De geschiedenis herhaalt zich: voor de vierde keer op rij staan er twee ploegen uit dezelfde Hoofdklassepoule tegenover elkaar in de Hoofdklassefinale. Ditmaal is ook KCC/SO natural één van die twee ploegen, nadat het de vorige twee seizoenen de finale op een haar misliep. KCC/SO natural zal met Avanti uit gaat maken wie er volgend jaar voor het eerst in de clubgeschiedenis in de Korfbal League speelt. KCC/SO natural en Avanti kennen elkaar dus nog van de competitiefase, en die twee wedstrijden leverden veel doelpunten, strijd en emoties op.

De verrassing van de Hoofdklasse B
Avanti uit Pijnacker is misschien wel dé verrassing uit de Hoofdklasse B, want de blauw-witten werden slechts door weinigen genoemd als kandidaat voor de kruisfinales. Op zich niet heel erg verrassend, want dit is pas het tweede jaar dat Avanti in de Hoofdklasse speelt. Daarnaast kwam het feit dat Avanti niet goed uit de startblokken schoot, want het verloor in de eerste drie wedstrijden respectievelijk van Tempo, KCC/SO natural, en TOP Arnemuiden. Weliswaar niet de minste tegenstanders, maar wel meteen 0 uit 3, terwijl overige ploegen al wat punten te pakken hadden. Daarna begon het te lopen bij de ploeg van Erwin van der Putten, want in de resterende 11 wedstrijden verloor het alleen nog van Sporting Delta en KCC/SO natural, en speelde het gelijk tegen TOP. Tegen de andere ploegen werd de volle buit behaald en Avanti profiteerde zo van de vele misstappen van haar concurrenten. Aanvankelijk leken DeetosSnel en TOP de favorieten voor de tweede plaats, maar doordat TOP punten bleef verspelen en nadat Avanti in Dordrecht van DeetosSnel won, had de ploeg uit Pijnacker de tweede plaats in eigen hand. Want tegen Oranje Wit en Sporting Delta werden geen fouten meer gemaakt, terwijl DeetosSnel verloor van KCC/SO natural, waardoor Avanti over DeetosSnel heen ging en zich dus verzekerde van de tweede plaats. 

In de kruisfinales nam Avanti het op tegen Nic./Alfa-college uit Groningen. Een zware kluif, want Nic. was tot dan toe onverslaanbaar in eigen huis. Totdat Avanti kwam, want zij deden wat de tegenstanders van Nic. in de competitie niet deden; winnen in Groningen. Zo stond het dus 1-0 voor Avanti in de best-of-three, maar de Pijnackers lieten het na om het in eigen huis af te maken. Zo volgde dus een doordeweekse wedstrijd in Groningen, en ook die werd gewonnen, waardoor Avanti zich plaatste voor de Hoofdklassefinale. 

KCC/SO natural, de ploeg met veerkracht
KCC/SO natural was in de Hoofdklasse B de gedoodverfde favoriet om kampioen te worden in de Hoofdklasse B en maakte haar status waar door dertien keer te winnen en slechts een keer te verliezen. Makkelijk ging het af en toe niet, maar steeds wanneer KCC/SO natural zich in een benarde situatie bevond, wist het zich te redden. Ook in de wedstrijden tegen Avanti, waarin het thuis in de tweede helft tegen een 14-17 achterstand aankeek, maar zich terug knokte tot 22-22 om uiteindelijk de voorsprong te pakken en met 29-26 te winnen. Uit in Pijnacker keek het lange tijd tegen een achterstand van drie à vier doelpunten aan, en ook toen werd er met 26-29 gewonnen. 

Juist wanneer je niet meer verwacht dat KCC/SO natural terug kan komen in de wedstrijd, staan ze er toch weer. Dat bleek afgelopen dinsdag ook tegen Dalto/BNApp.nl, waarin het in de eerste helft totaal niet liep en KCC 'maar' tegen een 7-8 achterstand aankeek, en waarin het in de tweede helft nog een tandje bijzette om uiteindelijk met 17-15 te winnen van Dalto. 

Avanti - KCC: interessante duels
De Hoofdklasse B bleek dus te sterk voor de Hoofdklasse A en zo staan Avanti en KCC/SO natural morgen voor de derde keer dit seizoen tegenover elkaar. De eerste twee ontmoetingen werden gewonnen door KCC/SO natural, maar makkelijk ging het niet. In beide wedstrijden werden er veel duels uitgevochten en liepen de emoties soms hoog op, maar ook kon het publiek genieten van twee zeer doelpuntrijke wedstrijden. Of daar zaterdag ook sprake van is? We zijn benieuwd. We kunnen in ieder geval wel een heerlijke sfeer verwachten, met twee fanatieke supportersgroepen, De Negende Man en het BWD-Legioen, tegenover elkaar. De PKC-hal zit morgen in ieder geval goed vol. 

Voor KCC/SO natural is het dus de tweede Hoofdklasse-finale in de geschiedenis, en voor Avanti de eerste. Wie van de twee teams vinden we na morgen sowieso terug in de Korfbal league? Is het KCC/SO natural met haar kruisfinale-ervaringen en veerkracht, of Avanti met haar loepzuivere heren, zoals oud-Korfbal League-spelers Thomas Reijgersberg en Rick v.d. Blink? We kijken in ieder geval uit naar een bloedstollende wedstrijd met een heerlijke sfeer. Tot morgen! 

Heeft u geen kaartje? Geen zorgen, kijk de wedstrijd hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 7 oktober 2023 tegen Die Haghe 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties