Na de knappe midweekse zege op ex-korfballeague ploeg Dalto/BNApp.nl met 24-20, stond afgelopen zaterdag de laatste testcase op het programma. Het Wormerse Groen Geel kwam op bezoek in Capelle aan den IJssel. Ook de C1, B1 en het 2e speelde tegen deze ploeg. Nadat alle drie de teams van Groen Geel hadden gewonnen moest ook het vlaggenschip zich nog gaan bewijzen. Zou het keurkorps van Van Vloten en Verberk de oefencampagne afsluiten met een 100% score?

Bij Groen Geel was schutter Kevin Dik de grootste afwezige. Groen Geel had veel spelers die vorig jaar nog in de A1 speelde in hun 1e team opgenomen. Konden de eerste jaars junioren het bolwerken tegen de geroutineerde Capellenaren? Ook deze avond was het livestreamteam aanwezig en zorgde voor de thuisblijvers voor een live-stream. 

Groen Geel, in de zaal uitkomend in de overgangsklasse, kwam naar Capelle aan den IJssel voor een stevige pot korfbal en liet zich niet uit het veld slaan. Groen Geel beschikt over een aantal goede schutters en dat uitte zich direct doordat Groen Geel binnen twee minuten op een 0-2 voorsprong kwam. KCC/SO natural was gewaarschuwd dat het geen makkelijk avondje zou worden. Men moest vol aan de bak en direct 100% geven. Na de 0-2 antwoorde Verhoeff direct met de 1-2, maar snel volgde Groen Geel met de 1-3. Gelukkig vond KCC/SO natural ineens wat makkelijker de mand en tilde de score binnen 2 minuten naar 3-3 door doelpunten van Elzia Roest en Mariska Vos. Groen Geel bleef enorm veel druk geven en aanvallend was het Groen Geel weer dat na 8 minuten een 3-5 voorsprong pakte. KCC/SO natural moest veel meer geven dan in de andere oefenwedstrijden. Het was een echte testcase of alle pionnen op de goede plek kwamen. Na een lensincident bij Sven Wierenga, waardoor het spel even een aantal minuten stil lag, kon de wedstrijd weer verder. Of hij super zuiver was of het aan de lens lag, Wierenga wist even daarna wel de 4-5 te maken, gevolgd door de 5-5 van Adriënne van Ofwegen.

Na een fraaie doorbraak van Mandy Biesbroek, rondde Steven Verhoeff vanaf de strafworpstip de 6-5 af, waarna Groeneweg de 7-5 binnen schoot. Maar lang van deze voorsprong kon de thuisploeg niet genieten. Groen Geel kwam snel terug tot 7-7 en nam daarna de wedstrijd over. In de 19e minuut was het al weer 7-9 en moest KCC/SO natural wederom in de achtervolging. Ondanks dat KCC/SO natural goed in het spel kwam, miste het goede rebounds, waardoor de score eventjes achterwege bleef, maar ondanks dat scoorde KCC/SO natural na een schotklokoverscheiding van Groen Geel de 8-9 en was dit een opmars voor meer. Daarna tikte KCC/SO natural namelijk de ene na de andere bal binnen. Sven Wierenga, Eliza Roest, Milou Wierenga en Mandy Biesbroek waren hoogstpersoonlijk verantwoordelijk dat de thuisploeg op een 11-9 voorsprong kwam. De rust kwam bij 12-10.

Na de bekende hapjes en sapjes waren het de gasten die het beste uit de kleedkamer kwamen. Groen Geel scoorde al binnen 10 seconden de "anslusstreffer" (12-11). KCC/SO natural bleef, onder aanvoering van Milou Wierenga, aan de goede kant van de score (13-11), maar KCC/SO natural kon niet "rustig" blijven doorballen want Groen Geel ging vol op de aanval spelen. Dat resulteerde na twee minuten in een 14-13 tussenstand. Voor eventjes wat lucht zorgde Milou en Eliza die de stand naar 16-13 tilden. Maar Groen Geel gaf niet op. De show begon bij de Wormerveerse mannen en het was het binnen drie minuten weer spannend, 16-15. Maar wanneer Groen Geel dreigt terug te komen blijft KCC/SO natural ijskoud doorspelen en pakt puntje voor puntje de scores mee. 

Met nog 15 minuten op de klok 18-15 en zou er geen vuiltje aan de lucht moeten zijn, maar tegen Groen Geel moet je dit niet zomaar denken. De ploeg blijft knokken voor elke bal en komt op 19-16. Met nog 10 minuten te spelen neemt KCC/SO natural bij een stand van 20-17 een time-out voor de laatste inhoudelijke aanwijzingen. Sven en Stephan scoren de 21-17 en 22-17 en Mark Behrens komt voor wat meer reboundkracht het veld in voor Sven Wierenga. Behrens pikt ook twee minuten voor het einde nog een goaltje mee (24-19), maar de wedstrijd is dan allang gelopen. 10 seconden na de 24-19 valt het laatste Wormerse doelpunt en Mariska Vos zorgt voor een fraaie afsluiting met een doorloper en half tegen de paal kwakkend voor de eindstand van 25-20.

Nu de oefencampagne is afgesloten met een nette 100% score, is de eerstvolgende klus, de eerste ronde van de Zuid Holland Korfbal Cup tegen HKC (Ha) op dinsdag 8 november 2016 om 20:30 uur. De eerste competitiewedstrijd is zaterdag 12 november 2016 om 20:00 in Dordrecht tegen Sporting Delta.

Doelpunten: Eliza Roest 6x, Sven Wierenga 4x, Stephan Groeneweg, Steven Verhoeff en Milou Wierenga ieder 3x, Mariska Vos en Adriënne van Ofwegen ieder 2x, Mandy Biesbroek en Mark Behrens ieder 1x.  

Wedstrijd nog een keertje terugzien?

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties