Het einde van het seizoen nadert. Het tweede heeft vroeg in het veldseizoen zijn doel behaald: handhaving. Sterker nog, lange tijd was er nog zicht op de play-offs. Voor het eerste team van onze vereniging staan er nog belangrijke weken voor de boeg. Met het einde in zicht, komt ook het afscheid van een aantal spelers dichterbij.

Zoals eerdere berichtgeving al te kennen had gegeven, zal Adrienne van Ofwegen het avontuur verder van huis zoeken volgend seizoen. Na zeven jaar met veel plezier bij KCC te hebben gespeeld heeft ze besloten om de uitdaging van spelen in de Korfbal League bij DVO te zoeken, tot grote spijt van de club. Desalniettemin wensen wij haar veel succes bij het bereiken van haar doelen.

15 jaar geleden meldde Steven Verhoeff (die vooral niet herinnerd wil worden aan de periode daarvoor) zich aan om vervolgens bij KCC in de B2 te starten. Via de A2, A1 en het derde vond hij uiteindelijk zijn weg naar de selectie waar hij 10 jaar heeft gespeeld. Dat typeert ook meteen de passie en strijdlust die Steven altijd heeft laten zien om het allerhoogste te willen halen. Altijd moeten vechten voor zijn plek en hard moeten werken om blessures op de achtergrond te houden. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in het behalen van de finale van de Ereklasse met het tweede en promotie naar de Ereklasse en promotie en spelen in de League met het eerste. “Naast alle mooie prestaties zullen mij altijd de gezellige warme mensen van KCC bijblijven, de supporters langs het veld en de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je kan vanuit het derde gewoon het eerste halen!”. De vereniging is zeker nog niet van de speler af, die altijd bekend zal staan om zijn werklust. Hij blijft namelijk in het vierde korfballen en actief in de jeugd TC. In de toekomst zit coachen en fluiten er ook weer in.

Renate van der Kooij zet na 7 jaar lid te zijn geweest van KCC, waarvan 3 in de selectie een stap terug. Coschappen en korfbal op hoog niveau is niet meer te combineren voor haar. “KCC is een vereniging die voor altijd als thuis heeft gevoeld. Ik heb ontzettende leuke vrienden daar gemaakt. De club heeft altijd veel ambitie waarvoor hard wordt gewerkt door veel mensen binnen de vereniging. Ik ben daar erg dankbaar voor!” Met een traan in haar oog maakt Renate deze beslissing. Of we haar terug zullen zien in een ander team blijft nog even een verrassing.

Jack Potter (voor sommigen bekend als Billy) gaat korfbal verruilen voor luiers en slapeloze nachten na 11 jaar. “Ik heb de stappen hoofdklasseploeg naar de top van de hoofdklasse, 1e keer kruisfinale, hoofdklassefinale, kampioenschappen en promotie naar de League allemaal mee mogen maken. Bij KCC heb ik gevonden waar ik naar op zoek was: mijn ambitie om op een zo’n hoog mogelijk niveau kunnen te spelen, maar wel gezelligheid behouden”. De speler die regelmatig tussen het eerste en tweede pendelde, zal onder andere worden herinnerd aan zijn gort droge humor en invalbeurten waarbij het eerste schot altijd een goal was.

Nolan den Boer keerde dit seizoen terug na eerder al vijf seizoen bij KCC te hebben gespeeld. Initieel werd hij gevraagd of hij als coach zich aan de selectie wilde verbinden, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. De man van glas wilde nog een zesde seizoen bij KCC spelen om daar nu zijn carrière af te sluiten. “Gezelligheid is waar deze vereniging voor staat. Maar voor mij is nu het moment gekomen om meer tijd met mijn gezin door te brengen.” Afsluitend in stijl met een blessure zul je hem niet typerend door het veld zien vliegen de laatste wedstrijd, maar zijn ervaring delen vanaf de zijkant.

Als vijfjarige kwam Milou Wierenga voor het eerste trainen en nu, twintig jaar later, zal zij afscheid nemen van het korfbal. Als lid van een echte korfbalfamilie, stond haar leven altijd in het teken van korfbal. Zo was zij ooit dolblij om op haar zesde verjaardag haar eerste korfbalrokje te krijgen en te mogen gaan korfballen bij (het net gefuseerde) KCC. In de jeugd alle eerste teams doorlopen en menig maal om het Nederlands kampioenschap mogen meestrijden, met succes tot gevolg. Vanuit de A-selectie is Milou direct doorgestroomd naar het eerste waar ze al gauw niet meer weg te denken was. Menig supporter kan het moment nog herinneren dat zij de golden goal in de play-offs erin schoot uit tegen AWDTV. Nu zes seizoenen later neemt zij afscheid van de groep. “Drie keer de play-offs, tweemaal de hoofdklassefinale. Maar het mooiste moment blijft de promotie naar de League. We hadden hier als club zo lang naartoe gewerkt.” Als kind van de club kent zij KCC als geen ander: “Zowel in de jeugd als in de senioren waren plezier en prestatie altijd goed in balans. Ik vind het supertof dat ik in de afgelopen seizoenen heb mogen bijdragen aan de stappen die de club heeft gezet. Wat mij altijd bij zal blijven is het enthousiasme van de supporters en de Negende Man. Hoe zij iedere wedstrijd (ongeacht de uitslag) weer voor de selectie klaar stonden was geweldig. Het is ontzettend jammer dat het niet is gelukt om te handhaven, maar ik weet zeker dat de groep dit komende seizoenen gaat rechtzetten.” Na jaren van enthousiasme en inzet voor de club gaat ze afzwaaien, maar zullen we Milou nog meer dan genoeg terug zien op onze vereniging.

Aan alles komt een eind. Helaas zullen zij volgend seizoen niet meer actief zijn als spelers van de selectie. Sommigen gaan nieuwe uitdagingen aan binnen de vereniging, sommigen gaan prioriteiten verschuiven. Maar voor allemaal geldt: bedankt voor jullie inzet als onderdeel van deze mooie vereniging.

Zaterdag 1 juni spelen zowel het tweede als het eerste team van onze vereniging hun laatste (thuis)wedstrijd om respectievelijk 14:30 en 16:00 uur, waarbij de genoemde spelers afscheid zullen nemen.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties