De veldcompetitie is bijna voorbij en er is nog maar een speelronde te gaan. Hoewel er voor de meeste breedteteams weinig meer op het spel staat, zijn er morgen toch nog een aantal interessante wedstrijden te zien.

KCC/SO natural 5 speelt thuis tegen ONDO 2. Bij winst van KCC neemt het afstand van de laatste twee plaatsen. KCC/SO natural A2 en TOP Arnemuiden A1 spelen de topper in de A-junioren eerste klasse G. Beide ploegen hebben nog geen punt verloren, en dus zullen KCC en TOP morgen gaan beslissen wie na de laatste speelronde ongeslagen blijft. KCC/SO natural D3 speelt uit in Nieuwerkerk tegen de plaatselijke D3. Voor het team van Martin van Dieren staat niets meer op het spel, maar wellicht kan de ploeg een of twee punten afsnoepen van de kersverse kampioen.

Tilburg A1 - KCC/SO natural A1 - Moerse Dreef, 12:30
In de Overgangsklasse is KCC/SO natural A1 nog altijd ongeslagen, maar afgelopen woensdag verloor de A1 voor het eerst dit seizoen. De runner-up in de Hoofdklasse DeetosSnel A1 was in de bekerwedstrijd met 25-20 te sterk voor de nummer 1 van de Overgangsklasse, waardoor de A1 is uitgeschakeld in het bekertoernooi. Toch kon de A1 lange tijd mee met DeetosSnel A1, en stond het zelfs voor een groot deel van de wedstrijd voor.

De A1 kan zich nu dus volledig gaan richten op de competitie, en sluit aanstaande zaterdag de veldcompetitie af tegen Tilburg A1, de nummer 4 uit de Overgangsklasse. De promovendus is prima begonnen aan het veldseizoen, maar verloor daarna driemaal op rij tegen respectievelijk Sporting Delta A1, PKC A2, en KCR A1. Vorige week boekte de A1 een nipte zege op Albatros A1 (11-13), maar door deze overwinning namen de Tilburgers afstand van de gevarenzone.

Tilburg zal in eigen huis op jacht gaan naar de punten, terwijl de ploeg van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers het veldseizoen goed wil afsluiten, waarna de A1 zich vol kan richten op het zaalseizoen. Behoudt de A1 haar ongeslagen status in de competitie?

Achilles B1 - KCC/SO natural B1 - Pomonaplein, 11:05 
KCC/SO natural B1 zal in Den Haag in ieder geval een betere wedstrijd moeten spelen dan afgelopen zaterdag. Toen ging het met 10-11 de boot in tegen Vriendenschaar (B) B1, waardoor het de laatste plaats heeft overgenomen van de ploeg uit Bodegraven. Een ding is duidelijk: wil de B1 van Wouter Schippers en Remon Brands zich handhaven, dan zullen er punten gepakt moeten worden.

En dat zal morgen nog vrij lastig worden, aangezien de B1 op bezoek gaat bij Achilles B1, de nummer 2 van de B-aspiranten Hoofdklasse D. De ploeg uit Den Haag verloor alleen van Fortuna/Delta Logistiek B1 en Die Haghe B1. De overige wedstrijden gingen gewonnen.

Kan de B1 Achilles haar derde nederlaag toebrengen en na drie nederlagen op rij weer eens winnen? Of gaat Achilles vrolijk door en wint het haar derde wedstrijd op rij? De B1 gooide afgelopen dinsdag in ieder geval de schroom van zich af, toen het met 9-20 won van Maassluis B1 (bekerwedstrijd).

Achilles C1 - KCC/SO natural C1 - Ponomaplein, 10:00
Ook de C1 is morgen in Den Haag te bewonderen. De ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum is de trotse nummer 2 van de competitie. Kan de C1 de veldcompetitie ook als tweede afsluiten?

Morgen gaat het op bezoek bij Achilles C1, de nummer 6 van de competitie. Tegen de top-5 wist de ploeg uit Den Haag geen punten te pakken, maar het wist wel te winnen van nummers 7 en 8 Die Haghe en KCR. Achilles is echter nog lang niet veilig en zal ook gaan voor de punten tegen KCC/SO natural C1.

KCC/SO natural C1 is een constante ploeg en verloor alleen van koploper PKC/SWKGroep C1 en nummer 4 Oranje Wit C1. Gaat de C1 na morgen met een goed gevoel de zaal in?

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties