In het verre Friesland speelde KCC 1 zaterdag in Gorredijk tegen Korfbal League ploeg LDODK/AH Gorredijk. 

Nadat het tweede de toon had gezet met een ruime overwinning tegen LDODK/AH Gorredijk 2 (16-28), was het om 19:00 uur de beurt aan het eerste. De eerste helft ging het lang gelijk op, maar KCC kon de Friezen goed bijhouden. LDODK - dat speelde zonder international Erwin Zwart - speelde geen geweldige wedstrijd, maar doordat de Capelse ploeg haar kansen niet afmaakte konden de Friezen toch langzaam uitlopen. KCC kwam in de tweede helft zelfs met 14-8 achter en het Capelse publiek vreesde voor een afstraffing.

Na een time-out en twee wissels startte de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus echter met een imponerende inhaalreeks. De 15 supporters die uit Capelle aan den IJssel waren meegereisd voelden dat de wedstrijd kantelde en zo was het binnen 10 minuten tijd ineens 15-16. KCC speelde de laatste periode rustig uit en zo werd de eindstand uiteindelijk 17-19. Een geweldig en volledig verdiend slot van de tweede helft en meer dan de moeite waard om de reis naar Friesland voor te maken. Door deze overwinning heeft KCC nu al net zo veel punten als vorig seizoen in de Ereklasse. Een hoopvolle start die volgende week in de uitwedstrijd tegen DVO (15:30 uur) hopelijk een goed vervolg krijgt.

Lees hier het verslag op de site van LDODK. 

Doelpunten: Nik van der Steen 7x, Sanne Broeksma 3x, Steven Verhoeff, Milou Wierenga, Mariska Brands en Jack Potter ieder 2x en Mark Behrens 1x.


Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties