De selectie is al ruim 3 weken klaar met het veld en speelde daar maar 4 wedstrijden in verband met het naderende EK in Dordrecht van 22-30 oktober 2016.

De eerste oefenpartner was de KL-formatie uit Papendrecht, te weten PKC/SWKGroep. Door de nodige personele problemen aan beide kanten werd gekozen voor een wedstrijd van 3 x 25 minuten. Door het EK stelde PKC/SWKGroep niet zijn gehele eerste team op want de internationals waren in voorbereiding op het EK.

Maar wel spelers als Olav van Wijngaarden, Danny den Dunnen, Johannis Schot en Maaike Steenbergen stonden in het veld tegenover de selectie van KCC/SO natural. Zoals gezegd werd er drie keer 25 minuten gespeeld onder leiding van scheidsrechter Van Maurik. In verschillende samenstellingen speelde KCC/SO natural de wedstrijd. In de eerste 25 minuten betraden onder andere Gertjan Meerkerk, Eliza Roest en Christian Dekkers het veld. De heren waren goed op dreef en vooral Dekkers blonk uit en stapte na 25 minuten spelen met maar liefst 8 goals van het veld. Hij was niet te houden. Ook de andere spelers pikten hun goaltjes mee. De stand na 25 minuten was al 10-15.

In het 2e deel was het na 10 minuten spelen al 12-18. Met een nieuwe Capelse samenstelling stond er na 50 minuten een 20-24 stand op het scorebord met onder andere 5 goals van Stephan Groeneweg. 

In het laatste deel met Jack Potter en Wouter Schippers in de spits werd het publiek getrakteerd op een aantal fraaie hoogstandjes. Leuk om dit uit te proberen in een oefenwedstrijd. Na 8 minuten stond een tussenstand van 22-29 op het bord. De 22-31 was een beauty. Met een ferme streep door Adriënne van Ofwegen vanuit het verdedigingsvak, stuurde zij Wouter Schippers naar binnen die fraai zijn doorloper met één hand afrondde. Halverwege - na voor de tweede keer een schotklokoverscheiding bij PKC/SWKGroep - ging KCC/SO natural vrolijk verder. Met nog 10 minuten te gaan was het 24-33, Binnen no-time was het PKC/SWKGroep dat de score terugbracht tot 26-33. In de laatste 5 minuten scoorde de thuisploeg nog 5 keer en KCC/SO natural wist nog maar 2 keer te scoren waardoor de eindstand na 75 minuten oefenen op 33-37 gebracht werd.

Ondanks dat de selectie van KCC/SO natural een groot gedeelte oefende tegen de reserves van PKC/SWKGroep was dit een nuttige oefenwedstrijd in de voorbereiding op een nieuw seizoen in de hoofdklasse. Zaterdag 15 oktober 2016 wacht een internationaal duel in Antwerpen (Boeckenberg Sportcenter) tegen AKC/Luma. Weet de selectie ook te domineren over de grens?

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties