Nog eenmaal het veld op en wel in het Noord-Hollandse Koog aan de Zaan tegen KZ/Therm4U. De laatste wedstrijd voor de zaal van de korte veldcompetitie. KCC/CK Kozijnen gaat er nog eenmaal vol voor, terwijl de meeste tegenstanders al met hun hoofd in de zaal zijn. Jongenburger en Van Oosten begonnen in de basis. In de eerste helft maar weinig doelpunten. In de tweede helft lijkt de wedstrijd snel gespeeld te zijn, maar de ploeg van Wassink en Diepenhorst hielden het lang vol in een vooral verdedigend duel, maar moesten een 18-16 nederlaag toelaten.

WhatsApp Image 2022-10-09 at 09.19.22 (1)De eigenlijk eerste goede Capelse actie binnen de minuut was raak. Middelkoop vloog naar binnen en mocht vanaf de strafworpstip de 0-1 aantekenen. Al snel volgde de 1-1. Een smetje op de wedstrijd was al de vroege blessure van Schol die zich “verstapte” en niet meer verder kon. Timo van Dieren was zijn vervanger, die al een hele wedstrijd bij het tweede in de benen had. Van Dieren liet direct van zich gelden. In de 5e minuut scoorde hij de 1-2. Weinig doelpunten aan het begin van de ze wedstrijd. Door slordigheden aan Capelse zijden, kwam KZ/Thermo4U makkelijk op een 4-2 voorsprong. Er moest slimmer met de kansen omgegaan worden om tot doelpunten te komen. Vijf minuten na zijn eerste was het weer Van Dieren die de 4-3 op het scorebord bracht. Ondanks dat de scores dichtbij elkaar lagen, was KCC/CK Kozijnen wel snel de bal kwijt, wat niet ten goede kwam van de wedstrijd. Scherpte was er even niet, gezien de makkelijke 5-3 die werd gescoord. Toch konden Oppe en Middelkoop in deze fase de stand terugbrengen tot 5-5. Een gemiste stip aan Capelse zijde was onder andere een teken dat het niet zoals gewenst verliep. KZ/Thermo4U komt via Cordus nog wel op 6-5, maar dan lijkt KCC/CK Kozijnen het spel in haar grip te hebben. Een fraaie one-hander onder de korf van Collee, die Van den Goorbergh verdedigend goed onder controle had, en tweemaal Oppe met een snelle acties naar binnen, zorgden dat KCC/CK Kozijnen met 6-8 ging rusten.

Na de pauze wordt Van der Kooij in het veld gebracht voor Van Oosten. Als een duveltje uit een doosje, was het Alsem die binnen 15 seconden al een doorloper doeltreffend zag worden (6-9). Een start voor meer voor KCC/CK Kozijnen? KZ/Thermo4U gaat een nog hogere verdedigende druk geven wat KCC/CK Kozijnen niet helpt om uit te lopen. De thuisploeg geeft gas bij en binnen 3 minuten is het weer 9-9. De doelpunten van KCC/CK Kozijnen vallen niet meer en hebben de grootste moeite om de Zaanse aanvallen te stoppen. Verdedigend moest het kort gehouden worden. KZ/Thermo4U loopt binnen 10 minuten steeds verder weg en in de 13e minuut is het al 14-10 en lijkt er een grote nederlaag aan te komen. Een opleving aan Capelse zijde zorgde ervoor dat Oppe en Middelkoop de stand konden terugbrengen naar 14-12, halverwege de wedstrijd. Van Dieren werd vervangen door Dekkers. Binnen 3 minuten na zijn wissel was het al raak door Dekkers (15-13), maar het gat bleef telkens 2 doelpunten. Wanneer KCC/CK Kozijnen lijkt terug te komen, scoort KZ/Thermo4U weer tegen. Men blijft goed verdedigen, maar de thuisploeg blijft telkens voorstaan. Van der Linden zorgt nog wel voor de 16-14, maar de tijd is niet meer genoeg. Met nog 5 minuten te spelen is het 17-15 door Alsem, maar de wedstrijd eindigt in een 18-16 eindstand met een stip van Oppe.

Het eerste deel van de veldcompetitie zit er voor de selectie van KCC/CK Kozijnen al weer op. Met twee overwinningen uit vijf duels staat de ploeg van Wassink en Diepenhorst in de middenmoot. Na de zaal zal de competitie hervat worden, maar met de nieuwe regeling van het KNKV speelt KCC/CK Kozijnen ook volgend seizoen weer op het allerhoogste niveau van Nederland. Vanaf 22 oktober 2022 start de oefencampagne met oefenwedstrijden tegen KZ/Thermo4U, DOS’46, HKC (Ha) en GG/IJskoud de Beste.

Doelpunten: Bo Oppe 5x, Timo van Dieren en Julian Middelkoop ieder 3x, Sanne Alsem 2x, Koen Collee en Stefan Dekkers ieder 1x.

Klik op de foto of hier voor een drietal foto's gemaakt door Stephan Mosheuvel.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties