De scheidsrechterscommissie of arbitrage commissie (omdat we meer doen dan alleen maar fluiten) is op zoek naar leden die zich willen inzetten als scheidsrechter.  

Voor komend seizoen maar zeker ook voor alle volgende seizoen zijn we op zoek naar leden die zich willen laten opleiden op kosten van KCC/SO natural tot scheidsrechter, die dan vervolgens wedstrijden gaan fluiten. Dat kan zijn als scheidsrechter voor het fluiten van jeugdwedstrijden of misschien ook wel (in de toekomst) voor seniorenwedstrijden.

Wat heb je nodig om deel te mogen nemen aan de opleiding tot scheidsrechter?

Voor de opleiding Jeugd Scheidsrechter (JSR) heb je alleen maar je diploma KorbalmasterZ nodig en natuurlijk is het belangrijk dat je er zin in hebt. Begeleiding krijg je vanuit KCC/SO natural dus we sturen je zeker niet zonder begeleiding het veld in. Heb je je JSR diploma al op zak en wil je je verder laten scholen tot KNKV scheidsrechter dan kan dat ook.

Binnen onze vereniging maar ook daarbuiten zijn wij eigenlijk altijd wel op zoek naar scheidsrechters zowel voor thuiswedstrijden als voor de uitwedstrijden (verplichtingen) die we altijd krijgen van de bond.

Dit seizoen 17-18 hebben we 15 teams die breedtekorfbal spelen waarvan het gehele seizoen de thuiswedstrijden gefloten moeten worden, gemiddeld 6/7 thuiswedstrijden per team dus dat zijn toch snel zo'n 90 tot 105 thuiswedstrijden.  

Daarnaast hebben we 14 teams in de wedstrijdklassen spelen en hiervoor moesten we maar liefst 128 verplichtingen voor het veld en 138 voor de zaal buiten de deur wegwerken met fluiten, beoordelen, waarnemen, jurytafel bezetten, opleiden e.d. Voor het niet wegwerken van deze verplichtingen krijgen we een boete van circa 30 euro per wedstrijd en als we er veel te weinig wegwerken kan het ook nog zijn dat wedstrijdteams punten in mindering krijgen aan het begin van het nieuwe seizoen.

Het is ieder jaar weer een hele klus en we kunnen met trots zeggen dat als het ook dit jaar lukt we voor het 4e seizoen zowel boetevrij als punten in mindering vrij zijn.
Dat is een prestatie die we alleen met zijn allen kunnen voortzetten en daarvoor hebben we ook nieuwe scheidsrechters nodig.

Laat de teams/spelers niet zitten. Zonder scheidsrechter gaat de wedstrijd gewoon niet door en ieder spelend lid wil toch graag zijn/haar wedstrijden spelen op wat voor niveau dan ook.

Naast jezelf laten opleiden tot scheidsrechter kan je je ook laten opleiden tot waarnemer en/of beoordelaar. Ook deze kosten worden vergoed door KCC/SO natural.

Wil je meer informatie dan kan je dat vragen aan iedere scheidsrechter bij KCC/SO natural of bij de scheidsrechterscommissie of bij ondergetekende (persoonlijk, via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon 06-41 386 387).

Met vriendelijke groet,
Namens de Arbitrage Commissie
Saskia van Vlaanderen-Kanij

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties