Na een succesvol begin van het zaalseizoen maken alle teams zich klaar voor een nieuwe speelronde. Aanstaande zaterdag staan er weer een hoop wedstrijden op het programma. In Sporthal Schenkel is in ieder geval meer dan 13 uur aan korfbal te zien. We beginnen om 9:00 uur met een speciale Kangoeroe Klup ochtend voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Zij kunnen leuke spelletjes spelen en kennismaken met de korfbalsport. Meer informatie vindt u hier.

We eindigen de lange dag in Capelle aan den IJssel met een ontmoeting tussen KCC/SO natural 3 en Avanti 2. Zij spelen na de hoofdmachten van beide teams, KCC/SO natural 1 en Avanti 1. Het belooft een latertje te worden, want de wedstrijd begint niet eerder dan 21:20. Tussen de Kangoeroe Klup ochtend en KCC/SO natural 3 - Avanti 2 staan veel interessante wedstrijden ingepland. Ook buiten Capelle aan den IJssel zijn er mooie wedstrijden te zien. KCC/SO natural F2 speelt uit tegen Korbatjo F2. De F2 van Floor Dorsman en Wietse ras begon vorige week goed aan het zaalseizoen en versloeg KOAG F2. KCC/SO natural C3 reist af naar Vlaardingen voor een ontmoeting met Twist C3. Beide teams hebben hun eerste wedstrijd verloren en zullen dus uit gaan maken wie de eerste punten pakt. 

Thuis speelt onder andere KCC/SO natural D2 tegen IJsselvogels D1, dat PKC/SWKGroep D2 in haar eerste wedstrijd met liefst 17-5 versloeg. Weet KCC/SO natural D2 in haar eerste zaalwedstrijd weerstand te bieden tegen de op het oog sterke ploeg? KCC/SO natural 9 versloeg vorige week DSO 5 en zal aanstaande zaterdag ook van NIO 5 willen winnen. 

KCC/SO natural - Avanti - 20:00, Sporthal Schenkel 
De selectie van Richard van Vloten en Marc Verberk is uitstekend aan de zaalcompetitie begonnen en liet vorige week geen spaan heel van promovendus Sporting Delta. Aanstaande zaterdag speelt KCC/SO natural tegen een tegenstander van ander formaat, Avanti uit Pijnacker. 

Juist ja, de ploeg die KCC/SO natural drie seizoenen hielp door in de laatste speelronde koploper DSC te verslaan, waardoor KCC naar de Ereklasse promoveerde. Sindsdien kwamen beide teams elkaar niet meer tegen. Ook niet vorig seizoen, toen Avanti voor het eerst in de Hoofdklasse speelde. Toen eindigde de ploeg uit Pijnacker op een verdienstelijke vierde plaats en het liet de onderste vier van de poule ruim achter zich. 

KCC/SO natural heeft het altijd lastig gehad tegen Avanti. Het wist al drie wedstrijden op rij niet te winnen van de ploeg uit Pijnacker. De laatste overwinning dateert uit het veldseizoen 2012-2013, toen KCC/SO natural Avanti met 19-14 versloeg. Daarna won Avanti twee keer. Een keer deelden beide teams de punten. De laatste ontmoeting tussen beide teams werd met 13-12 gewonnen door Avanti.

Na twee seizoenen zonder onderling duel spelen beide teams weer tegen elkaar. Avanti wil zich herstellen van de nederlaag tegen Tempo in de eerste speelronde en dus zal de ploeg uit Pijnacker fel de wedstrijd ingaan. KCC/SO natural won haar eerste wedstrijd wel en wil haar ongeslagen status behouden. Het belooft in ieder geval een spannende wedstrijd te worden. U wilt dat toch niet missen? Kom naar de sporthal!

Voor de thuisblijvers zal er weer een livestream verzorgd worden! Wij hebben nog een tweede cameraman nodig voor deze stream. Wil jij helpen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

KCC/SO natural 2 - Nic./Alfa college 3, 18:15, Sporthal Schenkel 
KCC/SO natural 2 ontmoet aanstaande zaterdag ook een bekende tegenstander: Nic./Alfa college 3. Een lastige ploeg, maar tegen uitgerekend die ploeg wist KCC/SO natural 2 het kampioenschap in de laatste ronde binnen te slepen, waarna een memorabel avondje Groningen volgde. 

Nic. draait met haar derde team nog altijd keurig mee in de Reserve Hoofdklasse. Ook vorig jaar wist de ploeg uit Groningen zich te handhaven, waardoor het dit jaar wederom in de Reserve Hoofdklasse speelt. Het is in ieder geval slecht begonnen aan het nog prille zaalseizoen. Tegen GKV/Enomics leed het een fikse 27-35 nederlaag. 

KCC/SO natural kende ook geen goede start en wil zich revancheren op de 25-20 nederlaag tegen Nieuwerkerk 2. De ploeg van Robin Diepenhorst zal de punten in Capelle aan den IJssel willen houden. Dat zal niet zomaar even gaan, want Nic. 3 is een stugge ploeg. Twee seizoenen geleden won KCC/SO natural 2 thuis met 17-13 van Nic., terwijl het in Groningen genoegen moest nemen met een gelijkspel (21-21). 

Beide teams zijn in ieder geval puntloos en daar komt komend weekend verandering in. Kan Nic. 3 aanstaande zaterdag verrassen in Capelle aan den IJssel of weet KCC/SO natural 2 haar eerste wedstrijd te winnen. Of eindigt de wedstrijd, net als vorige keer, in een gelijkspel?

KCC/SO natural A1 - PKC/SWKGroep A1 - 16:45, Sporthal Schenkel 
De A1 wist na vorige week ook weer wat verliezen is. In sporthal de Kleine Vink ging de ploeg van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers met 24-17 onderuit tegen het sterke Nieuwerkerk A1. Aanstaande zaterdag wacht de volgende zware ploeg in de Hoofdklasse: PKC/SWKGroep. 

Waar KCC/SO natural A1 op het veld in de Overgangsklasse ongeslagen is, is PKC dat in de Hoofdklasse. Het behaalde in 7 wedstrijden de volle buit en staat dan ook stijf bovenaan. De ploeg uit Papendrecht begon ook probleemloos aan de zaalcompetitie. Er werd met liefst 32-18 gewonnen van TOP/Quoratio. 

Een lastige tegenstander dus voor de ploeg van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers, die op het veld nog ruim wonnen van PKC/SWKGroep A2. PKC A1 is echter andere koek en is de favoriet aanstaande zaterdag. Wellicht kan KCC/SO natural A1 als underdog zorgen voor een stuntje in de Hoofdklasse. Daarvoor kunnen zij uiteraard wel de nodige steun gebruiken, dus kom naar Sporthal Schenkel! 

KCC/SO natural B1 - DSC B1 - 15:25, Sporthal Schenkel 
De 23-24 overwinning op Sporting Delta B1 zal KCC/SO natural B1 goed gedaan hebben. Wekenlang waren zij op zoek naar de punten en eindelijk leken de puzzelstukjes op de juiste plek te vallen. De zwaarbevochten overwinning smaakt naar meer. Aanstaande zaterdag ontvangt de B1 DSC B1 uit Eindhoven. 

DSC B1 is een sterke ploeg die zeker mee kan strijden om de play-offs. Op het veld staan de Eindhovenaren op een keurige tweede plaats met slechts twee punten afstand op de nummer 1, DeetosSnel. DSC is ook goed gestart aan de zaalcompetitie, want het won vorige week met 26-10 van Vitesse B1. 

DSC is een sterke tegenstander, maar KCC/SO natural B1 heeft de afgelopen weken veel vertrouwen getankt. Wellicht kan de B1 van Wouter Schippers en Remon Brands het de Eindhovenaren knap lastig maken. Kan KCC/SO natural een of twee punten pakken of gaat DSC B1 met de zege terug naar Eindhoven? 

KCC/SO natural C1 - KCR C1 - 10:00, Sporthal Schenkel 
Ook de C1 komt een bekende tegenstander tegen: KCR C1. Iets meer dan een maand geleden speelden beide teams nog tegen elkaar op het veld. KCC/SO natural C1 won die wedstrijd, maar scoorde niet vaak. Die wedstrijd eindigde in 7-3. KCR heeft het  lastig in de Hoofdklasse. Op het veld staat de ploeg uit Ridderkerk met een schamel puntje onderaan in de poule en afgelopen zaterdag leed KCR een 7-16 nederlaag tegen De Meervogels C1. 

Vorige week maakte KCC/SO natural C1 een klein foutje door met 9-9 gelijk te spelen tegen Die Haghe C1, terwijl de C1 op het veld nog won van diezelfde ploeg. Lukt het de ploeg van Yvar van Hijum en Wilco Knops om die fout recht te zetten van KCR te winnen? 

KCC/SO natural D1 - Fortuna/Delta Logistiek D1, 12:00 - Sporthal Schenkel 
KCC/SO natural D1 en Fortuna/Delta Logistiek D1 kennen elkaar inmiddels al door en door. Aanstaande zaterdag staat alweer het derde onderlinge duel op het programma, nadat beide teams elkaar al tweemaal op het veld zijn tegengekomen. Daar streden KCC en Fortuna ook nog eens om het kampioenschap.

Sterker nog, beide teams speelden in de laatste speelronde tegen elkaar om het kampioenschap. Helaas lukte het de ploeg van Steven Verhoeff en Ilona de Lange niet om van Fortuna D1 te winnen, waardoor de ploeg uit Delft kampioen werd. Beide wedstrijden werden door Fortuna/Delta Logistiek gewonnen, maar telkens met een punt verschil. KCC/SO natural was vorige wedstrijd erg dichtbij een zege, maar het verloor in de laatste minuten de concentratie, waardoor Fortuna er uiteindelijk toch met de winst vandoor ging.

Vorige week boekte de D1 al een overtuigende 6-14 zege op Die Haghe, terwijl Fortuna D1 met liefst 15-2 van Tempo D1 won. Weet KCC/SO natural D1 de derde ontmoeting tussen KCC/SO natural D1 en Fortuna/Delta Logistiek te winnen? Of is Fortuna D1 wederom te sterk?

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties