwing. Aanstaande zaterdag komen er 19 teams in actie, waarvan er 10 teams thuis spelen. Er komen liefst drie teams uit Scheveningen op bezoek: KVS/Maritiem 1, 2 en 3 en KCC/SO natural 1, 2 en 3 spelen tegen elkaar. 

Op zaterdag 14 januari van 9:00 - 10:00 uur zijn alle kinderen tussen 3 en 6 jaar van harte welkom bij korfbalvereniging KCC/SO natural om gratis mee te doen met een leuke activiteit van de Kangoeroe klup.

Net voor het einde van 2016, op vrijdag 30 december werd er nog een dartavond gespeeld bij KCC/SO natural. Omdat het kerstvakantie was, waren best veel vaste deelnemers afwezig. Toch konden er weer 13 deelnemers genoteerd worden. Gerard Reijm won deze laatste dartavond van 2016.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Op 13 februari 2016 zijn KCC/SO Natural en Stichting Breath een unieke samenwerking aangegaan, waarbij KCC/ SO natural Stichting Breath zal steunen in haar mooie activiteiten. De meeste kinderen in Nederland hebben het goed, krijgen een liefdevolle opvoeding, zijn veilig en kunnen sporten wanneer zij willen. Helaas zijn er te veel kinderen op deze wereld die dit niet hebben en daar zet Stichting Breath zich voor in.

KCC/SO natural heeft met Richard van Vloten en Marc Verberk nieuwe trainers voor het eerste team aangetrokken. Zij volgen Jan Bongers en Arthur Carolus op die aan hun derde en laatste seizoen in Capelle bezig zijn. Richard van Vloten is momenteel eindverantwoordelijk bij DSC uit Eindhoven en Marc Verberk is bij diezelfde club trainer/coach van het tweede. Bij KCC/SO natural zullen zij als duo aan de slag gaan met het vlaggenschip, waarbij van Vloten eindverantwoordelijk wordt.

Masterz!
Alle leden vanaf de B zijn inmiddels uitgenodigd om hun KorfbalMasterz! te halen. De eerste leden zijn ook al geslaagd. We hebben iedereen verzocht om voor 31 december aan de slag te gaan, inmiddels zijn er 9 spelers daadwerkelijk geslaagd en staan 6 spelers op het punt het examen te halen. Voor alle anderen geldt, kom op aan de slag, er komt echt een moment dat je van de KNKV niet meer als speler het veld in mag! Doe het nu, met weinig druk, in plaats van op het laatste moment. Ook help je de club enorm, als je nu al slaagt, want nu kunnen we je nog gratis opleiden!

In de sport vinden we een veilige omgeving voor iedereen essentieel, in het bijzonder voor onze jeugd en G-korfballers. Ongewenst gedrag in de sport komt helaas vaker voor dan je denkt. Omdat voorkomen belangrijker is dan genezen, willen we dit onderwerp ook binnen KCC/SO natural bespreekbaar maken en een actief beleid voeren om seksuele intimidatie zoveel mogelijk te voorkomen. Een goed beleid bevordert een veilig sportklimaat en een goede begeleiding.

Dinsdagavond 26 januari 2016 moest de selectie afreizen naar het Westland voor de halve finale tegen de plaatselijke trots Valto. Valto speelt in de zaal 1e klasse maar gezien de uitslagen scoort deze ploeg makkelijk. KCC/SO natural daarentegen speelt top hoofdklasse, dus deze halve finale was een kwestie van doen. Maar dat kwestie van doen werd geheel anders ingevuld. In een werkelijk volgepakte sporthal lieten de Lierse fans van zich horen en verlieten de KCC/SO natural fans na afloop met een verontwaardigde blik de sporthal. 

Na de nederlaag tegen koploper Wageningen vorige week was het zaak om vandaag tegen SKF (de nummer laatst) de draad weer op te pakken. En dat lukte uiteindelijk. Door een vrij eenvoudige 25-21 overwinning (waar de dames een groter aandeel hadden in de score dan de heren) en de nederlaag van Rohda staan de zwart-witten nu weer op de 2e plaats en die plek geeft recht op het spelen van de play-offs.

Alle meiden van de C, D en E + vriendinnen opgelet!

Heb jij zin in een echte meidenavond? Geef je dan snel op voor de Girls Night op KCC/SO natural op vrijdag 19 februari! Het thema van de avond is Disney. Dus pak uit en zorg dat jij als een echte Disney figuur de KCC kantine binnenloopt! Voor de mooiste outfit is er prijs te winnen. Word jij dat?

Komende week worden de halve finales gespeeld van de Zuid Holland Korfbal Cup van dit seizoen. Op dinsdag 12 januari 2016 schakelde het equipe van Bongers en Carolus de reserves van PKC/SWKGroep uit met 26-21 waardoor KCC/SO natural in de koker ging voor de loting.

Na de knappe overwinning uit tegen Rohda vorige week (waar OVVO dit weekend wel verloor) speelde KCC/SO natural afgelopen zaterdag tegen koploper Wageningen. Thuis werd er dik verloren en ook afgelopen zaterdag wilde het niet lukken tegen de blauw-witten en stond er na 50 minuten een 28-21 eindstand op het scorebord.

Joepie, joepie, joepie, het is ons weer gelukt!

Het korfbalseizoen 2016-2017 (ja dat is inderdaad pas volgend seizoen) is nu al vrij van sportieve sancties.
Zowel voor het veldseizoen als voor het zaalseizoen 2016 zijn de hoeveelheid verplichtingen al weggewerkt door de scheidsrechters, beoordelaars, begeleiders en waarnemers die we minimaal moesten wegwerken om geen punten in mindering te krijgen voor volgend korfbalseizoen.

Veel medewerkers van het Havenbedrijf maken zich in hun vrije tijd verdienstelijk als vrijwilliger in het verenigingsleven. Anderen doen dat als bestuurder van een vereniging of stichting, allen met eenzelfde doel, namelijk zich inzetten voor hun omgeving en/of hobby.

Nieuwjaar. En toch blijft veel bij het oude. De nieuwjaarswensen, de oliebollen, de appelflappen. En helaas de onrust in de wereld. Maar dan de dag bij ons, vele leden van Jeu de Boules waren aanwezig. Iedereen was op tijd, de wensen vlogen heen en weer. De kusjes werden uitgedeeld. We konden op tijd beginnen, en allen hadden weer veel plezier in het al oude maar zeer bekende spelletje.

Jeu de Boules LADDER donderdag, december 17, 2015 BESTE
nr.
Spelers
totaal
p.mnd
3-12
10-12
17-12
GEEN
GEEN
kado
SLOT
jaar
SUB
2015
49
50
51
2015
mnd
2015
1
Koen de Groot
448,00
431,50
16,50
26,00
7,00
140,50
jan
1036,50
2
Ria de Groot
431,00
414,50
16,50
33,00
135,00
jan
997,00
3
Theo Legierse
276,25
276,25
0,00
416,00
mei
968,50
4
Len Bijkerk
348,75
347,00
1,75
3,50
199,00
feb
896,50
5
Kees Gerrese
255,50
236,50
19,00
38,00
362,00
aprl
873,00
6
Jaap Kroep
107,75
89,75
18,00
30,00
6,00
636,50
sept
852,00
7
Frits Knoppert
221,00
212,25
8,75
17,50
397,50
mei
839,50
8
Ada Dommershuijsen
139,25
127,50
11,75
23,50
559,50
aug
838,00
9
Ben Verheijen
89,25
71,50
17,75
35,50
659,50
sept
838,00
10
Ben van Lit
185,00
185,00
0,00
456,00
juni
826,00
11
Rob Walthaus
109,75
109,75
0,00
577,00
aug
796,50
12
Piet Scherpenisse
255,00
235,50
19,50
39,00
237,00
feb
747,00
13
Margaret Gerrese
200,25
181,75
18,50
37,00
342,50
mrt
743,00
14
John van den Donck
127,00
101,25
25,75
17,50
10,00
24,00
473,00
juni
727,00
15
Cees Dommershuijsen
39,75
21,75
18,00
5,00
31,00
639,00
oct
718,50
16
Co van Rheenen
6,50
6,50
13,00
670,00
nov
683,00
17
Emmy Pijnaker
67,00
57,25
9,75
19,50
545,50
juli
679,50
18
Lia de Haan
23,75
23,75
3,00
21,50
23,00
622,50
nov
670,00
19
Jan Beerewout
655,00
621,50
33,50
11,50
22,00
655,00
dec
655,00
20
Henri Knip
651,50
607,00
44,50
25,00
19,50
651,50
dec
651,50
21
Selma Zimmerman
0,00
0,00
646,50
oct
646,50
22
Gerard Lindenhof
64,25
54,75
9,50
1,00
18,00
518,00
juli
646,50
23
Nies Beerewout
639,00
593,00
46,00
11,50
17,50
17,00
639,00
24
John Sikkel
622,00
622,00
0,00
622,00
25
Bert Zimmerman
159,75
159,75
0,00
298,50
mrt
618,00
26
Tineke Ramondt
616,50
610,50
6,00
6,00
616,50
27
Ans Visser
593,00
533,50
59,50
14,50
29,00
16,00
593,00
28
Marian Walthaus
578,50
578,50
0,00
578,50
29
Ton Visser
572,50
571,50
1,00
1,00
572,50
30
Lies Termoshuisen
564,00
496,50
67,50
20,50
35,50
11,50
564,00
31
Ria Ploeg
86,75
86,75
0,00
371,00
aprl
544,50
32
Koos Persoon
522,00
501,00
21,00
6,00
12,00
3,00
522,00
33
Henri Smit
506,00
490,50
15,50
15,50
506,00
34
An Dijkstra
458,00
450,00
8,00
3,00
5,00
458,00
35
Jan Broomans
457,75
435,75
22,00
8,00
21,50
14,50
457,75
36
Anneke Beekman
436,00
399,50
36,50
23,50
13,00
436,00
37
Henny Kroep
429,50
412,00
17,50
15,50
2,00
429,50
38
Greetje Persoon
428,50
407,50
21,00
17,50
3,50
428,50
39
Annie Schep
423,50
386,00
37,50
28,00
9,50
423,50
40
Leo Simonis
416,50
373,50
43,00
9,00
9,00
25,00
416,50
41
Bert Meijer
412,00
385,50
26,50
19,00
7,50
412,00
42
Marjan Legierse
387,00
366,00
21,00
21,00
387,00
43
Ria de Leeuw
384,00
376,50
7,50
7,50
384,00
44
Conne Nevens
375,00
364,00
11,00
11,00
375,00
45
Berta Robbertsen
330,00
302,50
27,50
16,00
3,50
8,00
330,00
46
Marianne Kok
294,50
262,00
32,50
14,50
3,50
14,50
294,50
47
Elza Hooge
288,00
281,00
7,00
3,00
4,00
288,00
48
Linda Engelsman
271,50
255,00
16,50
7,00
9,50
271,50
49
Nel Meijer
252,50
218,50
34,00
34,00
252,50
50
Carl Bodenstedt
248,00
248,00
0,00
248,00
51
Jan van de Berg
233,50
233,50
0,00
233,50
52
Joke Tom
227,50
174,00
53,50
20,50
32,00
1,00
227,50
53
Carel van Kaam
149,50
149,50
0,00
149,50
54
Pieter Ploeg
143,00
143,00
0,00
143,00
55
Rob Stoutjesdijk
127,50
100,50
27,00
27,00
127,50
56
Jeanne van Veen
88,00
88,00
0,00
88,00
57
Joke de Jong
86,00
43,50
42,50
11,50
19,50
11,50
86,00
58
Heidi Groppe
84,50
84,50
0,00
84,50
59
Hanny van Kooy
82,50
82,50
0,00
82,50
60
Aad Langstraat
62,00
62,00
0,00
62,00
61
Wil Zwang
49,00
49,00
0,00
49,00
62
Joke Wijnia
37,50
26,00
11,50
11,50
37,50
63
Hans Slottje
33,50
0,00
33,50
14,00
19,50
33,50
64
Rick Groeneweg
17,00
17,00
0,00
17,00
 
17874,75
16802,00
1072,75
231,00
780,00
325,00

Jeu de Boules LADDERdinsdag, december 29, 2015 BESTE
nr.
Spelers
totaal
 
p.mnd
1-12
8-12
15-12
22-12
29-12
 
 
jaar
SUB
2015
49
50
51
52
53
kado
maand
2015
1
Koen de Groot
462,50
417,00
45,50
34,00
 
36,50
 
20,50
256,50
feb
1181,50
2
Theo Legierse
332,75
318,00
14,75
 
 
 
22,00
7,50
433,50
aprl
1099,00
3
Ben Verheijen
467,00
406,75
60,25
34,00
23,00
29,00
9,00
25,50
148,50
jan
1082,50
4
Aad Langstraat
270,50
234,75
35,75
23,00
 
36,50
 
12,00
492,50
mei
1033,50
5
Frits Knoppert
328,50
302,75
25,75
8,50
 
22,50
 
20,50
365,50
mrt
1022,50
6
Ada Dommershuijsen
236,50
236,50
0,00
 
 
 
 
 
508,00
juni
981,00
7
Ben van Lit
416,25
382,75
33,50
20,50
1,00
 
20,00
25,50
146,50
jan
979,00
8
Hanny van Kooy
305,00
246,50
58,50
34,00
17,50
26,00
17,50
22,00
354,50
mrt
964,50
9
Kees Gerrese
149,75
127,75
22,00
 
 
24,50
15,50
4,00
634,50
aug
934,00
10
Gerard Lindenhof
255,50
200,75
54,75
38,00
 
24,50
23,00
24,00
421,50
aprl
932,50
11
Margaret Gerrese
225,50
173,25
52,25
 
21,00
30,50
26,00
27,00
447,00
mei
898,00
12
Corrie Beuckens
147,50
99,00
48,50
13,00
12,00
30,50
13,50
28,00
593,50
aug
888,50
13
Arie Nobel
166,00
136,50
29,50
25,00
 
4,00
 
30,00
503,50
juni
835,50
14
Ria de Groot
91,00
73,50
17,50
25,00
 
 
10,00
 
607,00
sep
789,00
15
Tiny van Bregt
23,25
0,00
23,25
8,50
 
38,00
 
 
730,00
nov.
776,50
16
Emmy Pijnaker
40,25
17,00
23,25
11,00
 
5,00
24,50
6,00
671,50
okt
752,00
17
Cees Dommershuijsen
745,00
635,00
110,00
28,00
25,00
34,00
 
23,00
745,00
dec
745,00
18
Ben Schneiderberg
710,00
664,00
46,00
18,50
 
16,00
11,50
 
710,00
dec
710,00
19
Lies Temorshuisen
707,50
610,50
97,00
28,00
 
33,00
17,50
18,50
 
 
707,50
20
Nies Beerewout
705,00
665,50
39,50
5,00
21,00
2,00
11,50
 
 
 
705,00
21
Rick Groeneweg
31,50
19,00
12,50
25,00
 
 
 
 
641,00
okt
704,00
22
Lia de Haan
700,00
629,00
71,00
22,00
14,00
6,00
29,00
 
 
 
700,00
23
Ton Visser
687,50
645,50
42,00
14,00
10,50
14,00
3,50
 
 
 
687,50
24
Jan Beerewout
679,50
637,00
42,50
1,50
2,00
8,00
31,00
 
 
 
679,50
25
Hans Slottje
672,00
603,00
69,00
 
17,50
27,00
24,50
 
 
 
672,00
26
John Sikkel
0,00
0,00
0,00
 
 
 
 
 
669,50
nov.
669,50
27
Joke Klapwijk
668,50
614,00
54,50
 
14,00
18,50
20,00
2,00
 
 
668,50
28
Pieter Ploeg
663,00
630,00
33,00
12,00
21,00
 
 
 
 
 
663,00
29
Bert Meijer
662,00
607,50
54,50
3,50
14,00
 
6,00
31,00
 
 
662,00
30
John van den Donck
18,00
0,00
18,00
 
 
21,00
 
15,00
623,50
sep
659,50
31
Len Bijkerk
657,00
540,00
117,00
28,00
24,00
3,00
30,00
32,00
 
 
657,00
32
Ans Visser
639,00
582,00
57,00
3,50
10,50
 
28,00
15,00
 
 
639,00
33
Koos Persoon
637,00
571,00
66,00
6,50
8,50
28,00
8,00
15,00
 
 
637,00
34
Frans Erkens
631,50
586,00
45,50
 
8,50
22,50
3,50
11,00
 
 
631,50
35
Theo van Bregt
620,50
601,00
19,50
18,50
 
1,00
 
 
 
 
620,50
36
Leo Simonis
580,00
519,50
60,50
20,50
6,00
7,00
27,00
 
 
 
580,00
37
Greetje Persoon
570,50
499,00
71,50
36,50
 
15,00
20,00
 
 
 
570,50
38
Gé van Kooy
570,00
503,50
66,50
40,00
3,00
13,00
1,00
9,50
 
 
570,00
39
Jaap Kroep
181,00
155,00
26,00
15,00
 
32,00
 
5,00
181,00
juli
543,00
40
Berta Robbertsen
538,50
458,50
80,00
39,00
4,00
18,50
15,50
3,00
 
 
538,50
41
Yvonne Stolk
516,00
479,50
36,50
36,50
 
 
 
 
 
 
516,00
42
Ria Ploeg
128,75
128,75
0,00
 
 
 
 
 
247,00
feb
504,50
43
Conne Nevens
500,50
465,00
35,50
6,50
 
12,00
2,00
15,00
 
 
500,50
44
Rick Erkens
475,00
415,50
59,50
 
7,00
39,00
6,00
7,50
 
 
475,00
45
Ria de Leeuw
461,00
426,00
35,00
10,00
16,00
9,00
 
 
 
 
461,00
46
Tom Binnendijk
455,00
455,00
0,00
 
 
 
 
 
 
 
455,00
47
Marianne Kok
446,50
415,00
31,50
 
 
17,00
13,50
1,00
 
 
446,50
48
Jacques Meerveld
389,50
389,50
0,00
 
 
 
 
 
 
 
389,50
49
Rob Stoutjesdijk
386,50
299,00
87,50
16,50
19,00
20,00
32,00
 
 
 
386,50
50
Piet Scherpenisse
125,00
95,00
30,00
31,00
 
10,50
 
18,50
125,00
juli
375,00
51
Annie Schep
373,00
373,00
0,00
 
 
 
 
 
 
 
373,00
52
Nel Meijer
365,50
318,50
47,00
32,00
 
 
 
15,00
 
 
365,50
53
Gerrit van der Plaat
327,00
262,00
65,00
30,00
 
35,00
 
 
 
 
327,00
54
Thijs de Korte
193,00
166,00
27,00
16,50
 
10,50
 
 
 
 
193,00
55
Joke Tom
147,00
125,00
22,00
1,50
5,00
 
6,00
9,50
 
 
147,00
56
Selma Zimmerman
138,00
138,00
0,00
 
 
 
 
 
 
 
138,00
57
Bert Zimmerman
126,50
126,50
0,00
 
 
 
 
 
 
 
126,50
58
Carel van Kaam
113,00
113,00
0,00
 
 
 
 
 
 
 
113,00
59
Rob Walthaus
86,00
86,00
0,00
 
 
 
 
 
 
 
86,00
60
Carl Bodensted
51,00
51,00
0,00
 
 
 
 
 
 
 
51,00
61
Marina van Rijsbergen
45,50
45,50
0,00
 
 
 
 
 
 
 
45,50
62
Wil Zwang
38,50
38,50
0,00
 
 
 
 
 
 
 
38,50
63
Co van Rheenen
38,00
9,00
29,00
 
 
 
 
29,00
 
 
38,00
64
Henri Smit
11,00
11,00
0,00
 
 
 
 
 
 
 
11,00
   
23129,00
20779,50
2349,50
820,00
325,00
780,00
528,00
528,00
 
 
 

In de 1/8 finales van de Zuid Holland Korfbal Cup speelden zowel de D1 als het 1e in Den Haag tegen HKV/Ons Eibernest. De D1 is helaas uitgeschakeld door HKV/Ons Eibernest na een 12-5 nederlaag. KCC/SO natural 1 gaat wel door naar de kwartfinale, door een 26-27 overwinning op HKV/Ons Eibernest 1/2.

Op dinsdagavond 15 december 2015 is de loting geweest voor de kwartfinale. Hieruit rolde een prachtig affiche te weten: KCC/SO natural - PKC/SWKGroep. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de week van 12 januari 2016. Het is nog eventjes de vraag wanneer en tegen welk team, aangezien de Papendrechtse selectie die week in Hongarije verblijft voor de Europacup.

Helaas was familie Reijm ziek, dus we moesten het zonder onze vaste barmedewerkers doen. Gelukkig was vervanging geregeld dus konden we de sleutel ophalen, Ria en Gert beterschap wensen en voor de eerste dartavond naar het clubhuis. Het duurde even voordat de eerste darters zich melden, maar tegen acht uur stonden er toch alweer 21 deelnemers op de lijst.

Na de nieuwjaarwensen konden we beginnen. Na vier spellen konden we wederom Stephan Groeneweg als winnaar naar voren roepen. Alweer voor de vijfde keer. Wie komt deze jongen verslaan?

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Vooraf was al duidelijk dat dit de week van de waarheid zou worden voor KCC/SO natural aangezien er in één week gespeeld wordt tegen beide koplopers Rohda en Wageningen. Bij winst op Rohda zou de ploeg van Bongers en Carolus mee blijven doen voor één van de twee plekken in de play-offs.

Het enige wat telde nadat scheidsrechter Kuyer af floot was opluchting bij zowel de spelers, staf als de bijna 40 meegereisde supporters. Scheidsrechter Kuyer en zijn assistent hadden een avond waarbij niet alleen het spel tot een goed einde gebracht moest worden, maar er gebeurde ook veel buiten het speelveld. Heftige emoties op de bank en een niet zo scherpe tijd/schotklokbediening.

Vrijdag 8 januari gaan we weer darten bij KCC/SO natural. Een maximale score van 180 zien we niet al te vaak, maar wellicht ben jij de eerste die deze in 2016 kan noteren?

We beginnen om 20:00 uur. Inschrijven en warm gooien kan al vanaf 19:30 uur. Meedoen kost €2,50. Mocht je niet over eigen dartpijlen beschikken, dan kun je een setje lenen.

Noteer ook de nog resterende dartavonden in je agenda.

In goed overleg hebben trainersduo Bongers/Carolus en de Technische Commissie van KCC/SO natural besloten om aan het einde van dit seizoen uit elkaar te gaan. Het besluit volgt op zeer een succesvolle periode die wederzijds goed is bevallen. De Technische Commissie heeft de procedure voor de ontstane vacature van hoofdtrainer reeds opgestart. Bongers en Carolus staan open voor een nieuwe uitdaging.

Beste teams,

Het schoonmaakrooster voor teams is aangevuld t/m maart 2016.

Door, aan de linkerkant van de website, op het schoonmaakrooster te klikken kan je zien in welke week jouw team aan de beurt is om de kleedkamers schoon te maken.
Tevens worden de werkzaamheden beschreven.

Succes allemaal, 

Nanda en Annemiek

Op dinsdag 26 januari oefent KCC/SO natural A1 in sporthal Schenkel om 19:30 uur tegen België U17 die op zoek waren naar een leuke tegenstander. De wedstrijd wordt gespeeld met schotklok.

Wil jij KCC/SO natural internationaal zien oefenen, kom dan naar de hal!

Op zaterdag 2 januari van het nieuwe jaar speelde de KCC/SO natural selectie in Wormer een oefenwedstrijden tegen de selectie van Groen Geel. Groen Geel stond in de competitie in de andere hoofdklassepoule onderaan en KCC/SO natural draait mee in de top van de andere poule, dus een fraaie krachtmeting. Dat Rohda (A) de volgende wedstrijd tegen KCC/SO natural uiterst serieus nam was ook te zien, doordat er een kleine Amsterdamse delegatie aanwezig was bij het duel. Door een aantal afwezigen bij KCC/SO natural was er afgesproken om één wedstrijd van 3x25 minuten te spelen. Nadat de clinic in de Groen Geel-hal was afgelopen kon om 17:00 uur de wedstrijd beginnen die onder leiding stond van Marcel Luttik en Joeri Kok. Voor deze kraker had men dus toparbitrage geregeld.

Ook de webmasters van KCC/SO natural wensen u een gezond en gelukkig 2016 met hopelijk ook veel mooie sportieve hoogtepunten. De social media volgers hadden het al gezien, maar onze "master of social media" Jelle Postma heeft op Facebook een jaaroverzicht 2015 gepubliceerd. Een prachtig stukje werk dat we ook graag op onze website delen! 

Na de onverwachte en pijnlijke 18-10 nederlaag tegen hekkensluiter SKF, herpakte KCC/Delta Logistiek zich afgelopen dinsdag in de halve finale van de Zuid Holland Korfbal Cup door in de allerlaatste seconden met .. - .. te winnen van PKC/SWKGroep. Een opsteker die de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus goed kon gebruiken met de thuiswedstrijd tegen DeetosSnel voor de deur.

Jeu de Boules LADDER donderdag, januari 29, 2015  
nr. Spelers 2015 totaal   p.mnd 8-1 15-1 22-1 29-1 0 kado    
SUB 2015 2 3 4 5 0 2015 mnd  
1 Koen de Groot   140,50   140,50 39,50 38,50 37,50 25,00   140,50 jan  
2 Ria de Groot   135,00   135,00 38,00 33,50 37,50 26,00   135,00 jan  
3 Piet Scherpenisse   121,50   121,50 36,50 38,50 27,50 19,00        
3 Tom Binnendijk   114,00   114,00 36,50 26,00 27,50 24,00        
4 Greetje Persoon   110,50   110,50 16,50 33,50 30,00 30,50        
5 Theo Legierse   109,00   109,00 25,50 35,50 35,50 12,50        
6 Koos Persoon   105,50   105,50 28,00 32,00 13,50 32,00        
7 Carel v Kaam   98,00   98,00 25,50 37,00 35,50          
8 Kees Geresse   92,50   92,50 27,00 40,00 23,50 2,00        
9 Len Bijkerk   84,00   84,00   23,50 33,50 27,00        
10 Jan Bromans   80,50   80,50 23,00 20,50 18,00 19,00        
11 Bert Zimmerman   80,00   80,00 23,00 14,50 19,50 23,00        
12 Ria Ploeg   79,00   79,00 39,50 18,50   21,00        
13 Emmy Pijnaker   75,00   75,00 8,50 11,00 21,50 34,00        
14 Ton Visser   74,00   74,00 32,50 29,00   12,50        
15 Rob Walthaus   72,50   72,50 23,00 30,00 19,50          
16 Ben v. Lit   71,50   71,50 1,00 8,00 33,50 29,00        
17 Nies Beerewout   71,50   71,50 16,50 25,00 30,00          
18 Henri Smit   67,50   67,50 5,50 16,00 30,00 16,00        
19 Lia de Haan   67,50   67,50 30,50 18,50 1,50 17,00        
20 John Sikkel   67,00   67,00 14,50 22,00   30,50        
21 Selma Zimmerman   67,00   67,00 8,50 28,00 21,50 9,00        
22 Annie Schep   64,50   64,50   27,00 32,00 5,50        
23 Frits Knoppert   64,50   64,50 34,50   8,00 22,00        
24 Jaap Kroep   62,00   62,00 19,50 23,50 4,00 15,00        
25 Gerard Lindenhof   58,50   58,50 7,00 12,00 6,50 33,00        
26 Ben Verheijen   57,50   57,50 11,00 35,50 11,00          
27 Co v Rheenen   57,50   57,50 34,50   16,00 7,00        
28 Ans Visser   52,00   52,00 30,50 14,50 1,50 5,50        
29 Margret Geresse   51,50   51,50 14,50 5,50 23,50 8,00        
30 Henny Kroep   50,50   50,50 19,50 17,00 4,00 10,00        
31 Carl Bodenstedt   49,50   49,50 12,00 10,00 13,50 14,00        
32 Jan Beerewout   48,50   48,50 29,00 13,00 6,50          
33 Kees Dommershuijsen   43,00   43,00 2,50 4,00 25,50 11,00        
34 Henri Knip   40,00   40,00   31,00 9,00          
35 Marian Walthaus   40,00   40,00 19,50 7,00 13,50          
36 John vd Donck   39,50   39,50   20,50   19,00        
37 Ada Dommershuijsen   38,00   38,00 32,50 5,50            
38 Tineke Ramondt   37,00   37,00 19,50   13,50 4,00        
39 Conne Nevens   32,00   32,00 2,50 3,00 25,50 1,00        
40 An Dijkstra   28,00   28,00 0,00     28,00        
41 Rick Groeneweg   17,00   17,00     17,00          
42 Ria de Leeuw   14,50   14,50 5,50 9,00            
43 Marjan Legierse   13,00   13,00 13,00              
44 Berta Robbertsen   12,00   12,00   2,00 10,00          
45 Marianne Kok   10,00   10,00 10,00              
46 Anneke Beekman   4,00   4,00 4,00              
47 Bert Meijer   4,00   4,00   1,00   3,00        
48 Elsa Hooge   4,00   4,00     4,00          
      2976,00 0,00 2976,00 820,00 820,00 741,00 595,00 0,00      
                           

 

Jeu de Boules LADDER dinsdag, januari 27, 2015  
nr. Spelers 2014 totaal   p.mnd 6-1 13-1 20-1 27-1 0 kado    
SUB 2015 2 3 4 5 0 2015 mnd  
1 Ben Verheijen   148,50   148,50 25,50 41,00 39,00 43,00   148,50 jan  
2 Ben v. Lit   146,50   146,50 37,00 43,50 41,00 25,00   146,50 jan  
3 Piet Ploeg   139,00   139,00 35,00 30,50 34,00 39,50        
4 Ria Ploeg   132,50   132,50 30,00 36,00 27,00 39,50        
5 Piet Scherpenisse   130,00   130,00 39,50 37,50 7,00 46,00        
6 Hanny v Kooy   129,50   129,50 30,00 39,00 21,00 39,50        
7 Theo Legierse   126,50   126,50 27,00 34,50 30,00 35,00        
8 Aad Langstraat   126,50   126,50 37,00 43,50 40,00 6,00        
9 Joke Klapwijk   114,00   114,00 39,50   35,00 39,50        
10 Ben Schneiderberg   108,50   108,50 34,00 27,00 19,00 28,50        
11 Rick Groeneweg   105,00   105,00 24,00 27,00 37,00 17,00        
12 Arie Nobel   96,50   96,50 28,00 30,50 29,00 9,00        
13 Margret Geresse   93,00   93,00 25,50 27,00 12,00 28,50        
14 Jacques Meerveld   91,00   91,00 21,00 5,50 31,00 33,50        
15 Tom Binnendijk   88,50   88,50 32,50 43,50 10,00 2,50        
16 Annie Schep   88,50   88,50 17,00 10,50 17,00 44,00        
17 Ans Visser   87,50   87,50 32,50 43,50 9,00 2,50        
18 Nies Beerewout   86,00   86,00 37,00 20,50 15,00 13,50        
19 Tiny v Bregt   85,00   85,00   33,00 25,00 27,00        
20 Lia de Haan   81,00   81,00   22,50 28,00 30,50        
21 Ada Dommershuijsen   81,00   81,00 6,00 5,50 36,00 33,50        
22 Theo v Bregt   80,00   80,00 17,00 1,50 42,00 19,50        
23 Marianne Kok   80,00   80,00 20,00 7,00 8,00 45,00        
24 Corrie Beuckens   79,50   79,50 22,00 37,50 11,00 9,00        
25 Koen de Groot   78,50   78,50 41,50 20,50 3,00 13,50        
26 Ria de Groot   76,50   76,50 12,50 15,00 32,00 17,00        
27 Carel v Kaam   75,50   75,50 3,00 30,50 33,00 9,00        
28 Greetje Persoon   72,00   72,00 41,50 8,50   22,00        
29 Berta Robbertsen   71,50   71,50 17,00   24,00 30,50        
30 Bert Meijer   70,50   70,50 17,00 30,50 18,00 5,00        
31 Frits Knoppert   68,50   68,50 1,00 24,50 26,00 17,00        
32 Rob Stoutjesdijk   67,00   67,00 12,50 15,00   39,50        
33 Conne Nevens   66,50   66,50   34,50   32,00        
34 Emmy Pijnaker   64,50   64,50 2,00   43,00 19,50        
35 Gerard Lindenhof   63,50   63,50 30,00 18,50 14,00 1,00        
36 Jaap Kroep   63,00   63,00 17,00 46,00            
37 Frans Erkens   63,00   63,00 9,00 1,50 13,00 39,50        
38 Ton Visser   60,00   60,00   40,00 16,00 4,00        
39 Marina v Rijsbergen   53,50   53,50 8,00 3,50 20,00 22,00        
40 John Sikkel   52,50   52,50   10,50 6,00 36,00        
41 Kees Geresse   48,50   48,50 10,00 24,50 5,00 9,00        
42 Wil Zwang   47,50   47,50 4,50 17,00 1,00 25,00        
43 John vd Donck   46,50   46,50 4,50 15,00 2,00 25,00        
44 Koos Persoon   45,50   45,50 23,00 22,50            
45 Kees Dommershuijsen   45,50   45,50   8,50 22,00 15,00        
46 Hans Slottje   44,50   44,50   12,50 23,00 9,00        
47 Leo Simonis   38,00   38,00     38,00          
48 Jan Beerewout   36,50   36,50 11,00 3,50   22,00        
49 Gé van Kooy   23,50   23,50 7,00 12,50 4,00          
50 Rick Erkens   18,50   18,50   18,50            
51 Ria de Leeuw   14,00   14,00 14,00              
52 Len Bijkerk   12,00   12,00       12,00        
      4011,00 0,00 4011,00 903,00 1081,00 946,00 1081,00 0,00      
                           

 

De vorige dartavond is nog maar kort geleden, maar we kunnen weer.... Vrijdag 30 januari wordt er weer gedart bij KCC/Delta Logistiek.

We beginnen om 20:00 uur. Inschrijven kan al vanaf 19:30 uur en kost €2,50. Daarvan kopen we leuke prijsjes, maar iedereen komt toch vooral voor de gezeligheid. Kom jij ook?

Afgelopen zaterdag kwam DES 2 uit Delft op bezoek. De uitwedstrijd tegen titelkandidaat DES ging dik verloren met 19-9, dus we zouden nu uit een ander vaatje moeten tappen. Omdat we de vorige wedstrijd teveel met de tegenstander mee wilden doen en niet ons eigen spelletje konden spelen zouden we het nu anders aanpakken. Rustig in de passing en vooral bij de afronding kijken of het mogelijk was dat het er een rebound stond. Dat ging de vorige keer veel fout. 

Het nieuwe kalenderjaar en de tweede helft van het zaalseizoen is weer begonnen. Ook nu gaan we weer door met het inzetten van S- en A-teams om thuiswedstrijden te fluiten, om de bekende reden dat er een tekort is aan beschikbare en/of gediplomeerde scheidsrechters voor interne wedstrijden / wedstrijden thuis bij KCC/Delta Logistiek.

Na twee overwinningen waarin 31 keer werd gescoord, speelde KCC/Delta Logistiek afgelopen zaterdag tegen rode lantaarndrager SKF. SKF had tot zaterdag slechts twee punten, maar was zeker geen ploeg om te onderschatten. De thuiswedstrijd werd maar net gewonnen door de zwart-witten en vorige week had SKF bijna GKV verslagen. Het was dus duidelijk dat SKF voor de laatste kans zou gaan zaterdag.

Beste kampganger, Ouders en Verzorgers van de kampgangers, en andere geïnteresseerden,

2015 is 3 weken oud, en 3 weken geleden is de inschrijving voor het kamp 2015 gestart. Na 3 weken zijn er al 28 enthousiastelingen die zich hebben aangemeld voor het kamp. Door middel van dit bericht willen we jullie informeren over de laatste stand van zaken rondom het kamp.

Thema
We hebben ervoor gekozen om dit jaar als thema voor TV + Film te kiezen.
Wil je er bijvoorbeeld bijlopen zoals Kate Winslet uit de Titanic, of als Jack Sparrow uit Pirates of The Caraïben, of misschien wel als Spongebob of Mega Mindy, het kan allemaal dit kamp! Ook kunnen we TV programma’s inplannen, het dagelijks journaal, KCC Boulevard en andere programma’s zijn allemaal mogelijk om uit te voeren.

Aanmeldingen
Zoals gezegd zijn er al 28 enthousiastelingen die zich hebben aangemeld, dit zijn de onderstaande korfballers:

Naam Team Naam Team
Zita  Maquelin B1 Femke  Haas C1
Anouk  Eden B1 Sabine  Postma C1
Julian  Middelkoop B1 Dennis de Does C1
Timo  Brandse B1 Quinten van Dieren C1
Dominique  Brads B1 Merel  Schneider C2
Aisha van Driel B1 Celie  Voets C2
Timo van Dieren B1 Lauren  Middelkoop D1
Dennis van der Waaij B2 Lucas van der Waaij D1
Steven  Buijs B2 Rosa  Schneider D1
Mandy  Huijbregtsen B3 Thijmen  Voets D1
Quinta van Vlaanderen B3 Bryan De Haas D1
Caitlin  Dijksman B3 Valentijn  Buckmann D2
Cleo de Winter B4 Damon  Huijbregtsen D3
    Joshen  Aarnoutse D3
    Koen  Buckmann E1

We gaan dus erg hard met de aanmeldingen. Wil je nog graag mee? Geef je dan zo snel mogelijk op voor het kamp, want bij 80 deelnemers is het helaas vol! En ditmaal geldt VOL = VOL!
Dus wil je je opgeven? Download hiervoor dit formulier, print hem uit, vul hem in, en lever hem in achter de bar. Of pak een formulier achter de bar, vul die in, en lever hem weer in achter de bar!

Sponsoring
Ook dit jaar zijn we nog op zoek naar sponsors voor het kamp. Ken je iemand die iets voor het kamp wil sponsoren, laat het ons dan weten. Daarnaast zijn we op zoek naar mensen die nog oud buitenspeelgoed hebben, of ‘oude’ spellen, die weg moeten. Hier zijn wij hard naar op zoek en dit speelgoed willen we graag meenemen zodat hiervan gebruik gemaakt kan worden op kamp.

Rekeningnummer
Op de aanmeldformulieren is per abuis het ‘oude’ rekeningnummer vermeld. We zijn vergeten dit rekeningnummer om te zetten naar een IBAN Nummer.
Het juiste IBAN nummer is: NL75INGB0004272490. Mocht je het kamp willen betalen, gebruik dan dit rekeningnummer!

Wij hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Indien jullie nog vragen hebben, kunnen jullie die aan ons persoonlijk stellen, of een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke groet,

De Kampcommissie en Kampleiding!

Onze scheidsrechters/waarnemers/beoordelaars hebben ervoor gezorgd dat sinds 11 januari 2015 de sportieve sanctie voor wedstrijdteams voor het zaalseizoen 2015/2016 is weggewerkt. Dat betekent dat nu zowel op het veld als ook in de zaal voor komend seizoen NUL punten in mindering worden gebracht bij de KCC/Delta Logistiek wedstrijdteams.

                   
    Wintercompetitie 2014 / 2015 DONDERDAG  
  nr. SPELERS T O T A A L S C O R E :  
    Punten Saldo Voor Tegen gesp.  
  nr.  
  1 Ria en Koen de G. 2 4 35 52 52 4  
  2 Carel van K. en Theo L. 5 4 22 70 48 6  
  3 Tom Bi. En Piet S. 14 4 17 70 53 6  
  4 Greetje P. en Niesje B. 7 3 8 69 61 6  
  5 Len B. en Ben v. L. 11 3 8 44 36 4  
  6 Rob W. en Bert Zi. 15 3 0 56 56 5  
  7 Henny K. en Jaap K. 10 3 -2 48 50 6  
  8 Selma Z. en Emmy P. 4 3 -3 60 63 6  
  9 Co van R. en Frits K. 9 3 -3 61 64 6  
  10 Ans V. en Lia de H. 8 3 -11 60 71 6  
  11 Marian W. en Tineke R. 13 2 3 47 44 4  
  12 Gerard L. en Jan B. 6 2 -1 54 55 5  
  13 Jan Br. En John vd D. 1 1 -6 19 25 2  
  14 Conne N. en Kees D. 3 1 -26 43 69 6  
  15 Ria de L. en Henri S. 12 0 -41 37 78 6  
        39 0 790 825 78  
                   

 

Het nieuwe kalenderjaar en de tweede helft van het zaalseizoen is weer begonnen. Ook nu gaan we weer door met het inzetten van S- en A-teams om thuiswedstrijden te fluiten, om de bekende reden dat er een tekort is aan beschikbare en/of gediplomeerde scheidsrechters voor interne wedstrijden / wedstrijden thuis bij KCC/Delta Logistiek.

Afgelopen zaterdag moetsen we weer eens thuis aanstreden tegen de koploper Avanti 4 uit Pijnacker. De uitwedstrijd hadden wij met 12-17 gewonnen maar desondanks staan zij bovenaan en wij bijna onderaan. Wij weten het net in de slotfase niet vast te houden en verliezen elke keer nipt met 1 of 2 punten verschil. En als je weet dat het in deze ploeg zit  zou je verwachten dat we het een keertje  tot een goed einde moeten kunnen brengen. Met Marcel gelukkig weer helemaal hersteld van zijn blessure( alleen conditioneel nog niet de oude) begonnen we de wedstrijd 's avonds om 20.05 uur.

Vanwege de ledenvergadering werd de eerste dartavond van 2015 pas op 16 januari gespeeld. Gelukkig was het bericht bij iedereen aangekomen. Als snel druppelden de spelers binnen en konden we ook weer enkele nieuwe deelnemers noteren. Uiteindelijk stonden er 20 namen op de deelnemerslijst. Het werd weer een gezellige avond met een duidelijke top drie. Stephan Groeneweg kwam, zag en overwon.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 10). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Nr. Deelnemer Totaal 12-09 10-10 14-11 19-12 16-01 30-01 27-02 27-03 24-04 22-05 19-06
1 Wesley Gordeau 61 15 - 16 16 14            
2 Gerard Reijm 55 13 - 14 13 15            
3 Martin van Dieren 50.5 11.5 8 7 14 10            
4 Stefan Dekkers 49 14 15 12 8 -            
5 Gert Jan van Dieren 46.5 11.5 12 6 10 7            
6 Marcel van Vliet 38 - - 13 12 13            
7 Daphne Reijm 37 7 7 5 9 9            
8 Peter van Dieren 36 9 13 9 2 3            
9 Stephan Mosheuvel 28 2 10 11 4 1            
10 David Ruijtenberg 28 - 16 - 6 6            
11 Fred van Erkel 27 - - - 15 12            
12 Jan Leeuwenstein 27 8 - 4 7 8            
13 Christian Dekkers 20 10 - 10 - -            
14 Stephan Groeneweg 16 - - - - 16            
15 Willem Knoops 16 16 - - - -            
16 Joost Schellaars 16 - 14 2 - -            
17 Roy Leeuwenstein 16 3 - 8 - 5            
18 Marcel den Ouden 15 - - 15 - -            
19 Michael Wolvers 15 - 11 3 1 -            
20 Peter Nieuwelink 15 1 9 1 3 1            
21 Nick de Borst 11 - - - - 11            
22 Bob Vermeulen 11 - - - 11 -            
23 Gert Kroon 8 1 6 1 - -            
24 Marvin Knoops 6 6 - - -              
25 Marcel van der Graaf 5 - - - 5 -            
26 Ricardo Knoops 5 5 - - - -            
27 Bob van der Weide 5 - - - - 4            
28 Damian Vermeulen 4 - - - - 3            
29 Olaf Ullersma 4 4 - - - -            
30 Cornel van Dieren 2 1 - - - 1            
31 Jan de Bel 2 - - 1 - 1            
32 Wouter Kouwenberg 1 - - - - 1            

 

  KLAVERJASSEN KCC / DELTA LOGISTIEK  
  UITSLAGEN SEIZOEN 2014 / 2015  
  . SEPT. OKT. NOV. DEC. JAN FEB MRT APR MEI TOTAAL  
1 Ria de Groot 5415 4808 4534 4578 4662         23997  
2 Kees Dommershuijsen 4017 4461 4746 5347 5234         23805  
3 Koen de Groot 3893 4283 4493 4547 5618         22834  
4 Frits Knoppert 4503 4676 4529 4797 4142         22647  
5 Jaap Kroep 4600 4351 4484 4410 4802         22647  
6 Bert Meijer 4898 4446 4272 3582 5448         22646  
7 Elly Stubbe 4530 4676 4364 4190 4873         22633  
8 Jan Beerewout 4010 4763 4772 3958 4965         22468  
9 Ada Dommershuijsen 4296 4722 4914 4106 4394         22432  
10 Nies Beerenwout 5126 4198 4675 3900 3947         21846  
11 Co van Rheenen 3972 4635 3719 4539 4714         21579  
12 John van der Donck 4290 4102 4255 3846 3626         20119  
13 Thijs de Korte 4775   4274 5126 4767         18942  
14 Tom Visser 4013 4764   5069 4578         18424  
15 Nel Meijer 4563 4136 4658 4871           18228  
16 Jeanne v Veen 4731 4382 4673 4361           18147  
17 Tom Zuijderveld 5027   4629 5090           14746  
18 Henri Smit     5009 4753 4976         14738  
19 Rinus Bos   4991 5173 4329           14493  
20 Annie Schep   5073 4617 4354           14044  
21 Ans Visser 4569     4395 4462         13426  
22 Anneke Beekman   4661   4368 4100         13129  
23 Arie Nobel 4584     4319 4106         13009  
24 Len Bijkerk     4249 5079           9328  
25 Hanny v Kooy     4731   4130         8861  
26 Ge v Kooy     4490   4076         8566  
27 Grerard Lindenhof 3335   4133             7468  
29 An Dijkstra     5179             5179  
                         
                         

 

KCC/Delta Logistiek speelde zaterdag in Den Haag in de sfeerloze Houtrust hal (waar niet eens een speaker was) tegen laagvlieger Die Haghe. Aangezien de zwart-witten het vorig seizoen twee keer erg lastig hadden tegen Die Haghe en een kat in het nauw rare sprongen maakt, waren de trainers vooraf niet helemaal gerust op een goede afloop.

Binnen no time scoort de aanval, bestaande uit Isa, Laura, Matthias en Roy een 2-0. Roy knalt hem beide keren erin en het tweede punt komt uit een perfecte doorloper met Laura. De aanvallen worden goed opgezet en er is ook een prima afvang. Ook de verdediging zit er bovenop met solide onderscheppingen.

Ondanks de nederlaag tegen SKF is de voorsprong op de nummer 2 twee punten en de voorsprong op rest vier punten. Dat betekent dat we nog steeds op koers liggen voor het halen van de play-offs. Het halen van de play-offs is dus nog niet zeker maar de kans dat we dat ook dit jaar weer gaan halen is groot. Degenen die daar vorig jaar bij waren weten hoe geweldig dat was. Zeker de thuiswedstrijden met zo’n 800 mensen in een bomvolle Sporthal waren onvergetelijk.

Sinds dit weekend is er een tweede kassa geplaatst in de kantine van KCC/SO natural. Dankzij een financiële bijdrage van € 1.800 van de Club van 50 heeft KCC/SO natural deze tweede kassa kunnen aanschaffen en behoren wachttijden voor het betalen tijdens drukke avonden hopelijk tot het verleden.

                   
    Wintercompetitie 2014 / 2015 DINSDAG  
  nr. SPELERS T O T A A L S C O R E :  
    Punten Saldo Voor Tegen gesp.  
  nr.  
  1 Theo L. en Ben van L. 3 7 78 98 50 8  
  2 Piet P. en Piet S. 6 6 46 85 39 7  
  3 Frits K. en Koen de G. 1 5 27 75 48 6  
  4 Aad L. en Jaap K. 11 5 17 86 69 8  
  5 Arie N. en Jacques M. 10 5 12 86 74 8  
  6 Ada D. en Ria de G. 2 5 -5 68 73 8  
  7 Tiny van B. en Greetje P. 4 4 -5 61 66 6  
  8 Lia de H. en Tom B. 8 3 6 74 68 7  
  9 Theo van B. en Ben Schn. 12 2 -19 87 106 9  
  10 Emmy P. en Gerard L. 5 2 -28 44 72 6  
  11 Niesje B. en Rick G. 9 1 -42 59 101 8  
  12 Jan B. en John vd D. 7 0 -57 60 117 9  
        45 30 883 883 90  
                   

 

Ook vrijdag 16 januari wordt er weer gedart bij KCC/Delta Logistiek.

Meedoen kost €2,50. We beginnen om 20:00 uur. Inschrijven en warm gooien kan vanaf 19:30 uur. We spelen verschillende spelletjes zodat het voor iedereen van elk niveau een gezellige avond wordt.

Op 13 januari is er weer een BOB-examenavond geweest en de examinator heeft voor de eerste keer een 100% score gehaald: alleen geslaagden!

John en Janet gefeliciteerd!

Na de prachtige overwinning zaterdag tegen GKV, ziet het er naar uit dat we de Play Offs ook dit jaar weer kunnen halen. Er is nog een lange weg te gaan en niets is zeker, maar wel zeker is dat er een aantal spannende wedstrijden aankomen. Om het eerste in de race naar het kampioenschap en mogelijk de play offs te steunen willen we uiteraard weer allerlei zwart-witte sfeerartikelen aanschaffen zoals vlaggetjes, shooters, ballonnen enz.

Met thuiswedstrijden van het eerste of tijdens trainingen zie je ze nog wel eens, de oude KCC Negende Man supportersshirts. Leuk om te dragen als supporter bij wedstrijden, lekker om in te trainen. Aangezien we plannen hebben om binnenkort nieuwe shirts te bestellen zijn de oude Slazenger supportersshirts (nog helemaal nieuw met kaartje eraan) te koop voor slechts 2 Euro per stuk.

Afgelopen zaterdag moesten wij uit tegen Dijkvogels 2 in Maasdijk. In een steenkoude sporthal en met een keiharde vloer gingen we de strijd aan tegen een ploeg die twee plekken hoger op de ranglijst staat. Maar wel een tegenstander die te pakken zou zijn. Vanaf nu moeten er punten gepakt worden, dus alle ego's werden opzij gezet en er werd als team gespeeld.

Het nieuwe kalenderjaar en de tweede helft van het zaalseizoen is weer begonnen. Ook nu gaan we weer door met het inzetten van S- en A-teams om thuiswedstrijden te fluiten, om de bekende reden dat er een tekort is aan beschikbare en/of gediplomeerde scheidsrechters voor interne wedstrijden / wedstrijden thuis bij KCC/Delta Logistiek.

    J E U d e B O U L E S  
    NIEUWJAARSTOERNOOI zondag, januari 04, 2015 week 1  
Stand     DEELNEMERS Punten Score Voor Tegen Wed-
strijden
Voor Tegen Voor Tegen Voor Tegen Voor Tegen 1e: 2e: 3e: 4e:  
1 17   Gerard Lindenhof 4 32 52 20 4 13 10 13 0 13 9 13 1 1 1 1 1  
2 43   Tiny Bregt 4 30 52 22 4 13 5 13 3 13 5 13 9 1 1 1 1  
3 1   Aad Langstraat 4 26 52 26 4 13 5 13 9 13 3 13 9 1 1 1 1  
4 36   Ria Groot-Christen 4 25 52 27 4 13 10 13 7 13 4 13 6 1 1 1 1  
5 12   Corrie Beuckens 4 21 52 31 4 13 8 13 10 13 7 13 6 1 1 1 1  
6 20   Hans Slottje 4 20 52 32 4 13 8 13 5 13 12 13 7 1 1 1 1  
7 45   Ton Visser 3 22 46 24 4 13 3 13 7 7 13 13 1 1 1 0 1  
8 50   Nel Meijer 3 22 49 27 4 10 13 13 0 13 7 13 7 0 1 1 1  
9 31   Jeanne Veen 3 20 51 31 4 13 5 13 3 13 10 12 13 1 1 1 0  
10 15   Frits Knoppert 3 18 44 26 4 5 13 13 3 13 3 13 7 0 1 1 1  
11 18   Greetje Persoon 3 15 47 32 4 8 13 13 8 13 4 13 7 0 1 1 1  
12 30   Koos Persoon 3 15 47 32 4 13 5 8 13 13 10 13 4 1 0 1 1  
13 4   Annie Foks-Vreeken 3 13 44 31 4 5 13 13 8 13 9 13 1 0 1 1 1  
14 5   Annie Schep 3 13 47 34 4 8 13 13 10 13 10 13 1 0 1 1 1  
15 7   Arie Nobel 3 13 49 36 4 10 13 13 7 13 10 13 6 0 1 1 1  
16 24   Ben Verheijen 3 13 51 38 4 13 10 13 10 13 5 12 13 1 1 1 0  
17 29   Koen Groot 3 12 44 32 4 5 13 13 7 13 8 13 4 0 1 1 1  
18 42   Piet Scherpenisse 3 10 43 33 4 13 8 13 7 4 13 13 5 1 1 0 1  
19 19   Hanny Kooy 3 9 43 34 4 13 9 13 3 13 9 4 13 1 1 1 0  
20 34   Marian Walthaus 3 8 42 34 4 13 5 3 13 13 4 13 12 1 0 1 1  
21 52   Ria Ploeg-de Jong 3 8 46 38 4 13 8 13 8 13 9 7 13 1 1 1 0  
22 49   Jacques Meerveld 2 11 44 33 4 8 13 10 13 13 4 13 3 0 0 1 1  
23 13   Elsa Hooge-v.d.Stap 2 6 43 37 4 13 10 7 13 10 13 13 1 1 0 0 1  
24 2   Ada Dommershuijsen 2 2 42 40 4 13 8 8 13 8 13 13 6 1 0 0 1  
25 41   Theo Bregt 2 2 40 38 4 13 4 13 8 9 13 5 13 1 1 0 0  
26 51   Pieter Ploeg 2 -1 42 43 4 13 10 7 13 9 13 13 7 1 0 0 1  
27 11   Conne Nevens 2 -2 37 39 4 10 13 13 5 13 8 1 13 0 1 1 0  
28 33   Bert Meijer 2 -2 36 38 4 13 3 3 13 13 9 7 13 1 0 1 0  
29 10   Co Rheenen 2 -3 34 37 4 13 8 7 13 13 3 1 13 1 0 1 0  
30 46   Wil Zwang 2 -3 41 44 4 8 13 13 9 13 9 7 13 0 1 1 0  
31 37   Rick Groenenweg 2 -5 36 41 4 13 8 7 13 3 13 13 7 1 0 0 1  
32 35   Niesje Beerewout 2 -6 35 41 4 13 8 13 7 3 13 6 13 1 1 0 0  
33 44   Tom Binnendijk 1 -4 36 40 4 8 13 8 13 7 13 13 1 0 0 0 1  
34 3   Berta Robbertsen 1 -6 36 42 4 5 13 10 13 8 13 13 3 0 0 0 1  
35 14   Emmy Pijnaker 1 -8 40 48 4 13 9 9 13 12 13 6 13 1 0 0 0  
36 48   Marjan Legierse 1 -8 41 49 4 13 10 10 13 9 13 9 13 1 0 0 0  
37 27   Joke Klapwijk 1 -10 37 47 4 9 13 13 8 9 13 6 13 0 1 0 0  
38 47   Theo Legierse 1 -12 32 44 4 5 13 10 13 4 13 13 5 0 0 0 1  
39 40   Selma Zimmerman 1 -13 31 44 4 13 5 7 13 10 13 1 13 1 0 0 0  
40 26   John Donck 1 -14 28 42 4 10 13 0 13 13 3 5 13 0 0 1 0  
41 25   John Sikkel 1 -17 26 43 4 13 4 3 13 4 13 6 13 1 0 0 0  
42 38   Rob Stoutjesdijk 1 -18 29 47 4 3 13 13 8 10 13 3 13 0 1 0 0  
43 8   Bert Zimmerman 1 -20 29 49 4 5 13 13 10 10 13 1 13 0 1 0 0  
44 22   Margaret Gerrese- Robinson 1 -26 25 51 4 9 13 0 13 3 13 13 12 0 0 0 1  
45 6   Ans Visser-de Graauw 0 -13 39 52 4 10 13 8 13 12 13 9 13 0 0 0 0  
46 9   Carl Bodenstedt 1 -19 32 51 4 4 13 8 13 13 12 7 13 0 0 1 0  
47 39   Rob Walthaus 0 -26 26 52 4 8 13 9 13 5 13 4 13 0 0 0 0  
48 16   Jan Bromans 0 -27 25 52 4 10 13 3 13 9 13 3 13 0 0 0 0  
49 32   Lia Haan-Noordijk 0 -28 24 52 4 3 13 5 13 9 13 7 13 0 0 0 0  
50 28   Kees Dommershuijsen 0 -31 21 52 4 4 13 5 13 5 13 7 13 0 0 0 0  
51 21   Henri Smit 0 -32 20 52 4 8 13 7 13 4 13 1 13 0 0 0 0  
52 23   Jan Beerewout 0 -32 20 52 4 8 13 8 13 3 13 1 13 0 0 0 0  
          104 0 2032 2032 208 524 524 508 508 524 524 476 476 26 26 26 26  
                                             

 

Zondag 4 januari 2015 hadden wij weer ons jaarlijkse NIEUWJAARSTOERNOOI.

Na alle aanwezigen een voorspoedig en sportief 2015 gewenst te hebben, opende Koos bij gebrek aan een voorzitter het toernooi. Wij begonnen in de zon met verder een klein buitje in de loop van de ochtend. Het toernooi verliep gemoedelijk, de eerste partij op de buitenbanen en de tweede in verband met eerder genoemde regen op de binnenbanen.

4Korfbal, het nieuwe jeugdkorfbal voor de E- en F-jeugd, is seizoen 2014/2015 gestart. Inmiddels neemt alle E- en F-jeugd deel aan de 4Korfbalcompetitie. In samenwerking met experts uit het onderwijs is deze nieuwe en dynamische vorm van jeugdkorfbal ontwikkeld, waarbij het sportplezier van kinderen voorop staat. 4Korfbal sluit vanwege de aangepaste spelregels goed aan bij schoolkorfbal en is zeer laagdrempelig. Om in beeld te krijgen of de gedane aanpassingen het gewenste effect hebben, is een onafhankelijk onderzoek ontwikkeld. Brengt het 4Korfbal wat we hadden voorzien? Zijn wij op de goede weg?

Combinatie Nieuwjaarsreceptie en Algemene Ledenvergadering groot succes!

Ruim 40 leden van KCC/Delta Logistiek waren aanwezig op vrijdagavond 2 januari j.l.

Bert opent de vergadering met de beste wensen voor een sportief en gezond 2015. En terugblik op een zeer succesvol sportief seizoen, een grote betrokkenheid vanuit de vereniging en commissies en een enerverend bestuurlijk jaar.

Hee allemaal!

Het nieuwe jaar is aangebroken, en dus tijd voor een leuke nieuwe activiteit! Na het succes van vorig jaar staat DISCO BOWLEN bij Atoll ook nu weer op het programma.

Het nieuwe kalenderjaar en de tweede helft van het zaalseizoen is weer begonnen. Ook nu gaan we weer door met het inzetten van S- en A-teams om thuiswedstrijden te fluiten, om de bekende reden dat er een tekort is aan beschikbare en/of gediplomeerde scheidsrechters voor interne wedstrijden / wedstrijden thuis bij KCC/Delta Logistiek.

Jeu de Boules LADDER dinsdag, december 30, 2014  
nr. Spelers 2014 totaal   p.mnd 2-12 9-12 16-12 23-12 30-12 kado    
SUB 2014 49 50 51 52 1 2014 mnd  
1 Marianne Kok   818,50 709,00 109,50 38,00   39,50 27,00 5,00 818,50 dec  
2 Tiny v Bregt   815,00 733,00 82,00 18,50 30,50 23,50   9,50 815,00 dec  
3