KCC/SO natural speelde zaterdag haar tweede wedstrijd in de Ereklasse en kreeg voormalig topploeg KZ/Hiltex te gast op Sportpark Schenkel.

20160910   KCC 1   KZ 1In de eerste helft was de ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk de betere ploeg. Bij KZ/Hiltex speelden Tim Bakker , Stijn van de Vegt en Joost Hofman niet. Bij KCC/SO natural stond Jet Ittmann in de basis voor Adriënne van Ofwegen. Binnen 30 seconden liep Mariska Vos-Brands de 1-0 binnen, een super begin. Nog geen minuut later maakte KZ/Hiltex de gelijkmaker (1-1). De wedstrijd stond onder leiding van de heren De Nekker en Herikhuijsen. Toen de wedstrijd al bezig was moest de assistent toch nog eventjes het aantal mensen op de reservebank corrigeren.

We waren al 3 minuten onderweg. Opvallend was dat KCC/SO natural wel direct aan de bak moest zowel aanvallend als verdedigend. KZ/Hiltex kwam makkelijk een 2-4 voorsprong na 8 minuten spelen. Binnen de minuut tilden de vandaag messcherpe en gouden handjes hebbende Christian Dekkers, hij maakte er immers 9, eigenhandig KCC/SO natural naast KZ/Hiltex (4-4). De gasten moesten het de eerste helft voornamelijk hebben van de makkelijk scorende Emiel de Kruijff. Gertjan Meerkerk zorgde voor de 5-5, maar de Kogers pakte weer een tweepunts marge (5-7) na 16 minuten spelen. Ondanks de voorsprong voor de Kogers werd er regelmatig aan het adres van de arbitrage geklaagd wanneer het niet helemaal liep zoals gewenst. Meerkerk zorgde zelf voor de 6-7 en 7-7 en de wedstrijd "kon weer opnieuw beginnen". In de 19e minuut was het KCC/SO natural dat het heft in handen nam en door doelpunten van Christian Dekkers en Elzia Roest kwam men op 9-7. Toch een time-out om alle koppies leeg te maken en te focussen op meer. En meer kwam er. Meerkerk had patent op een bepaald plekje op het veld waar hij vaker scoorde. Ook de 10-7 kwam vanaf deze plek. Voorneveld kon Meerkerk niet houden. KZ/Hiltex speelde voornamelijk tegen zichzelf en KCC/SO natural hierdoor een drie punten voorsprong. Sven Wierenga bepaalde middels een strafworp de ruststand op 12-9, wanneer Voorneveld herhaaldelijk te vroeg inliep. Perspectief voor de tweede helft.

Net als vorige week kwam KCC/SO natural helaas niet goed uite de kleedkamer. De aanvallen werden te eenzijdig, het schotpercentage zakte ver in en het was KZ/Hiltex dat daar van profiteerde. KZ/Hiltex scoorde als eerste in de 2e helft al na 30 seconden (12-11). Dit was een opmars naar meer. De pasing van de thuisploeg liet te wensen over en de gasten profiteerde. Na 10 minuten was het weer gelijk (13-13). Via Milou Wierenga werd het 14-13 en de ploegen scoorden om en om. De duels tussen Dekkers en de Kruijff waren heerlijk duels. In de 12e minuut de voorsprong voor de gasten (14-15). Van Vloten focusde de spelers erop dat ze moeten blijven nadenken want het ging allemaal te gemakkelijk.

Gertjan Meerkerk zorgde voor de 15-15, maar aanvallend moest er zuiniger met de bal worden omgegaan. In de 14e minuut kreeg KZ/Hiltex een "bonus" van scheidsrechter De Nekker. Voorneveld, in de 2e helft spelend met een ander rugnummer, wegens oververhitting, knalde bij een doorbraak vol op Wierenga. Normaliter een spelhervatting wegens doordringen voor KCC/SO natural. Als extraatje mocht Voorneveld dit cadeautje uitpakken, wat wel de 15-16 betekende. Het publiek werd eventjes getrakteerd op een heerlijk jumpshotje van Dekkers (16-16). Erik de Vries, in de eerste helft totaal onzichtbaar, netjes geschaduwd door Eliza Roest, kon makkelijk aanleggen voor de 16-17 en 16-18 met nog 17 minuten op de klok. Het verschil bleef tot in de 23e minuut 3 goals (17-20) en voor KCC/SO natural werd het lastig om het gat te dichten. Met nog een kleine 12 minuten te gaan krijgt Mariska Vos-Brands een "tikkie" (bewust of onbewust) mee bij haar doorloper waardoor Sven Wierenga de 18-20 mocht scoren vanaf de strafworpstip. KCC/SO natural blijft kansen krijgen maar het blijft lastig. Met nog 9,5 minuut op de klok is het Dekkers voor de 19-21. Het gat blijft bestaan. Manouk de Vies komt in het veld voor Jet Ittmann en mag het opnemen tegen Anouk Haars, die een anonieme wedstrijd speelde. De gasten maken in de 28e minuut de 19-22 en de wedstrijd leek klaar. Stephan Groeneweg komt Gertjan Meerkerk aflossen. In de 31e minuut scoort Manouk de Vries de 20-22. Renate van der Kooij komt Mandy Biesbroek vervangen. In de laatste minuten gaat de bal heen en weer en KCC/SO natural lukt het niet om dichterbij te komen. De 20-23 in de laatste minuut was de genadeklap. Enkele tellen voor het verscheiden van de markt scoort Groeneweg nog wel de uiteindelijke 21-24 eindstand op het bord.

Al met al een goede eerste helft waar KZ/Hiltex het voornamelijk van Emiel de Kruijff moest hebben. Degelijk korfbalspel zorgt voor een 12-9 tussenstand. In de 2e helft een ander KCC/SO natural. Doordrukken na de 12-9 lukte niet en KZ/Hiltex komt makkelijk dichterbij en beslist in de 2e helft de wedstrijd. Een jammerlijk verlies, want er had veel ingezeten deze week tegen de Kogers.

Volgend weekend wederom een thuiswedstrijd. Om 15:30 uur komt PKC/SWKGroep langs. Lukt het KCC/SO natural de internationals te trakteren op een goede pot korfbal ? Of laten de Papendrechters zien wie de nummer 1 is in de poule!     

Doelpunten:  Christian Dekkers 9x, Gertjan Meerkerk 5x, Sven Wierenga 2x, Mariska Vos-Brands, Eliza Roest, Stephan Groeneweg, Milou Wierenga en Manouk de Vries ieder 1x.

Klik op de foto of hier voor nog meer foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties