Vorige week speelden er slechts drie teams een competitiewedstrijd, maar aanstaande zaterdag staan er weer behoorlijk wat wedstrijden op het programma. Na een paar weken van bijna winterse omstandigheden, wordt het aanstaande zaterdag ook nog eens lekker  weer en het publiek kan dus de terrassen op gaan zoeken. Prima omstandigheden dus om morgen te gaan kijken! Of het morgen ook ideaal weer wordt voor de spelers is nog even de vraag, maar 25 graden zal ongetwijfeld lekkerder voelen dan 7 graden.

Morgen komen de meeste teams weer in actie, waaronder KCC/SO natural F2, gecoacht door Kirsten en Ivette Voordendag. De F2 is nog steeds op jacht naar de eerste punten op het veld en speelt morgen tegen Nieuwerkerk F3. KCC/SO natural B5 heeft 2 punten uit 3 wedstrijden en speelt morgen tegen hekkensluiter Kinderdijk B3, dat nog puntloos is. KCC/SO natural A4 kan zich morgen revancheren op de nipte nederlaag tegen DKC A2. De ploeg uit Delft komt morgen op bezoek in Capelle aan den IJssel. Kan de A4 van Mark van der Waaij en Stephan Mosheuvel dan wel winnen? 

Ook de wedstrijdteams komen morgen in actie. De KCC/SO natural-selectie is op zoek naar de punten en ontvangt morgen de selectie van DVO/Accountor. Ook KCC/SO natural A1 heeft de punten hard nodig en ontvangt morgen de zaalkampioen van Nederland. KCC/SO natural C1 en B1 spelen beide tegen PKC/SWKGroep. KCC/SO natural B1 liet vorige week punten liggen en lijkt zo goed als uitgespeeld in de race om de eerste plaats, terwijl de C1 wellicht nog een keer de druk op kan voeren. 

KCC/SO natural - DVO/Accountor - 15:30 uur - Sportpark Schenkel
Het eerste verloor vorige week onnodig van LDODK/AH Gorredijk, maar speelde toen wel een ijzersterke eerste helft. De tweede helft werd de ruime voorsprong echter volledig weggegeven. Zo’n goede eerste helft zal het morgen de hele wedstrijd moeten spelen om punten te pakken tegen DVO/Accountor, dat ook op het veld vecht tegen degradatie. KCC/SO natural is nog in de race voor een kruisfinaleplaats, maar de Capellenaren zijn nog niet zeker van handhaving in de Ereklasse A. Door de nederlaag tegen LDODK/AH Gorredijk staat KCC/SO natural vierde met zeven punten. Twee punten meer dan nummer 5 DVO/Accountor en drie punten meer dan nummer 6 AW.DTV. 

Het verschil in de Ereklasse A is niet erg groot. Daarom lijkt de komende wedstrijd uit te gaan maken of KCC/SO natural mee gaat doen in de strijd om een kruisfinaleplaats, of moet gaan vechten tegen degradatie. Morgen komt nummer 5 DVO/Accountor op bezoek. Zij hebben het moeilijk dit jaar, na het verlies van enkele sterkhouders als Jos Roseboom en Momo Stavenuiter. Toch wist de ploeg zich in de Korfbal League te handhaven (de play-downs werden ook vermeden) en sloeg het vorige week een goede slag door van AWDTV te winnen. Door het verlies van KCC is DVO de Capellenaren genaderd tot twee punten afstand. DVO/Accountor kan zelfs de vierde plaats van KCC/SO natural overnemen als het morgen wint. 

Dat het morgen een belangrijke wedstrijd gaat worden, dat moge duidelijk zijn. De winnaar van dit duel neemt afstand van de laatste plaats, als AWDTV morgen niet weet te winnen van Blauw-Wit. KCC/SO natural kan zich morgen zelfs handhaven bij winst op DVO/Accountor en een nederlaag van AWDTV. 

De eerste ontmoeting tussen KCC/SO natural en DVO/Accountor resulteerde in een 15-15 gelijkspel. Fleur Hoek bracht DVO in de slotfase op gelijke hoogte, waarna nog een aantal spannende minuten volgden. De wedstrijd bleef, ondanks kansrijke aanvallen van DVO/Accountor, onbeslist. Zal er morgen wel een beslissing vallen? De belangen zijn in ieder geval groot voor beide teams. Kom kijken morgen!

KCC/SO natural 2 - DVO/Accountor 2 - 14:00 uur - Sportpark Schenkel
Ook KCC/SO natural 2 is nog steeds zoekende. Na de enigszins ingecalculeerde nederlaag tegen het sterke DOS '46 2 blameerde het tweede zich tegen rode lantaarndrager LDODK/AH Gorredijk 2. Ondanks de nederlaag staat KCC/SO natural 2 nog op de derde plaats, maar de tweede plaats halen is haast onmogelijk geworden. De Capellenaren kunnen zich morgen handhaven, als zij winnen van nummer 5 DVO/Accountor 2.

Maar winnen gaat de laatste tijd niet meer vanzelfsprekend voor de ploeg van Robin Diepenhorst. KCC/SO natural lijkt in een vormdip te verkeren en Vorige week werd er met 11-16 verloren van LDODK/AH Gorredijk 2, terwijl de eerste wedstrijd tegen LDODK met liefst 16-28 gewonnen werd. 

Morgen komt DVO/Accountor 2 op bezoek. Zij staan vijfde en wisten tot nu toe nog maar drie punten te pakken. DVO 2 speelde de eerste speelronde van het veldseizoen gelijk tegen Fortuna/Delta Logistiek 2 (26-26) en het wist ook te winnen van LDODK/AH Gorredijk 2 (19-16) Vorige week verloor de ploeg uit Bennekom met 19-22 van DOS '46 2. Een week eerder bleek Fortuna/Delta Logistiek 2 te sterk (18-12). De nummer 5 van de competitie heeft slechts een punt voorsprong op LDODK/AH Gorredijk 2 en is dus nog lang niet veilig. 

Beide teams zijn na het hervatten van de veldcompetitie nog puntloos. Beide teams gaan morgen dus uitmaken wie van de twee de eerste punten pakt. De vorige ontmoeting tussen deze twee teams eindigde in een 20-24 overwinning voor KCC/SO natural. Behalen de Capellenaren morgen hun tweede overwinning op DVO/Accountor of slaat DVO/Accountor een belangrijke slag in de strijd tegen degradatie? 

KCC/SO natural A1 - Groen Geel A1 - 12:30 uur - Sportpark Schenkel
De ploeg van Wilrik Wassink en Anton van der Heiden strijdt tegen degradatie en staat er momenteel niet goed voor. Wel hebben de Capellenaren nog steeds genoeg kansen om zich te handhaven. Dan moeten zij wel veel punten gaan pakken tegen hun concurrenten. Na morgen heeft KCC/SO natural de top-3 van de A-junioren Hoofdklasse gehad. Twee weken geleden werd er van nummer twee Fortuna/Delta Logistiek A1 verloren, vorige week verloor de A1 van PKC/SWKGroep A1, en morgen speelt het tegen koploper Groen Geel A1. 

Het ijzersterke team uit Wormer is nog steeds ongeslagen en speelde tot nu toe alleen gelijk tegen Fortuna/Delta Logistiek (eerste speelronde). Verder werden alle wedstrijden vrij eenvoudig gewonnen en Groen Geel is nu al zeker van de kruisfinales op het veld. Winnen gaat dus lastig worden voor KCC/SO natural A1.

De eerste ontmoeting tussen Groen Geel A1 en KCC/SO natural eindigde in een 20-15 overwinning voor de thuisploeg. Morgen komt deze ploeg dus op bezoek in Capelle aan den IJssel. Ondanks de 20-22 nederlaag tegen PKC/SWKGroep vorige week bood KCC/SO natural prima weerstand tegen de Papendrechters. Uiteindelijk bleek het net niet genoeg. Ook tegen Groen Geel zal punten pakken moeilijk worden, maar wellicht maken de Capellenaren nog een kleine kans. We gaan het zien morgen!

KCC/SO natural B1 - PKC/SWKGroep B1 - 12:15 uur - Sportpark Schenkel
De ijzersterke reeks van KCC/SO natural B1 eindigde twee weken geleden bij Valto B1. Tegen de nummer zeven uit de competitie werd een onnodige en zeer pijnlijke 10-8 geleden, waardoor KCC/SO natural haar titelaspiraties als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. De B1 maakt wellicht nog een kleine kans, maar dan moet het alles winnen en hopen dat DeetosSnel drie of meer punten verspeelt. 

Morgen speelt KCC/SO natural B1 tegen PKC/SWKGroep B1, dat gek genoeg in degradatiezorgen verkeert. Het team uit Papendrecht staat weliswaar op de zesde plaats, maar voelt de hete adem van nummer zeven Valto B1 in haar nek. Valto heeft weliswaar twee punten minder, maar zij hebben wel een beter onderling resultaat tegen PKC/SWKGroep B1. PKC B1 won uit 11 speelrondes slechts vier wedstrijden. Ook de afgelopen weken wisselde PKC/SWKGroep goede resultaten af met minder goede resultaten. Doordat PKC/SWKGroep enkele weken terug met 12-18 verloor van Valto, bleef Valto in het spoor van PKC/SWKGroep. Hierna liep PKC weer uit op de ploeg uit De Lier, maar Valto verkleinde het gat twee weken geleden door van KCC/SO natural te winnen. PKC verloor daarentegen van Oranje Wit. En dus blijft het spannend in de onderste regionen. 

Spannende weken dus voor de Papendrechters, terwijl KCC/SO natural zo goed als uitgespeeld lijkt. De Capellenaren zijn nog wel in de race voor de beker, want afgelopen dinsdag werd er met 29-6 gewonnen van Maassluis B1.

De vorige wedstrijd tussen KCC/SO natural en PKC/SWKGroep werd met 11-15 gewonnen door KCC/SO natural B1. Ondanks dat er voor KCC/SO natural niet veel meer op het spel staat, belooft het morgen een interessante wedstrijd te worden. Kan KCC/SO natural zich morgen revancheren op de verrassende nederlaag tegen Valto B1 of doet PKC/SWKGroep morgen goede zaken?

KCC/SO natural C1 - PKC/SWKGroep C1 - 10:00 uur - Sportpark Schenkel 
Ook KCC/SO natural C1 leed twee weken geleden een onnodige nederlaag tegen Sporting Delta C1. Terwijl er thuis nog met 9-6 werd gewonnen, verloor de ploeg van Gerbert Schippers en Stefan Dekkers in Dordrecht met 5-3 van Sporting Delta. Erg zonde, want hierdoor is het gat met PKC/SWKGroep C1 niet 1, maar 3 punten. Nu kan KCC/SO natural C1 bij een overwinning slechts de druk op PKC verhogen. Kansloos is KCC/SO natural C1 nog niet.

PKC/SWKGroep C1 draait een goed seizoen en verloor tot nu toe slechts twee keer. DSC C1 bleek eenmaal de sterkste en ook Oranje Wit wist van de Papendrechters te winnen. De overige wedstrijden werden gewonnen, waaronder de eerste wedstrijd tegen KCC/SO natural. Toen hadden de Capellenaren een collectieve off-day en werd er met liefst 15-5 verloren. 

KCC/SO natural bleek de afgelopen weken in staat om te verrassen en wist een aantal weken geleden Oranje Wit C1 te verslaan. Lukt dat ook tegen PKC/SWKGroep? Zo ja, dan heeft KCC/SO natural nog een kans op de eerste plaats. Als er echter niet wordt gewonnen, dan lijkt PKC/SWKGroep zo goed als zeker van de eerste plaats. 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties