Vandaag speelde KCC 2 in Amsterdam haar kampioenswedstrijd in de reserve Hoofdklasse tegen Rohda 2. De ploeg begon wat stroef tegen Rohda (dat nul punten had), maar kort voor rust liep de ploeg uit naar een 9-16 voorsprong. De tweede helft speelde KCC uitstekend korfbal, won uiteindelijk met 18-34 en mag zich dus kampioen van de reserve Hoofdklasse noemen. In feite is het tweede nu voor de 4e keer op rij (!) kampioen geworden in de reserve Hoofdklasse (met 2 jaar KL daar tussen). Een volgens mij unieke prestatie.

Een geweldige prestatie van het tweede, maar de kracht van het tweede kan natuurlijk voor niemand een verrassing zijn. KCC 2 is al jarenlang een ijzersterk team. Vorig seizoen werden ze 6e en het jaar daarvoor 7e in de reserve Korfbal League. En de drie seizoenen daarvóór in de Hoofdklasse werden ze ieder jaar kampioen, maar promoveerden helaas niet door de koppeling.

Ook op het veld doet KCC 2 het prima. De ploeg speelt al sinds 2014-2015 in de reserve Ereklasse en bereikte in 2017-2018 zelfs de veldfinale die eervol van het toen al jaren heersende Blauw-Wit 2 werd verloren.

Het is voor het eerste natuurlijk geweldig om zo'n ijzersterke bank achter zich te hebben. Maar ook spelers die naar KCC komen en het eerste net niet halen, kunnen zo op een heel hoog niveau hun sport beoefenen. 

Wij feliciteren de trainers en spelers van het tweede van harte met dit resultaat en hopen dat jullie de komende weken nog een mooie bijdrage kunnen leveren aan de play-offs.        

 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties