Beste allemaal,

We willen dit jaar eens een ander soort scheidsrechterbijeenkomst organiseren dan gebruikelijk.
Onder andere om deze reden en omdat het een goed onderwerp is wil ik jullie allemaal uitnodigen voor de bijeenkomst over weerbaarheid op dinsdag 18 november aanstaande.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door NOC / NSF en Academie voor Sportkader in samenwerking met Sportief Capelle.
Op bijgaande link vinden jullie de informatie die ook hieronder staat: http://www.academievoorsportkader.nl/bijscholing/weerbaarheidvoorarbitrage#1 en daarnaast de mogelijkheid om je in te schrijven.

De scheidsrechtercommissie van KCC/Delta Logistiek zou graag met zo veel mogelijk scheidsrechters, scheidsrechters in opleiding, incidentele scheidsrechters en spelers die fluiten namens hun team en daarnaast met juryleden en andere geïnteresseerden naar deze bijeenkomst willen gaan.

Graag aanmelden via de site EN bij ondergetekende (omdat de aanmeldingen via de site niet altijd goed gaan).
Aanmelden bij mij mag ook dan meld ik ons allemaal aan (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Gezien het onderwerp zou een grote opkomst mooi zijn en het is natuurlijk ook een mooi signaal vanuit de vereniging naar Sportief Capelle en de Gemeente Capelle dat we geïnteresseerd zijn en waarderen dat dit soort bijeenkomsten wordt georganiseerd.

met vriendelijke groet,
Saskia van Vlaanderen-Kanij
scheidsrechter coördinator
KCC/Delta Logistiek  


Weerbaarheid voor arbitrage
 
Deze bijeenkomst is voor alle scheidsrechters, scheidsrechters in opleiding, incidentele scheidsrechters die af en toe fluiten of namens een team fluiten, juryleden, assistent-scheidsrechters en iedereen die het leuk, nuttig of interessant vind.
Locatie: Sporthal De Lijster
Adres: Lijstersingel 20, 2902 JD Capelle aan den IJssel
Organisator: Sportief Capelle
Datum: 18 november 2014, van 19:00 - 22:00 uur
                            
Als arbiter in de sport ben je regelmatig de ‘kop van jut’. Kritiek, scheldpartijen van sporters, coaches, ouders en andere toeschouwers; je krijgt er vroeg of laat – op elk niveau - wel eens mee te maken. De meeste scheidsrechters, grensrechters en juryleden hebben inmiddels een dikke huid ontwikkeld en blijven hun ‘werk’ stoïcijns doen. Maar er zijn ook die er daadwerkelijk last van hebben en die graag wat weerbaarder zouden willen worden. Per slot van rekening gaat het óók om jouw eigen plezier in de sport.

In de meeste cursussen voor (beginnende) arbiters worden voornamelijk de (spel)regels behandeld en word je voorbereid op het leiden van een wedstrijd. In de praktijk komen er in wedstrijdverband echter nog allerlei randzaken bij waar je je tegen moet wapenen, met name veroorzaakt door emoties van sporters, coaches en publiek.

Er zijn genoeg factoren te bedenken die een negatieve invloed hebben op het functioneren van een arbiter. Met deze bijscholing word je je meer bewust van deze beïnvloedingsfactoren en kun je er meer weerstand aan bieden. Door bewustwording en met behulp van de nodige tips, ben je beter in staat met deze specifieke omstandigheden om te gaan en daardoor je weerbaarheid te vergroten. Zo creëer je niet alleen voor de sporters en coaches een veilig en prettig sportklimaat, maar óók voor jezelf! Met deze bijscholing word je een ‘completere’ arbiter die onder alle omstandigheden naar eer en geweten de juiste beslissing neemt en bovenal plezier blijft houden in de sport!

De (bij)scholing wordt gegeven door een ervaren scheidsrechter, aan de hand van een presentatie die in de huisstijl van de betreffende sportbond kan worden gegoten en – waar mogelijk – ook per sport op maat kan worden gemaakt.

Jullie gaan dan samen bespreken wat je precies onder ‘weerbaarheid’ verstaat en wat jullie specifieke ‘beïnvloedingsfactoren’ voor-, tijdens- en na de wedstrijd zijn. Je leert hoe je met weerstand kunt omgaan en hoe je meer persoonlijkheid kunt ontwikkelen als official. Uiteraard is er ook ruimte om praktijksituaties uit eigen ervaring te delen en verder leer je technieken om je spanning als scheidsrechter te reguleren.

Leerdoelen
  • Bewust worden van beïnvloedingsfactoren;
  • Meer persoonlijkheid ontwikkelen als arbiter;
  • Omgaan met- en reguleren van spanning;
  • Weerbaarder worden.

 
Je ontvangt na afloop van de (bij)scholing een bewijs van deelname. (Informeer bij je bond of deze (bij)scholing mogelijk licentiepunten oplevert.)

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties