Morgen staat alweer de laatste speelronde op het programma en dan zit het seizoen er voor bijna alle teams alweer op. In de afgelopen weken zijn er al 6 KCC-teams kampioen geworden en daar kunnen in de laatste speelronde nog een aantal teams bij komen. Dan zal er in ieder geval wel hard gestreden moeten worden voor de zege, en dat kan uiteraard niet zonder steun van de Capelse supporters! Tijd voor de voorbeschouwing.

KCC/SO natural F2 is een van de vele ploegen die nog kans maken op de eerste plaats. Zij draaien een uitstekend seizoen, maar eindigden in de voorgaande competities telkens tweede. Aan de F2 de taak om hier morgen verandering in te brengen, als zij concurrent Dijkvogels F1 ontvangen. De ploeg uit Maasdijk staat bovenaan in de poule, maar verloor haar enige wedstrijd juist van KCC/SO natural F2. De F2 moet morgen wederom winnen van Dijkvogels om het kampioenschap binnen te halen. Aangezien de belangen bij beide teams groot zijn, belooft het een zeer interessante wedstrijd te worden! 

KCC/SO natural D3 deed in het zaal- en voorgaande veldseizoen prima mee in de tweede klasse en eindigde telkens in de middenmoot. Ditmaal staat de ploeg van Martin van Dieren op de gedeelde eerste plaats met 4 overwinningen en 1 gelijkspel. En dat gelijkspel was tegen, juist ja, de andere nummer 1 uit de poule, namelijk Nexus D1. De ploeg uit Schiedam greep in de zaal al het kampioenschap en willen morgen graag de dubbel pakken. Een interessante wedstrijd dus! 

KCC/SO natural B2 kan in theorie nog kampioen worden, maar moet morgen wel met ruime cijfers winnen van VEO B1. De ploeg van Gerbert Schippers en Thom Brandse heeft twee punten achterstand op de Voorburgse koploper en moet de 10-12 nederlaag eerder dit seizoen zien te compenseren. Dus zal er morgen met 3 of meer doelpunten verschil gewonnen zien worden. Dat wordt lastig, maar wellicht geeft de 19-2 overwinning op ALO B1 vorige week de ploeg wat vertrouwen. 

KCC/SO natural A2 kan in theorie ook nog kampioen worden, maar zij staan voor een lastigere taak. Het zal dan met zeven doelpunten of meer moeten winnen in Arnemuiden van TOP A1, en dat lijkt haast onmogelijk tegen de ploeg die twee weken geleden nog met 41-11 won van DVS '69 A1. De A2 van Alexander van Dieren en Jelmer Wassink kan bij zege nog wel op puntenaantal gelijk komen met TOP A1. 

KCC/SO natural 4 begon na het uitstekende zaalseizoen aan een lange inhaalrace en staat nu ook op het veld aan kop in de Reserve 1e klasse. Promotie naar de Overgangsklasse, waar het derde momenteel ook in actief is, lonkt, maar dan zal er wel gewonnen moeten worden van Fiks 2 uit Oestgeest. Zij maken ook nog kans op het kampioenschap en promotie, net als Merwede 2, dus kunnen KCC, Fiks en Merwede zich gaan opmaken voor een spannende, cruciale slotronde. 

KCC/SO natural - DVO/Accountor - Sportpark Schenkel - 15:30 uur
Ook KCC/SO natural 1 heeft het einde van een lang, slopend maar zeer succesvol seizoen in zicht. De ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk sluit het seizoen morgen af met een ontmoeting met DVO/Accountor. De ploeg uit Bennekom is toe aan rust na een wederom bewogen seizoen. Het zag er voor de ploeg uit Bennekom in de Korfbal league lange tijd somber uit, maar een trainerswissel had effect en een sterke reeks van de ploeg uit Bennekom zorgde ervoor dat DVO ook volgend seizoen weer in de Korfbal League speelt. Op het veld was DVO al eigenlijk vrij snel veilig, na een sterke eerste helft waarin het KZ/Hiltex, TOP Arnemuiden en KCC/SO natural versloeg. De tweede helft pakt iets minder uit voor de ploeg uit Bennekom, want het won alleen van TOP en pakte zo na de zaalcompetitie slechts twee punten. 

KCC/SO natural daarentegen kent een prima tweede helft van het veldseizoen. PKC/SWKGroep en TOP/Quoratio kregen de deksel op de neus en KCC wist ook van TOP (A) te winnen. Zo pakten de Capellenaren meer punten dan verwacht en is zelfs de derde plaats nog mogelijk. Dan moet er wel gewonnen worden van DVO en moet het hopen op een nederlaag van TOP/Quoratio. Daarnaast wil KCC een passend afscheid geven aan een geweldig seizoen, waarin veel progressie is geboekt. 

KCC/SO natural 2 - DVO/Accountor 2 - Sportpark Schenkel - 14:00 uur
Voor KCC/SO natural 2 verliep het resterende veldseizoen teleurstellend, want het wist alleen van KVS/Maritiem 2 te winnen, gaf in koog aan de Zaan een voorsprong uit handen, en verloor de overige wedstrijden met ruime cijfers. Wel heeft KCC/SO zich enkele weken geleden verzekerd van nog een jaar in de Reserve Ereklasse, maar de ploeg van Robin Diepenhorst zal het seizoen ongetwijfeld positief willen afsluiten. Wanneer het van DVO wint, dan gaat KCC/SO natural over die ploeg heen, wat zou betekenen dat KCC/SO natural 2 het seizoen als vierde afsluit. 

KCC/SO natural B1 - Achilles B1 - Sportpark Schenkel - 14:15 uur
KCC/SO natural B1 zette vorige week een grote stap richting handhaving, maar is nog lang niet veilig in de B-Aspiranten Hoofdklasse. Met een speelronde te gaan staat de ploeg van Wouter Schippers en Remon Brands op de veilige zesde plek, met nummer 7 Fortis B1 op minieme afstand. Fortis B1 zal morgen moeten winnen van Fortuna/Delta Logistiek B1 om over KCC heen te gaan. Fortuna B1 is de ongeslagen kampioen in de poule, maar speelt nergens meer om en speelde vorige week nog gelijk tegen Die Haghe. 

Om alle onzekerheden de wereld uit te helpen moet KCC/SO natural B1 morgen gewoon winnen. En dat moet gebeuren tegen Achilles B1, dat momenteel tweede staat en deze plaats met hand en tand wil verdedigen. Achilles was vorige week nog te sterk voor PKC/SWKGroep en verloor dit veldseizoen slechts drie keer. Als KCC/SO natural B1 net als tegen Vriendenschaar B1 als een team speelt, dan kan er wellicht nog gewonnen worden tegen het sterke Achilles B1, anders wordt het een lastige zaak en moet het hopen dat Fortuna/Delta Logistiek gewoon wint van Fortis 

KCC/SO natural C1 - Achilles C1 - Sportpark Schenkel  - 11:00 uur
De C1 van Wilco Knops en Yvar van Hijum speelt evenals de B1 tegen Achilles en kan het seizoen een passend einde geven tegen de nummer zeven uit Den Haag. De Capellenaren verrasten in de zaal met het kampioenschap in de poule en deelname aan het NK, en lijken het veldseizoen te eindigen als tweede. Dan zal er in ieder geval wel gewonnen moeten worden van Achilles C1, dat morgen vecht voor haar laatste kans op handhaving in de Hoofdklasse. De ploeg uit Den Haag moet punten pakken morgen om van de zevende plaats af te komen en zal de overwinning morgen niet cadeau geven. De eerste ontmoeting in Den Haag eindigde in een 8-14 overwinning voor KCC/SO natural C1. Weet de C1 morgen wederom te winnen, of kan Achilles C1 morgenvroeg verrassen en zich zo toch wellicht nog handhaven? 

KCC/SO natural D1 - TOP/Quoratio D1 - Sportpark Schenkel - 11:00 uur
Dé topper van de dag. KCC/SO natural D1 van Steven Verhoeff en Ilona de Lange kan zich morgen verzekeren van het kampioenschap en deelname aan het Nederlands Kampioenschap in Heerenveen, maar daarvoor zal wel gewonnen moeten worden. Tegenstander is TOP/Quoratio D1, dat in de zaal al deel nam aan het NK in Wijk bij Duurstede en al tweemaal te sterk was voor KCC/SO natural D1. Op het veld echter werd TOP D1 in eigen huis verrast met een 11-12 nederlaag tegen KCC/SO natural D1 en zo moest de ploeg uit Sassenheim in de achtervolging. Het zette wel een sterke reeks neer met vier overwinningen op rij, en zal gemotiveerd naar Capelle aan den IJssel komen.
Datzelfde geldt voor KCC/SO natural, dat een superreeks neerzet en zich na een prima seizoen kan belonen. Dan moet er morgen geworden worden van TOP/Quoratio D1 en dat zal, gezien de eerdere wedstrijden, lastig worden. Alleen de winnaar van deze wedstrijd is zeker van deelname aan het NK, terwijl de nummer 2 moet hopen dat het bij de beste nummers 2 hoort. Lukt het KCC/SO natural D1 om morgen van TOP/Quoratio D1 te winnen? NIET ZONDER JOUW STEUN! Wees erbij!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties