De oefenwedstrijden zijn gespeeld, het seizoen is begonnen. Coaches Wip en Van der Steen hebben een nieuw vlaggenschip gecreëerd. Nieuwkomers Bo Oppe en Michelle Jongenburger hebben een basisplaats in het eerste weten te bemachtigen. De reis in de Ereklasse moet de ploeg klaarstomen om in de zaal vanuit de hoofdklasse terug te keren naar de Korfbal League. Een moeilijke opdracht maar de missie van coaches is duidelijk: handhaven in de Ereklasse en in de zaal voor de play-offs gaan.

20190907LDODK1 KCC1.LDODK 1KCC mag het seizoen starten in het verre Gorredijk waar LDODK/Rinsma Modeplein wacht. Even 400 km afleggen voor de punten, een hels karwei. In het verre Friesland een bijzondere ontmoeting tussen de broers Dekkers en die ook strategisch aan elkaar gekoppeld worden. Christian vs. Stefan leverde mooie en felle duels op, die de broers met een lach en strijd aangingen. Ook mocht de van Oranje Wit (D) overgekomen Oppe de strijd aangaan met de top-international Erwin Zwart. Ga er maar aan staan. De wedstrijd stond onder leiding van Van der Terp en Kooistra. De thuisploeg speelde zonder Marjolijn Kroon.


Vanaf het eerste fluitsignaal ging KCC duidelijk van start. Direct de druk op de Friezen die snel de bal kwijt waren en binnen 1 minuut overrompeld werden door een doelpunt van Dekkers. Er begon een felle strijd voor de kansen. Een ander KCC moest laten zien dat het overal voor ging. Nadat Erwin Zwart zijn ploeg na 2 minuten op gelijke hoogte zette, was de ban gebroken. Van der Terp liet veel toe in de wedstrijd maar moest zo nu en dan toch eventjes ingrijpen. Ondanks de goede start van KCC, was het aanvallend nog niet wat Wip en Van der Steen in gedachten had. Slordig balverlies en verkeerde keuzes leidden niet tot het juiste rendement. LDODK/Rinsma Modeplein schiet door naar een 4-1 voorsprong na 9 minuten. Een magere score in een wedstrijd die op een apart tijdstip van 19:00 uur begon. Normaal spelend om 16:00 uur maar er bestaan Friese uitzonderingen. KCC is niet bij machte om dichterbij te komen. Na een kwartier is het 6-1. Sommige Friese doelpunten vallen gewoon te makkelijk en de coaches laten dit ook blijken. Scherp zijn en alles geven. Na 15 minuten is het Jongenburger die haar eerste officiële competitiedoelpunt maakt voor de zwart-witten (6-2).

Inmiddels komt de regen met bakken uit de Friese hemel en moeten de supporters gaan schuilen. Ook de spelers krijgen een extra “handicap” om een goede wedstrijd op de mat neer te leggen. De Capelse coaches laten ook weten het niet altijd eens te zijn met de beslissingen van Van der Terp. De arbiter houdt de gemoederen kort. Emoties moeten kunnen. Na de 7-2 schiet Dekkers KCC naar een 7-3 stand en neemt KCC een time-out. Na de time-out is het de andere Dekkers met de 8-3, maar daarna zijn de Friese aanvallen minder trefzeker. Onderling wat irritaties en KCC zet haar schouders eronder en gaat er vol in. Een zeer goede actie van Jongenburger rond zij met één hand af. Als Noordzij en Behrens dan ook de korf weten te vinden is het ineens 8-6 en is het weer een wedstrijd. De regen is gestopt, maar niet voor lang. Voor KCC blijft het moeilijk om aan te blijven haken. LDODK/Rinsma Modeplein combineert makkelijk en kan blijven herhalen. KCC mist haar tweede strafworp. Demi van Oosten repareert dit foutje door zelf de 9-7 binnen te schieten. Biesbroek schiet vijf minuten voor tijd de 10-8 binnen en dat bleek de ruststand te worden, maar Dekkers schiet vlak voor tijd het verschil naar 3. Ruststand 11-8.

Na de thee is het KCC dat met een fabelachtig doelpunt de stand naar 11-9 tilt. Middelkoop weet in een scrimmage de bal te bemachtigen en de reservebank vliegt omhoog. Dit is wat KCC eventjes nodig heeft. Nog steeds geeft KCC veel druk op de Friese aanvallen, maar de 12-9 valt weer te makkelijk. Inmiddels gaat de Dekkers-strijd door en Christian ligt eventjes op de grond na een broederlijke actie. Van der Terp geeft de mannen eventjes de tijd en de heren lossen het familiair op. Inmiddels is de wedstrijd bijna vijf minuten onderweg en geeft Stefan Dekkers aan dat de schemering hem parten gaat spelen in de wedstrijd en de veldverlichting gaat aan. Even hierna heeft hij het licht gezien en schiet hij de 12-10 binnen. Na de 13-10 neemt de thuisploeg een time-out. Na deze onderbreking is het Middelkoop die KCC naar 13-11 tilt na een fraaie Capelse actie. Dijkxhoorn wordt binnen de lijnen gebracht voor Demi van Oosten en mag het direct uitvechten met Marloes Frieswijk. Twee snelle Friese goals zorgen voor een 15-11 tussenstand met nog een kwartier te gaan. Aanvallend moet het beter en preciezer. Met nog 10 minuten te spelen is het verschil groot, 18-13 en lijkt het niet meer goed te komen, maar dan gaan Wip en Van der Steen de poppetjes naar de juiste vakken brengen. Eerst maakt Timo van Dieren zijn debuut in het eerste op het allerhoogste niveau en wisselen Julian Middelkoop en Stefan Dekkers van vak. Met een heerlijke actie onder de korf komt ook Oppe op het scoringsformulier (18-14). Inmiddels een time-out van LDODK/Rinsma Modeplein om de KCC-trein waarschijnlijk te stoppen. Hierna zijn het Behrens en Middelkoop die hun ploeg terugbrengen tot 18-16. Met nog 2 minuten moet het nu gaan gebeuren, maar het zal een moeilijke opgave zijn. Michelle Jongenburger moet plaatsmaken voor Anouk Edens. Zij kan terugkijken op een goed debuut. Helaas komt er na de 18-16 een snelle tegentreffer en gaat de wedstrijd op slot. Dekkers zorgt voor een 19-17 eindstand.

Het had zomaar gekund in Friesland. De trouwe supporters hebben een nieuw KCC gezien dat veel druk gaf maar niet op de juiste momenten toesloeg. De ervaren Friezen blijven kalm en slaan wel toe op het juiste moment. Een eerste goede krachtmeting met een topploeg. Nu kunnen Wip en Van der Steen verder gaan bouwen.

Volgend weekend komt AKC Blauw-Wit naar Capelle aan den IJssel. Deze ploeg zag haar schutters vertrekken en moet met een deels nieuwe ploeg aan de bak. Is KCC in staat om in eigen huis de Amsterdammers te stoppen? De wedstrijd wordt om de gebruikelijke tijd van 16:00 uur gespeeld. De reserves starten om 14:30 uur.

Doelpunten: Stefan Dekkers 5x, Michelle Jongenburger en Julian Middelkoop ieder 3x, Mark Behrens 2x, Tessa Noordzij, Demi van Oosten, Mandy Biesbroek en Bo Oppe ieder 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties