Het is weer tijd voor een nieuwe (ietwat late) voorbeschouwing met een mooi programma voor de deur. Alle selectieteams spelen morgen thuis (KCC/SO natural 1 en 2 zijn uiteraard vrij) en er zijn nog een aantal teams die kans maken op het kampioenschap.

 

KCC/SO natural 10 is goed bezig aan de veldcompetitie. Het staat op dit moment bovenaan met drie gewonnen wedstrijden, een gelijkspel en een nederlaag. Het verloor van nummer 2, Olympia 5. Als het 10e morgen thuis wint van diezelfde tegenstander is het kampioen. Succes! Ook KCC/SO natural F2 is uitstekend bezig en is zelfs nog ongeslagen. Als het morgen wint van Vriendenschaar F3 maakt het een grote stap richting het kampioenschap. KCC/SO natural 5 won afgelopen donderdag haar tweede wedstrijd. Tegen Futura 2 werd het 15-12. Het 5e maakte door de tweede zege op rij een sprongetje van de achtste naar de zesde plaats. Morgen is IJsselvogels 2 de tegenstander. Kan het vijfde haar zegereeks vervolgen? 

KCC/SO natural A1 - KCR A1 - Sportpark Schenkel, 10:00 uur
De A1 sloeg vorige week in Dordrecht een belangrijke slag in de strijd om het kampioenschap en dus promotie en won met liefst 14-24 van directe concurrent Sporting Delta A1. Hierdoor gaat de A1 momenteel alleen aan kop en dus is het de taak aan de ploeg van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers om deze koppositie te behoude door ook van de andere tegenstanders te blijven winnen.

Morgen ontvangt de A1 het Ridderkerkse KCR A1, De middenmoter van de Overgangsklasse D heeft 4 punten uit 5 wedstrijden. Vorige week verraste die A1 Tilburg A1 door met 12-13 te winnen van de nummer drie uit de poule. KCC/SO natural A1 zal dus morgen op haar hoede moeten zijn. Als KCC/SO natural A1 morgen wint, behoudt het de koppositie en houdt het haar concurrent Sporting Delta A1 achter zich.

KCC/SO natural B1 - Vriendenschaar (B) B1 - Sportpark Schenkel, 10:15 uur
De B1 van Wouter Schippers en Remon Brands wist slechts één van de vijf wedstrijden te winnen, terwijl het eigenlijk in alle wedstrijden een of twee punten had kunnen pakken. Helaas gaf de B1 telkens in de slotfase van de wedstrijd de zege uit handen. Tijd voor de B1 om daar morgen verandering in de brengen: dan gaat de ploeg op jacht naar de punten tegen rode lantaarndrager Vriendenschaar B1.

De ploeg uit Bodegraven is de mindere in de poule en tot nu toe waren alle tegenstanders een maatje te groot voor de B1. Natuurlijk zal Vriendenschaar B1 in Capelle aan den IJssel op jacht gaan naar de eerste punten, want wil Vriendenschaar B1 zich nog handhaven, dan moet het echt snel punten gaan pakken. Voor KCC/SO natural B1 geldt hetzelfde, al staan de zwart-witten er iets beter voor. Kan KCC B1 morgen uitlopen op de Fortis B1 en Vriendenschaar B1, of maakt Vriendenschaar B1 het onderin spannend? We gaan het zien.

KCC/SO natural C1 - KCR C1 - Sportpark Schenkel, 14:00 uur  
Na de off-day tegen Oranje Wit C1 vorige week zal KCC/SO natural C1 zich morgen moeten herpakken tegen KCR C1, de nummer laatst in de poule. KCR C1 speelde in de tweede speelronde nog gelijk tegen KCC-beul Oranje Wit C1, maar verder wist het geen punten te pakken.

Wil KCC/SO natural C1 morgen winnen, dan zal de ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum een stuk beter voor de dag moeten komen dan tegen Oranje Wit C1. Kan de C1 zich morgen herstellen van de nederlaag en behoudt het de tweede plaats? We gaan het zien!

KCC/SO natural D1 - Fortuna/Delta Logistiek D1, Sportpark Schenkel, 11:00 uur
Morgen om 11 uur staat wellicht de wedstrijd van het weekend op het programma, als KCC/SO natural D1 en Fortuna/Delta Logistiek D1 in een onderling duel uit gaan maken wie er kampioen wordt in de najaarspoule.

Beide teams staan namelijk bovenaan in de D-Hoofdklasse F en waren in de afgelopen weken te sterk voor hun tegenstanders. Fortuna/Delta Logistiek verloor wel haar eerste wedstrijd tegen Maassluis D1. KCC/SO natural D1 daarentegen won al haar wedstrijden tegen Maassluis D1 en Vitesse D1. De ploeg van Steven Verhoeff en Ilona de lange verloor echter van Fortuna D1, waardoor de ploeg uit Delft voordeel heeft in het onderlinge resultaat.

In Delft werd er nog met 8-7 verloren, al was dat zeker niet nodig. Kan de D1 zich morgen revancheren op de nederlaag vier weken geleden en pakt de D1 hiermee het kampioenschap? Beide ploegen zullen er morgen in ieder geval vol voor gaan, dus belooft het een wedstrijd te worden die het kijken waard is.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties