Zaterdag 26 september 2020, wederom een lastige kluif voor de ploeg van Frtis Wip en Ed van der Steen. Koploper TOP/LITTA uit Sassenheim was te gast op sportpark Schenkel. KCC/CK Kozijnen wil dolgraag punten gaan pakken want het staat al achter op het Zeeuwse TOP en met punten de zaal in gaan is toch een stukje lekkerder. Ondanks de kwaliteiten van de Sassenheimers kon KCC/CK Kozijnen maar liefst 40 minuten lang mee, maar een beetje gas bij TOP/LITTA betekent een nederlaag voor de thuisploeg.

20200926   KCC 1   TOP 1

KCC/CK Kozijnen startte met nieuweling Femke Visser in de basis voor de afwezige Sanne Alsem. Dominique Brands werd gekoppeld aan de beste dame van Nederland, Celeste Split. Split had de eerste helft haar dag niet mede door toedoen van de uitstekend acterende Brands.

Waar het in andere wedstrijden aan passie in de beginfase ontbrak was het nu wel direct raak. Een snel versierde vrije bal zorgde dat Stefan Dekkers de 1-0 kon aantekenen. Nog binnen de minuut werd dit weer rechtgetrokken. TOP/LITTA loopt weg naar 1-3 en het is de thuisploeg die pas in de 5e minuut de 2-3 weet te scoren vervolgd met een fraaie actie van Brands voor de 3-3. We zijn dan ruim 6,5 minuten onderweg. TOP/LITTA zet een tandje bij en binnen 12 minuten is het 3-8 zonder dat KCC/CK Kozijnen tot afronding kon komen. Men krijgt wel kansen maar de goals vallen niet. Met Sydney Schol vs. Thomas Tiggelman is het makkelijk herhalen. Tiggelman had geen grip op de sterke rebounder. Inmiddels blijkt er in het aanvalsvak bij KCC/CK Kozijnen meer aanvallende impulsen nodig te zijn. Tessa Noordzij wisselt van vak. Bij een 4-9 stand is KCC/CK Kozijnen terug in de wedstrijd. Binnen 2 minuten zijn het Dekkers, Noordzij en Julian Middelkoop die de stand naar 7-9 terug tillen. Een snel doelpunt van Mick Snel zorgt voor 7-10. KCC/CK Kozijnen komt nog voor de rust via Dekkers en Noordzij op 9-10. Een hoopvolle stand tegen de koploper. Doorpakken in de 2e helft.

Na de pauze komt Paul Anholts in het veld bij TOP/LITTA en moet meer rebound tegen Mark Behrens zien te pakken. Snelle druk van de Capellenaren zorgt voor snel balverlies van de Sassenheimers. Direct aan het begin een blessure van Dekkers, maar hij kan verder. Pas in de 3e minuut is het Middelkoop na een zeer fraaie actie, die met een strafworp beide ploegen op gelijke hoogte brengt (10-10). Basisdebutant Visser zorgt voor opschudding wanneer zij met een schot de 11-10 op het bord zet. Dit willen de supporters zien. De voorsprong is helaas van korte duur. Binnen 2 minuten is het alweer 11-12. Maar nog steeds houdt KCC/CK Kozijnen TOP/LITTA aan het elastiek maar moet het dit nu zien door te knippen. Tot aan de 11e minuut blijft de thuisploeg bij (12-13), maar dan is KCC/CK Kozijnen niet meer echt zuiver en zet TOP/LITTA een tandje bij. Binnen ruim 5 minuten is de wedstrijd gespeeld. Te makkelijke goals krijgt de ploeg tegen en de focus is er niet meer. De 12-16 was een cadeautje maar TOP pakt deze al te graag uit. De onderlinge strijd voor het krijgen van vrije ballen en strafworpen begint uit balans te raken. Met nog 6 minuten te spelen is het a 13-20 en zit er een overwinning niet meer in. Mondjesmaat scoort KCC/CK Kozijnen maar TOP/LITTA combineert makkelijk en is zuiver. Het laatste doelpunt voor de thuisploeg is van Stephan Groeneweg. Zijn gemiste stip maakt hij goed en zorgt voor een 16-23 eindstand.

KCC/CK Kozijnen was gretig en had TOP/LITTA ruim 40 minuten in het vizier, maar toen de tegenstander eventjes aanzette, was het voorbij. Bij 12-13 lagen er nog mogelijkheden maar ondanks de goede eerste helft staat KCC/CK Kozijnen wederom met lege handen.  

Komend weekend staat alweer de laatste competitiewedstrijd op het programma alvorens de voorbereiding van de zaal gaat starten. In Bennekom wacht DVO/Accountor. Hopelijk kan KCC/CK Kozijnen de goede drive van zaterdag een vervolg geven om met een winstpartij terug te keren naar Capelle aan den IJssel.

Doelpunten: Stefan Dekkers 4x, Tessa Noordzij, Mark Behrens, Julian Middelkoop, Mandy Biesbroek en Stephan Groeneweg ieder2x, Dominique Brands en Femke Visser ieder 1x.

Hier vind je foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties