Zaterdagavond, ruim 200 km naar het noorden, stond de laatste uitwedstrijd voor de selectie van KCC/CK Kozijnen op het programma. Om 19:00 uur wachtte daar LDODK/Rinsma Modeplein. De reserves verloren van de reserves van LDODK/Rinsma Modelplein met 20-17. Het kunstlicht moest aan en de wedstrijd stond onder leiding van Van der Terp en de Groot. Punten pakken in het hoge noorden was voor KCC/CK Kozijnen niet vanzelfsprekend, maar in een bizarre wedstrijd wist men alsnog met 1 punt terug naar Capelle te gaan.

Kom je op ons feestje? Op woensdag 6 oktober a.s. organiseert KCC/CK Kozijnen het Schoolkorfbal Toernooi voor de groepen 3 en 4 van de basisscholen. Alle kinderen uit groep 3 en 4, zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom! 

Doel van deze middag is om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de korfbalsport. Naast het korfbaltoernooi worden er nog vele andere leuke activiteiten georganiseerd. Er is muziek, een fotograaf, een springkussen en we gaan allerlei uitdagende (bal)spelletjes doen. Voor iets te eten en drinken wordt uiteraard gezorgd. Natuurlijk krijgen alle kinderen weer een leuke verrassing mee naar huis.

Even afkloppen hoor, maar het lijkt wel of er bij elke jeugdactiviteit meer kinderen én meer zonneschijn is! Afgelopen woensdag hielden we weer een Doe-Mee training, in het kader van de NOC-NSF Nationale Sportweek. Heel veel vriendjes en vriendinnetjes waren meegekomen met onze leden en hadden samen veel plezier.

Vrijdagavond 17 september vond de aftrap van de pilot ‘Recrestars’ plaats. Deze 30+ competitie is voornamelijk gericht op oud-korfballers en bestaat uit mini-toernooitjes op 4 vrijdagavonden, telkens bij een andere gastclub. Gezelligheid staat hierbij voorop.

Na de prachtige overwinning in Amsterdam op AKC Blauw-Wit (A) waren er reeds 3 punten vergaard in de competitie. Een erg sterk begin voor de ploeg van Wassink en Diepenhorst. Dit weekend kwam het Nijeveense DOS’46 op bezoek in Capelle aan den IJssel. Een wedstrijd met een extra Capels tintje, want ex-KCC-er Christian Dekkers speelt bij DOS’46. En of het dan niet ongelukkiger kan, diezelfde Dekkers doet in de slotfase zijn oude club pijn. Met een strafworp en afstandsschot bezorgt hij DOS’46 de winstpunten.

Na lange tijd is de korfbal competitie weer gestart. Voor de competitie zijn scheidsrechters (zoals zovele andere vrijwilligers) onmisbaar en daarom verdienen ze het om af en toe in het zonnetje gezet te worden. Hoewel het altijd goed is om scheidsrechters te bedanken, is het tijdens de Week van de Scheidsrechter een extra mooi moment om scheidsrechters in het zonnetje te zetten. Door als vereniging je waardering te laten blijken aan scheidsrechters geef je ze energie om er de volgende keer weer te staan.

De sponsorcommissie verwelkomt Marant Motortechniek als nieuwe sponsor. Marant Motortechniek is distributeur van FPT Industrial gas- en dieselmotoren in de Benelux. Directeur Hans Brands: ‘We dragen graag ons steentje bij aan een ambitieuze club als KCC/CK Kozijnen, die ook maatschappelijk een belangrijke rol vervult.’

Op woensdag 22 september kun je bij Korfbalvereniging KCC/CK Kozijnen meedoen met de speciale Doe Mee-trainingen. Iedereen van 3 t/m 10 jaar is van harte welkom, ook als je nog nooit hebt gekorfbald. Meedoen is gratis! Na afloop is er voor alle deelnemers een leuke verrassing.

Eindelijk mocht er weer op het veld gekorfbald worden. Het veldseizoen 2021/2022 is begonnen en na de zaal kon er weer als vanouds publiek aanwezig zijn bij de wedstrijden en het was daardoor ook enorm druk op sportpark Schenkel. Menig KCC-supporter was benieuwd hoe KCC/CK Kozijnen ervoor stond en of het team van Wassink en Diepenhorst er klaar voor was. En dan start je ook nog direct thuis tegen Fortuna/Delta Logistiek, met veel Team NL klanten in de gelederen. Zouden deze in de basis starten? Nieuwe aankoop Split begonnen op de reservebank en ook Preuninger en Visscher bleven op de bank. Bij KCC/CK Kozijnen heeft Schol een plekje in de hoofdmacht verdiend en het was ook de eerste echte wedstrijd voor oud PKC-er Randy Oosting. En die Oosting heeft ook direct zijn visitekaartje afgegeven.

Op een aantal woensdagmiddagen in september en oktober is er weer schoolkorfbal gepland voor de groepen 5, 6 en 7.

Afhankelijk van de hoeveelheid deelnemende kinderen /ploegen zullen we meer of minder dagen nodig hebben, maar voorlopig is de planning:

Waar vroeger voor de meeste hoofdklasse-ploegen twee doordeweekse trainingen de norm waren, zijn de tijden intussen veranderd. Onze selectie speelt nu (reserve) korfballeague en de trainingsintensiteit is de laatste jaren steeds meer verhoogd. Zo werd er jaren geleden gestart met de krachttraining op maandagavond waar selectiespelers gewichten liften waar menig sportschool-ganger jaloers op is. Nu is daar een individuele training bijgekomen.

Op 21 September j.l. is op 75 jarige leeftijd Piet Klootwijk overleden. Veel oud leden van voormalig korfbalvereniging De Kapellen zullen zich Piet weten te herinneren.

Zaterdag 26 september 2020, wederom een lastige kluif voor de ploeg van Frtis Wip en Ed van der Steen. Koploper TOP/LITTA uit Sassenheim was te gast op sportpark Schenkel. KCC/CK Kozijnen wil dolgraag punten gaan pakken want het staat al achter op het Zeeuwse TOP en met punten de zaal in gaan is toch een stukje lekkerder. Ondanks de kwaliteiten van de Sassenheimers kon KCC/CK Kozijnen maar liefst 40 minuten lang mee, maar een beetje gas bij TOP/LITTA betekent een nederlaag voor de thuisploeg.

Wij zijn trots te kunnen melden dat ook dit seizoen de naam van Simpel.nl op de shirts van onze B-selectie zal prijken. De sim-only aanbieder heeft voor het 3-e jaar op rij de samenwerking met onze club verlengd.

Vrijwilligerswerk, ik weet niet beter. Opgegroeid in de korfbalwereld vanaf mijn 6e. Van alles gedaan; speler, trainer, coach, TC, ledenraad, vertrouwenspersoon, Corona dienst etc. Het hoorde er “gewoon” bij. Dat doe je voor je vereniging. Altijd met enthousiasme en plezier gedaan. En wat gebeurde er afgelopen weekend? Ik was met een vraag vanuit het bestuur naar KCC “gelokt”. Daar wachtte mij een enorme verrassing.

Het wordt met de week lastiger voor KCC/CK Kozijnen. Na het onverwachte verlies in eigen huis tegen het Zeeuwse TOP (A) en de ingecalculeerde nederlaag in Papendrecht, stond afgelopen weekend een heuse “degradatiekraker” op het programma. KCC/CK Kozijnen moest het in eigen huis opnemen tegen het ook nog puntloze KZ/Thermo4U. De ploeg uit Koog aan de Zaan wil hoge ogen gaan gooien in de League. In Capelle werd het nooit echt spannend en keek de thuisploeg al in de rust tegen onmogelijk in te halen achterstand aan (3-12). In de 2e helft toch een beter spel, maar de punten gingen mee naar Noord- Holland.

Kom je op ons feestje? Op woensdag 7 oktober a.s. organiseert KCC Herfstkorfbal 2020. Alle kinderen van 6 /m 11 jaar, zowel leden als niet-leden, zijn van harte welkom om mee te doen.

Morgen is het eindelijk zover; het KCC-keetje gaat morgen voor het eerst open! Vanaf 12 uur kun je op het middenterrein terecht voor koffie of een drankje.

Op de zaterdagen zijn er extra coördinatoren nodig. Deze coördinatoren houden toezicht en zorgen voor een juiste toepassing van de protocollen. Daarbij houden zij het overzicht en waarborgen zij de veiligheid van alle betrokkenen.

Zou jij ook een paar uurtjes willen helpen?

Wij proberen je altijd samen met iemand anders in te plannen en de eerste keer wordt je altijd weg wijs gemaakt door een ervaren corona coördinator.
De belangrijkste taak van de corona coördinator is de controle bij het hek.
Overige taken waar de corona coördinator  verantwoordelijk voor is zijn:

 • Zorgen dat bezoekers bij binnenkomst en verlaten van het complex de handen desinfecteren.
 • Wijzen op vrijblijvende registratie via de app checkgesprek.nl.
 • Wijzen op de 1,5 m regel en toezicht houden dat men deze regel naleeft.

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Van 18 tot 27 september vindt de Nationale Sportweek plaats. Ook KCC/CK Kozijnen doet hier aan mee. In deze week zijn alle vriendjes en vriendinnetjes van E en F kinderen van harte welkom om een keertje gratis mee te trainen.

Ken je kinderen  tussen de 5 en 11 jaar die mee willen doen? De flyer met de uitnodiging vind je hier. Of stuur een Whatsapp bericht en ontvang de flyer als afbeelding retour. Handig om door te sturen!

Aan de trainers, coaches, coördinatoren, spelers, teams, ouders en publiek (eigenlijk dus aan iedereen!)

Helaas is het regelmatig zo dat er na de trainingen en de wedstrijden korfbalmaterialen, serviesgoed en afval achterblijven op en rond de velden en terrassen. Dit mag en kan niet omdat we boetes krijgen als de velden niet geveegd kunnen worden vanwege aanwezigheid van materialen. Daarnaast is het voor de bardiensten vervelend als zij het hele veld moeten afstruinen voor hun serviesgoed en lege flesjes en voor de afdeling onderhoud zeer vervelend als we eerst moeten opruimen voordat we kunnen beginnen met onderhoud. Onnodig en zonde van onze toch al schaarse en kostbare tijd.

Om niet de verantwoordelijkheid alleen te leggen bij de teams die als laatste trainen/spelen richt ik mijn verzoek tot jullie allemaal met het idee dat jullie allemaal helpen om te zorgen dat het probleem wordt opgelost.

Zorg dat na en tijdens alle trainingen/wedstrijden:

Na de enorme domper afgelopen weekend thuis in de seizoensopening tegen het Zeeuwse TOP (A) moest dit weekend aangetreden worden tegen de kanonnen van Papendrecht. Het zal voor KCC/CK Kozijnen een enorm zwaar veldseizoen worden met tegenstanders als PKC/Vertom, TOP/Litta, DVO/Accountor en KZ/Thermo4U. De vraag is hoe de ploeg van Wip en Van der Steen zich zou revancheren na het debacle in eigen huis. Die wedstrijd had gewonnen moeten worden. En als dan de tweede wedstrijd PKC/Vertom is weet je al dat het een lastige opgave wordt. De ploeg van Scholtmeijer en Tromp heeft een grote hoeveelheid ervaring in het veld lopen, een half Nederlands team. Voor KCC/CK Kozijnen een schier onmogelijke taak.

Het seizoen is begonnen. De (scheidsrechters)kleedkamers zijn open op wedstrijddagen en dat houdt in dat deze ook schoongemaakt moeten worden. Het schoonmaakrooster is weer bijgewerkt tot eind januari en met ingang van volgende week gaat het van start. De eerste ploeg die aan de beurt is, is het 7e.

Onze mooie vereniging bruist weer (bijna) als vanouds. We weten uiteraard niet wat de toekomst brengt, maar voorlopig genieten we met volle teugen van het korfbal en de gezelligheid op de vereniging. Dat willen we zoveel mogelijk in beeld brengen.

Het seizoen 2020-2021 gaat van start. Na 6 maanden geen competitiewedstrijden, was het eindelijk zover. Elke korfbalsupporter snakte naar de wedstrijden en voor de selectie van KCC/CK Kozijnen stond er in de eerste competitieronde direct een cruciale wedstrijd op het programma. Het vlaggenschip moest het opnemen in eigen huis tegen TOP Arnemuiden. Onder winderige weersomstandigheden werd het geen topper en moest KCC/CK Kozijnen een onverwachte nederlaag slikken.

Sporten in Coronatijd vergt de nodige maatregelen. Gezondheid staat voorop en het is gelukkig mogelijk om verantwoord te sporten.
Bij KCC/CK Kozijnen volgen we hierin het opgestelde beleid van het KNKV wat weer gebaseerd is op het protocol 'Verantwoord sporten' van het  NOC*NSF.

Wij hebben voor spelers, ouders, trainers en teamleiders enkele veelgestelde vragen en antwoorden opgeschreven. Deze vind je hier.

Ook sturen wij aan de bezoekende ploegen een brief waarin we onze huisregels uitleggen.

Competitie/ wedstrijden

Waarom geldt in de reguliere maatschappij overal 1,5 meter en mag er wel gesport worden?

Vanaf 1 juli heeft de overheid het sporten voor alle leeftijden vrijgegeven, zonder afstandsbeperking. Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.

Lees hier meer informatie van de overheid betreffende het sporten:

Wat moeten we doen als iemand positief getest is op het coronavirus?

Als iemand van de vereniging positief wordt getest op het coronavirus dan gelden de op dat moment geldende richtlijnen vanuit de overheid. Dit betekent dat deze persoon thuisblijft en de richtlijnen volgt die de GGD hem/haar oplegt. De GGD verzorgt het bron- en contactonderzoek. Wanneer de GGD het advies geeft aan de overige spelers om in quarantaine te gaan is het dringende advies dit ook op te volgen. Gedurende de opgelegde quarantaineperiode neem je vanzelfsprekend ook niet deel aan trainingen en wedstrijden.

Komt een team in de problemen omdat meerdere spelers in quarantaine moeten waardoor er geen volwaardig team opgesteld kan worden, neem dan contact op met Els den Hollander via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Els zal dan contact opnemen met de tegenstander en het KNKV.

Lees hier meer informatie van het RIVM over de regels die gelden bij een positieve test:

Mag een positief geteste speler deelnemen aan trainingen en/of wedstrijden?

Nee, een positief geteste speler neemt geen deel aan trainingen, wedstrijden en/of andere verenigingsactiviteiten en volgt de richtlijnen die vanuit de GGD worden opgelegd.

Hoe ga je om met spelers die terugkeren uit of woonachtig zijn in ‘oranje’ gebieden?

De richtlijnen vanuit de overheid zijn hierin leidend. Deze richtlijnen geven aan dat iemand die terugkeert vanuit of woonachtig is in een ‘oranje’-gebied zeer dringend wordt geadviseerd om 14 dagen in quarantaine te gaan. Kinderen van 4 t/m 12 jaar mogen sporten als zij terugkeren uit een ‘oranje’-gebied. Mocht een team door het dringende quarantaineadvies te weinig spelers hebben om een wedstrijd te spelen, neem dan contact op met Els.

Welke mogelijkheden zijn er met betrekking tot het verplaatsen van wedstrijden?

Er zijn veel mogelijkheden om zelf in onderling overleg met je tegenstander wedstrijden te verplaatsen. Maak – indien nodig – gebruik van deze ruimte en verleen zoveel mogelijk medewerking aan elkaar met betrekking tot verzoeken om wedstrijden te verplaatsen. Alleen op die manier kunnen we zorgen voor een veilig en verantwoord verloop van de competitie.

Wat moeten we doen als een team aangeeft niet te durven spelen in verband met het coronavirus?

Zolang de (lokale) overheid aangeeft dat het verantwoord is om wedstrijden te spelen verwachten we van teams dat zij hun wedstrijden ook gaan spelen. Mocht een team toch aangeven niet te willen/durven spelen, neem dan eerst contact op Els.

Wat te doen als er vermoeden is dat er een speler of staflid van de tegenstander klachten heeft?

We gaan er te allen tijde vanuit dat de speler gezond is, omdat hij/zij anders niet aanwezig zou zijn conform de basisrichtlijnen. Het kan ook een andere oorzaak hebben, zoals bijvoorbeeld hooikoorts. We adviseren om altijd het overleg te zoeken met de tegenstander. Op het moment dat het team alsnog van mening is dat de gezondheid van alle betrokkenen in het geding is kan er besloten worden om niet te starten of te stoppen. Op basis van de privacy-wetgeving is het niet mogelijk om een gezondheidsverklaring of negatieve corona test op te eisen. De wedstrijd zal dan behandeld worden als een gestaakte wedstrijd, en daarbij dienen alle betrokkenen conform het tuchtreglement een verklaring in te zenden.

Moeten reservespelers en andere stafleden ook 1,5 meter afstand van elkaar houden op de reservebank?

Reservespelers en stafleden boven de 18 jaar moeten 1,5m afstand van elkaar houden, ook op de reservebank. Alle stafleden die niet strikt noodzakelijk plaats moeten nemen op de reservebank worden geadviseerd om achter de omheining plaats te nemen, uiteraard ook op 1,5m afstand van anderen.

Is het toegestaan om met personen uit meerdere huishoudens in één vervoersmiddel te reizen naar uitwedstrijden of andere korfbalactiviteiten?

Ja, dit is toegestaan. Hiervoor gelden wel de richtlijnen en adviezen vanuit de overheid. Wanneer je met personen uit verschillende huishoudens plaatsneemt in één auto is het advies om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder. Voor het vervoer in een bus/touringcar geldt de verplichting van het dragen van een niet-medisch mondkapje voor reizigers van 13 jaar en ouder.

Mag een fysiotherapeut/verzorger actief zijn tijdens de training en/of wedstrijd?

Er gelden op dit moment vanuit de KNGF (zie richtlijn) op dit moment geen beperkingen ten aanzien van het verzorgen van spelers zolang de desbetreffende speler of arts/ fysiotherapeut geen corona gerelateerde klachten heeft.

Moeten we bij een time-out/ rustmoment/ groepshug afstand houden?

Kinderen tot en met 12 jaar hoeven van niemand afstand te houden. Kinderen tussen 12 en 18 wel ten opzichte van volwassenen maar niet ten opzichte van elkaar. Volwassen dienen altijd 1,5 meter afstand te houden tenzij ze uit hetzelfde huishouden komen. Deze regels gelden ook tijdens rustmomenten. Hou je hier altijd aan!

Aan het rijtje KCC-sponsoren kunnen we sinds kort M-Buijs Schilderwerken toevoegen. Naast trainer van S3 en gangmaker van De Negende Man mogen we dus een nieuwe titel ’Sponsor’ geven aan Mickeal Buijs, eigenaar van M-Buijs Schilderwerken.

De laatste uitwedstrijd in het eerste deel van de veldcompetitie was een enorm belangrijke voor het equipe van Wip en Van der Steen. In Amsterdam wachtte AW.DTV dat, net als KCC, nog geen punten wist te vergaren in deze competitie. Bij winst door KCC  zou de rode lantaarn afgegeven worden aan de Amsterdammers. Ondanks een late zomeravondwedstrijd, met een laagstaande zon, werd het een degradatiekraker die eigenlijk nooit echt spannend is geweest. KCC speelde niet groots, maar AW.DTV had veel moeite om de korf te vinden. Met een eindstand van 15-17 leek de wedstrijd spannender dan hij was.

Dit weekend (27 tot 30 september) en volgend weekend (4 tot 7 oktober) is het raak op de A20 richting Gouda: een groot deel van de snelweg wordt afgesloten omdat het asfalt wordt vervangen.

Lees HIER meer informatie over deze wegafsluiting.

Zowel KCC B1 als de A1 hebben de tweede ronde van de bekercompetitie makkelijk weten te overleven. KCC B1 speelde dinsdag 24 september 2019 thuis tegen breedtekorfbalopponent Reeuwijk B1. Alleen bij 2-1 kon de tegenstander nog bijblijven, maar in de rust stond het al 11-1. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij 27-2.

De A1 speelde een dag later op woensdag thuis tegen 2e klasse Twist A1 uit Vlaardingen. Door de goede druk van de spelers was het moeilijk voor de gasten om tot scoren te komen. In de stromende regen stond het bij rust slechts 6-4. Na de pauze toen de regen zo nu en dan was gaan liggen eindigde de wedstrijd in een 17-7 overwinning.

Het programma voor de volgende ronde is als volgt:

Nieuwe ronde, nieuwe kansen na de nederlaag vorig weekend tegen Blauw-Wit uit Amsterdam. Het had allemaal zo mooi kunnen zijn tegen een niet geweldig spelende tegenstander. Fortuna/Delta Logistiek, met oud KCC-speler Nik van der Steen was te gast op sportpark Schenkel. Fortuna, een ploeg met vele blessures stelde niet haar beste achttal op. Korporaal en Folkerts hielden Preuninger en Reijgersberg langs de kant Maltha en Van der Zon speelden niet. KCC speelde daarentegen met de vertrouwde acht. In een doelpuntarme wedstrijd had KCC alle mogelijkheiden om twee punten te bemachtigen, maar in de slotfase liet men het liggen.

Zaterdag 21 september is het wereldwijd 'Clean up day'. Martin van Gent (Leefbaar Capelle) probeert op persoonlijke titel dit fenomeen ook in Capelle aan den IJssel van de grond te krijgen. 

Omdat onze leden spelen op zaterdag was deze dag niet geschikt en werd er geopperd om met de E en F spelers en wellicht hun ouders op woensdagmiddag 18 september voor hun training een uurtje te besteden aan het opruimen van de KCC velden het parkeerterrein bij de sporthal en het grote partkeerterrein daar tegenover en verder zoveel mogelijk sportpark. Martin van Gent had mooie hesjes en handschoenen voor de kinderen meegenomen zodat ze goed zichtbaar waren met het opruimen. Met een emmer met een 'groene' vuilniszak gingen de groepjes op pad.

Wij zijn trots te kunnen melden dat ook dit seizoen de naam van Simpel.nl op de shirts van onze B-selectie zal prijken. De sim-only aanbieder heeft de samenwerking met onze club verlengd. Afgesproken met Simpel is dat een deel van de sponsorgelden wordt besteed aan versterking van ons vrijwilligersbeleid, een zeer belangrijke voorwaarde voor deze sponsor.

"Feestje?" Misschien heb je dit opvallende reclamebord van De Feestverhuurder al zien hangen. Met genoegen maakt de sponsorcommissie bekend dat KCC een meerjarig sponsorcontract is overeengekomen met dit Capelse bedrijf.

Na de verloren wedstrijd in de eerste competitieronde in Friesland tegen LDODK/Rinsma Modeplein was afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse AKC Blauw-Wit. Deze ploeg heeft veel nieuwe namen in de selectie en werd vooraf gezien als één van de ploegen die samen met KCC zou strijden voor de onderste plekken in de Ereklasse. Voor Wip en Van der Steen de schone taak om nu goed voor de dag te komen voor het eigen fanatieke publiek. De doelpunten waren duur in Capelle aan den IJssel en de eerste 20 minuten ging het goed. Hierna verloor KCC de grip op de wedstrijd en liep continue achter de feiten aan.

Ook dit seizoen doen KCC B1 en A1 mee met de bekercompetitie in het district Zuid West. Zowel de B1 als de A1 waren in de eerste ronde vrijgeloot. Hierdoor begint voor hun de beker pas in de 2e ronde. Voor de tweede ronde staan de volgende wedstrijden op het programma:

Kom je op ons verjaardagsfeestje?
Op woensdag 9 oktober a.s. organiseert KCC voor de vijfde keer een Schoolkorfbal Toernooi voor de groepen 3 en 4 van de basisscholen. Alle kinderen uit groep 3 en 4 uit Capelle a/d IJssel of Rotterdam-Oost zijn van harte welkom voor deze jubileumeditie! Doel van deze middag is om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de korfbalsport. Naast het korfbaltoernooi worden er nog vele andere leuke activiteiten georganiseerd. Er is muziek, een fotograaf, een springkussen en we gaan allerlei uitdagende (bal)spelletjes doen. Voor iets te eten en drinken wordt uiteraard gezorgd. Natuurlijk krijgen alle kinderen weer een leuke verrassing mee naar huis.

Langs deze weg wil ik nogmaals mijn dank uitspreken voor een totaal onverwachte en uiteindelijk onvergetelijke avond. Met een smoes van “ papa ga je mee naar de vloerenspecialist om een vloer te gaan uitzoeken ” ben ik van huis uit naar KCC gelokt. Pas nadat ik uit was gestapt en Ellen en Jopie zag komen aanlopen dacht ik wat is hier gaande? Eenmaal binnen was de verrassing compleet, zoveel mensen ……. prachtig gewoon. En dan twee complete teams die (helaas in de regen) een wedstrijd zijn komen spelen en ik hen weer heb mogen coachen. Ja wat moet je daar nog van zeggen. Op het laatste moment in de wedstrijd een strafworp “regelen” die ik dan moest gaan nemen. Onvoorbereid, koud van de regen en in mijn gewone kleren stond ik daar dan. Voor de iets oudere voetbal fans zegt de naam “ “Tovenaar uit Tatabanja” (Jószef Kiprich / Feyenoord) wellicht iets want die kwam ooit het veld in en nam onverstoorbaar direct een penalty en scoorde. Er stond nu een Tovenaar uit Capelle en gelukkig scoorde die ook :-) Daarna een teamfoto die ik zal koesteren.

De oefenwedstrijden zijn gespeeld, het seizoen is begonnen. Coaches Wip en Van der Steen hebben een nieuw vlaggenschip gecreëerd. Nieuwkomers Bo Oppe en Michelle Jongenburger hebben een basisplaats in het eerste weten te bemachtigen. De reis in de Ereklasse moet de ploeg klaarstomen om in de zaal vanuit de hoofdklasse terug te keren naar de Korfbal League. Een moeilijke opdracht maar de missie van coaches is duidelijk: handhaven in de Ereklasse en in de zaal voor de play-offs gaan.

De sponsorcommissie is erg blij dat de familie Van der Heiden, één van onze trouwste sponsoren, heeft besloten de sponsorovereenkomst met KCC te verlengen. Vanaf komend seizoen zal deze overeenkomst wel iets anders worden ingevuld: de sponsornaam Capelle XS zal gefaseerd worden gewijzigd in PUKA.

Afgelopen weekend was een top weekend. Mooie opening van het seizoen en het 20 jarig bestaan van KCC. Jammer genoeg bleven er weer veel spullen achter op het veld, zoals ballen (heel veel), flesjes, tassen, shirts.

Goed nieuws voor al onze leden! FS Fysio verzorgt vanaf nu een gratis en vrijblijvend inloopspreekuur fysiotherapie, voor alle leden van KCC. Heb je last van een blessure of kleine pijntjes? Loop dan gelijk even binnen na je training. Fysiotherapeut Bobby Timmers van FS Fysio is elke dinsdag- en donderdagavond aanwezig van 18:30 tot 19:30 uur in Fysioruimte 1 achterin de gang. Loop gerust even binnen, een afspraak maken is niet nodig! Na 19:30 uur is Bobby op KCC aanwezig voor de behandeling en training van de selectie.

Na de wedstrijd tegen De Meeuwen uit Putten is het 4 uit 4 voor KCC/SO natural. Ook de vierde wedstrijd in deze veldcompetitie was voor de ploeg uit Capelle aan den IJssel geen lastige horde. Het was duidelijk dat er een groot verschil zat tussen de ex-ereklasser en de debutant in de hoofdklasse. De moedige Meeuwen werden op alle fronten afgetroefd en het was dat KCC/SO natural op sommige momenten het vizier niet op scherp had staan, anders was de eindstand nog hoger geweest.

KCC/SO natural 2 rekende eerder op de ochtend knap af met koploper Fortuna/Delta Logistiek 2 (21-18). Door die overwinning staan er nu drie ploegen bovenaan, waaronder het tweede, dat het dus uitstekend doet in de reserve Ereklasse.

Later op de dag speelde KCC/SO natural op een regenachtig Sportpark Schenkel haar derde thuiswedstrijd in de Hoofdklasse tegen OVVO/De Kroon.

De eerste wedstrijden zijn gespeeld! Het eerste is nog ongeslagen en het tweede verloor één keer en won één keer. Het zal niemand ontgaan zijn dat er zowel bij het tweede als het eerste nieuwe trainers voor de groep staan, we stellen ze graag even aan u voor.

Op zaterdag 29 september van 10:00 tot 11:00 uur is er voor alle kinderen van 6 t/m 10 jaar een leuke korfbal-kennismakingsles bij korfbalvereniging KCC/SO natural. Deze kennismakingsles is gratis en wordt gegeven op één van de kunstgrasvelden (buiten).

Ook in het seizoen 2018-2019 wordt er weer gedart bij KCC/SO natural. Vrijdag 14 september was de eerste avond. Al snel werd duidelijk dat veel deelnemers van vorig seizoen weer van de partij waren. We konden 15 deelnemers noteren. Ook achter de bar weer vertrouwde gezichten; Ria en Gert Reijm zorgden weer goed voor ons.
Ook de eindstand zag er vertrouwd uit met Stephan Groeneweg, Gerard Reijm en Paul Oschner op het podium.

Voor het vervolg van de competitie reisde KCC/SO natural af naar Arnhem, waar in de Oost-Arnhem Arena tegen het plaatselijke vlaggenschip gestreden moest worden. Het is al een eeuwigheid geleden dat tegen Oost-Arnhem gespeeld werd. Ondanks dat de ploeg van Wolsink en Van der Steen een "slowstart" had, was het op geen enkel moment in gevaar. Het is dat de bal niet altijd goed wilde vallen en Oost-Arnhem makkelijk bij kon blijven, maar de uiteindelijke eindstand had ruimer moeten zijn.

De selectie van KCC/SO natural nam vorig seizoen afscheid van een aantal vaste krachten, maar natuurlijk zijn er dit dit seizoen ook nieuwe gezichten te bewonderen op de Capelse velden. Voor iedereen die ze nog niet heeft zien schitteren, stellen wij ze even aan u voor.  

Op woensdag 10 oktober a.s. organiseert KCC/SO natural voor de vierde keer een Schoolkorfbal Toernooi voor de groepen 3 en 4 van de basisscholen. Alle kinderen uit groep 3 en 4 uit Capelle a/d IJssel of Rotterdam-Oost zijn van harte welkom! Doel van deze middag is om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de korfbalsport. Naast het korfbaltoernooi worden er nog vele andere leuke activiteiten georganiseerd. Er is muziek, een fotograaf, een springkussen en we gaan allerlei leuke (bal)spelletjes doen. Voor iets te eten en drinken wordt uiteraard gezorgd. Natuurlijk krijgen alle kinderen weer een leuke verrassing mee naar huis.

Het is het vernieuwde KCC/SO natural gelukt om het nieuwe korfbalseizoen te starten met een klinkende zege op Mid-Fryslan/Jansma Burdaard. De nieuwe trainers Wolsink en Van der Steen moesten een nieuw vlaggenschip smeden om de degradatie van vorig seizoen zo snel mogelijk recht te trekken. Men zag een compleet nieuw team op het pas gerenoveerde en verkleinde veld ten tonele komen. KCC/SO natural had de eerste 20 minuten geen kind aan de Friese opponent, maar ziet een kleine marge op het scorebord tijdens de rust. Na de pauze blijft men scoren en is de eindzege eigenlijk nooit uit zicht geweest.

Het zal jullie niet ontgaan zijn: in de afgelopen zomer is er hard gewerkt om de kunstgrasvelden op ons complex te vernieuwen. Dat dat op tijd is gelukt hebben we te danken aan Sportief Capelle en een aantal KCC-ers die een groot gedeelte van hun vrije tijd hebben opgeofferd aan bouwvergaderingen, inspecties en overleggen.

Het zal jullie niet ontgaan zijn: in de afgelopen zomer is er hard gewerkt om de kunstgrasvelden op ons complex te vernieuwen. Dat dat op tijd is gelukt hebben we te danken aan Sportief Capelle en een aantal KCC-ers die een groot gedeelte van hun vrije tijd hebben opgeofferd aan bouwvergaderingen, inspecties en overleggen.

Het veldseizoen is inmiddels over de helft heen en de zaal komt dichterbij. Als het weer zo blijft als vorig weekend zouden wij het veldseizoen nog iets verlengen, want het was heerlijk op de velden. Ook wel eens lekker aangezien de vorige die weken ronduit nat waren. Had het mooie weer ook invloed op de resultaten? Dat leest u in de nabeschouwing! 

Eerste overwinning F2
Jazeker! KCC/SO natural F2 heeft afgelopen zaterdag voor het eerst gewonnen! De ploeg van Wietse Ras, Cleo de Winter en Caitlin Dijksman won in Bleiswijk met 3-5 van Weidevogels F2 uit Bleiswijk. Een uitstekend resultaat, zeker gezien het feit dat vele teamspelers nog maar een paar maanden wedstrijdkorfbal spelen. Ga zo door, F2! KCC/SO natural F1 moest helaas de punten laten aan Korbis F2, omdat de leeftijdsgenoten in Waddinxveen met 10-3 te sterk waren voor de ploeg van Sabine Postma en Merel Schneider 

KCC/SO natural E2 is nog op zoek naar de eerste overwinning, na de 8-11 nederlaag op Vriendenschaar E2. Voor de E1 was het wel weer raak: de ploeg van Kirsten en Ivette Voordendag wist met 3-1 te winnen van Sperwers E1. 

D1 eerste kampioen 
Na vier speelronden mogen we de eerste kampioen feliciteren: KCC/SO natural D1! De ploeg van Ilona de Lange en Christian Dekkers was in eigen huis met 9-5 te sterk voor Korbis D1 en kan niet meer ingehaald worden. Een uitstekend resultaat voor de D1. Kan het de overige twee wedstrijden ook winnen? KCC/SO natural C3 leed afgelopen zaterdag haar eerste nederlaag tegen Nieuwerkerk C2 (7-3), waardoor beide ploegen gezamenlijk aan kop gaan. KCC/SO natural C2 leed eveneens het eerste verlies tegen Weidevogels C1 (9-6). Ook de C2 staat nog bovenaan, maar moet nu IJsselvogels C2 naast zich duiden. 

KCC/SO natural C1 leed afgelopen zaterdag ook haar eerste nederlaag. De ploeg van Thom Brandse en Remon Brands verloor in 's-Gravenzande met 14-8 van ONDO C1. Hierdoor staat KCC/SO natural C1 nu gedeeld tweede samen met ONDO C1, terwijl Fortuna/Delta Logistiek C1 de koppositie overneemt. 

A5 blijft koploper ondanks gelijkspel
KCC/SO natural B2 wist voor de tweede keer dit seizoen twee punten bij te schrijven. Het was in eigen huis met 13-10 de baas tegen Oranje Wit B2. De ontmoeting tussen de eerste B-ploegen van KCC en Oranje Wit werd helaas gewonnen door de ploeg uit Dordrecht: KCC/SO natural B1 moest de punten aan de tegenstander laten na een 19-14 nederlaag. 

KCC/SO natural A5 speelde met 6-6 gelijk tegen ADO A2, maar behoudt wel de koppositie. De A5 en Ventura Sport A2 lijken met twee wedstrijden te gaan de kandidaten voor het kampioenschap, en de A5 zou aanstaande zaterdag al een tik uit kunnen delen als de ploeg uit Strijen op bezoek komt in Capelle aan den IJssel. KCC/SO natural A4 boekte in Waddinxveen een nipte overwinning op Korbis A2 (9-10), terwijl KCC/SO natural A3 een zeer nipte zege op de nummer laatst Dijkvogels A1 boekte (14-13). KCC/SO natural A2 leed afgelopen zaterdag helaas haar eerste nederlaag tegen Vitesse A2, dat in Barendrecht met 19-18 te sterk was voor de ploeg van Alexander van Dieren en Jelmer Wassink. 

KCC/SO natural A1 wist geen vervolg te geven aan het knappe behaalde punt tegen PKC/SWKGroep A1. DeetosSnel A1 was in Capelle aan den IJssel met 17-22 te sterk, al bleef het verschil - met name in de eerste helft - miniem. De A1 wist in de eerste helft zelfs tot een 9-8 voorsprong te komen, maar daarna nam DeetosSnel de leiding weer over, om vervolgens in de tweede helft langzamerhand weg te lopen van de Capelse ploeg. Aanstaande zaterdag moeten er punten gepakt worden tegen Vitesse A1. 

7, 9 en 10 revancheren zich 
Mooie resultaten voor KCC/SO natural 7, 8, 9 en 10, die allen wisten te winnen afgelopen weekend. En dat terwijl het 7e, 9e en 10e de week ervoor nog van dezelfde tegenstander verloren. KCC/SO natural 10 won met 7-11 van Dijkvogels 4, waar het vorige week nog 8-9 voor de ploeg uit Maasdijk werd. KCC/SO natural 9 revancheerde zich op de 12-10 nederlaag tegen IJsselvogels 5 en won in eigen huis met 17-10 van de ploeg uit Moordrecht. KCC/SO natural 7 was met 10-8 te sterk voor VIOS 2. Voor KCC/SO natural 8 dus ook een overwinning, tegen OZC 3, waartegen nog niet gespeeld werd. De 9-5 zege betekent de eerste overwinning voor de Capellenaren. 

KCC/SO natural 6 moest helaas in Valto 5 haar meerdere erkennen: de Lierse ploeg won met liefst 12-25 van KCC en lijkt de favoriet voor de eerste plek. KCC 6 staat keurig tweede in de poule. KCC/SO natural 5 staat nog altijd aan kop in de Reserve 3e klasse en won met 11-22 van Rust Roest 5. KCC/SO natural 4 bezet een plek in de middenmoot in de Reserve Overgangsklasse na een 19-26 overwinning op ZKV 2. KCC/SO nastural 3 verloor helaas met 15-13 van Oranje Wit 2. 

KCC/SO natural 2 gaat na 3 wedstrijden in de Reserve Ereklasse aan kop. De ploeg van Robin Diepenhorst en Wilrik Wassink won met liefst 14-25 van KZ/Hiltex 2 en heeft een voorsprong van 2 punten op de nummers 2 uit de poule. KCC/SO natural 1 verloor helaas met 27-25 van KZ/Hiltex.

Vandaag werd bekend dat namens KCC/SO natural Anouk Edens, Annick van der Kooij, Timo van Dieren en Julian Middelkoop zijn uitgenodigd voor de voorselectie van Oranje onder 19.

Op zaterdag 30 september 2017 van 11:00 tot 12:00 uur zijn alle kinderen tussen 3 en 7 jaar van harte welkom bij korfbalvereniging KCC/SO natural om gratis mee te doen met een leuke activiteit van de Kangoeroe Klup.

De geweldige afloop van de play-offs in de Hoofdklasse zaal vorig seizoen zal bij iedereen nog vers in het geheugen liggen. We spelen dit seizoen Korfbal League, dat wordt een bijzonder mooi avontuur. We starten op zaterdag 11 november met een thuiswedstrijd tegen mede-promovendus Avanti. De inschatting is dat we qua bezoekersaantallen ergens zullen uitkomen tussen een normale competitiewedstrijd en een play-off wedstrijd in. Over de verkoop van kaartjes voor onze Korfbal League wedstrijden volgt in de komende weken informatie op de site.

Op zaterdag 30 september a.s. worden de teamfoto's weer gemaakt. In onderstaand schema kun je zien hoe laat jouw team gepland staat. Dat is meestal vóór je wedstrijd, en in enkele gevallen direct na de wedstrijd van je team.

Er kon zaterdag gelukkig gewoon gespeeld worden in Koog aan de Zaan. Het veld was droog, lag er goed bij en er was een aangenaam zonnetje aanwezig. Voor KCC/SO natural was het een belangrijke pot, om van de hatelijke nul af te komen. Na een goede wedstrijd tegen Blauw Wit, waren er mogelijkheden. Tot in de 67e minuut was de wedstrijd akelig spannend (25-25), maar KCC/SO natural kon niet voorkomen dat de punten als nog in Koog aan de Zaan bleven (27-25).

Na de zomerstop is het altijd even afwachten hoeveel darters er op komen dagen. Heeft het nieuwe speelschema iedereen bereikt? Achter de bar in ieder geval weer vertrouwde gezichten. Gert en Ria Reijm stonden weer paraat. Met eenzelfde opzet als vorig jaar was het nu wachten op de inschrijvingen. Net na acht uur konden we met de loting starten voor de eerste ronde met 10 deelnemers in de pot.

Een flink aantal mensen heeft bij de start van het nieuwe seizoen een bestelling geplaatst in de Macron webshop van KCC/SO natural. Helaas kan Macron op dit moment geen KCC inschietshirts leveren. De verwachting is dat deze bestellingen pas half oktober geleverd kunnen worden. Dat geldt helaas ook voor gecombineerde bestellingen met een inschietshirt inbegrepen.

U zult zich vast afvragen waar de nabeschouwing van afgelopen week is gebleven. Nou, hier is het studentenleven en bedrijfsleven weer in volle gang, waardoor er even geen tijd was voor de nabeschouwing. Niet getreurd, want we blikken in deze uitgebreide voorbeschouwing terug op de gespeelde wedstrijden en vooruit op de wedstrijden die morgen gespeeld gaan worden!

TRICK OR TREAT?!

Zet 14 oktober alvast in je agenda, want dan is het griezelen geblazen.
Het eerste feest van dit seizoen, daar MOET je natuurlijk bij zijn.

Zie de poster voor meer informatie.

Ook dit seizoen doen KCC/SO natural B1 en de A1 mee in de bekercompetitie op het veld. Beide teams waren in de eerste ronde vrijgeloot en stroomden de tweede ronde in. In de tweede ronde won de B1 in Ridderkerk vrij eenvoudig van 1e klasser KCR (6-18) en was de A1 met een monsterzege (39-1) veel te sterk voor buurman WION A1.

Na de loting bij het KNKV in Zeist zijn de volgende wedstrijden uit de koker gekomen voor de 3e ronde:

Afgelopen zaterdag 16 september was er weer een korfbalclinic georganiseerd voor de aller jongste kinderen van 3 t/m 6 jaar als ook voor de F jeugd van 6 t/m 8 jaar. Het regende en het bleef maar regenen. Maar, heel fijn we konden deze activiteit in de sporthal houden.

Zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse Blauw Wit op het programma. Het was de vraag hoe de spelers hersteld waren van de Delftse tik vorige week tegen Fortuna/Delta Logistiek (25-11). Aanvallend was het niet best en ook verdedigend kon het alleen maar beter.

Zo, speelronde 2 is voorbij en het zaalseizoen komt ook weer dichterbij. Althans, daar verlang je wel naar met het huidige weer. Dat was afgelopen zaterdag ook zo, toen zo rond 13:00 uur de spreekwoordelijke hel boven Capelle aan den IJssel losbarstte. Het resulteerde in een afgelaste wedstrijd voor de E2 en een gestaakte wedstrijd voor de A1 (4-5 stand tegen Groen Geel A1). De overige teams hadden gelukkig minder last van het weer en zorgden weer voor mooie resultaten. Tijd daarom voor de tweede nabeschouwing van het jaar.

De wedstrijden van KCC/SO natural F2 op 23 september, 30 september en 7 oktober zijn aangepast (andere tegenstander en/of gewijzigde tijden).

Klik hier voor het volledig nieuwe programma van KCC/SO natural F2.

Nu het seizoen officieel is afgetrapt, is het ook weer tijd voor de eerste nabeschouwing van het seizoen, waarin we terugblikken op de gespeelde wedstrijden. Een prima eerste ronde, waarin er vaker werd gewonnen dan verloren. Een aantal teams haalden ook flink uit met een grote score. 

Nu het seizoen officieel is afgetrapt, is het ook weer tijd voor de eerste nabeschouwing van het seizoen, waarin we terugblikken op de gespeelde wedstrijden. Een prima eerste ronde, waarin er vaker werd gewonnen dan verloren. Een aantal teams haalden ook flink uit met een grote score. 

KCC/SO natural is nog altijd op zoek naar juryvoorzitters. Help ons uit de brand!
Kijk hier of je team binnenkort een wedstrijd moet fluiten. 
Kom ons helpen tijdens het Schoolkorfbaltoernooi (groepen 3 en 4)

'Eerste wedstrijdjes'
Het is altijd mooi om de jongste jeugd in actie te zien. Velen speelden hun eerste wedstrijd, en anderen zitten ook nog 'maar' een jaar op korfbal. Ondanks de uitslagen hebben de E’tjes en F’jes zich prima verweerd! KCC/SO natural F2 verloor met 1-5 van Vriendenschaar F1, wat zeker geen verkeerd resultaat is gezien het voor velen pas hun eerste wedstrijd is. KCC/SO natural F1 hield Nieuwerkerk F2 op een 1-1 gelijkspel en kon zo het eerste punt bijschrijven. KCC/SO natural E2 en E1 verloren helaas van respectievelijk Korbis E1 (14-2) en NIO E3 (2-5), maar in het nog prille seizoen is er nog alles mogelijk. 

Superdag voor D- en C-jeugd 
Daartegenover staan vier overwinningen voor de C- en D-jeugd. KCC/SO natural D1, dat dit seizoen in de top van het breedtekorfbal speelt, won met liefst 19-3 van Vitesse D2 en grijpt op doelsaldo de koppositie. KCC/SO natural C3 deed ook goede zaken. De ploeg van Maarten Buijs en Maaike Dorsman was met 7-4 te sterk voor streekgenoot KOAG C3 en haalden hun eerste punten binnen. Net als de C2, dat in Ridderkerk met liefst 5-14 te sterk was voor KCR C2.

KCC/SO natural C1 sloot 's middags de succesvolle dag voor de C- en D-jeugd af door met 7-5 te winnen van het lastige Maassluis C1. De eerste punten zijn dus ook binnen voor de ploeg van Remon Brands en Thom Brandse. Volgende week nemen de zwart-witten het op tegen HKV/Ons Eibernest C1, dat ook goede zaken deed door met liefst 17-5 te winnen van Achilles C1.

B1 overklast DeetosSnel en 'Duitse overwinning' A2 
Bij de A- en B-jeugd werden wisselende resultaten geboekt. KCC/SO natural B2 maakte een valse start en verloor met 13-12 van HKC B1. KCC/SO natural A4 moest de punten aan WION A1 laten: het verloor met 7-10 van de ploeg uit Rotterdam Ommoord. KCC/SO natural A1 leed een nipte nederlaag in Eindhoven: DSC A1 was met 22-21 te sterk. Volgende week speelt de ploeg van Sander Jacob en Niels Molendijk tegen Groen Geel A1. 

Daartegenover staan overwinningen van de B1, A5, A3 en A2. KCC/SO natural B1 was met ruime cijfers te sterk voor DeetosSnel B1. De ploeg van Steven Verhoeff en Michiel Last won met liefst 18-4 van de Dordrechtse ploeg, die flink verjongd is en het lastig zal krijgen dit seizoen. KCC/SO natural B1 komt volgende week in actie tegen PKC/SWK Groep. Deze ploegen speelden in de voorbereiding nog tegen elkaar, en die oefenwedstrijd biedt garantie voor een spannende wedstrijd in Papendrecht. 

KCC/SO natural A5 reisde af naar Strijen om met 7-13 te winnen van Ventura Sport A2, wat een prima resultaat is voor de ploeg van Martijn de Kreij en Wouter Kouwenberg. KCC/SO natural A3 debuteerde in de wedstrijdklasse met een 7-11 zege op Maassluis A2. Volgende week speelt de ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum tegen Weidevogels A2. 

De supporters van ONDO A1 en KCC/SO natural A2 werden afgelopen zaterdag getrakteerd op een bloedstollende slotfase. Al de hele wedstrijd had de ploeg van Alexander van Dieren en Jelmer Wassink moeite met het team uit 's-Gravenzande en steeds wanneer de A2 aan leek te haken, nam ONDO A1 weer afstand van de Capellenaren. Ondanks de pech die de A2 had, bleef het tot op het bot gemotiveerd om een of twee punten uit het vuur te slepen. Die missie leek kansloos toen KCC in de 67e minuut tegen een 15-17 achterstand aankeek. Toch kwam de A2 knap terug tot een 17-17 gelijke stand via Esmee Golz en Dave Kalkman. Nadat de laatste minuut was ingegaan en ONDO niet kon profiteren van haar laatste aanval, leek iedereen genoegen te nemen met een gelijkspel. Toch kreeg KCC/SO natural A2 nog een kans in de laatste seconden van de wedstrijd, welke verzilverd werd door Dennis de Does. 

Een 'gestolen' overwinning van de A2, dat op de laatste minuut na vrijwel de hele wedstrijd achter heeft gestaan. "Een lekker gevoel", volgens Alexander van Dieren, die de strijd en inzet van zijn ploeg looft. Hij en Jelmer Wassink willen met de talentvolle ploeg mee gaan doen om het kampioenschap. De eerste overwinning is in ieder geval binnen. 'Op zijn Duits', maar daarom niet minder lekker. Aanstaande zaterdag gaat de A2 op bezoek bij Nieuwerkerk A2. 

Succesdebuut van Medendorp; nederlaag KCC/SO natural 4 bij debuut Reserve Overgangsklasse.
KCC/SO natural 3 
heeft in de eerste wedstrijd goede zaken gedaan in de Reserve Overgangsklasse. Debuterend coach Maarten Medendorp zag zijn team met 19-14 winnen van promovendus Telstar 2 uit Hoevelaken. KCC/SO natural 4 wist bij haar debuut in de Reserve Overgangsklasse helaas niet te winnen. Het vierde wist in de eerste helft nog aardig mee te komen met de Eindhovenaren en pakte zelfs een aantal keer de voorsprong. Na de 14-14 in de 2e helft sloeg DSC echter een gat van 3, waarna het Capelse verzet gebroken was. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 16-21 overwinning voor DSC 

KCC/SO natural 5 won met 16-14 van Vriendenschaar 3, en reist aanstaande zaterdag af naar Oost-Souburg voor een wedstrijd tegen Fortis 4, terwijl KCC/SO natural 6 met 12-19 van OZC 3 won. KCC/SO natural 7 was met 15-8 te sterk voor PKC/SWKGroep 8, terwijl KCC/SO natural 8 de punten deelde met Kinderdijk 4 (7-7). KCC/SO natural 9 en 10 wisten helaas geen punten te pakken. DES 6 uit Delft was met 15-11 te sterk voor het negende, terwijl het tiende met 17-10 verloor van Nieuwerkerk 9. 

Op zaterdag 16 september 2017 van 9.30 tot 10:30 uur zijn alle kinderen tussen 3 en 7 jaar van harte welkom bij korfbalvereniging KCC/SO natural om gratis mee te doen met een leuke activiteit van de Kangoeroe Klup.

Beste leden,

Wat velen van jullie misschien al hebben gemerkt, is dat Huisstel en aKCCie nauw hebben samen gewerkt aan de slotdag van vorig seizoen. Dit is het begin van een nieuw tijdperk, wij (Huisstel en aKCCie) hebben besloten om onze krachten te bundelen en als één commissie verder te gaan.
Wij gaan verder onder een herkenbare naam, namelijk: de aKCCie (2.0).

In het seizoen 2017-2018 zal het digitale wedstrijdfomulier (DWF) niet meer werken via de app Sportlinked, maar zal er een aparte KNKV-app voor het DWF zijn.

De nieuwe app heet "KNKV Wedstrijdzaken" en is via de Playstore te downloaden. Klik hier om naar het downloaden te gaan. De werking van de app is verder ongewijzigd gebleven. Wel is het natuurlihjk zo dat de spelers in Sportlink Club aan de teams gekoppeld moeten zijn. Voor externe coaches is nog altijd van toepassing dat die aangemeld moeten worden via dit formulier

Wel is het noodzakelijk om je opnieuw aan te melden met dezelfde gegevens als in de Sportlink app (oude app) en dat moet met het mailadres waarmee je als gebruiker in Sportlink Club staat. Mocht je niet weten met welk emailadres je geregistreerd bent, dan kun je dit opvragen bij Ruud van der Heijden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Komend zaalseizoen hebben we weer veel spannende wedstrijden in sporthal Schenkel. Tijdens een deel van deze spannende wedstrijden hebben we juryleden (schotklok, tijd/ score, voorzitter) nodig.

Het KNKV heeft namelijk besloten dat in het zaalseizoen 2017-2018 de wedstrijden vallend onder de reserve overgangsklasse ook met jurytafel gespeeld moeten. In deze klasse speelt KCC/SO natural S3 en ook KCC/SO natural S4. Daarnaast hebben we dan natuurlijk ook nog de andere wedstrijden met jurytafel van S1, S2, A1 en B1.

We hebben dus veel extra juryleden nodig om al deze wedstrijden van een jury te voorzien. Bij de bond is aangevraagd om alle wedstrijden met jurytafel op dezelfde zaterdag thuis te plannen en hopen dat dit gaat lukken.

Met een nieuwe speelronde voor de deur is het weer tijd voor een nieuwe voorbeschouwing. Naast dat er veel wedstrijden te zien zijn, staan er ook twee andere belangrijke evenementen op het programma. Morgen start de Week van de Scheidsrechter, waarin alle scheidsrechters en beoordelaars worden bedankt voor hun wekelijkse inzet. KCC-scheidsrechters en scheidsrechters die morgen en volgende week krijgen een presentje van KCC/SO natural. Bedank ook de scheidsrechter van jouw wedstrijd! Ook wordt er morgen weer een clinic georganiseerd door de selectie en het derde. Alle Kangoeroes en E- en F-pupillen zijn van harte welkom en natuurlijk mogen zij ook hun vriendjes en vriendinnetjes meenemen.

Je hebt het vast al wel gezien: na hard werken van diverse KCC vrijwilligers is de webshop eindelijk online. In de online shop kan iedereen KCC artikelen bestellen van onze kledingpartner MACRON, zoals inschietshirts (incl. bedrukking) en trainingspakken. Maar ook een groot aantal andere artikelen, zoals trainingskleding, tassen en nog veel meer. De artikelen dient u direct via iDeal te betalen, waarna ze door Macron thuis worden bezorgd.

Van 1 tm 9 oktober 2016 is het "Week van de Scheidsrechter".

Tijdens deze week, waarin de sportbonden en -sportverenigingen hun arbitrage bedanken, bedankt ook KCC/SO natural haar scheidsrechters, beoordelaars en waarnemers. Zij zorgen er mede voor dat we iedere week weer met plezier (kunnen) korfballen.

Het is weer tijd voor een nieuwe nabeschouwing, waarin we terugblikken op de wedstrijden van de selectieteams en een paar andere teams! Er werden weer veel grote successen geboekt, vooral bij de jeugd. De senioren waren helaas iets minder succesvol, alhoewel toch vijf van de tien seniorenteams wonnen van hun tegenstanders.

De volgende speelronde staat alweer voor de deur en dus is het tijd voor een nieuwe voorbeschouwing. Morgen komen liefst 28 teams in actie en er is weer veel jeugdig talent te zien op sportpark Schenkel.

Ook dit seizoen spelen zowel KCC/SO natural B1 als de A1 in de beker. In de eerste ronde waren beide teams, vanwege hun hoge ranking vrijgeloot. Via de tweede ronde wisten zowel de B1, winst op Vitesse (Ba) B1 met 17-11 als de A1, winst op Gemini A1 met 36-04 de kwartfinale te bereiken en die is als volgt geloot:

Beste leden, ouders en supporters!

Een beter milieu begint bij onze eigen club!

Waar gaat dit nu weer over zullen jullie denken? Maar mooier kan het bijna niet.

 • Jullie hebben namelijk allemaal afval wat gerecycled kan worden. Hiervoor moeten jullie op dit moment echter “moeite” doen om het in de juiste milieuvriendelijke afvalbak te krijgen.
 • Jullie rijden allemaal een aantal keer per week naar ons sportcomplex.
 • En als korfbalvereniging hebben we ons aangemeld bij het ECOsupporter concept.

Help afval aan een nieuw Leven

Op het oog zaken die helemaal niets met elkaar te maken hebben. Maar het concept ECOsupporter zorgt er juist voor dat we door deze 3 ingrediënten te combineren met zijn allen onze club financieel kunnen ondersteunen, zonder dat het ons zelf iets kost! Sterker nog, we komen zelfs gemakkelijker van ons recyclebaar afval af.

Containers bij KCCIn te zamelen afvalstromen

Het concept is heel eenvoudig. Er staan 3 containers bij ons op het terrein:

- één container voor verpakt frituurvet

- één container voor textiel in (plastic)zakken

- één container voor elektrische apparaten.

Als jullie thuis, op het werk, bij familie, bij de buren, enz., afval hebben wat bij deze groepen hoort dan neem je dat mee als je naar ons sportcomplex komt en gooit het in de betreffende bak. 

ECOsupporter komt op een vaste frequentie de container omwisselen en maakt daarbij het behorende bedrag over naar onze vereniging. Termen als; win-win-win, kind kan de was doen of 1 + 1 = 3 zijn hierop dus echt van toepassing. 


Help de vereniging

Onze oproep aan jullie is dan ook om aan dit initiatief mee te doen en op deze manier de vereniging te ondersteunen en daarbij ook nog het milieu een handje te helpen.

Op deze manier genereren we groen geld voor onze club!!

Voor meer informatie kun je kijken op de website van ECOsupporter, www.ecosupporter.nl.

Voor de spelregels wat wel en niet ingeleverd mag worden, kan je onderstaande artikelen raadplegen.

Spelregels voor de elektra container

Spelregels voor de frituurvet container

Spelregels voor de textiel container

Waar kun je allemaal zoeken naar recyclebaar afval?

Met vriendelijke groet,
Het Bestuur

Zit je in de A, B of C? Hou jij van spanning? Ben je stressbestendig genoeg? Kun jij de juiste beslissingen nemen in chaotische situaties? Doe dan mee met de Mystery Night van KCC op 7 oktober!

Zaterdag 17 september om 13.30 uur op de wedstrijd KCC/SO natural D2 - Excelsior (D) D2 was het examen gepland van Kirsten en Ivette Voordendag. Omdat de regel is dat iedere jeugdscheidsrechter examen moet doen op in ieder geval een halve wedstrijd en dit voor de dames, de examinator en de begeleiding het beste uitkwam mocht het inderdaad op één wedstrijd gebeuren.

KCC/SO natural speelt ook dit seizoen in de Ereklasse en dat is een knapper prestatie, want voor het derde jaar op rij hoort KCC/SO natural bij de beste tien veldploegen van Nederland. Dat heeft als groot voordeel dat je regelmatig tegen de Nederlandse topploegen speelt. Zo kwam zaterdag regerend landskampioen veld, PKC/SWKGroep, op bezoek op Sportpark Schenkel.

Al eerder is er een bericht geplaatst en herplaatst over een tekort aan juryleden.

Zoals aangegeven zijn we bij KCC/SO natural dringend op zoek naar aanvulling/uitbreiding van de jury voor de wedstrijden van de B1, A1, S2 en S1 .

Het is voor nieuwe juryvoorzitters verplicht de opleiding te volgen en voor al gecertificeerde juryvoorzitters verplicht om de opleiding als bijscholing te volgen. Daarnaast kunnen nieuwe juryleden voor de schotklok en tijdwaarneming de opleiding vrijblijvend volgen. Wat wij als KCC/SO natural zeer aanbevelen.

De data voor de opleiding zijn bekend. Zwolle en Erp op 10 oktober lijkt ons wat te ver dus we hadden bedacht Papendrecht of Den Haag. In Papendrecht (PKC) of Den Haag (Achilles) zijn de opleidingsdata allebei op

WOENSDAG 12 OKTOBER 2016, 
start om 19.30 uur verwachte einde 21.30 uur.

Als we topkorfbal willen blijven spelen en willen kunnen blijven kijken in Capelle dan is het hebben van voldoende juryleden een bittere noodzaak.

Een aantal personen heeft al aangeven interesse te hebben om de opleiding te willen volgen voor de functie van tijdwaarnemer. Voor het volgen van deze avond moeten wij jullie aanmelden als KNKV lid (voor zover jullie dat nog niet zijn) en uiteraard voor de avond zelf. Nu de datum van de opleidingsavond bekend is ontvangen wij graag van jullie definitief bericht dat jullie aan deze avond en aan de jurytafel willen gaan deelnemen

Er is voordat de zaalcompetitie begint nog gelegenheid om te oefenen bij de diverse oefenwedstrijden.

Benodigde gegevens: KNKV relatiecode (bijv. NFK10P6), volledige naam, adres, postcode, plaats, telefoonnummer, emailadres. Indien je nog geen KNKV lid bent dit graag aangeven zodat we je kunnen aanmelden. Kosten voor deze opleiding worden door KCC/SO natural betaald.

Meld je aub aan zodat we tijdig kunnen opgeven en regelen. Wil je meer informatie, laat het ons weten via de TC, Sander Souren of ondergetekende.

Saskia van Vlaanderen-Kanij
Scheidsrechterscoördinator KCC/SO natural
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06 41 386 387

Komende zaterdag, 17 september, zullen alle teams weer op de foto gezet worden.

Om dit alles goed en op tijd te laten gebeuren wordt iedereen gevraagd om een kwartier voor je verzameltijd al verkleed aanwezig te zijn en even je zaalschoenen mee te nemen. De foto's worden namelijk in de sporthal gemaakt.

Spelers en speelsters gaan dus op de foto in tenue. De trainers/coaches worden verzocht om in pak, trainingspak of net zwart of grijs shirt te komen.

Om het plezier en de betrokkenheid van onze jongste jeugd te vergroten en het korfbalniveau te verhogen, worden er komend seizoen iedere maand een aantal clinics voor de kangoeroes, F-jeugd en E-jeugd georganiseerd. Spelers uit de Senioren en de A zullen deze clinics verzorgen.

Op een eerste dartavond is het altijd maar de vraag of je iedereen op tijd bereikt hebt. Ook zijn er nog darters op vakantie. Toch konden we weer 14 deelnemers noteren. Achter de bar ook weer het vertrouwde gezicht van Ria Reijm, dus dat was ook weer goed verzorgd. De start van dit seizoen kende gelijk een verrassende winnaar; Jan Leeuwenstein speelde een constante avond en mocht tot eigen verbazing de eerste prijs op komen halen.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Alle teams, van hoog tot laag, zijn nu weer wekelijks druk aan het sporten op de velden. We hebben als vereniging een heleboel materiaal en dat kan gerust gebruikt worden. Echter het is dan ook de bedoeling dat aan het eind van elke training alle materialen ook weer netjes worden opgeruimd. Dat zelfde geldt natuurlijk als je op een speelveld als laatste team een wedstrijd hebt gespeeld. Ruim dan de korven op.

Alle wedstrijden zijn weer gespeeld en dus is het tijd voor een nieuwe nabeschouwing. Dit weekend werden er mooie resultaten behaald, vooral in de jeugd. Zo versloeg KCC/SO natural F1 Korbis F1 met 7-12, terwijl Korbis vorige week nog met liefst 4-24 won van Vitesse F3. De F2 won met 6-1 van OZC F1. Heeft de clinic gegeven door KCC/SO natural 3 daaraan bijgedragen?

Het veldseizoen moet nog beginnen en ook al klinkt het ver weg, we moeten ons ook al voorbereiden op het het zaalseizoen.
Tijdens het zaalseizoen moeten we bij de B1, A1, S2 en S1 weer een jurytafel leveren en dat betekent dat we de volgende juryleden nodig hebben:
- 4x schotklok
- 4x tijdwaarneming
- 3x juryvoorzitter (S1 vz is onafhankelijk).

Voor het schoolkorfbal zoeken we ook dit jaar weer scheidsrechters die 1 middag, 2 middagen en/of 3 middagen willen fluiten. De voorrondes vinden plaats op 21/9 en 28/9 met 5/10 als uitwijkdatum voor mogelijk slecht weer.

De korfballers zijn al begonnen en aanstaande vrijdag starten we ook weer met de dartcompetitie.

We hebben weinig veranderd; we beginnen om 20:00 uur, het clubhuis is geopend vanaf 19:30 uur voor de inschrijving voor maar € 2,50. En ook dit seizoen hebben we weer drie prijsjes per dartavond.
We verwachten weer veel oudgedienden, maar ook als je nog niet eerder geweest bent, ben je van harte welkom. Het speelniveau maakt niet uit; het gaat vooral om de gezelligheid.

Noteer ook alvast de overige speelavonden in je agenda.

Op woensdag 5 oktober a.s. organiseert KCC/SO natural voor de tweede keer een Schoolkorfbal Toernooi voor de groepen 3 en 4 van de basisscholen. Alle kinderen uit groep 3 en 4 uit Capelle a/d IJssel of Rotterdam-Oost zijn van harte welkom! Doel van deze middag is om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de korfbalsport. Naast het korfbaltoernooi worden er nog vele andere leuke activiteiten georganiseerd.

Na zes oefenwedstrijden speelde KCC/SO natural 1 zaterdag in Arnemuiden de eerste competitiewedstrijd in de Ereklasse tegen debutant TOP. Daarbij leek het wel of de ploeg van nieuwe trainers Richard van Vloten en Marc Verberk daarop had gewacht, want de zwart-witten schoten als een komeet uit de startblokken. Na tien minuten hapte TOP (A) naar adem en vroeg coach Arco Goedkoop van TOP een time-out aan, maar dat was eigenlijk al te laat omdat KCC/SO natural toen al 2-7 voor stond. Die voorsprong werd de hele wedstrijd niet meer weggegeven en zo werd het uiteindelijk 16-23.

Aangezien we ons binnen KCC/SO natural willen oriënteren op zaken zoals het aanbieden van een livestream, het uitzenden van beelden vanuit de sporthal in de kantine, zijn we op zoek naar één of meer personen die verstand hebben van WiFi, Modems, Routers, Netwerken en ons kan adviseren hoe we hier het best gebruik van kunnen maken.

Het gaat dus niet om een structurele taak maar gewoon om één of twee keer meedenken/adviseren en ons helpen.

Kan jij ons kunnen helpen? Mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mark van der Waaij en Jelle Postma

Alle wedstrijden in de poule van KCC/SO natural 8 zijn gewijzigd, kijk dus even goed naar het nieuwe programma.
Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural 8.

De wedstrijd Kinderdijk 4 - KCC/SO natural 9 is verplaatst van zaterdag 3 september naar woensdag 9 september 20:30 uur.
Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural 9.

Voor de statistieken van KCC/SO natural 1 en 2 in de zaal gebruiken we een laptop die inmiddels wel erg oud wordt en kuren gaat vertonen.
Daarom zijn we op zoek naar een tweedehands laptop met daarop in ieder geval het programma MS Access.
Heb jij nog een oude laptop staan (hij mag best een paar jaar oud zijn) en wil je die kwijt, mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mark

Door een zwaarbevochten overwinning op het Amsterdamse Blauw-Wit is KCC/SO natural 2 opgeklommen naar de 2e plaats, slechts 1 punt verwijderd van koploper DOS 46. KCC/SO natural 2 is op de goede weg. Verleden week werd onder aanvoering van een excellerende Stephan G, Sven en een 3 uit 6 scorende (+ stip) Adrienne, het lastige DVO aan de zegekar gebonden. De, toen nog, blauwzwarte formatie had de hele wedstrijd onder controle ondanks dat het zo nu en dan best benauwd werd. Maar de 20-24 zege werd verdiend mee huiswaarts genomen. Dit weekend kwamen dus de Hoofdstedelingen op bezoek.

Het korfbalseizoen 2015-2016 is weer begonnen en dat betekent ook dat er weer wedstrijden moeten worden gefloten door de S- en A-teams.

Mede dankzij het fluiten door de teams hebben onze externe scheidsrechters vorig seizoen voldoende buiten de deur kunnen fluiten zodat wij niet alleen dit seizoen weer zonder punten in mindering starten voor alle wedstrijdteams, maar ook nog eens bescheiden in de bonus zijn geëindigd. Ook voor dit seizoen trekken we deze beleidsregel dus door. 

Zaterdag speelde de KCC/SO natural selectie (onze nieuwe naam voor de komende drie jaar) een thuiswedstrijd tegen Blauw Wit (A) en daardoor was het enorm druk op sportpark Schenkel. Ook vanuit Amsterdam waren er de nodige supporters afgekomen op de ware kraker. Rondom het veld leek het net de Kuip, al kunnen bij het korfbal de Capellenaren en Amsterdammers nog gewoon naast elkaar staan zonder de nodige afscheiding. 

Voorafgaand aan de thuiswedstrijd van KCC 1 tegen Blauw-Wit 1, maakte Cor van Os, bestuurslid en voorzitter van de sponsorcommissie, bekend dat SO natural BV een driejarige sponsorverbintenis aangaat met KCC en we de komende drie jaar door het leven gaan als KCC/SO natural. Daarnaast wordt SO natural BV ook de rugsponsor voor KCC 1 en 2.

Jeu de Boules LADDERdonderdag 24 september 2015
    p.mnd3-910-917-924-9 kado 
nr.SpelerstotaalSUB201536373839 2015mnd
1 Ben Verheijen 659,5 538,5 121 26 34 34 27   659,5 sept
2 Jaap Kroep 636,5 540 96,5 27 10 27,5 32   636,5 sept
3 Selma Zimmerman 588 551 37 19,5 16   1,5      
4 Tineke Ramondt 551,5 480,5 71 24,5 17,5 29        
5 John Sikkel 544 489 55 31,5 23,5          
6 Co van Rheenen 529 507 22 2 20          
7 Cees Dommershuijsen 509 432,5 76,5 19,5 37 1,5 18,5      
8 Ton Visser 508,5 484,5 24       24      
9 Nies Beerewout 505 467 38     27,5 10,5      
10 Jan Beerewout 497,5 473 24,5   12 7 5,5      
11 Henri Knip 477 442,5 34,5 4,5 30          
12 Lia de Haan 466,5 416,5 50 7 7,5 14,5 21      
13 Koos Persoon 445 445 0              
14 Marian Walthaus 436 388,5 47,5 16   31,5        
15 Henri Smit 411 390 21 13,5 7,5          
16 Ans Visser 404,5 368,5 36 3 1 20 12      
17 Lies Termoshuisen 376 322 54 15 23,5 12,5 3      
18 Jan Broomans 371 358 13     26        
19 An Dijkstra 355,5 331 24,5 6     18,5      
20 Henny Kroep 345,5 309 36,5 9 13 14,5        
21 Annie Schep 340 271,5 68,5 13,5 25 30        
22 Koen de Groot 332,25 296,75 35,5 36   6 29   140,5 jan
23 Anneke Beekman 322,5 312,5 10 10            
24 Marjan Legierse 322 268,5 53,5   32,5   21      
25 Conne Nevens 316,5 240 76,5 8 38 17,5 13      
26 Ria de Leeuw 310 274 36 1 28   7      
27 Greetje Persoon 297 297 0              
28 Bert Meijer 287,5 250,5 37   14,5 22,5        
29 Leo Simonis 268 210,5 57,5   7,5 19 31      
30 Len Bijkerk 263 212 51 31,5 22 31,5 17   199 feb
31 Ria de Groot 261,25 221 40,25 37   22,5 21   135 jan
32 Carl Bodenstedt 248 248 0              
33 Berta Robbertsen 245 197 48 22,5 7,5 4 14      
34 Jan van de Berg 233,5 216 17,5   17,5          
35 Marianne Kok 226,5 190,5 36 17   3 16      
36 Theo Legierse 195,5 153,25 42,25 28 29 12,5 15   416 mei
37 Elza Hooge 194 174,5 19,5 19,5            
38 Piet Scherpenisse 177 131 46 33 26 33     237 feb
39 Linda Engelsman 162,5 142,5 20   11 9        
40 Kees Gerrese 156,75 107,75 49 19,5 35,5 17,5 25,5   362 aprl
41 Margaret Gerrese 156 130,25 25,75 4,5 20 1,5 25,5   342,5 mrt
42 Carel van Kaam 149,5 149,5 0              
43 Frits Knoppert 141,75 128,25 13,5 24,5 2,5       397,5 mei
44 Bert Zimmerman 138 123,5 14,5 22,5 5   1,5   298,5 mrt
45 Pieter Ploeg 125 79,5 45,5 29   11 5,5      
46 Ben van Lit 114,25 71 43,25 34,5 27 21 4   456 juni
47 Nel Meijer 108 80 28   20 8        
48 John van den Donck 101,25 83,5 17,75   35,5       473 juni
49 Jeanne van Veen 88 88 0              
50 Hanny van Kooy 82,5 82,5 0              
51 Heidi Groppe 70,5 68 2,5   2,5          
52 Rob Stoutjesdijk 69 69 0              
53 Aad Langstraat 62 62 0              
54 Ria Ploeg 61,5 32 29,5 34,5   24,5     371 aprl
55 Rob Walthaus 56,75   56,75 30 31 24,5 28   577 aug
56 Wil Zwang 49 49 0              
57 Ada Dommershuijsen 38,75   38,75 12 32,5 10 23   559,5 aug
58 Emmy Pijnaker 33 15,75 17,25 11 14,5   9   545,5 juli
59 Rick Groeneweg 17 17 0              
60 Joke Wijnia 12 0 12     4 8      
61 Gerard Lindenhof 0 0 0           518 juli
    16449 14477,5 1971,5 703 737 578 487,5      

Woensdagmiddag 30 september organiseren we bij KCC/SO natural een schoolkorfbaltoernooi voor groep 3 en 4 (we starten om 13:00 uur).
De aanmeldingen vanuit de scholen loopt goed en we zijn daarom op zoek naar KCC-ers die het leuk vinden om een team te begeleiden en wedstrijden te fluiten.
Dus ben je vrij op woensdagmiddag en vind je het leuk om kinderen van 6 en 7 jaar te begeleiden of te fluiten en ben je ouder dan 11 jaar geef dit dan door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij een van de leden van de commissie.
 
Aukje, Corine, Els, Janine, Jopie, Marjan, Monique en Rian

Aan het begin van het seizoen is het altijd weer even spannend of iedereen door heeft dat we weer beginnen. Naast publicatie op de website werd ook Facebook ingeschakeld. Toch kende we een rustige start. Met 12 deelnemers zelfs heel rustig. Het niveau was weer zeer verschillend. We verdenken sommigen ervan stiekem de hele vakantie geoefend te hebben. Het was in ieder geval weer gezellig. Stephan Groeneweg was niet bij te houden. Hij won deze eerste avond met overmacht.

Zaterdag reisde de complete Capelse selectie af naar Bennekom voor de strijd tegen DVO/Accountor. De reis was een stukje korter dan die van vorige week en het KNKV had deze keer de wedstrijd om een schappelijke tijd in de agenda gezet. De buit was dit weekend maar liefst 3 punten in totaal. KCC/SO natural 2 won met 20-24 van DVO/Accountor 2 en draait momenteel lekker en KCC 1/SO natural speelde gelijk met 15-15 tegen DVO/Accountor 1, waar na een grote achterstand (10-5 bij rust) er, gezien de 2e helft, een overwinning zeker in het vat zat. 

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Beste allemaal,

Er zal vanaf deze week schoongemaakt gaan worden met nieuwe schoonmaakspullen/-middelen, die beter zijn voor het milieu en voor het schoonhouden van ons complex.

Bij deze nieuwe schoonmaakspullen /-middelen hoor een instructie van Sportief Capelle.
Die instructie is aanstaande woensdag 23 september 2015 om 10.00 uur in de kantine van KCC.
en duurt ca. 1 uur.

Altijd al willen darten, maar je kent de regels niet? Kom dan gewoon naar KCC vanavond. We gooien daar met een groep in ontspannen sfeer. Het niveau onderling is zeer verschillend en natuurlijk spelen we een soort van competitie, maar gezelligheid staat op de eerste plaats.

We beginnen om 20:00 uur. Inschrijven en warm gooien kan al vanaf 19:30 uur. Meedoen kost €2,50. Mocht je niet over eigen dartpijlen beschikken, dan kun je een setje lenen.

Noteer ook alvast de volgende dartavonden in je agenda.

Een wat ongewone kop en mogelijk iets bezijden de waarheid. Feit is wel dat zowel KCC 1 als KCC 2 een geweldige tik hebben uitgedeeld . De nuchtere Friezen zullen er waarschijnlijk niet echt wakker van liggen. KCC had wat goed te maken na de wanprestatie van de week ervoor. Op ons eigen veld nog wel. Het was goed dat we in de voorbereiding hebben geoefend tegen deze ploeg. Een slechter veld ben ik niet eerder tegen gekomen. Maar nu waren we er op voorbereid. En vandaag moest het gebeuren.

VERZOEK AAN ALLE LEDEN, TRAINERS, COACHES EN ANDERE OPRUIMERS

Beste allemaal,

Het seizoen is weer begonnen en de velden en ruimtes van KCC/SO natural worden veel volop gebruikt en dat is natuurlijk geen probleem, zolang we allemaal meewerken aan het opruimen en schoonhouden van deze velden en ruimtes.
RESPECT is hier het belangrijkste woord.
Van Sportief Capelle hebben alle sportverenigingen een respect bord ontvangen. De onderhoudsploeg heeft dit prominente geplaatst na weer een ochtend hard werken. Met het naleven van deze RESPECT slogans doet u ons, uzelf en alle korfballers en andere vrijwilligers een groot plezier!

Vanwege een tekort aan beschikbare scheidsrechters voor interne wedstrijden/wedstrijden thuis bij KCC/SO natural worden volgens de richtlijnen van het KCC/SO natural Beleidsplan ook dit jaar de S- en de A-teams ingezet om thuiswedstrijden te fluiten. Vorig jaar een groot succes want KCC/SO natural is mede door jullie fluiten zonder boetes en zonder sportieve sancties seizoen 2015-2016 ingegaan.

Van vrijdag 30 oktober tot en met zondag 8 november wordt in België het Wereldkampioenschap korfbal gespeeld (meer informatie op www.ikf-wkc-2015.be). Op zondag 8 november worden de finalewedstrijden gespeeld in de Lotto Arena in Antwerpen. In de finale spelen waarschijnlijk Nederland en België weer tegen elkaar en als echte korfballiefhebber wil je daar natuurlijk bij zijn.

Het seizoen 2015-2016 werd geopend tegen AW.DTV. De ploeg uit Amsterdam was eerder tegenstander in de kruisfinales en weerhield KCC toen van promotie. KCC had dus nog een appeltje te schillen met deze ploeg. AW.DTV trad aan zonder vaste waarden Steffen Pang, Ilona van de Berg, Leanne Schimmel en Stijn Hoekstra. Tegen AW.DTW moest het gaan gebeuren.

Voor het tweede jaar op rij spelen KCC 1 en 2 op het hoogste korfbalniveau op het veld, de Ereklasse. Dat leek me als liefhebber van statistieken een mooi moment voor wat algemene cijfers over de afgelopen tien jaar veldkorfbal in de hoogste klasse (dus niet alleen van KCC) en voor een korte vooruitblik op het komende seizoen.  

Omdat je meestal inlogt met je eigen naam, weer op persoon gezet en niet op webmasters.

Nu email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ipv losse gebruikers.

Het korfbalseizoen 2015-2016 is weer begonnen en dat betekent ook dat er weer wedstrijden moeten worden gefloten door de S- en A-teams.

Er komt z.s.m. nog een overzicht, maar ik wil alvast de weekenden van 5 en 12 september aankondigen zodat jullie zoveel mogelijk tijd hebben om een scheidsrechter in jullie gelederen te vinden.

J e u d e B o u l e s L A D D E R donderdag, september 25, 2014  
  Spelers 2014 totaal vorige p.mnd 4-9 11-9 18-9 25-9   kado mnd  
mnden 2014 36 37 38 39   2014  
1 Len B.   572,50 516,50 56,00 35,50 20,50       572,50 sep  
2 Jan vd B.   570,00 499,50 70,50 38,00 13,00 19,50     570,00 sep  
3 Selma Z.   552,50 461,00 91,50 16,00 23,50 22,00 30,00        
4 Nies B.   539,50 498,00 41,50   18,50 23,00          
5 John S   532,50 443,00 89,50 17,00 29,00 7,50 36,00        
6 Ben v. L.   531,50 469,50 62,00   27,00   35,00        
7 Bert Z.   515,00 463,00 52,00 18,50 2,50 3,00 28,00        
8 Kees D.   513,00 453,50 59,50 24,00 8,00 13,00 14,50        
9 Tineke R.   507,50 457,50 50,00   40,00   10,00        
10 Berta R.   496,00 378,00 118,00 29,00 25,00 26,00 38,00        
11 Ton V.   490,50 413,00 77,50 7,00 31,00   39,50        
12 Lia den H.   487,50 419,50 68,00 10,00 34,50   23,50        
13 Jan B.   483,00 431,50 51,50   38,50 13,00          
14 An D.   468,00 439,00 29,00 24,00 5,00            
15 Marjan L.   461,00 412,00 49,00 27,00 11,00 11,00          
16 Ans V.   455,00 385,50 69,50 29,00 38,50   2,00        
17 Marianne K.   437,50 431,50 6,00 5,00     1,00        
18 Henri S.   424,00 364,00 60,00 8,50 2,50 28,00 21,00        
19 Jeannette T.   383,00 383,00 0,00                
20 Emmy P.   379,00 338,50 40,50 35,50     5,00        
21 Ria P.   353,50 319,50 34,00       34,00        
22 Henri Kn.   350,50 317,50 33,00 18,50 7,00 7,50          
23 Jan Br.   342,50 326,50 16,00   16,00            
24 Ria de L.   319,00 247,50 71,50 22,00 18,50   31,00        
25 Conne N.   298,00 252,00 46,00 20,50     25,50        
26 Theo L.   290,00 229,25 60,75 34,00 27,00 21,00 39,50   222,00 feb  
27 Henny Kr.   284,00 196,50 87,50 8,50 41,50 4,50 33,00        
28 Bert M.   276,50 216,00 60,50   41,50   19,00        
29 Jeanne v V.   260,50 216,50 44,00   32,00   12,00        
30 Anneke B.   255,50 223,50 32,00   16,00 13,00 3,00        
31 Nel M.   227,00 181,50 45,50   12,00 17,00 16,50        
32 Gerard L.   218,00 191,00 27,00 11,50 27,00 4,50 11,00   124,00 jan  
33 Piet S.   205,25 171,75 33,50 31,00 36,00       301,00 mrt  
34 Elsa de H.   201,00 189,50 11,50 11,50              
35 Koos P.   199,75 199,75 0,00           123,00 jan  
36 John vd D.   178,00 158,00 20,00 13,50 2,50 17,00 7,00   287,50 mrt  
37 Frits K.   173,00 139,00 34,00 20,50 16,00 15,00 16,50   345,50 apr  
38 Ton Z.   166,00 110,50 55,50 3,50 33,00 10,00 9,00        
39 Jaap K.   151,50 110,00 41,50 15,00 37,00 26,00 5,00   395,50 mei  
40 Koen de G.   148,25 105,25 43,00 32,50 10,00 29,00 14,50   432,00 juni  
41 Tom B.   128,25 128,25 0,00           203,00 feb  
42 Carl B.   124,00 77,50 46,50 29,00 2,50 2,00 13,00        
43 Hanny v. K.   123,00 123,00 0,00                
44 Magda H   114,50 63,00 51,50 26,00     25,50        
45 Ria de G.   112,00 90,50 21,50 2,00     41,00   425,50 juni  
46 Ineke K.   104,50 49,50 55,00 6,00 6,00 6,00 37,00        
47 Heidi Groppe   96,50 47,00 49,50   20,50 1,00 28,00        
48 Rick G.   87,00 73,00 14,00   14,00            
49 Greetje P.   85,50 85,50 0,00           413,00 mei  
50 Jaap B   75,00 66,00 9,00 1,00     8,00        
51 Co v R.   73,25 21,25 52,00 37,00 34,50 9,00 23,50   459,00 juli  
52 Ada D.   65,75 21,25 44,50 24,00 9,00 28,00 28,00   489,50 juli  
53 Wil Zw.   64,50 64,50 0,00                
54 Piet P.   62,50 62,50 0,00                
55 Annie F.   54,00 54,00 0,00                
56 Marian W.   53,75 0,00 53,75 32,50 30,00 26,00 19,00   521,50 aug  
57 Annie S.   53,25 21,50 31,75   22,00 19,50 22,00   392,00 apr  
58 Han V.   45,00 45,00 0,00                
59 Nel v Soest   43,50 18,00 25,50 3,50   17,00 5,00        
60 Jacques M.   42,50 42,50 0,00                
61 Rob W.   40,00 0,00 40,00 13,50 23,50 24,00 19,00   550,00 aug  
62 Arie N.   21,50 21,50 0,00                
63 Thijs de K.   12,00 12,00 0,00                
64 Lies T.   8,00 8,00 0,00                
      16386,00 13953,25 2432,75 741,00 903,00 463,00 829,00        
                           

 

Afgelopen zaterdag moest KCC/Delta Logistiek 4 naar Krimpen om daar KOAG 3 te treffen. Ook zij staan onderaan, maar hebben wel al een wedstrijd gewonnen, dus voor KCC/Delta Logistiek noodzaak om punten te gaan pakken. Nu zit dat er elke week wel in...maar of we beginnen te slap (waardoor je te snel op een te grote achterstand komt) of we laten het halverwege de wesdtrijd na om te scoren, en zo is het iedere week net niet!!!!

Het komende seizoen mag KCC/Delta Logistiek C1 twee keer in de Hoofdklasse uitkomen. Op het veld hebben ze te maken met een “zware” poule. Je zou kunnen melden dat de C1 iedere week paraat moet staan voor een Finale want over dit soort wedstrijden spreken we wel. Met grote clubs als Deetos, DSC, PKC en Oranje Wit die ieder jaar weer beschikken over een goede jeugd. Hoe zit het met KCC/Delta Logistiek zelf dan?

Na de 19-26 nederlaag tegen zaal landskampioen TOP vorige week, reisde promovendus KCC/Delta Logistiek zaterdag af naar Driebergen voor de wedstrijd tegen Dalto/BNApp.nl. Dalto herstelde zich na de nederlaag tegen DVO uitstekend met overwinningen op PKC (19-18) en KVS (17-28) en was dus in vorm. Het was dus zaak voor de zwart-witten om Dalto uit de flow te krijgen en dat lukte zaterdag uitstekend.

Vandaag was de eerste voorronde van het schoolkorfbal. Vol goede moed gingen de ploegen opstellen om binnen 5 minuten weer van het veld af te rennen omdat het ging gieten / onweren en bliksemen. En dat betekende gelijk het einde van deze voorronde. Het schoolkorfbal viel vandaag letterlijk in het water. Vervelend voor iedereen, maar woensdag 8 oktober gaan deze ploegen in de herkansing.

Na een grandioze overwinning als gemeentewinnaar staat KCC/Delta Logistiek in de tussenstand van bij de verkiezing van Leukste Sportvereniging van Nederland in Zuid-Holland nu VIERDE!

Waanzinning natuurlijk, maar dat kan beter! Nog niet gestemd voor de finaleronde? Doen!
Al gestemd? Je kunt per emailadres een stem uitbrengen dus met meerder emailadressen kun je vaker stemmen.

Stemmen kan nog tot en met 30 september. Jij wil iedereen toch laten weten hoe tof KCC/Delta Logistiek is?!?!

Beste bestuurs- en commissieleden,

Sinds enkele jaren hebben we bij KCC/Delta Logistiek een Club van 50. Die bestaat uit ca. 35 leden die jaarlijks 50 Euro inleggen (meer info over de Club van 50 of over lid worden daarvan vind je hier). Van het geld over de eerste twee seizoenen heeft de Club van 50 een betonnen tafeltennistafel en een korfbalboom aangeschaft en een aanzienlijk bedrag gereserveerd voor een tweede kassa in het clubhuis.

De volgende clubavond voor de leden van de Club van 50 plannen we het laatste kwartaal van 2014. Zodra de datum bekend is zal ik de leden van de Club van 50 daarvoor uitnodigen. Die avond bepalen de leden van de Club van 50 aan welke doelen binnen KCC/Delta Logistiek we het geld gaan besteden. Aangezien we dan het geld verdelen dat we in één seizoen hebben ingebracht, kunnen we minder besteden als vorig jaar, maar dat zal toch zo'n 1.500 Euro zijn.

Aan de trainers, coaches, coördinatoren, spelers, teams, ouders en publiek (eigenlijk dus aan iedereen!)
Helaas is het regelmatig zo dat er na de trainingen en de wedstrijden korfbalmaterialen, serviesgoed en afval achterblijven op en rond de velden en terrassen. Dit mag en kan niet omdat we boetes krijgen als de velden niet geveegd kunnen worden vanwege aanwezigheid van materialen.

S6 en S8 hebben team overleg gehad, zijn aan het puzzelen geweest, hebben geruild en hebben hun scheidsrechters die zij tot de zaal moeten leveren ingevuld. Ook de teams die de afgelopen weken moesten leveren hebben netjes een scheidsrechter geleverd. Waarvoor mijn hartelijke dank en natuurlijk ook de dank van de teams wiens wedstrijd jullie hebben gefloten.
 
Graag ontvangen wij van de andere teams ook z.s.m. de invulling van de namen wie er namens hun gaat fluiten, zodat ze kunnen worden opgenomen in het wedstrijdprogramma.
Voor komend weekend moeten S7 en A2 nog leveren en dan natuurlijk zijn er nog andere ploegen die moeten leveren in de weekenden van 4/10, 11/10 en 18/10.
 
Wie volgt ...........................
 
Saskia

NB: ook S7 heeft voor a.s. weekend al een naam doorgegeven, nu alleen de A2 nog !

Zojuist op de KNKV site de nieuwe stand van de rompregeling gezien en daar werd ik erg blij van.
In de eerste drie weekenden van de veldcompetitie hebben we al 17 wedstrijden gefloten en 10 beoordeeld.
Omdat we ook 2 verplichtingen erbij gekregen hebben staan we nu ipv van op -105 nog op -78 en hebben al 3 punten in mindering weggewerkt van de 9.
Alle scheidsrechters / beoordelaars die zich hier voor inzetten: ik vind jullie Toppers!
 
Saskia

Heee jij daar!

Zit je in de C t/m Kangoeroes en heb je zin in een leuke activiteit?! Geef je dan snel op voor de Vossenjacht bij KCC! Door heel Capelle-Schenkel zijn de vossen verspreid en jullie zullen in groepjes op zoek gaan naar deze figuren. Het groepje dat de meeste vossen vindt, wint een mooie prijs! Neem gezellig je vriendjes en vriendinnetjes mee! Opgeven kan tot maandag 13 oktober via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zaterdag stond voor KCC/Delta Logistiek 2 de wedstrijd tegen Nieuwerkerk 2 op het programma. De wedstrijden tussen de IJssel-buren worden vaak op het scherpst van de snede gespeeld, al is het maar omdat spelers over en weer vaak de overstap maken. Zo speelden bij Nieuwerkerk de daar teruggekeerde Cathy en Rick van Horik (deels) weer mee, na een aantal jaren bij KCC/Delta Logistiek gespeeld te hebben. 

Na de ruime nederlaag in de openingswedstrijd tegen PKC/SWKGroep had KCC/Delta Logistiek vorige week de punten verdiend tegen KVS/Maritiem. De ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus stond vrijwel de hele wedstrijd voor, maar verloor toch ongelukkig in de laatste seconden met 14-15. Zaterdag kregen de zwart-witten zaal landskampioen TOP uit Sassenheim op bezoek. TOP had vorige week (thuis op een klein veld) DVO weggespeeld met 33-15 en KCC/Delta Logistiek had zich dus voorbereid op een zware middag. 

Zowel onze B1 als A1 hebben hun eerste bekerwedstrijd van dit seizoen gewonnen. Inmiddels is de loting voor de achtste finales verricht.

De B1 speelt op dinsdag 30 september om 19:30 uur tegen Movado B1 thuis sportpark Schenkel.
Een dag later, op woensdag 1 oktober speelt de A1 om 19:30 uur tegen Vriendenschaar (B) A1, ook thuis op sportpark Schenkel.

We zijn al over de helft met het maken van de teamfoto's. De resultaten zijn terug te vinden op de teampagina's. Ze staan ook op het nieuwe Flickr-account van de KCC-fotografen, waar je ze voor eigen gebruik kunt downloaden in groter formaat.

Ook de komende weekenden zullen er weer teamfoto's gemaakt worden.


We doen dit zoveel mogelijk bij thuiswedstrijden tussen de verzamel- en aanvangstijd. Voor uniformiteit maken we de foto zoveel mogelijk in een vaste opstelling. Hierbij zitten de heren vooraan op stoelen, met hun handen op hun knieen. Daarachter staan de dames met hun handen op hun rug. Alle spelers en speelsters dragen hun wedstrijdtenue. De trainers en coaches staan aan de zijkant. Hen wordt verzocht om een (trainings)pak of een wit shirt aan te trekken.

Planning zaterdag 20 september:

Team
Verzamelen
Aanvang wedstrijd
Richttijd teamfoto
KCC/Delta Logistiek S8
10:40
11:40
11:20
KCC/Delta Logistiek S6
Zelf
13:10
12:50
KCC/Delta Logistiek S4
Zelf
14:40
14:20
KCC/Delta Logistiek A2
Zelf
14:55
14:25

Planning zaterdag 27 september:

Team
Verzamelen
Aanvang wedstrijd
Richttijd teamfoto
KCC/Delta Logistiek C3
8:30
9:00
8:45
KCC/Delta Logistiek D3
8:30
9:00
8:50
KCC/Delta Logistiek E2
9:15
10:00
9:35
KCC/Delta Logistiek E4
9:15
10:00
9:45
KCC/Delta Logistiek E1
10:15
11:00
10:40
KCC/Delta Logistiek S10
12:30
13:30
13:10

Heb je nog vragen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vanwege een tekort aan beschikbare scheidsrechters voor interne wedstrijden / wedstrijden thuis bij KCC/Delta Logistiek worden volgens de richtlijnen van het KCC/Delta Logistiek Beleidsplan ook dit jaar de S- en de A-teams ingezet om thuiswedstrijden te fluiten.

Hieronder staat het volledige schema tot en met 11 oktober 2014.

Vrijdagavond 12 september werd het dartseizoen bij KCC/Delta Logistiek geopend. Via de website van de vereniging en Facebook hoopten we iedereen bereikt te hebben met het nieuwe schema. De eerste avond is dan ook altijd even afwachten wie er komen. Heeft iedereen het in zijn agenda gezet? Misschien zijn er nog mensen op vakantie. Al snel konden we enkele oude vertrouwde darters noteren. Ook konden we enkele nieuwelingen begroeten. Zij konden directe meekomen, Willem Knoops won zelfs deze eerste dartavond.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 10). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Nr. Deelnemer Totaal 12-09 10-10 14-11 19-12 02-01 30-01 27-02 27-03 24-04 22-05 19-06
1 Willem Knoops 16 16                    
2 Wesley Gordeau 15 15                    
3 Stefan Dekkers 14 14                    
4 Gerard Reijm 13 13                    
5 Gert Jan van Dieren 11.5 11.5                    
6 Martin van Dieren 11.5 11.5                    
7 Christian Dekkers 10 10                    
8 Peter van Dieren 9 9                    
9 Jan Leeuwenstein 8 8                    
10 Daphne Reijm 7 7                    
11 Marvin Knoops 6 6                    
12 Ricardo Knoops 5 5                    
13 Olaf Ullersma 4 4                    
14 Roy Leeuwenstein 3 3                    
15 Stephan Mosheuvel 2 2                    
16 Peter Nieuwelink 1 1                    
17 Cornel van Dieren 1 1                    
18 Gert Kroon 1 1                    

 

Afgelopen zaterdag, met dat mooie weer, moesten we naar 's Gravendeel afreizen. Onze tegenstander was ADO 2, die tot nog toe ook nog geen punten gepakt had. Dus er waren mogelijkheden. Deze week hadden we de nadruk op de verdediging gelegd en dat zou deze wedstrijd wel goed uitpakken. Ook deze zaterdag moesten wij weer mensen afstaan aan het derde, omdat die nog steeds niet compleet zijn omdat er nog geen mensen afgevallen zijn uit de selectie.

Ondanks de nipte en tevens onverdiende nederlaag van verleden week tegen het sterke PKC heerst bij coach Dieperhorst de stellige overtuiging dat KCC/Delta Logistiek 2 mee kan draaien in de top van de Reserve Ereklasse. Gezien de sterkte van onze selectie moet dat mogelijk zijn. Afgelopen zaterdag moest dat bevestigd worden met een ruime overwinning op KVS. Maar ook KVS, dat verleden week Nieuwerkerk versloeg, kwam met dit voornemen naar Capelle. De omstandigheden leken perfect om er een mooi potje van te maken.

Na de verwachte nederlaag tegen PKC vorige week, kwam zaterdag KVS/Marititem op bezoek op Sportpark Schenkel. KVS had vorige week ruim verloren van TOP en de ploeg van jan Bongers en Arthur Carolus was ervan overtuigd dat er vandaag kansen lagen om punten te pakken.

 
Afgelopen zaterdag hebben Sander Jacob en het Bestuur de samenwerking formeel bekrachtigd en zijn de handtekeningen geplaatst. Sander is dit seizoen eind verantwoordelijk voor de B-selectie.
De JTC en het Bestuur wensen Sander een fijn seizoen toe.

In juni heb ik al een berichtje geplaatst over het feit dat we weer scheidsrechters nodig hebben voor het schoolkorfbal.
Een aantal C/D spelers hebben aangegeven dat als het met hun rooster kon zij wel wilde fluiten.
We hebben altijd behoorlijk wat scheidsrechters nodig.

Vrijdag 12 september is de eerste dartavond van dit seizoen. Zet ook even de rest van het programma in je agenda.

We beginnen nog steeds om 20:00 uur. Inschrijven (en een bakje koffie bestellen) kan al vanaf 19:30 uur.
Ook het inschrijfgeld is ongewijzigd; voor maar €2,50 beleef je een gezellige avond en, met een beetje geluk, ga je nog met een leuk prijsje naar huis ook.

Tot vrijdag!

De veldcompetitie is nauwelijks op gang maar de voorbereidingen op de zaal vinden al weer plaats. Ook dit seizoen moeten we weer 3 ploegen van een jury voorzien. Van onze vaste ploeg mensen hebben er 2 aangegeven niet meer beschikbaar te zijn. Dit waren beiden schotklokbedieners. Nu ben ik dus naarstig op zoek naar minstens 1 maar liever 2 nieuwe schotklokbedieners.

In de eerste ronde werd KCC/Delta Logistiek met ruime voorsprong op de rest gekozen tot leukste sportvereniging van Capelle aan den IJssel. Hiermee zijn we doorgedrongen tot de finale.

Je kunt nu stemmen voor de finale ronde. Stem! En laat weten dat KCC/Delta Logistiek de leukste sportvereniging van Nederland is!

Vanwege een tekort aan beschikbare scheidsrechters voor interne wedstrijden / wedstrijden thuis bij KCC/Delta Logistiek worden volgens de richtlijnen van het KCC/Delta Logistiek Beleidsplan ook dit jaar de S- en de A-teams ingezet om thuiswedstrijden te fluiten.
Voor aanstaand weekend moeten al een aantal teams in actie komen, namelijk:

Afgelopen zaterdag 6 september kwam Maassluis 3 op bezoek. Een niet al te jonge ploeg en dus veel routine bij zich. Het weer was uitstekend, een beetje benauwd, maar geen wind en regen en dus goed voor een lekker potje korfbal. 

Afgelopen zaterdag debuteerde KCC/Delta Logistiek op het allerhoogste niveau op het veld: de Ereklasse. Een unicum want nog nooit eerder speelde een vereniging uit Capelle aan den IJssel op dat niveau. In die wedstrijd trad de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus aan tegen één van de absolute topploegen van Nederland: PKC/SWKGroep. 

Dankzij de Club van 50 is er deze week een nieuwe tafeltennistafel op het terrein geplaatst. Het tweede bestedingsdoel is een speelkorf met vier manden op verschillende hoogte. Aan het gedeelte dat in de grond komt zit een dwarsstuk. Voor de stevighied moet deze in beton geplaatst worden. Ik heb geen idee hoe dat moet, maar er is vast wel iemand binnen de club die hier ervaring mee heeft. Wil jij me daarmee helpen? Mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alvast bedankt!

Mark van der Waaij

Dit veldseizoen speelt KCC/Delta Logistiek in de Ereklasse. Na een spannend seizoenslot kwalificeerden de spelers van Jan Bongers en Arthur Carolus zich voor het hoogste korfbalwalhalla op het veld. Een unieke prestatie want nooit eerder speelde een Capelse korfbalploeg op het allerhoogste niveau.

Vanwege een tekort aan beschikbare scheidsrechters voor interne wedstrijden / wedstrijden thuis bij KCC/Delta Logistiek worden volgens de richtlijnen van het KCC/Delta Logistiek Beleidsplan ook dit jaar de S- en de A-teams ingezet om thuiswedstrijden te fluiten.

Voor aanstaand weekend moeten al een aantal teams in actie komen, namelijk:

Zaterdag 6 september zullen er weer teamfoto's gemaakt worden. We doen dit zoveel mogelijk bij thuiswedstrijden tussen de verzamel- en aanvangstijd.

Voor uniformiteit maken we de foto zoveel mogelijk in een vaste opstelling. Hierbij zitten de heren vooraan op stoelen, met hun handen op hun knieen. Daarachter staan de dames met hun handen op hun rug. Alle spelers en speelsters dragen hun wedstrijdtenue.
De trainers en coaches staan aan de zijkant. Hen wordt verzocht om een (trainings)pak of witte shirts aan te trekken.

Planning voor a.s. zaterdag:

De zomerstop zit er op en het seizoen is voor iedereen weer begonnen. Ook wij zijn weer begonnen en organiseren een nieuwe BOB-cursus. Zit jij vol energie, heb je zin om nog beter te gaan korfballen, wil je de spelregels weer even ophalen of overweeg je een functie als scheidsrechter? Dan is de BOB-cursus iets voor jou!

Afgelopen zaterdag 30 augustus 2014 stond het eerste comeptitieduel op het programma voor KCC/Delta Logistiek 4. De voorbereiding was en is nog steeds niet afgelopen maar toch moesten we aan de bak. Doordat de selectie van 1 en 2 ook nog niet rond is en daardoor KCC/Delta Logistiek 3 ook nog niet compleet is(er komen nog mensen van 2 terug) en KCC/Delta Logistiek 3 ook al een competitie wedstrijd had, moesten wij een aantal mensen afstaan om alles compleet te krijgen.

Aanstaande zaterdag 5 oktober speelt KCC/Delta Logistiek G1 een toernooi bij KCC/Delta Logistiek.
Dit zijn 6 wedstrijden van ca. 30 minuten.

Voor 3 wedstrijden heb ik nog scheidsrechters nodig.
De wedstrijd om 11.00uur / om 11.15 uur / en om 12.15 uur.

Help KCC/Delta Logistiek en de G uit de brand en meld je aan om 1 of 2 wedstrijden te fluiten.

Aanmelden kan zoals altijd bij Saskia (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 41 386 387)

Laat het me weten!
Saskia van Vlaanderen-Kanij

De bekerwedstrijd KCC/Delta Logistiek B1 tegen Gemini B1 van 1 oktober gaat niet door. Gemini heeft zich vanwege een te druk competitieschema teruggetrokken.

Dit betekent dat KCC/Delta Logistiek B1 zich automatisch plaatst voor de kwart finales.

Afgelopen zaterdag 28 september 2013 speelden wij onze derde wedstrijd .Dit keer mochten wij naar Maassluis om te spelen tgeen Maassluis A2.  Het had nogal wat voeten in de aarde eerder deze week om genoeg heren bij elkaar te krijgen, maar met behulp van Leroy de Waard die 2 heren en een dame naar Maassuis heeft gebracht is het toch gelukt om compleet te starten. Leroy, heel erg bedankt voor de  moeite!!

De eerste wedstrijd van onze D1 tegen PKC/Hagero D1 was op een dinsdagavond in de stromende regen. Van PKC/Hagero kant was er die avond veel commentaar dat de wedstrijd onder die omstandigheden niet door had mogen gaan en dat het de uitslag beïnvloed had. Gelukkig voor hen was zaterdag de return en op het weer was niets aan te merken.

De C3 heeft opnieuw met overmacht gewonnen: 9-1. Je kunt wedstrijden op allerlei manier beschrijven. Spannend, zinderend, dynamisch. Welnu, geen van deze omschrijvingen kun je echt loslaten op de laatste wedstrijd. Je hebt ook andere formuleringen. Mat, tam, beetje saai. Dat is weer het andere uiterste, maar echt spannend werd het niet. Toch hebben de toeschouwers genoten, al was het maar van het heerlijke zonnetje.

Afgelopen zaterdag kwam ik aan bij onze mooie sportvelden en kantine en verbaasde me er weer eens over wat een rotzooi er toch weer lag. Papier, lege flesjes en vooral héél véél peuken buiten.

Deze week speelt KCC/Delta Logistiek B1 tegen KCR B1. KCR staat 1 punt onder de gevreesde club KCC/Delta Logistiek. Het zal dus beslist een spannende wedstrijd worden tussen twee aan elkaar gewaagde tegenstanders. Iris speelt deze wedstrijd niet mee vanwege een blessure. Lise speelt voor Iris in de plek. Om kwart over tien ging de wedstrijd van start in Ridderkerk.

Na de geweldige 23-22 overwinning op DeetosSnel speelde KCC/Delta Logistiek zaterdag de uitwedstrijd tegen SKF. Nadat het tweede de reserves van de blauw-gelen had verslagen met 10-15 was het de beurt aan de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus. Uitstekend weer, met een verleidelijk windje op sportpark de Groene Velden. De scheidsrechter was de heer de Nekker, geassisteerd door de heer Smit.

Jeu de Boules LADDER donderdag, september 26, 2013
Spelers 2013 totaal vorige p.mnd 5-9 12-9 19-9 26-9
kado

mnden 2013 36 37 38 39 2013 mnd
1 Ria de G.
410,00 358,00 52,00

25,50 26,50
410,00 sep
2 Jan B.
395,00 358,50 36,50

8,50 28,00
395,00 sep
3 Marjan L.
390,50 351,50 39,00 5,50 8,00 16,00 9,504 Berta R.
370,00 313,50 56,50 4,00 6,00 16,00 30,505 Jeannette T.
368,50 329,50 39,00 14,00 13,50 11,50
6 John S
366,50 298,50 68,00
24,50 34,00 9,507 Ton V.
344,50 322,50 22,00
12,00 10,00
8 Nies B.
342,50 303,00 39,50

16,00 23,509 Annie S.
339,00 275,50 63,50
1,00 32,00 30,5010 Kees D.
325,00 285,50 39,50 11,00
25,50 3,0011 Tineke R.
322,50 285,50 37,00

31,00 6,0012 Bert M.
317,50 292,50 25,00


25,0013 Anneke B.
296,00 252,50 43,50

11,50 32,0014 Jeanne v V.
292,00 270,50 21,50
7,00 5,00 9,5015 Ans V.
289,00 263,50 25,50
9,00 2,00 14,5016 Nel M.
244,00 229,50 14,50


14,5017 Theo L.
242,75 210,50 32,25 9,00 20,00 21,00 14,50
126,50 jan
18 Rob W.
232,50 219,00 13,50
13,50

19 Selma Z.
228,50 168,50 60,00 16,00 15,00 28,00 1,0020 Koen de G.
222,00 211,75 10,25

6,00 14,50
123,00 jan
21 Frits K.
221,75 195,75 26,00

23,00 29,00
161,00 feb
22 Lies T.
214,00 214,00 0,0023 Ria de L.
206,00 192,00 14,00 3,00 4,00 7,00
24 Bert Z.
203,50 148,50 55,00 7,00 23,00 23,00 2,0025 Ans v. L.
200,00 200,00 0,0026 Corrie I.
199,00 199,00 0,0027 Piet S.
185,25 150,50 34,75 19,00 20,00 16,00 14,50
148,50 feb
28 Marian W.
183,50 155,50 28,00
28,00

29 John vd D.
171,25 139,00 32,25 1,00 16,00 27,00 20,50
222,00 mrt
30 Elsa de H.
165,00 165,00 0,0031 Ria P.
162,00 162,00 0,0032 Jan Br.
156,50 156,50 0,0033 Henny Kr.
146,50 142,50 4,00


4,0034 Carel v. K.
140,50 130,50 10,00
10,00

35 Jan vd B.
138,00 117,25 20,75 18,00

23,50
226,00 mrt
36 Gerard L.
137,25 100,75 36,50 5,50 20,00 33,00 14,50
294,50 apr.
37 Aad L.
133,00 133,00 0,0038 Conne N.
115,00 115,00 0,0039 Len B.
106,50 87,75 18,75
17,50 13,00 7,00
309,50 Mei
40 Ada D.
90,25 53,75 36,50 15,00 2,00 23,00 33,00
322,00 juni
41 Emmy P.
78,50 62,50 16,00
11,00 3,00 18,00
265,00 apr.
42 Wil Z.
69,50 69,50 0,0043 Koos P.
67,00 37,00 30,00 17,00 27,00 16,00

305,00 Mei
44 Ben v. L.
65,00 0,00 65,00 10,00 26,00 8,50 20,5045 Henri S.
64,25 25,25 39,00 8,00 24,50 19,00 26,50
316,00 juni
46 Lia den H.
58,00 23,50 34,50 2,00 3,00 20,00 9,5047 Co v R.
47,25 36,50 10,75

1,00 20,50
374,50 juli
48 Jaap K.
42,50 0,00 42,50 13,00 22,00 29,50 20,50
376,00 aug
49 An D.
30,50 10,75 19,75
5,00 29,50 5,00
368,50 juli
50 Jacques M.
26,00 26,00 0,0051 Greetje P.
16,75 0,00 16,75 12,00 17,50 4,00

374,00 aug
52 Arie N.,
12,00 12,00 0,00
1329,25
10190,25 8861,00 1329,25 190,00 406,00 595,00 561,00 0,00
Jeu de Boules LADDER dinsdag, september 24, 2013  

Spelers 2013 totaal
p.mnd 3-9 10-9 17-9 24-9
kado
 
nr. sub 2013 36 37 38 39
2013 mnd  
1 Jan B
517,50 439,00 78,50 29,00 10,50 15,00 24,00
517,50 sep  
2 Ans V.
479,50 429,00 50,50 17,50

33,00
479,50 sep  
3 Ria de G.
476,50 398,50 78,00 26,00
17,00 35,00


 
4 Theo v.B.
472,00 446,50 25,50

25,50 
5 Greetje P.
468,00 425,00 43,00 15,50 19,00 8,50 
6 Bert M.
440,00 395,00 45,00 1,00
22,50 21,50


 
7 Ton V.
410,50 386,00 24,50 9,50

15,00


 
8 Joke K.
407,00 380,50 26,50
1,00
25,50


 
9 Tiny v B.
395,50 391,50 4,00

4,00 
10 Corrie B.
391,50 377,50 14,00


14,00


 
11 Kees D.
374,00 315,50 58,50 22,50 6,50 27,50 2,00


 
12 Emmy P.
364,50 328,50 36,00
3,00 16,00 17,00


 
13 Wil Z.
347,00 284,00 63,00 13,50 8,50 24,00 17,00


 
14 Berta R.
326,50 285,50 41,00 20,00 15,00 2,00 4,00


 
15 John S.
311,50 292,00 19,50

7,00 12,50


 
16 Len B.
307,50 280,00 27,50

27,50 
17 Carel v K.
297,50 265,50 32,00


32,00


 
18 Jacques M
294,50 257,00 37,50 25,00
12,50 
19 Ben S.
293,50 270,50 23,00 20,00
3,00 
20 Jeanne v V.
293,50 238,00 55,50 24,00
10,00 21,50


 
21 Ria de L.
277,00 277,00 0,00


 
22 Co v R.
275,00 237,00 38,00

21,00 17,00


 
23 Annie S.
267,00 202,00 65,00
5,00 33,00 27,00


 
24 Gerard L.
263,00 213,50 49,50 30,00 8,50 32,00 28,50
213,50 mrt  
25 Piet P.
258,75 216,00 42,75 17,50
34,00 34,00
127,50 jan  
26 Piet S.
255,50 217,25 38,25 35,00 6,50 30,00 5,00
121,50 jan  
27 Theo L.
249,25 211,50 37,75 28,00 17,00 22,50 8,00
180,00 feb  
28 Nel M.
232,00 215,50 16,50 6,00

10,50


 
29 Conne N.
228,00 216,50 11,50 11,50

 
30 Jeannette T.
203,00 180,00 23,00
10,50 12,50 
31 Thys de K.
191,00 116,00 75,00 32,00
12,50 30,50


 
32 Ben v. L.
169,25 130,00 39,25 13,50 12,50 31,00 21,50
225,00 mrt  
33 John vd D.
169,25 148,25 21,00 34,00

8,00
255,50 apr.  
34 Selma Z.
160,00 133,00 27,00 27,00

 
35 Frits K.
142,75 117,25 25,50

25,50 25,50
351,50 juni  
36 Arie N.
141,75 130,50 11,25 2,00
12,50 8,00
303,00 apr.  
37 Ans v. L.
133,00 133,00 0,00


 
38 Rob W.
128,00 128,00 0,00


 
39 Ge v. K.
127,00 114,50 12,50


12,50


 
40 Koos P.
118,00 97,50 20,50 7,00 16,00 18,00

157,00 feb  
41 Koen de G.
113,00 97,50 15,50 20,00
5,00 6,00
341,50 juni  
42 Ria P.
111,00 111,00 0,00


 
43 Hanny v K.
110,50 86,50 24,00

29,00 19,00
294,00 mei  
44 Jan vd B.
107,50 107,50 0,00


 
45 Bert Z.
87,00 79,00 8,00 8,00

 
46 Lies T.
83,25 57,25 26,00 33,00
19,00

294,00 mei  
47 Marjan L.
77,50 33,50 44,00 22,50

21,50


 
48 Joyce M.
70,50 65,50 5,00 5,00

 
49 Elsa de H.
65,50 65,50 0,00


 
50 Henny K.
65,00 57,00 8,00 4,00 4,00
 
51 Marian W.
51,00 51,00 0,00


 
52 Aad L.
48,75 17,75 31,00 11,50
20,00 30,50
428,00 juli  
53 An D.
48,00 48,00 0,00


 
54 Hans S.
46,00 46,00 0,00


 
55 Lia den H.
44,00 28,50 15,50 9,50 2,00 1,00 3,00


 
56 Jaap K.
36,00 13,00 23,00 31,00 14,00
1,00
458,50 juli  
57 Nies B.
25,00 0,00 25,00 3,00 12,50 6,00 28,50
488,00 aug  
58 Tineke R.
21,50 21,50 0,00


 
59 Ada D.
18,50 0,00 18,50
18,00 8,50 10,50
487,50 aug  12886,00 11305,25 1580,75 614,50 190,00 595,00 630,00


 
 
                       

Er was eens…. In een korfbal kantine hier ver vandaan een disco aan de gang. En niet zomaar een disco, een echte SPROOKJESDISCO! Overal stonden kabouters, prinsen en prinsessen te dansen op de muziek die er gedraaid werd door de DJ en speelden ze allerlei leuke spelletjes! Wil jij nou bij deze te gekke disco zijn en een super leuke avond beleven? Zoek dan je mooiste verkleedkleren uit en geef je snel op! Verkleden doe je niet voor niets want voor het mooist verklede meisje en het mooist verklede jongentje hebben wij natuurlijk een fantastische prijs!

Afgelopen weken zijn er selectietrainingen bij WION geweest voor de RTC's Rotterdam <16, <14 en <12. RTC staat voor Regionaal Talenten Centrum, dit zijn de opvolgers van de regioteams en deze ploegen trainen één keer in de twee weken en spelen in ieder geval twee regioteornooien.

Ook komend seizoen zullen we bij KCC/Delta Logistiek doorgaan met het begeleiden van de jeugdtrainers. Vorig jaar is hiertoe al een behoorlijke aanzet gemaakt, maar dit seizoen wordt iets meer structuur in de begeleiding aangebracht.

Dit seizoen is Wim Peetoom begonnen als trainer/coach van KCC/DeltaLogistiek A1. Na drie competitiewedstrijden heeft Peetoom besloten zijn functie neer te leggen vanwege het ontbreken van een klik met de A selectie en de vereniging. De Technische Commissie betreurt, maar respecteert dit besluit van Peetoom.

Heb jij KCC/Delta Logistiek kousen besteld? De levering hiervan heeft enige vertraging opgelopen en de verwachting is nu dat ze half oktober worden geleverd. Zodra ze binnen zijn wordt dat op de site gepubliceerd en krijg je bericht waar en wanneer je ze kunt afhalen.

Na de onverwachte nederlaag tegen DSC vorige week, moest KCC/Delta Logistiek zaterdag thuis tegen koploper DeetosSnel/Volhuis proberen de vorm van de wedstrijd tegen Tempo weer te vinden. DeetosSnel/Volhuis is niet meer de roemruchte ploeg die het in het verleden was en heeft de laatste jaren geen team dat zich op het hoogste niveau kan handhaven. Niettemin een uitstekende ploeg die één van de kanshebbers is voor de titel in de Hoofdklasse B.

Het veldseizoen is al weer een paar weken bezig en het is al weer volop herfst met veel regen en wind. Overal komen de paraplu's dus weer te voorschijn en ik heb er ook al weer een paar kapot zien waaien. Daarom wil ik stevige zwart-witte golfparaplu's bestellen, op één vlak bedrukt met het logo van de Negende Man stier. Ideaal voor langs het veld. De paraplu's gaan maximaal € 15,00 per stuk kosten (gewijzigde prijs ivm full colour opdruk, ik mail degenen die al besteld hebben hier nog over). 

Gezocht deelnemers voor cursus nieuwe functie Waarnemer

Waarnemer is een nieuw begrip en hiervoor is een nieuwe opzet gemaakt binnen de arbitrale opleidingen. Binnen de ROMP-regeling is er geen onderscheid meer gemaakt tussen fluiten, waarnemen of beoordelen. Ze tellen even zwaar mee in deze regeling.

Wat houdt waarnemer in het kort in:
De waarnemer gaat naar een wedstrijd en kijkt naar de verrichtingen van de scheidsrechter. Hij/zij maakt een rapport op ten behoeve van de DWA en de scheidsrechter, zonder het bekende eindgesprek. De waarnemer heeft kennis van zaken en is in bezit van het theoriemodule B of gelijkwaardig. Ook ervaring als scheidsrechter is zeer wenselijk.

De instroom eisen:
Wat van belang is dat men wel op de hoogte is van het huidige korfbal Pakket Basisopleiding B heeft, en een cursustraject gaat doorlopen van ca 2 maanden. Hierbij zitten 2 avonden cursus en enkele praktijk opdrachten. Het is in eerste instantie de bedoeling dat er ingeschreven wordt voor beoordelaar. Je kan dan na de eerste periode stoppen., maar later (na enkele jaren) weer doorgaan. Praktijk kennis van leiden, ploegen trainen of gefloten hebben heeft de voorkeur.

Duur van de opleiding:
De cursus om waarnemer te worden duurt 2 avonden en wordt, nadat het portfolio voldoende is bevonden, door de docent afgesloten met het uitreiken van een certificaat. Hierna kan de cursist zich aanmelden via de KNKV site als waarnemer en aan de slag gaan.

Plan van aanpak van de DWO Zuid-West:
De opleiding waarnemer wordt minimaal 4x georganiseerd. Elke cursus krijgt een andere avond waarop de cursus wordt gegeven, zodat de cursist eigenlijk altijd de mogelijkheid heeft om de opleiding te volgen

 1. Zeeland/West-Brabant – Woensdag: 18 september 2013 en 16 oktober 2013
 2. Alblasserwaard – Donderdag 31 oktober 2013 en 21 november 2013
 3. Rotterdam Zuid/Zuid-Hollandse Eilanden – Vrijdag: 20 september 2013 en 18 oktober 2013
 4. Rotterdam Noord/Gouda – Maandag 4 november 2013 en 25 november 2013

Aanmelden voor de cursus waarnemer kan bij
Saskia van Vlaanderen-Kanij
(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-41386387).

De volgende personen hebben zich al aangemeld:

 • Henny Butter
 • Saskia van Vlaanderen-Kanij
 • Jij ???

Er was eens…. In een korfbal kantine hier ver vandaan een disco aan de gang. En niet zomaar een disco, een echte SPROOKJES DISCO! Overal stonden kabouters, prinsen en prinsessen te dansen op de muziek die er gedraaid werd door de DJ en speelden ze allerlei leuke spelletjes!

De Jeugd TC is verheugd om te kunnen melden dat er een nieuwe wedstrijdsecretaris is gevonden voor de D-jeugd. Vanaf zondag 22 september zal Wendy van der Waaij het wedstrijdsecretariaat voor de D-jeugd op zich nemen. Wendy is bereikbaar via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer 010 - 2024939.

Op dat mailadres zijn trouwens vanaf heden alle wedstrijdsecretarissen voor de jeugd bereikbaar. De algemene regels m.b.t. het afschrijven kan je hier vinden.

Jopie Schippers is nog steeds de tijdelijke wedstrijdsecretaris voor de E en de F. De zoektocht naar een nieuwe wedstrijdsecretaris voor de E en F is nog volop gaande en diverse ouders zijn reeds benaderd. Ik hoop dat we binnenkort ook daar een nieuwe wedstrijdsecretaris kunnen presenteren. Mocht u als ouder meer informatie willen over het wedstrijdsecretariaat, neemt u dan contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken...

Theo van Os

Aukje Osinga heeft aangegeven te stoppen met het wedstrijdsecretariaat. Namens de JTC wil ik Aukje bedanken voor haar inzet de afgelopen jaren.

Voor de D-jeugd start Wendy van der Waaij vanaf zondag 22 september als wedstrijdsecretaris. Lopende de zoektocht naar een nieuwe wedstrijdsecretaris voor de E en F kan er voorlopig worden afgeschreven bij Jopie Schippers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 010-4555589. De algemene regels m.b.t. het afschrijven kan je hier vinden.

De zoektocht naar een nieuwe wedstrijdsecretaris is dus volop gaande en diverse ouders zijn reeds benaderd. Ik hoop dat we binnenkort een nieuwe secretaris kunnen presenteren. Mocht u als ouder meer informatie willen over het wedstrijdsecretariaat, neemt u dan contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken...

Theo van Os

Beste ouder, grootouder, broer, zus, ander familielid of geïnteresseerde,

Binnenkort is er weer schoolkorfbal voor de groepen 5, 6 en 7.
Traditiegetrouw vinden de wedstrijden plaats bij KCC/Delta Logistiek en dat vinden wij natuurlijk prettig want hoe meer korfbal onder de aandacht van kinderen gebracht wordt hoe beter, ook voor KCC/Delta Logistiek.

Voor de woensdagmiddagen op 25 september, 2 oktober (voorrondes) en 16 oktober (finales) van ca. 12.30-16.30 uur, kunnen wij altijd handjes gebruiken, maar met name ook SCHEIDSRECHTERS. Woensdag 9 oktober is een reservedag voor als op 25/9 of 2/10 door weersomstandigheden de wedstrijden niet door kunnen gaan.

Het is altijd even afwachten of je iedereen bereikt hebt met het bekendmaken van de dartavonden. Met KCConline, Facebook en Hyves hoop je iedereen te bereiken. Nou, dat was gelukt. Maar liefst 28 deelnemers werden genoteerd. Een record in dit clubhuis. Nik van der Steen won tot eigen verbazing deze eerste avond. Is 13 dan zijn geluksgetal?

 Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 10). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Nr. Deelnemer Totaal 13-09 11-10 08-11 06-12 03-01 31-01 28-02 28-03 25-04 23-05 20-06
1 Nik van der Steen 16 16                    
2 Marcel van Vliet 15 15                    
3 Stephan Mosheuvel 14 14                    
4 Guido Molendijk 13 13                    
5 Gerard Reijm 12 12                    
6 Martin van Dieren 11 11                    
7 Olaf Ullersma 10 10                    
8 Bobby vd Weide 9 9                    
9 Marcel den Ouden 8 8                    
10 Gert Jan van Dieren 7 7                    
11 Bob Vermeulen 6 6                    
12 Einar Rook 4.5 4.5                    
13 Stefan Dekkers 4.5 4.5                    
14 Joost Schellaars 2.5 2.5                    
15 Stephan Groeneweg 2.5 2.5                    
16 David Ruijtenberg 1 1                    
17 Christian Dekkers 1 1                    
18 Damian Vermeulen 1 1                    
19 Robert Hemmes 1 1                    
20 Alexander Lagendaal 1 1                    
21 Gert Kroon 1 1                    
22 Michael Wolvers 1 1                    
23 Daphne Leeuwenstein 1 1                    
24 Cornel van Dieren 1 1                    
25 Peter Nieuwelink 1 1                    
26 Marco Molendijk 1 1                    
27 Lasse Molendijk 1 1                    
28 Jan de Bel 1 1                    

 

Het recreantenteam is met spoed op zoek naar nieuwe trainers. Wie o wie zou het leuk vinden om het recreantenteam op weg te helpen naar vriendschappelijke wedstrijden om KCC/Delta Logistiek nog bekender te maken? 

Aan ieder seizoen komt op een gegeven moment een einde, veel teams hebben aan het eind trotse trainers omdat aan het eind van het jaar is bereikt wat de trainers aan het begin van het jaar voor ogen hadden gesteld als haalbaar.

Voor KCC/Delta Logistiek A2 ligt dit iets anders, al snel bleek voor de neutrale toeschouwer dat KCC/Delta Logistiek A2 een talentvolle groep is die vele wedstrijden kan gaan winnen. Wedstrijden werden gespeeld en al snel bleek dat de spelers uit de A2 wedstrijden konden winnen op pure klasse, prima samenspel en individuele kwaliteit. Moeten de trainers hun doelstellingen gaan aanpassen of is de talentvolle ploeg een stabiele ploeg die het ver zal gaan schoppen in het seizoen? We gaan uit van het laatste!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, de C3 heeft de eerste wedstrijd gewonnen. En dat terwijl van de vaste spelers de volgende personen ontbraken: Charley, Marieke, Carlijn en Vincent . Dat is dus nogal knap, want wie waren er dan wel denk je meteen. Welnu, de overige spelers van het team, aangevuld met twee meiden uit de B3, Quinta en Sandra.

Nadat de B1, A1 en het tweede afgelopen zaterdag in Eindhoven al tegen DSC hadden gespeeld, mocht om 15:30 uur dan ook het eerste aantreden tegen DSC. Na de mooie overwinning op Tempo vorige week was het eerste vast van plan om zaterdag de goede lijn voort te zetten. Daar kwam helaas weinig van terecht. De zwart-witten lieten zich volledig overdonderen. DSC nam al snel een 8-2 voorsprong en dat kwamen we eigenlijk de hele wedstrijd niet meer te boven. KCC/Delta Logistiek kwam wel terug tot 8-5, maar daarna werd het 10-5 en dat was ook de ruststand.

Afgelopen woensdag stond, na een overwinning op RWA, Vitesse op het programma. Het bekende team waar we al eerder een oefenpotje tegen hebben gespeeld en helaas de winst weg gaven in de laatste minuten. Zou dat ook vandaag het geval zijn of zou KCC/Delta Logistiek B1 een flinke klap terug geven en de volgende 2 punten pakken? 

A.s. vrijdag, ja, vrijdag de dertiende, begint het dartseizoen weer. Je bent ook dit seizoen weer vierwekelijks welkom. Iedere dartavond staat op zich. Van de entree van € 2,50 kopen we leuke prijsjes. De avondscores worden ook genoteerd voor onze jaarcompetitie.

Het clubhuis is open vanaf 19:30 uur. We starten om 20:00 uur.

Klik hier voor het volledige jaarschema.

Het was al de gehele dag somber, druilerig, nat en vanaf half vijf begon het ook nog eens flink te waaien. Om half zes kwamen de eerste spelers van de D1 één voor één de kantine binnendruppelen voor hun avondwedstrijd tegen PKC/Hagero D1. Buiten lieten de elementen zich nog wat harder gelden en rond zessen kwam ook de tegenstander binnen. Niet veel mensen in de kantine vonden dit een avond waarop een leuk potje korfbal gespeeld kon worden, alleen dacht de scheidsrechter daar anders over. Eén enkeling zag het voordeel in van de weersomstandigheden voor onze D1.

De geplande bekerwedstrijd van de A1 tegen TOGO A1 van 18 september gaat niet door. TOGO heeft zich teruggetrokken.

De A1 is hierdoor direct geplaatst voor de achtste finales op 2 oktober.

Een nieuw seizoen, een nieuw team, kortom : nieuwe kansen voor KCC/Delta Logistiek B1!
Een seizoen waarin wij als team onze inzet en plezier voorop zetten en niet zo zeer kijken naar de resultaten maar naar de vooruitgang van alle 8 de spelers.

En dan na een aantal trainingen, goede gesprekken en oefenwedstrijden was dan daar het eerste competitie duel: RWA B1 - KCC/Delta Logistiek B1. Wie gaat hier de eerste punten pakken? Wie laat zien dat zij de meeste kracht en doorzettingsvermogen hebben? U leest het allemaal hieronder.

De wedstrijd Ventura Sport 4 - KCC/Delta Logistiek 9 is verplaatst van zaterdag 7 september naar woensdag 25 september 20:00 uur.
Klik hier voor het volledige programma van KCC/Delta Logistiek 9.

De wedstrijd KCR E3 - KCC/Delta Logistiek E3 is verplaatst van zaterdag 7 september naar woensdag 18 september 18:15 uur.
Klik hier voor het volledige programma van KCC/Delta Logistiek E3.

De wedstrijd WION F2 - KCC/Delta Logistiek F2 is verplaatst van zaterdag 14 september naar woensdag 18 september 17:30 uur.
De wedstrijd KCC/Delta Logistiek F2 - WION F2 op zaterdag 21 september start later (nu 13:00 uur).
Klik hier voor het volledige programma van KCC/Delta Logistiek F2.

Afgelopen zaterdag 7 september was de eerste competitie ronde voor vele teams. Ook voor KCC/Delta Logistiek A3.Na een beroerde voorbereiding, waarin velen nog op vakantie waren of dat de ploegen opnieuw ingedeeld werden hebben we een keertje compleet getraind. Zodoende is het moeilijk voor ons (Janet en ondergetekende) om een goeie opstelling neer te zetten. Afgelopen donderdag trainden we voor het eerst compleet en daarin hebben we alvast een beeld neer te zetten hoe wij wilden dat ze gaan spelen. Hoog baltempo en veel lopen en agressief naar de bal toe en een goeie inzet tonen.

KCC/Delta Logistiek speelde zaterdag 7 september 2013 de eerste uitwedstrijd. Men moest met het vlaggenschip afreizen naar Alphen aan den Rijn. De meeste spelers dachten: "Tempo uit, dat wordt lastig, want daar is nog nooit gewonnen". De trainers Bongers en Carolus dachten hier anders over. Met de instelling "We hebben hier nog nooit verloren!" werd er een kwartier na aanvangstijd begonnen aan het zoveelste onderonsje met Tempo.

Beste trainers, de verzameltijden volgens een standaard regel ingevoerd maar wij snappen uiteraard dat jullie deze in overleg met de ploeg willen bepalen. Zo is 8:15 verzamelen in sommige gevallen best vroeg als je om 9:00 uur thuis moet spelen en vinden anderen dat weer te laat. Kijk dus even voor je eigen team of het goed staat en mail wijzigingen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan passen wij ze in jullie programma aan en ontstaan er geen misverstanden. Ook als er nu zelf staat bij de verzameltijden kan je die aan ons mailen, makkelijk opzoeken voor je spelers.

Beste allemaal,

Dit weekend gaat de competitie in alle hevigheid van start en dat betekent dat er ook weer wedstrijden gefloten moeten worden, thuis en uit.

Op dit moment is het thuisprogramma nog niet gevuld met scheidsrechters en zijn er zelf als weer scheidsrechters die dubbel in actie moeten komen, omdat hun collega's .................................... (ik weet het niet).

Nadat de tegenstander van KCC/Delta Logistiek A1 (TOGO) zich had teruggetrokken voor de 1e ronde van de beker, speelt de A1 in de achtste finale nu een uitwedstrijd tegen Sperwers A1 op woensdag 2 oktober, 19:30 uur (Sportpark Carnissedreef). De bekerwedstrijden zijn vanaf dit seizoen ook terug te vinden in het wedstrijdprogramma van de betreffende teams.

Klik hier voor het complete programma van de A1.

De bekerwedstrijden zijn vanaf dit seizoen ook terug te vinden in het wedstrijdprogramma van de betreffende teams.

In de eerste ronde speelt de B1 tegen Ventura Sport B1 op dinsdag 17 september. Zij spelen uit en starten om 19:30 uur.
Een dag later, woensdag 18 september, speelt de A1 thuis tegen TOGO A1. Ook zij starten om 19:30 uur.

Klik hier voor het complete programma van de B1.
Klik hier voor het complete programma van de A1.

Aukje Osinga heeft aangegeven te stoppen met het wedstrijdsecretariaat. Lopende de zoektocht naar een nieuwe wedstrijdsecretaris kan er voorlopig worden afgeschreven bij:

D Theo van Os 010-4216777 of bij geen gehoor Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
E en F Jopie Schippers 010-4555589

Afschrijven uiterlijk voor donderdagavond 20.30 uur.

Namens de JTC wil ik Aukje bedanken voor haar inzet de afgelopen jaren.

De zoektocht naar een nieuwe wedstrijdsecretaris is dus volop gaande en diverse ouders zijn reeds benaderd. Ik hoop dat we binnenkort een nieuwe secretaris kunnen presenteren. Mocht u als ouder meer informatie willen over het wedstrijdsecretariaat, neemt u dan contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken...

Theo van Os

Stephan Mosheuvel heeft aangegeven het komend seizoen als coördinator van de A3,4 en 5 te willen fungeren en in die hoedanigheid ook de JTC komen versterken.

Stephan zal vanaf heden als contactpersoon voor de genoemde A-teams optreden. Stephan kan worden bereikt via het algemene mailadres van de JTC dus: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zaterdag 31 augustus konden de jeugdspelers, voor wie er geen oefenwedstrijden waren, deelnemen aan een clinic gegeven door spelers van senioren 1 en 2.

Jeu de Boules Ladder Dinsdag 29 september 2012


2012 2012 totaal
p.mnd 4-9 11-9 18-9 25-9
kadoSpelers sub 2012 36 37 38 39
2012 Mnd

1 Theo L.
521,50 438,00 83,50 31,50
27,00 25,00
521,50 sept.

2 Lies T.
481,00 408,50 72,50 27,50 11,50 7,50 26,00
481,00 sept.

3 Berta R.
461,50 364,50 97,00 27,50 19,50 17,00 33,00
4 Anja v K.
451,50 387,00 64,50 29,00 19,50
16,00
5 Nies B.
446,00 401,00 45,00 25,00 4,00 3,50 12,50
6 Annie S.
435,00 374,50 60,50 19,00 13,50 28,00

7 Ada D.
426,50 385,00 41,50 23,00

18,50
8 Emmy P.
418,50 385,00 33,50 21,00 3,00 5,50 4,00
9 Ans V.
405,00 367,50 37,50 14,50

23,00
10 Kees D.
404,50 334,00 70,50 19,00 21,50
30,00
11 Ben v. L.
391,00 319,50 71,50 30,00 5,50 2,00 34,00
12 Jan B.
389,50 348,00 41,50 1,00 23,50 7,50 9,50
13 Son S.
382,00 351,50 30,50 10,00

20,50
14 Sietse F.
364,50 300,50 64,00 4,00 28,50 22,00 9,50
15 Ria de G.
360,50 348,50 12,00

10,50 1,50
16 Wil Z.
358,50 309,50 49,00 22,00 18,00 3,50 5,50
17 Greetje P.
354,00 328,00 26,00

26,00

18 Ton V.
346,00 308,00 38,00 6,50

31,50
19 Joyce M.
336,50 309,50 27,00


27,00
20 John vd D.
315,00 276,25 38,75 3,00 26,00 19,50 29,00
63,50 Jan.

21 Jeanne v V.
298,50 251,00 47,50 14,50 1,50
31,50
22 Marjan L.
265,50 241,50 24,00 24,0023 Ans v L.
256,00 202,50 53,50 26,00 23,50 1,00 3,00
24 Ria P,
247,25 217,50 29,75 31,50