Het zaalseizoen gaat over een week echt beginnen en de selectie van KCC uit Capelle aan den IJssel heeft een goede voorbereiding gedraaid, om er komende zaterdag uit tegen Fiks te staan. Er werd geoefend tegen KL-ploeg Blauw Wit, GKV/Enomics, Wageningen en afgelopen weekend was de laatste testcase tegen de landskampioen van België. Kwik uit Merksem bij Antwerpen kwam naar Capelle om te strijden tegen de ploeg van Wip en Van der Steen.

Kwik was afgelopen seizoen de beste ploeg van België, maar zag helaas een groot aantal spelers, waaronder internationals, vertrekken en moet nu gaan bouwen met een nieuwe ploeg. Deze ploeg speelt binnenkort ook de Europacup tegen Fortuna/Delta Logistiek. Een mooie wedstrijd om te zien of KCC er klaar voor is.

KCC startte met het bekende achttal, dat in de eerste helft gecompleteerd werd met de jeugdinternational Sydney Schol. In een goedgevulde sporthal, waar ook een groot aantal Belgische supporters aanwezig waren, begon KCC fel aan de wedstrijd. Het was ook heerlijk om te zien hoe de tandem Oppe/Middelkoop direct de aanval zocht. Beide heren waren gretig en hun tegenstanders moesten direct vol aan de bak. Oppe zorgde dan ook voor een snelle 2-0 voorsprong binnen 1 minuut. De toon was direct gezet. Maar ook Kwik ging fel van start waardoor er in de beginfase direct leuke acties ontstonden. De Belgen verdedigden fanatiek wat hen wel vaak een vrije bal of strafworp tegen kostte. Als Biesbroek binnen de twee minuten dan de 3-0 binnenschiet, is de wedstrijd echt begonnen. Een snel Belgische doelpunt breekt de ban ook bij Kwik en men gaat op zoek naar meer. Door de hoge druk van KCC en het snelle aanvalsspel is soms geen houden aan. Fraaie acties in de sporthal zorgen ervoor dat het publiek vermaakt worden. Tweemaal Middelkoop en Dekkers zorgen na 5 minuten al voor een 6-1 voorsprong.

Door een Belgische variatie in de vrijebal weet men de 6-2 te scoren, maar dan gaat het gaspedaal open. Door de ruimte die KCC krijgt kunnen Van Oosten (2x), Biesbroek, Dekkers en Noordzij makkelijk tot scoren komen. Het is inmiddels 12-2 na 11 minuten spelen. Door de zeer strakke Capelse verdediging heeft Kwik moeite om tot een goede aanval te komen, waardoor KCC weer makkelijk kan bouwen aan hun eigen aanval. Na de 12-2 twee snelle goals waardoor het 13-4 wordt. Met fraaie duels en acties worden de doelpunten op het scorebord gezet. Wanneer Noordzij vanuit de verdediging een lange pass verzorgd op Oppe, weet deze met 1 hand zijn actie te verzilveren. Het gat blijft enorm groot tussen KCC en Kwik. Veelal zo’n 8 tot 10 doelpunten, waardoor de thuisploeg hun spel konden oefenen voor de competitie. In de laatste 5 minuten gaat het weer hard. Van 18-9 schiet KCC door naar 21-11. Veel doelpunten in de eerste helft voor verschillende spelers. De tweede helft moest nog beginnen.

Na de onderbreking dicteert KCC direct vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Meiling. Behrens is Schol komen vervangen. Ook nu is het binnen 5 minuten alweer 4x raak (26-11). Na een doelpunt van Kwik is het KCC dat weer tweemaal weet te scoren en ook Behrens pikt zijn doelpuntje mee en viert dit met de reservebank. De aanvallen lopen soepel en de verschillende combinaties kunnen worden uitgeprobeerd. Met nog 12 minuten te spelen is het de vraag wie de magische 30 op het bord weet te krijgen. Met een fraai schot van ver is het aan Biesbroek de eer. Het publiek wordt vermaakt met fraaie acties en Dekkers, Oppe en Middelkoop tillen de stand naar 33-13. Er zijn dan nog 10 minuten te spelen en iedereen in de Schenkel vraagt zich af waar het gaat eindigen. Het volgende station is 40. In een moordend hoog tempo wordt Kwik getrakteerd op doelpunten. Met nog 3 minuten te gaan, bij een stand van 38-15, moet het dan toch gebeuren. Binnen 40 seconden is het 39-15 en is een kwestie van tijd. Maar dan valt de doelpuntenmachine in het Capelse kamp stil. Lukt het dan toch niet? Gelukkig met nog 11 seconden op de klok is het Ruth Sprey die de 40e maakt. Direct daarna is het tijd.

KCC speelde een sublieme wedstrijd. Kwik daarentegen had moeite om onder de druk vandaan te komen en te scoren. Een mooi einde van de oefencampagne. De KCC-karavaan vertrekt zaterdag naar Oestgeest alwaar Fiks wacht. Deze ploeg heeft goed gepresteerd tijdens de Haagse Korfbal Dagen en zal zaterdag voor het eerst in de zaalhoofdklasse uitkomen. Fikst KCC het zaterdag? De wedstrijd start al om 16:45 uur in sporthal de Voscuyl.

Doelpunten: Stefan Dekkers 9x, Bo Oppe 7x, Julian Middelkoop 6x, Demi van Oosten en Mandy Biesbroek ieder 5x, Tessa Noorzij en Mark Behrens ieder 3x, Sydney Schol en Ruth Sprey ieder 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties