Vandaag speelt KCC 2 haar kampioenswedstrijd in de reserve Hoofdklasse. Om 18:30 treedt de ploeg in Amsterdam aan tegen Rohda 2.

Als de ploeg van Michiel Last en Sven Wierenga vanavond wint, dan is het kampioenschap binnen. Zelfs als mede koploper DSC wint, want dan telt het onderling resultaat en dat is in het voordeel van KCC. Dat zou natuurlijk een geweldige prestatie zijn van het tweede, zeker omdat ze dit seizoen heel vaak veel mensen hebben moeten missen door blessures of mensen die met het eerste mee moesten. Het is duidelijk dat er zeer veel kwaliteit in de ploeg zit als je dan uiteindelijk toch nog de beste blijkt. Heb je dus tijd om er vanavond bij te zijn, kom het tweede dan aanmoedigen!

De kracht van het tweede kan natuurlijk voor niemand een verrassing zijn. KCC 2 is al jarenlang een ijzersterk team. Vorig seizoen werden ze 6e en het jaar daarvoor 7e in de reserve Korfbal League. En de drie seizoenen daarvóór in de Hoofdklasse werden ze ieder jaar kampioen, maar promoveerden helaas niet door de koppeling. In feite zijn kunnen ze dus voor de 4e keer op rij kampioen worden in de reserve Hoofdklasse (met 2 jaar KL daar tussen). Ook op het veld doet KCC 2 het prima. De ploeg speelt al sinds 2014-2015 in de reserve Ereklasse en bereikte in 2017-2018 zelfs de veldfinale die eervol van het toen al jaren heersende Blauw-Wit 2 werd verloren.

Het is voor het eerste natuurlijk geweldig om zo'n ijzersterke bank achter zich te hebben. Maar ook spelers die naar KCC komen en het eerste net niet halen, kunnen zo op een heel hoog niveau hun sport beoefenen.

We hopen dat het tweede vanavond weet te winnen, en als dat zo is maak ik een diepe buiging en neem ik mijn petje voor ze af.         

 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Social media

 

Follow KCCkorfbal on Twitter

 

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties