Na de goede voorbereiding startte zaterdag het zaalseizoen voor KCC. Helaas moeten we het dit seizoen een stapje lager doen en reizen we niet meer naar Gorredijk, Nijeveen, Amsterdam, maar wordt het uitstapjes naar onder andere Nieuwerkerk, Hardinxveld-Giessendam, Arnemuiden en zaterdag naar het onbekende Oegstgeest. Daar was Fiks de gastheer. De ploeg van Bas Harland staat bekend om de vele goals, maar voor de nieuwkomer in de hoofdklasse is het toch wel wennen. Een totaal andere entourage dan ze gewend zijn en andere kaliber scheidsrechters. Al met al moest KCC zijn status waarmaken in Oegstgeest. Met een onverwachte miraculeuze ontsnapping in de laatste seconden konden de eerste punten bijgeschreven worden.

Nadat de sfeeractie van de thuisploeg uit het plafond was gehaald, kon de wedstrijd alsnog op tijd beginnen en stond onder leiding van het koppel Van Alphen en Fuchs. Er waren ruim 35 supporters afgereisd naar de Voscuyl om live aanwezig te zijn, want er was geen livestream voor de thuisblijvers. Ruth Sprey begon wederom in de basis voor Michelle Jongenburger. In de hal hing een groot spandoek waarop stond dat niemand wint in Oegstgeest. KCC moest het tegendeel zien te bewijzen.

Het is niet KCC dat uit de startblokken kwam, maar promovendus Fiks stond binnen 2 minuten 2-0 voor. Fiks ging er direct vol voor en KCC moest direct aan de bak en scherp zijn. De eerste Capelse aanvallen vielen niet goed en kregen geen schoonheidsprijs waardoor de snelle achterstand op het bord stond. Opvallend was dat Fiks het randje opzocht en veelal alles naar binnen speelde en dan soms te fanatiek doorgaat. Scheidsrechter Van Alphen moest de touwtjes correct in handen zien te houden, maar zorgde wel soms voor wat emoties in het Capelse kamp. Al met al, de wedstrijd was begonnen en gelukkig tilde Oppe en Middelkoop in de 5e minuut de stand naar 2-2.

De wedstrijd gaat gelijk op en wanneer KCC scoort is er binnen no-time weer een tegentreffer te incasseren. De communicatie onderling moet beter, er moet scherper verdedigd worden en de focus moet liggen op het niet te vaak onnodige overtredingen te maken. Inmiddels is er aan beide kanten een strafworp gemist, maar tot aan 5-5 kan KCC niet verder weglopen. Van de 5 doelpunten was er pas 1 velddoelpunt bij Fiks. KCC moet bij de les blijven. Na de 5-5 is het KCC dat ineens wel wegloopt van Fiks. Binnen 3 minuten wordt de score verdubbeld door doelpunten van Noordzij, Oppe, tweemaal Behrens en Van Oosten en is het 5-10. Er staat dan nog een klein kwartier op de klok. Fiks toont veerkracht en komt terug tot 7-10. Fiks blijft wel mee scoren, maar KCC daarentegen geeft eventjes gas en kan met nog 10 minuten te spelen op een 10-15 stand komen. Er is geen vuiltje aan de lucht. Het wordt wel als maar feller en scheidsrechter Van Alphen moet gefocust blijven, want in de hoofdklasse worden acties die in de League plaatsvinden nu eenmaal anders geïnterpreteerd en dat brengt zo nu en dan verwarring bij de spelers. Elk niveau heeft zijn eigen dingen. Gelukkig wordt KCC wel eens beloond voor het harde werk en volgt er een vrije bal. Bij de Oegstgeesters zijn het opvallend veel dames die zuiver in de afronding zijn. Met nog 7 minuten spelen is het weer 12-15 en moet Wip een time-out nemen om zijn ploeg weer op de rails te krijgen. Na de time-out en nog 5 minuten te spelen blijft de Capelse formatie op een marge van 5 staan en gaat met een 14-19 ruststand naar de kleedkamers.

Het is een veel scherper KCC dat uit de kleedkamer verschijnt. Binnen 8 seconden is het Biesbroek met de 14-20. Ondanks het snelle doelpunt moet de rust bewaard blijven. KCC blijft een veilige marge behouden nadat er 5 minuten gespeeld zijn (17-22). KCC verdedigd naar behoren, maar moet wel bekroppen dat niet altijd hun acties beloond werden. Op sommige momenten zou er een korfbal-VAR moeten bestaan. Fiks blijft gewoon bij en scoort mee. Maar als het 17-23 is zet de thuisploeg eventjes aan en dan is het na 10 minuten spelen ineens 21-24. KCC laat het onnodig spannend worden. Scherpte in de verdediging is het op dat moment niet waardoor Fiks makkelijk bijblijft. Ook al is het 21-24 en komt KCC op 21-25 via Dekkers, de spanning is om te snijden. Er volgen immers nog een 10-tal minuten waar van alles kan gebeuren. En dat gebeurd dan ook. Met de steun van het thuispubliek komt Fiks binnen 1 minuut op 24-25 en lijkt de wedstrijd in hun voordeel te kantelen. Een o zo belangrijke buzzer-beater van Dekkers geeft hierna eventjes wat lucht, maar Fiks komt een minuut later weer op 25-26 en er zijn dan nog 13 hele lange minuten te gaan.

De tijd tikt weg en het Capelse publiek snakt naar het einde van de wedstrijd en zit met spanning op de banken. Gaat de degradant uit de League ten onder tegen de hoofdklassepromovendus? Het zou een stunt zijn, maar daar is KCC niet voor naar Oegstgeest gekomen. Het speelt tegen zichzelf en moet de wedstrijd tot een goed einde zien te brengen. Middelkoop en Biesbroek zorgen met nog een kleine 10 minuten te gaan dat de marge iets dragelijker wordt (25-28). Weer staat Fiks op een komt met nog 7:52 op de klok tot 28-29. De wedstrijd zit vol met emoties. Een heerlijke eerste pot, alleen waarom die zo spannend moet zijn is de vraag. Dan weet Dekkers toch in twee keer zijn stip te scoren en is het 28-30 en komt Timo van Dieren voor Mark Behrens voor wat meer verdedigende druk.

De laatste 5 minuten zijn ingegaan en dan is het alles of niets. Fiks scoort de 29-30, maar gelukkig verzilvert Middelkoop een strafworp voor de 29-31. Dan staan er nog 4:42 op de klok. Eindelijk gaat KCC langere aanvallen spelen en heeft het de wedstrijdklok mee. Met nog 2:53 wordt het 30-31 en dan beslist Dekkers na een goede actie naar binnen van Biesbroek vanaf de stip de wedstrijd (30-32). Twee hele lange minuten volgen. Wanneer dan de laatste minuut is begonnen wilt KCC de wedstrijd fraai eindigen maar een actie tussen Middelkoop en Oppe op zo’n moment is niet slim. Fiks krijgt nog een kans en met nog 0:37 wordt het 31-32. Gelukkig gebeuren er in de laatste 37 seconden geen gekke dingen meer en kruipt KCC in de openingswedstrijd van het seizoen door het oog van de naald.

Het seizoen is begonnen, maar KCC heeft in Oegstgeest laten zien dat de ruwe diamant nog extra geslepen moet worden. Er wachten nog veel spannende wedstrijden waar KCC het moet laten zien. Men wordt getipt als ploeg die weer terugkeert naar de League. Het is nog lang niet zover en komend weekend wacht in Arnemuiden medekoploper TOP, die ruim van onze buren Nieuwerkerk wisten te winnen. Een echte kraker dus al in de 2e speelronde. De wedstrijd start om 17:20 uur. De week daarna (30 november) de eerste thuiswedstrijd om 20:00 uur tegen debutant HKC (Ha).

Doelpunten: Stefan Dekkers 8x, Bo Oppe 6x, Julian Middelkoop 5x, Tessa Noordzij 4x, Mark Behrens 3x, Demi van Oosten, Mandy Biesbroek en Ruth Sprey ieder 2x

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Social media

 

Follow KCCkorfbal on Twitter

 

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties