Nadat KCC/SO natural 2 eerder al het kampioenschap had veroverd, trad de ploeg vrijdag in de kruisfinale aan tegen de nummer 2 uit de andere reserve Ereklasse: PKC/SWKGroep 2.

20180608   KCC 2   PKC 2 (kruisfinale)De inzet van deze wedstrijd was een plekje in de finale om het Nederlands kampioenschap voor reserveteams. KCC/SO natural 2 nam direct een 2-0 voorsprong, maar doordat één vak bij de ploeg van Robin Diepenhorst en Wilrik Wasssink qua scores wat moeilijk op gang kwam, was het na 21 minuten 6-6. Daarna gaf het tweede gas en ging rusten met een 10-6 voorsprong.

Na rust werd die voorsprong langzaam verder uitgebreid. Zo stond het tien minuten na rust al 15-8 en leek de wedstrijd gespeeld. PKC/SWKGroep 2 wisselde daarna een aantal keer en dat leek heel even effect te sorteren. Door vier goals op rij van de Papendrechters was het weer een wedstrijd (15-12), maar twee goals van KCC/SO natural gooiden de wedstrijd definitief op slot: 17-12. PKC/SWKGroep scoorde uiteindelijk nog twee keer, maar de overwinning kwam voor de zwart-witten niet meer in gevaar, zodat er uitendelijk met 17-14 werd gewonnen.

Een geweldige prestatie waardoor tweede zich plaatst voor de finale van het (reserve) Nederlands Kampioenschap. Deze wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 15 juni, om 20:30 uur bij Atlantis in Mijdrecht. Dit is ca. 3 kwartier rijden vanaf Capelle aan den IJssel dus we hopen dat iedereen mee gaat om het tweede aan te moedigen. We proberen een bus te laten rijden, dus hou de website de komende dagen goed in de gaten.

De doelpunten werden gemaakt door: Wouter Schippers 6 (1), Renate van der Kooij 3, Stephan Groeneweg 3, Stefan Dekkers 2, Julian Middelkoop 2 en Ruth Sprey 1 (tussen haakjes het aantal strafworpen).

Peter van Dieren maakte weer een mooie fotoserie.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties