Vorige week kon KCC/Delta Logistiek nog juichen toen na de overwinning op Oranje Wit de Twitterberichten doorkwamen dat DSC gelijk had gespeeld. Met nog twee thuiswedstrijden te gaan tegen de (al gedegradeerde) nummers 7 en 8 mocht het nu niet meer mis gaan en zou de promotie naar de Ereklasse een kwestie van tijd zijn. Maar zaterdag tegen Rohda bleek na 70 minuten het onmogelijke toch mogelijk. KCC/Delta Logistiek verloor met 13-16, zodat DSC nu alles weer in eigen hand heeft en volgende week de titel kan pakken.

altKCC/Delta Logistiek opende nog wel de score via de van een blessure teruggekeerde aanvoerder Wilrik Wassink (1-0), maar kon de eerste helft geen afstand nemen van het al gedegradeerde Rohda. Het lukte de zwart-witten niet om een adequaat antwoord te vinden op het achterverdedigen van de Amsterdammers zodat de wedstrijd gelijk op ging en het in de rust 7-8 was.

Na rust kwam Rohda op 8-10, maar op dat moment gaf KCC/Delta Logistiek wat meer gas, scoorde binnen vijf minuten 4 keer en stond met nog 20 minuten te spelen 12-10 voor. Vijf minuten later was het 13-11 en leek het met een kwartier te spelen de goede kant op te vallen voor de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus. Daar dacht Rohda echter anders over en vier minuten later was het 13-13. Doordat de scheidsrechter daarna een cruciale fout maakte bij het nemen van een strafworp door KCC/Delta Logistiek (hij verwarde de vrije worp spelregel dat je mag inlopen als de bal bewogen is met de strafworp regel dat de bal los moet zijn) kwam KCC/Delta Logistiek niet op 14-13, maar scoorde Rohda de 13-14. Die tik kwam de ploeg niet te boven en werd de wedstrijd uiteindelijk met 13-16 verloren.

Een enorme teleurstelling voor KCC/Delta Logistiek dat door deze nederlaag DSC aan kop ziet komen. DSC zal het volgende week in de thuiswedstrijd tegen Avanti ongetwijfeld niet meer uit handen geven, zodat het gehoopte kampioenschap aan de neus van de Capelse Hoofdklasser voorbij zal gaan. Spijtig maar het is niet anders.

Volgende week speelt KCC/Delta Logistiek de laatste wedstrijd, om 16:00 uur thuis tegen Tempo. Een wedstrijd met als pikant detail dat twee dames van Tempo volgend seizoen in Capelle aan den IJssel spelen. Zorg dus dat je daarbij bent, want het eerste verdient een passend afscheid van dit prachtige seizoen. Bovendien speelt het tweede daarvoor om 14:30 uur hun kampioenswedstrijd tegen TOP/Justlease.nl 2, alle redenen dus om zaterdag naar Schenkel te komen.

Doelpunten:  Wilrik Wassink 5x, Milou Wierenga 3x, Nik van der Steen, Adrienne van Ofwegen, Sven Wierenga, Steven Verhoeff en Mariska Brands ieder 1x

Klik op de foto of hier voor nog meer foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties