In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2019-2020 kon KCC het kampioenschap binnenslepen. KCC stond 3 punten voor op Nieuwerkerk, dat dit weekend speelde tegen Rohda, dat reeds gedegradeerd was. Dat Nieuwerkerk zou winnen was duidelijk dus alleen bij een overwinning van KCC was het kampioen. In een niet al te sprankelende wedstrijd was het Oppe die AW.DTV in de laatste minuut op de knieën kreeg en zo pakte KCC alsnog de winst.

20200229   KCC 1   AWDTV 1Voorafgaand aan de de wedstrijd werd er een fraai spandoek onthuld, als dank van de selectie aan de supporters voor hun onvervalste steun. Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van opa Van der Steen kon het spektakel beginnen. Onder leiding van de Negende Man opende Dekkers na 10 seconden met de 1-0 en één minuut later kwam ook de 2-0 uit zijn handen. AW.DTV gaf nog geen druk en de Capelse spitsen kon naar hartelust aanvallen. Via Oppe is het na 2 minuten al 3-0 en is het voor AW.DTV een kwestie om aan te sluiten.

KCC geeft de Amsterdammers in de eerste minuten van de wedstrijd weinig kans om tot een goede aanval te komen. Ondanks de 3-0 voorsprong zakt KCC verdedigend eventjes weg. AW.DTV komt terug, vooral door de aanvallende dames die de korf nu makkelijk vinden. KCC mag de tegenstander niet loslaten. Zo snel als KCC binnen 2 minuten op 3-0 kwam, zo snel komt AW.DTV terug in de wedstrijd. Binnen 2 minuten zijn de rollen omgedraaid en kijkt KCC tegen een 3-5 achterstand aan. De verdedigende druk moet omhoog. Onvervalste steun van de Negende Man kan KCC niet helpen in deze fase van de wedstrijd. Slordigheden leveren korte aanvallen op en KCC blijft achter de feiten aanlopen. Via Dekkers wordt het nog wel 4-5, maar de gasten pakken door naar 4-7. KCC moet alles uit de kast halen om in hun kampioensduel goed voor de dag te komen.

Het is duidelijk dat Behrens heer en meester is in de rebound tegen Snel zodat het vak kan blijven herhalen. Dit heeft het vak wel eventjes nodig. Nadat er 10 minuten gespeeld zijn, is KCC terug in de wedstrijd. Aan de hand van Middelkoop en tweemaal Dekkers (zijn 5e treffer), komt KCC op 7-7, maar wederom knokt AW.DTV zich terug. Veel snel balverlies en slordige passes van KCC zorgen voor korte aanvallen en verdedigend moet het worden aangescherpt. De Amsterdamse ploeg blijft rustig combineren, hoeft niet alles te geven en kan verder uitlopen naar 7-10 met nog ruim 6 minuten te spelen. Weinig doelpunten in de eerste helft. De klok tikt weg in het nadeel van de thuisploeg. Met nog 3,5 minuut te spelen is het Behrens met de 8-10. Aanvallend moet het echt beter, want zo kan je de wedstrijd niet binnen slepen. In de laatste minuten van de 1e helft neemt AW.DTV een sprint naar een 8-13 ruststand. Acht goals in één helft is veel te weinig voor de “bijna” kampioen.

Na de pauze moet het gaan gebeuren in het Capelse kamp. Meer scherpte en gretigheid moet KCC aan de overwinning zien te helpen. Maar juist het tegenovergestelde gebeurt. AW.DTV is scherper in de eerste twee minuten van de 2e helft en zo staat er een onthutsende 8-15 stand op de borden. Zeven doelpunten achter. KCC moet nu vol aan de bak. De eerste 5 minuten zijn nog niet wat het zou moeten zijn. Maar dan begint de wederopstanding van de ploeg van Wip en Van der Steen. De harde kern is terug in de zaal en gaat massaal achter hun ploeg staan. Dit medicijn schijnt zeer goed te werken, want KCC vecht zich helemaal terug in de wedstrijd. Via driemaal Dekkers, Noordzij en Oppe is de aansluiting binnen 5 minuten “gewoon” weer gevonden (14-15). De Capelse verdediging staat als een huis waardoor AW.DTV moeilijk tot scoren komt. Inmiddels is routinier Juliette Wassink-Hordijk in het veld gekomen voor Sanne Smaal voor meer aanvallende impulsen. Wassink is het duidelijk nog niet verleerd en mengt zich vol in de strijd. KCC moet nu doordrukken, maar ziet AW.DTV weer een ruimere voorsprong pakken (15-18).

Bij de 16-18 van Behrens gaan Wip en Van der Steen tactisch wisselen en wordt Schol gebracht voor Middelkoop voor meer rebound zodat KCC makkelijk kan herhalen. Met nog 10 minuten te spelen schiet Snel zijn ploeg naar 16-19. Wanneer KCC dan een strafworp krijgt en deze mist, egaliseert Oppe dit door de 17-19 binnen te schieten. Het gat blijft drie doelpunten met nog 9 minuten te spelen. Na veel strijd valt de bal alsnog binnen en is het verschil nog twee (18-20). Maar dan gaat de tijd parten spelen in het nadeel van KCC. Beide teams weten even niet meer de mand te vinden, wat in het voordeel van AW. DTV lijkt te gaan werken. KCC krijgt dan na een onbesuisde actie van De Vos, wat hem ook een gele kaart opleverde, een strafworp mee. AW.DTV neemt dan slim een time-out om KCC uit het spel te brengen. Oppe weet wel raad met dit buitenkansje en brengt KCC terug naar 19-20. Een viertal hele spannende minuten vangen aan. In die minuten die volgen gebeuren er veel dingen. Oppe schiet, met nog 3 minuten te spelen, KCC naar 20-20. Behrens komt terug in het veld voor Middelkoop. De Negende Man neemt dan alvast een voorschot voor een mooi slot van dit duel. En dat gaat er komen!

Met nog twee minuten te spelen is het Dekkers met zijn 10e doelpunt die sporthal Schenkel laat ontploffen. De 21-20 is een feit. KCC, dat 5 minuten terug nog met 18-20 achter stond, is helemaal terug en kan de wedstrijd gaan uitspelen. De tijd blijft tikken in het voordeel van KCC. Met nog 1:31 op het scorebord krijgt AW.DTV nog een vrije bal die men verzilverd waardoor het 21-21 wordt en bij een gelijkspel is KCC nog geen officieel kampioen. In de volgende aanval zal KCC het kampioenschap dan werkelijk over de streep trekken. Na een weergaloze actie vliegt Oppe langs zijn tegenstander en rond een onmogelijke doorloper schitterend met één hand af. De kers op de kampioenstaart. Maar deze taart kan nog niet worden aangesneden. Er volgt nog een spannende laatste minuut. AW.DTV lijkt nog een kans te krijgen om de overwinning te pakken maar als het schot van Mathijs Smit dan verdedigd gegeven wordt met nog 52 seconden, kan KCC de wedstrijd uitspelen. Na de Capelse time-out wordt de schotklok uitgespeeld, maar ondanks dat krijgt AW.DTV toch nog een kans met nog 21 seconden te spelen. Wanneer Dekkers met nog 5 seconden de rebound heeft is het duidelijk. KCC is de terechte kampioen in de hoofdklasse A! Na het laatste fluitsignaal van Van Alphen barst het feest op de speelvloer los en stroomt de champagne rijkelijk.

KCC was al geplaatst voor de play-offs en nu is ook nog eens de kampioen. Maar nu gaat het pas echt beginnen. De draaiboeken mogen uit het stof getrokken worden en gaat de play-off gekte echt van start. De kruisfinalisten zijn bekend. Dalto/Klaverbladverzekeringen neemt het op tegen Nieuwerkerk en KCC speelt tegen Oost-Arnhem. Twee mooie affiches.
De vraag is wat de hoofdklassefinale op zaterdag 28 maart 2020 in de PKC-hal in Papendrecht wordt. KCC sluit de reguliere competitie komend weekend af in de hoofdstad Amsterdam waar Rohda wacht. In Capelle aan den IJssel won KCC vrij gemakkelijk in een matig duel. Het is aan de kampioen om te laten zien dat men zich volledig toewerkt naar 14 maart 2020 waar het moet gaan gebeuren. Ook de reserves sluiten de competitie af tegen Rohda en bij winst zijn ook zij kampioen. De wedstrijd van het 2e start om 18:30 uur en het 1e start om 20:00 uur.

Doelpunten: Stefan Dekkers 10x, Bo Oppe 6x, Mark Behrens en Anouk Edens ieder 2x, Tessa Noordzij en Julian Middelkoop ieder 1x.

De wedstrijd kan je hier nogmaals terugkijken.
Foto's van de wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren vind je hier.

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.