KCC/SO natural B1 eindigde door een onfortuinlijke nederlaag tegen TOP/SolarCompleet B1 vorige week, als 2e in de Hoofdklasse C en speelde daardoor zaterdag de kwartfinale om het kampioenschap van Nederland voor B-jeugd tegen één van de absolute topfavorieten voor de Nederlanse titel: DVO/Accountor B1.

De sporthal in Bennekom was goed gevuld en DVO verzorgde ook een thuisstream voor de thuisblijvers en die zouden een prachtige wedstrijd te zien krijgen. KCC/SO natural nam direct een 0-1 voorsprong en hield die voorsprong vast en bouwde deze zelfs uit naar 10-13 bij de rust. 

In de tweede helft kroop DVO langzaam dichterbij en kwam beter in het spel. De wissels bij KCC/SO natural pakten wel goed uit, maar met nog 2 minuten te spelen was het toch DVO dat op een 22-23 voorsprong kwam. Gelukkig maakte KCC/SO natural de 23-23 zodat er verlengd ging worden met vijf minuten zuivere speeltijd.

In de bloedstollende verlenging kwam DVO op voorsprong (24-23) en met nog één minuut te spelen leek winst voor de B1 een onhaalbare zaak. Daar dacht de ploeg zelf anders over. Eerst was het Mark van Schaick die de 24-24 aantekende en met nog 8 seconden te spelen was het Bas Stuurstraat die scoorde en zo KCC/SO natural B1 op een 24-25 voorsprong zette. Toen DVO niet meer scoorde in de resterende 8 seconden stond de zaal - qua Capelse supporters - op zijn kop. Een uitstekende prestatie: de halve finale is bereikt en dat tegen een ploeg waar in het begin van het zaalsezoen nog ruim van werd verloren in een oefenwedstrijd.

Wil je de wedstrijd nog een keer terugzien, dat kan hier.

De foto's gemaakt door Pauline van Brero vind je hier.

Alle uitslagen in de kruisfinales:
TOP / SolarCompleet B1 - KZ / Thermo4U B1 22-29
PKC / SWKGroep B1 - Unitas / Perspectief B1 kruisfinale 32 - 13
DVO / Accountor B1 - KCC / SO natural B1 kruisfinale 24 - 25
DOS '46 B1 - Fortis B1 kruisfinale 25 - 14

De B1 speelt nu op zaterdag 30 maart om 14:30 uur de halve finale in sporthal de Sypel in Harderwijk.
12:30 KZ/Thermo4u B1 - PKC/SWKGroep B1
14:30 KCC/SO natural B1 - DOS'46 B1

Het worden dus weer spannende weken voor de B1. Zorg dat je er bij bent!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties