Zaterdag 16 mei 2015 moest het gewoon thuis gebeuren. Concurrent Dalto/BNApp.nl moest opzij gezet worden zodat KCC/Delta Logistiek ook volgend seizoen op het allerhoogste niveau van Nederland zou spelen. De gehele dag stond er een verraderlijk windje op sportpark Schenkel en kwam de miezer gewillig uit de lucht. Rond 16:00 uur was het droog en kon de wedstrijd - die onder leiding stond van het duo Luttik/Kok - beginnen. De lange en korte zijde langs het hoofdveld waren weer druk bezet voor deze zaterdagmiddagkraker.

Dat beide ploegen vandaag weer de juiste kant moesten kiezen, bleek snel omdat er een lekker briesje over het veld stond. De thuisploeg begon niet lekker aan de wedstrijd, 3 keer aanvallen was 3 keer de bal inleveren aan de Driebergenaren, die met een invaldame in de basis startten. International Barbara Brouwer (topscorer in de Korfbal League bij de dames) werd gekoppeld aan Sanne Broeksma, maar Brouwer beleefde een lastige middag en werd zelfs in de slotfase gewisseld. Dalto kreeg veel kansen maar wist ze nog niet te verzilveren. Sven Wierenga beet zich vast in Jesper Oele die ook een lastige middag kreeg. Na ruim 3,5 minuut brak de wedstrijd open. Binnen de minuut was het Mark Behrens die tweemaal raak schoot waardoor het scorebord een 2-0 voorsprong aangaf. Behrens beleefde de wedstrijd van zijn leven en mocht zich uitleven in de paalzone en was keer op keer de baas onder de korf en als je dan 5 uit 7 schiet (een schotpercentage van 71%), dan ben je toch wel de man of the match!

Na 7,5 minuut egaliseerde Dalto door twee snelle goals (2-2), maar Mariska Brands zorgde direct voor de 3-2. Bij 3-4 in de 9e minuut pakten de bezoekers voor het eerst een voorsprong. Dalto kon niet lang genieten van de voorsprong, want KCC/Delta Logistiek kwam via doelpunten van Sanne Broeksma, Nik van der Steen en weer Mark Behrens op 6-4. Vervolgens mag Steven Verhoeff vanaf de stip aanleggen en staat het na 17 minuten 7-4. KCC/Delta Logistiek lijkt hard op weg naar handhaving. Tijd voor een Driebergse time-out. Het gaat wat harder waaien en het heerlijke zonnetje verdwijnt even snel als het was gekomen. Als Sanne Broeksma wederom Barbara Brouwer op de vierkante meter het bos in stuurt, wordt er aan de noodrem getrokken en weet Steven Verhoeff daar wel raad mee (8-4). Dalto scoort de 8-5, maar de maker is niet gelukkig met het doelpunt. Met nog 10 minuten tot de thee is de stand 10-6. Je zou denken, geen vuiltje aan de Capelse lucht. Zou je denken, want KCC/Delta Logistiek komt in een slechte periode van de wedstrijd. Men gaat in belangrijke fases fouten maken die genadeloos door Dalto worden afgestraft. Binnen 5 minuten zijn de rollen omgedraaid. Dalto komt van een 10-6 achterstand op een 10-11 ! voorsprong. De laatste 5 minuten weten de ploegen de korf niet meer te vinden waardoor de gasten met 10-11 naar de kleedkamers gaan.

Na de pauze moet Steven Verhoeff het wat rustiger aan in de rebound doen volgens Luttik. Het is en blijft een gecontroleerde contactsport. Nik van der Steen zet de ploegen na 2 minuten op 11-11. In de 4e minuut wederom een gastendoelpunt (11-12), maar hierna herpakt KCC/Delta Logistiek zich, wetende dat de wedstrijd in Scheveningen is afgelopen. KVS/Maritiem gaat in de slotminuten met 25-26 de bietenbrug op tegen DVO en bij winst is KCC/Delta Logistiek dus veilig. Via de dames Sanne Broeksma en tweemaal Mariska Brands staat er na 14 minuten een 14-12 tussenstand op het bord. Met nog 20 minuten op de klok komt Dalto op 14-13 en lijkt het weer spannend te worden, maar dat is schone schijn. Steven Verhoeff, Mark Behrens, de held van de supporters, en Milou Wierenga, met een droog schot laten de Driebergse droom uiteen spatten (17-13). Na de 17-14 geeft Sven Wierenga nog even een fraaie actie weg waarbij Jesper Oele hem totaal kwijt is (18-14). Nik van der Steen vindt ook nog de mand (19-14). Met nog 5 minuten te spelen is het 19-15 en worden Mark Behrens en Steven Verhoeff gewisseld voor Patrick Muurling en Jack Potter. De reboundkoningen hadden hun taak volbracht en mochten uitrusten. Vlak voor het einde in de 32e minuut mocht Sven Wierenga nog aanleggen vanaf 2,5 meter om de eindstand op 20-15 te brengen. KCC//Delta Logistiek veilig, KVS/Maritiem gedegradeerd.

Over 2 weken (30 mei) een wedstrijd om des keizers baard. DVO ontvangt dan KCC/Delta Logistiek in Bennekom. Ook de reserves van KCC/Delta Logistiek spelen in Bennekom tegen de reserves van DVO alleen daar gaat het nog steeds om de knikkers. 

Doelpunten: Mark Behrens 5x, Steven Verhoeff 4x, Nik van der Steen 3x, Mariska Brands, Sanne Broeksma, Milou Wierenga en Sven Wierenga ieder 2x.

Klik hier voor nog veel meer foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties