Gelukkig was het zaterdag allemaal "eind goed, al goed". KCC/SO natural moest alle zeilen bijzetten om een nederlaag in Scheveningen te voorkomen tegen KVS/Maritiem. In de wedstrijd in Capelle aan den IJssel ging alles vanzelf en werd KVS/Maritiem afgetekend met 28-10 terug naar de kust gestuurd. Voor KCC/SO natural was het zaterdag allemaal niet een perfecte generale voor de kruisfinale. Ondanks een snelle 2-5 voorsprong hapte de Capellenaren in de eerste helft vaak naar adem, maar herstelde zich de tweede helft goed en werd KVS/Maritiem geslachtofferd.

Het was zaterdag nog eenmaal regulier knallen voordat het slotstuk van de competitie gaat beginnen. De supporters konden, voordat men de Blinkerd uberhaupt binnen was, al € 1,70 per uur betalen om te mogen parkeren was er na het voorstellen van de spelers en het opruimen van een hoop streamers een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtnis van het overlijden van een prominent KVS-lid. Het was goed druk in de Blinkerd. De Scheveningse supporters wilden het "Blinkerd-thuis-syndroom" van dichtbij meemaken, maar hadden de afdroging in Capelle nog vers in het geheugen. KVS/Maritiem speelde noodgedwongen met 2 spelers uit het derde. 

Toen scheidsrechter Falkenberg, die een vrij rustige avond had, het startsein had gegeven voor de wedstrijd was het binnen een minuut 1-0 en de hal ging er eens lekker voor zitten. Maar nog geen 15 seconden later was het Christian Dekkers, die er deze avond maar liefst 10! wist te maken, voor de 1-1. Er waren aan beide kanten amper lange aanvallen en de goals vielen in een rap tempo. Snel na de 1-1 de 2-1 en daarna zette KCC/SO natural de toon en scoorde binnen de minuut drie keer op rij door doelpunten van Milou Wierenga en tweemaal Dekkers, die er al drie in had liggen (2-4). Wanneer ook Mandy Biesbroek op het scoringsformulier komt is het na 3,5 minuut al 2-5 en wordt het een heet avondje voor KVS/Maritiem. In deze fase kwam KVS/Maritiem niet onder de druk vandaan die KCC/SO natural verdedigend gaf en de Scheveningse ballen vielen ook niet. Dekkers moest Nadorp schaduwen, en beide mannen hielden elkaar netjes in evenwicht. Beide 10 goals. KVS/Maritiem hing aan Youri Nadorp. Ondanks de soepele 2-5 voorsprong wist KVS/Maritiem terug te komen tot 4-5 in de 6e minuut. Gertjan Meerkerk had het lastig tegen de lange Arjan Stuivenberg en kwam niet goed los. KCC/SO natural komt wel op 4-6, maar dan is KVS/Maritiem los en gaat de gehele hal achter hun ploeg staan.

Binnen 2 minuten is KCC/SO natural niet bij de les en staat de thuisploeg op een 7-6 voorsprong. In plaats van de goede start staat er ineens een KCC-onwaardige ploeg in het veld. Te makkelijk verdedigen en gewoon domme fouten maken. KVS/Maritiem legt de Capelse aanvallen lam en kan telkens een doelpunt voorblijven. Tot 7,5 minuut voor de pauze scoorden beide ploegen om en om en is het 11-10. KVS/Maritiem heeft er nu al meer gemaakt dan in Capelle aan den IJssel. Na de 11-11, met nog 6 minuten op de klok, speelt KCC/SO natural de aanvallen goed uit en komt het op 11-13 en heeft wat meer lucht door twee snelle goals van Mandy Biesbroek. En toch gaat het de laatste 5 minuten pijnlijk fout aan Capelse zijde. De reboundduels worden verloren en KVS/Maritiem zit in een flow en geeft alles. Het is hun laatste mogelijkheid om in de hoofdklasse te blijven. Dit wordt dan ook duidelijk in het veld. KCC/SO natural "valt in slaap" en KVS/Maritiem blijft rustig doorscoren. KCC/SO natural weet voor de rust niet meer te scoren en de thuisploeg gaat met een ongekende 16-13 voor sprong naar de kleedkamers.

In de rust zal Van Vloten en Verberk de ploeg eens goed in de ogen gekeken hebben, maar ook in het begin van de 2e helft blijft het fout gaan. Binnen 2 minuten is het 18-13 en lijkt een afstraffing in de lucht te hangen. Het hele publiek staat achter de ploeg en het is een groot feest in de Blinkerd. Want zou het toch weer een onneembare vesting worden voor de gasten? Gelukkig is de Scheveningse storm maar eventjes van kracht en zwakt af. Wellicht heeft KCC/SO natural geleerd van de fouten die ze maken, want aanvallend was het nog niet kruisfinalewaardig. Gelukkig had KVS/Maritiem ook zo haar momenten dat het niet lukte. Vanaf minuut 3 was het KCC/SO natural dat eindelijk los kwam en via doelpunten van Milou Wierenga, Christian Dekkers, Mariska Vos en tweemaal Gertjan Meerkerk, die nu wel de korf vond, was het in de 9e minuut weer 18-18. Jelle den Dekker moest zijn spelers naar de kant roepen om bij te praten. Het was nu tijd om KVS/Maritiem goed aan te pakken en door te drukken. Na de Scheveningse time-out scoorden Christian Dekkers, Sven Wierenga, de speaker noemde hem Dekkers en Milou Wierenga waardoor de score op 18-21 kwam. KVS/Maritiem moest in de achtervolging en deed dit aan de hand van Nadorp, die een wereldpot speelde (19-21). Via Mariska Vos werd het 19-22, maar dan komt de thuisploeg terug tot 21-22 en gaat alles wat een KVS-hart heeft achter de ploeg staan.

Lang kan KVS/Maritiem niet genieten van deze terugkomst, want KCC/SO natural is nu wel bij de les en via Gertjan Meerkerk, Christian Dekkers en Adriënne van Ofwegen wordt het, met nog 7:26 op de klok 21-25 en zou de wedstrijd gespeeld moeten zijn. KVS/Maritiem snakte naar adem en de ballen die in de eerste helft zo makkelijk vielen, vallen nu niet meer. KCC/SO natural blijft rustig en speelt nu wel goede aanvallen en is er goed bij in de verdediging. Bij een stand van 22-26 neemt de thuisploeg nog een time-out wat direct daarna de 23-26 betekend. Zou het de vissen dan als nog lukken? Dekkers en Roest maken van alle onzekerheid een einde en tillen de stand, met nog 2:25 op de klok naar 23-28 en de wedstrijd is binnen. In de laatste minuut scoort KVS/Maritiem nog wel tweemaal waardoor het 25-28 wordt maar het slotakkoord is voor Sven Wierenga die de eindstand op 25-29 bracht.

Direct na afloop wist men in Scheveningen dat de vissen volgend seizoen in de overgangsklasse moeten gaan zwemmen, want Tempo won in Dordrecht van Oranje Wit (D), waardoor Tempo zich handhaaft. Ook worden de laatste minuten van de wedstrijd in Driebergen nog eventjes bekeken en dan weet KCC/SO natural het.... zaterdag 11 maart 2017 om 20:00 uur komt Dalto/BNApp.nl op bezoek en moet deze Driebergse ploeg in een tweeluik worden verslagen. Nic/Alfa College wordt eerste en ontvangt in het noorden de verrassende runner-up Avanti (P) dat Sporting Delta versloeg. Met een fraai programmaboekje in de tas en een prijzige versnapering van € 2,25 verlaten de supporters de Blinkerd met 4 punten, want ook de reserves wisten van KVS/Maritiem 2 te winnen.

Volgende week, de kers op de taart, de eerste kruisfinale thuis tegen Dalto/BNApp.nl. De thuiswedstrijd is nagenoeg uitverkocht. De return is op 18 maart in Driebergen. 
 
Doelpunten: Christian Dekkers 10x, Mandy Biesbroek en Gertjan Meerkerk ieder 4x, Milou Wierenga en Sven Wierenga ieder 3x, Eliza Roest en Mariska Vos ieder 2x en Adriënne van Ofwegen 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties