Na twee uitstekende wedstrijden tegen landskampioen TOP (S) heeft de ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk zich veilig gespeeld. Zaterdag speelde het eerste tegen KZ/Hiltex 1 in Koog aan de Zaan. Op een mooi en zonovergoten complex had KCC/SO natural het erg moeilijk en door twee keer even gas te geven won KZ eenvoudig met 26-17.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter de Nekker en zijn assistent Herikhuizen. Wanneer KCC/SO natural nog bonuspunten wilde halen was het vandaag wel, met volgende week PKC/SWKGroep uit. KZ/Hiltex heeft haar zinnen gezet op de kruisfinales en wilde er alles aan doen om heelhuids uit deze wedstrijd te komen. Heelhuids kwam het zeker. De thuisploeg schoot uit de startblokken en gaf een lesje effectiviteit. Net een minuut na het fluitsignaal stond het al 2-0 en KCC/SO natural leek een zeer ware middag voor de kiezen te krijgen. KZ/Hiltex liet direct merken dat er niks te halen viel aan de Wezelstraat. De thuisploeg zette direct gas en via een aantal pases werd er makkelijk gescoord. KCC/SO natural moest vanaf de eerste seconde direct zorgen om bij de les te blijven, want een afstraffing hing in de lucht. Gelukkig was het Van Ofwegen die de 2-1 maakte, maar hierna ging het razendsnel.

De Zaanse dames waren loepzuiver en binnen 5 minuten was het 5-1. De Capelse spitsen Meerkerk en Dekkers kregen nauwelijks ruimte van Tim Bakker en Jordi Pasma. Ook in de rebound moest KCC/SO natural alles geven om de duels te gaan winnen. Na de 4-1 begon KZ/Hiltex al met showballen om wat meer entertainment in de wedstrijd te krijgen. Gelukkig liet KCC/SO natural niet altijd het kaas van het brood eten en parreerde de Zaanse acties. KX/Hiltex was heer en meester, maar als het een keertje de bal niet in het voordeel kreeg volgens scheidsrechter de Nekker kwam het gemekker op de arbitrage. Waarom zeuren als je na 9,5 minuut al met 8-1 voor staat? KCC/SO natural kreeg wel kansen maar niet al deze kansen werden verzilverd. Het duurde tot de 10e minuut voordat Biesbroek naar binnenvloog en Roest vanaf de strafworpstip de 8-2 mocht aantekenen. De 9-3 door Mariska Vos volgde in de 14e minuut. Met nog een kwartier te gaan en een 10-3 stand lijkt het erop of KZ/Hiltex ineens veel meer moeite heeft de korf te vinden. KCC/SO natural begint scherper te worden en veel acties van de thuisploeg worden ontschadelijk gemaakt en KZ/Hiltex probeert het publiek te vermaken met wederom showballen, alleen zonder effect. De doelpunten vallen niet meer snel achter elkaar en na 9 doelpuntloze minuten is het KCC/SO natural die via Meerkerk de 10-4 scoort. Dekkers is scherper op Bakker en houdt de Zaanse legende op 0 doelpunten in de 1e helft. Zelf is Dekkers trefzeker in de 26e minuut met de 10-5 en 10-6. De Capelse supporters hebben hoop nu KCC/SO natural drie keer op rij scoort. Is de aansluiting gevonden? Het laatste doelpunt valt al 8 minuten voor de pauze. De thuisploeg brengt de ruststand op 11-6.  

Na rust begint KCC/SO natural zoals het hoort. Binnen 2 minuten is het 11-7 door Milou Wierenga en de 11-8 door Christian Dekkers na een actie van Bakker. Verdedigend is het beter maar na de 11-8 is het wel KZ/Hiltex die de wedstrijd weer overneemt. Binnen 3 minuten wordt de stand van 11-8 naar 14-8 gebracht. Na een goede aanval van KCC/SO natural scoort Van Ofwegen de 14-9 en daarna gaat KZ/Hiltex "zakelijk" naar 17-9. KCC/SO natural heeft het zeer lastig aanvallend gezien en maakt niet de jusite keuzes. De thuisploeg heeft geen medelijden en gaat door. Het wordt in de 13e minuut nog wel 17-10 door Sven Wierenga, maar hierna snelt KZ/Hiltex makkelijk via 18-11 naar 20-11 met nog 20 minuten te gaan. KCC/SO natural moet wel gewoon blijven verdedigen om de schade zo beperkt mogelijk te houden. De marge wordt teruggebracht tot 8 doelpunten door scores van Gertjan Meerkerk en Mandy Biesbroek (21-13). Gelukkig kan KZ/Hiltex ook missen. Jordi Pasma is in de 19e minuut niet zuiver vanaf de stip en het publiek eist van hem na de wedstrijd een consumptie. Pasma even hierna wel vanaf 2,5 meter de 22-13. Via Dekkers wordt het 22-14 en hierna wordt Jack Potter in het veld gebracht voor de geblesseerde Sven Wiergena. Potter moet het opnemen tegen Bakker. Potter redt het niet tegen Bakker. Bakker direct met de 23-14. Met nog een kleine 10 minuten te spelen scoort Meerkerk de 23-15 maar de thuisploeg gooit de wedstrijd definitief op slot met de 24-15 en 25-15. In de laatste 5 minuten scoren Milou Wierenga en Mandy Biesbroek nog namens KCC/SO natural. De wedstrijd was al lang gespeeld. Als Pasma dan voor de tweede keer faalt vanaf de strafworpstip is het diezelfde Pasma die de eindstand op 26-17 brengt. 

KCC/SO natural moet zich neerleggen bij een terechte nederlaag, met name door het matige schotpercentage. Volgende week wacht de loofdzware uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper PKC/SWKGroep in Papendrecht.  

Doelpunten:  Christian Dekkers 4x, Gertjan Meerkerk 3x, Mandy Biesbroek, Adriënne van Ofwegen, Eliza Roest en Milou Wierenga ieder 2x, Mariska Vos en Sven Wierenga ieder 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties