De selectie van KCC/CK Kozijnen speelde zaterdag in de laatste thuiswedstrijd tegen Die Haghe. De ploeg van Wilrik Wassink en Henno Ploeg had nog een stevig appeltje te schillen met de Haagse tegenstander aangezien een aantal weken terug in Den Haag een gevoelige en onverwachte nederlaag werd geleden (15-13). Inmiddels heeft KCC/CK Kozijnen het een stuk beter voor elkaar en wordt de ene na de andere zege geboekt. De zeer ruime zege tegen HKC sprong er natuurlijk uit. Nu was het Die Haghe dat een werkelijk ontketend KCC/CK Kozijnen tegenkwam op sportpark Schenkel.

20231007   KCC 1   Die Haghe 1KCC/CK Kozijnen begon met Randy Oosting, Roel Visser, Tessa Noordzij en Demi van Oosten als eerste aanval. Sydney Schol, Koen Collée, Laura van der Linden en Sophie Dijkxhoorn vormden de verdediging.

Wederom een vol sportpark, een heerlijk zonnetje, maar er stond een verraderlijk windje. Zoals wel vaker dit seizoen moest KCC/CK Kozijnen even op gang komen. De arbitrage, die bestond uit het koppel Keizer/Herikhuizen, hield het direct kort. Waar het eerder in Den Haag bijna 15 minuten duurde voordat KCC/CK Kozijnen het eerste doelpunt kon maken, was het nu al na twee minuten raak. Roel Visser beloonde de lange Capelse aanval met een treffer van ver. De Haagse aanvallen werden direct afgebroken waardoor Die Haghe maar korte aanvallen kon spelen. Via Randy Oosting en Koen Collée, die vandaag loepzuiver was en zeven keer scoorde, stond het na nog geen vijf minuten al 3-0. Niet alles ging raak, maar KCC/CK Kozijnen zag een zoekend Die Haghe, waar niet alles lukte. Dit kwam ook door het goede verdedigende werk van de thuisploeg.

Na zes minuten kwam het eerste Haagse doelpunt en volgde de 3-2 snel. In deze fase zocht KCC/CK Kozijnen slimme kansen om vrije ballen te forceren. Dit lukte nog niet. Na de 3-2 nam de thuisploeg wel de wedstrijd weer even over. Een gretig Die Haghe ging fouten maken. Tessa Noordzij mocht na 10 minuten aanleggen vanaf de stip voor de 4-2 en nog geen minuut later leek er een “herhaaldelijke” overtreding te zijn, maar de vrije bal in plaats van de strafworp van Collée ging er net zo makkelijk in. Via Laura van der Linden was het in de 14e minuut 6-2 en leek KCC/CK Kozijnen niet al te veel moeite met Die Haghe te hebben. Halverwege een doelpunt van Die Haghe zorgde niet voor een Haagse opmars. Met de lange mannen in de rebound was het lekker aanvallen en konden er meerdere goede aanvallen gespeeld worden.

Verdedigend had KCC/CK Kozijnen het uitstekend onder controle. Veel Haagse acties werden onderbroken en KCC/CK Kozijnen kon naar hartelust aanvallen. Na de 6-3 duurde het slechts drie minuten voordat, via doelpunten van Randy Oosting, Laura van der Linden, Koen Collée en wederom Randy Oosting, de stand op 10-3 werd gebracht. Inmiddels was Sanne Alsem in het veld gekomen voor Sophie Dijkxhoorn die even later terug in het veld kwam voor Demi van Oosten. Ondanks de fikse achterstand bleef Die Haghe het proberen. Met nog zes minuten te spelen is het Laura van der Linden die de 11-4 op het scorebord zet. De eerste helft kabbelt een beetje naar het einde en er vallen geen doelpunten meer. Vlak voor het einde blokte Laura van der Linden haar dame nog en werd er afgefloten bij een 11-5 ruststand.

Na de pauze wilde KCC/CK Kozijnen de wedstrijd snel definitief beslissen. Het schoot dan ook werkelijk uit de startblokken. Voordat de supporters weer aanwezig waren was het via Tessa Noordzij en Randy Oosting al weer 13-5. De tweede helft was pas 1,5 minuut oud. Na drie minuten schiet Collée de 14-5 binnen. Door het felle verdedigen heeft Die Haghe de grootste moeite om goede aanvallen te kunnen spelen. Na 7,5 minuut is het door doelpunten van Alsem en Dijkxhoorn 16-5. In de 10e minuut een time-out aan Capelse zijde waar de nodige wissels worden toegepast. Fenna Mol, Demi van Oosten en Timo van Dieren komen Sophie Dijkxhoorn, Tessa Noordzij en Roel Visser vervangen. Na deze wissels stopt de Capelse doelpuntenmachine eventjes. Geen scores meer bij KCC/CK Kozijnen en soms rommelige aanvallen. Die Haghe kon binnen vijf minuten de stand verkleinen naar 17-9 door het spelen van lange aanvallen. De tweede helft is dan halverwege.

Na de 17-9 pakt KCC/CK Kozijnen de wedstrijd weer over. Vier doelpunten in twee minuten zegt genoeg. De supporters worden nog getrakteerd op een aantal heerlijke acties. Maar met nog 12 minuten te spelen, bij een stand van 21-9, na een ver schot van Timo van Dieren, is de wedstrijd wel gespeeld. In de Haagse time-out hameren de coaches er nog op dat de ploeg goed op weg is, maar dat er uiteraard nog meer te halen valt. Randy Oosting maakt plaats voor Julian Middelkoop. Met nog een kleine negen minuten te spelen is Die Haghe gedubbeld (22-11). Tessa Noordzij komt in het veld voor Laura van der Linden. In de laatste minuten van de wedstrijd nog wel een doelpunt van de gasten, maar via twee vrije ballen van Koen Collée in de laatste twee minuten wordt de eindstand maar liefst 24-12.

Wat een groot verschil tussen de wedstrijd in Den Haag en nu in Capelle aan den IJssel. In Den Haag liep KCC/CK Kozijnen continue achter de feiten aan en nu was het alleen KCC/CK Kozijnen dat de wedstrijd bepaalde. Men liet de Haagse opponent geen moment in de wedstrijd komen.

Komend weekend de laatste wedstrijd in deze kleine competitie. De kaarten bovenin zijn inmiddels geschud. Zowel KCC/CK Kozijnen als HKC/Creon Kozijnen zullen na de zaal uitkomen in de kampioenspoule. Die Haghe en Valto moeten nog in een onderlinge strijd bepalen wie in de Ereklasse blijft of afdaalt naar de Hoofdklasse. De wedstrijd in Capelle aan den IJssel tegen HKC werd een ruime zege voor de ploeg van Wassink en Ploeg. Sluit de selectie in stijl af en is het klaar voor de Korfbal League? De wedstrijd in Hardinxveld-Giessendam start om 16:15 uur.

Doelpunten: Koen Collée 7x, Randy Oosting en Laura van der Linden ieder 4x, Sanne Alsem 3x, Tessa Noordzij 2x, Demi van Oosten, Timo van Dieren, Roel Visser en Sophie Dijkxhoorn ieder 1x.

Meer foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties