Na de afstraffing in de tweede wedstrijd (21-12) was KCC/SO natural dinsdag vastbesloten om de wedstrijd anders te beginnen. Dat er iets anders moest gebeuren was duidelijk en daarom startte KCC/SO natural met Jet Ittmann en Stephan Groeneweg in de basis. Dat leek aanvankelijk goed uit te pakken maar uiteindelijk was het TOP dat - na een spectaculaire inhaalrace van KCC/SO natural - toch de wedstrijd met 17-16 naar zich toe trok. Daarmee levert dus ook het derde jaar op rij in de play-offs niet de gewenste promotie op naar de Korfbal Leaugue voor de zwart-witte brigade van Bongers en Carolus.

20160322   TOP 1   KCC 1KCC/SO natural startte veel beter dan afgelopen zaterdag en dat leverde een 2-4 voorsprong op na enkele minuten. KCC/SO natural zakte daarna alleen weer ver weg en de ruststand was zelfs nog erger dan in de vorige wedstrijd: 12-5. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar na rust zorgde de inbreng van Sven Wierenga en Demi van Oosten er o.a. voor dat KCC/SO natural dichterbij kroop. Bij een 15-8 op het scorebord kantelde de wedstrijd volledig. De 115 meegereisde supporters zagen ineens het KCC/SO natural dat ze kenden en waren getuige van een fenomenale inhaalrace. Met nog 5 minuten te spelen was het weer 16-16 en was alles weer mogelijk.

Het was TOP dat uit een strafworp de 17-16 maakte, maar helaas stokte daarna de doelpuntenmachine van KCC/SO natural de laatste vier minuten. TOP won met 17-16 en speelt zaterdag tegen DSC de Hoofdklasse finale.

Een bittere pil voor de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus, maar over drie wedstrijden wel terecht. KCC/SO natural heeft maar twee van de zes helften op een goed niveau gespeeld en daarmee red je het niet in de play-offs. De ploeg zal zich na een rustpauze van enkele weken nu weer op het veld moeten richten.

Later meer.

Bekijk hier de foto's van deze wedstrijd en de sfeer er omheen gemaakt door Peter van Dieren.
Wedstrijdbeelden omroep Zeeland en enkele interviews met TOP-spelers.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties