Vrijwel de gehele veldcompetitie konden we genieten van zomerse weersomstandigheden, maar in de afgelopen weken is het flink afgekoeld in Nederland. Gelukkig zoeken we de warme zaal weer op. De afgelopen twee weken speelden vrijwel alle teams een of meer oefenwedstrijden, maar vanaf komend speelweekend spelen we weer om de punten. Welke teams komen er onder andere in actie? 

 

Veldkampioen KCC/SO natural F1 is in de zaal in de hoogste klasse ingedeeld en dat betekent automatisch meer tegenstand voor de ploeg van Kirsten Voordendag en Marit Butter. Aanstaande zaterdag spelen zij tegen PKC/SWKGroep F2, terwijl het een kleine maand geleden nog speelde tegen PKC/SWKGroep F5. 

Er staan aanstande zaterdag veel mooie derby's op het programma. Liefst 6 KCC/SO natural teams spelen tegen buur Nieuwerkerk. KCC/SO natural B4 gaat op bezoek bij Nieuwerkerk B2,  terwijl KCC/SO natural A3 en A4 juist Nieuwerkerk A3 en A4 in eigen huis ontvangen. De A-selecties van KCC/SO natural en Nieuwerkerk spelen tegen elkaar in Nieuwerkerk aan den IJssel, net as Nieuwerkerk 3 en KCC/SO natural 4. Nieuwerkerk 2 en KCC/SO natural 2 spelen om 18:00 uur de laatste van de zes onderlinge ontmoetingen. Interessante wedstrijden dus in Sporthal Schenkel en De Kleine Vink!

Sporting Delta 1 - KCC/SO natural 1 - 20:00, Deltahal 
KCC/SO natural lijkt klaar voor een nieuw zaalseizoen. Het heeft zich wekenlang goed kunnen voorbereiden en won al haar oefenwedstrijden tegen tegenstanders van niveau. De selectie reist aanstaande zaterdag met vertrouwen af naar Dordrecht. 

Daar speelt het tegen Sporting Delta, dat weer terug is in de Hoofdklasse. Twee seizoenen geleden begon de ploeg uit Dordrecht, toen ook promovendus, verrassend aan de competitie en nam het zelfs een aantal rondes de koppositie. Echter kreeg het te maken met veel blessureleed en degradeerde het naar de Overgangsklasse. Vorig seizoen verloor Sporting Delta maar twee keer. Doordat concurrenten Nieuwerkerk en Rust Roest punten verspeelden, promoveerde Sporting Delta weer naar de hoofdklasse. 

Sporting Delta zal zich ditmaal ongetwijfeld wel willen handhaven, terwijl KCC/SO natural nog wat heeft recht te zetten in de Deltahal. Wanneer men 'Deltahal' zegt, zal menig KCC'er terugdenken aan de bekernederlaag tegen HKV/Ons Eibernest en het gelijkspel tegen Sporting Delta in de laatste speelronde twee seizoenen terug. Kan KCC/SO natural ditmaal wel winnen in de Deltahal en begint het goed aan de competitie?

Nieuwerkerk 2 - KCC/SO natural 2 - 18:00, Sporthal De Kleine Vink
Na een seizoen afwezigheid staan de altijd interessante ontmoetingen tussen KCC/SO natural 2 en Nieuwerkerk 2 weer op het programma, een wedstrijd waar beide teams altijd tot het uiterste gaan. Twee seizoenen geleden streden KCC/SO natural 2 en Nieuwerkerk 2 nog om het kampioenschap in de Reserve Hoofdklasse, waar KCC/SO natural 2 in de laatste speelronde toch nog het kampioenschap greep.

Vorig seizoen draaide Nieuwerkerk 2 iets minder lekker mee en eindigde gedeeld vierde in de zaal, terwijl KCC/SO natural 2 toen wederom het kampioenschap greep in de andere Hoofdklasse poule. Dit seizoen zal het weer mee willen strijden om de bovenste plekken. KCC/SO natural 2 heeft zich net als het eerste uitstekend kunnen voorbereiden en won ook alle wedstrijden met overtuiging. Zij zullen er alles aan willen doen om voor de derde keer op rij kampioen te worden in de Reserve Hoofdklasse

Nieuwerkerk 2 bleek twee seizoenen geleden een zware horde voor KCC/SO natural 2. Slechts één van de vier ontmoetingen werd gewonnen door de zwart-witten, terwijl de ploeg uit Nieuwerkerk twee keer met de overwinning aan de haal ging, één wedstrijd bleef onbeslist. Twee weken geleden won KCC/SO natural 2 de 'generale' tegen Nieuwerkerk 2 met liefst 10-25. Wint de ploeg van Robin Diepenhorst aanstaande zaterdag weer in De Kleine Vink?

Nieuwerkerk A1 - KCC/SO natural A1, 16:40, Sporthal De Kleine Vink 
Ook de A-ploegen van Nieuwerkerk en KCC/SO natural spelen tegen elkaar. Aanstaande zaterdag reist de A1 van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers af naar de Kleine Vink, waar het speelt tegen Nieuwerkerk A1. Nieuwerkerk is de promovendus in de zaal Hoofdklasse, maar het is zeker niet een te onderschatten ploeg. Het talentvolle team staat tweede in de Hoofdklasse op het veld en verloor tot nu toe alleen van de koploper, Fortuna/Delta Logistiek.

Nieuwerkerk A1 en KCC/SO natural A1 zijn beland in een op papier loodzware poule. Vijf van de acht ploegen in de poule staan op het veld in de top-4. KCC/SO natural A1 zal weer moeten wennen aan een hoger niveau en aan meer tegenstand, waar in de Overgangsklasse op het veld geen sprake van was. Tegen Nieuwerkerk A1 mag het in ieder geval al aan de bak. 

Vorig seizoen speelden Nieuwerkerk A1 en KCC/SO natural A1 nog tegen elkaar op het veld. In Capelle aan den IJssel pakte Nieuwerkerk A1 de winst, terwijl KCC/SO natural in Nieuwerkerk aan den IJssel de punten mee naar huis nam. Van het team dat vorig jaar tegen Nieuwerkerk speelde is weinig meer over. De A1 is een stuk jonger, maar zeker niet minder talentvol dan de A1 van vorig seizoen. Datzelfde geldt ook voor Nieuwerkerk A1, dus het belooft een mooie wedstrijd te worden! 

Sporting Delta B1 - KCC/SO natural B1. 14:55, Deltahal
KCC/SO natural B1 draaide een ongelukkige heerste helft veld en zal er volgend jaar alles aan moeten doen wil het zich handhaven. Eerst het zaalseizoen nog in, waar alle ploegen weer beginnen op '0' en waar van alles mogelijk is. Het draaide in ieder geval een goede voorbereiding en won tweemaal. Kan het de vorm vasthouden? 

Zaterdag speelt de B1 tegen Sporting Delta B1. Vorig zaalseizoen deed Sporting Delta net als KCC/SO natural mee aan de play-offs om het Kampioenschap van Nederland, en net als KCC lijkt de ploeg uit Dordrecht het een stuk lastiger te hebben. Op het veld behaalde Sporting Delta vijf punten uit zeven wedstrijden. Daarmee staat Sporting Delta op de zesde plaats in de poule, slechts een punt verwijderd van de degradatiezone. 

KCC/SO natural daarentegen behaalde slechts twee punten en staat onderaan in de B-Aspiranten Hoofdklasse. Steeds waren ze dicht bij een of meer punten, maar steeds zagen zij hun voorsprong veranderen in een achterstand. Aan de spelers is het de taak om daar verandering in te brengen, en dat kan aanstaande zaterdag al tegen Sporting Delta B1. 

Die Haghe C1 - KCC/SO natural C1, 14:05, Gaslaan 
De C1 van Yvar van Hijum en Wilco Knops gooide op het veld hoge ogen en eindigde daar op de gedeelde tweede plaats. In de zaal speelt de C1 tegen een aantal bekende tegenstanders en een aantal nieuwe tegenstanders. Een van die bekende tegenstanders is Die Haghe C1. 

Die Haghe eindigde het veldseizoen als tweede in de poule waar KCC/SO natural C1 tweede staat. De ploeg uit Den Haag pakte drie punten tegen concurrenten, maar tegen de top-4 wist het geen punten te pakken. In Capelle aan den IJssel won KCC/SO natural C1 met 8-5 van Die Haghe C1 in een wedstrijd waarin niet alles soepel ging voor de C1. 

KCC/SO natural heeft een uitstekende voorbereiding gedraaid en won ruim van Fiducia C1 en Groen Geel C1. De C1 lijkt klaar voor een nieuw zaalseizoen. Kan de C1 daar positief aan beginnen? 

Die Haghe D1 - KCC/SO natural D1 11:55, Gaslaan 
Ook KCC/SO natural D1 draaide een sterk veldseizoen. Alleen was Fortuna/Delta Logistiek D1 tweemaal te sterk voor de Capellenaren en dus greep de ploeg van Steven Verhoeff en Ilona de Lange naast het kampioenschap. In de zaal is het nog even wennen voor de D1. Het won afgelopen zaterdag nog wel ruim van eerste klasser KVS/Maritiem D1, maar het verloor ook van Nieuwerkerk D1 en afgelopen dinsdag had de D1 in de Zuid Holland Korfbal Cup veel moeite aan HKC D1. 

Die Haghe D1 ging wel zonder moeite door in de eerste ronde van de beker. De Hoofdklasser won met 3-27 van derde klasser Triade D1. In de Hoofdklasse krijgt het veel meer tegenstand en daar was de D1 uit Den Haag nog niet tegen opgewassen. Het verloor al haar wedstrijden tegen TOP/Quoratio D1, Synergo D1 en Tempo D1 en eindigde als laatste in de D-pupillen Hoofdklasse. 

De ruime overwinning op Triade zal Die Haghe zonder twijfel goed gedaan hebben. Kunnen zij weerstand bieden tegen KCC/SO natural D1 of nemen de zwart witten de punten mee naar huis?

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties