Na de geweldige 23-22 overwinning op DeetosSnel speelde KCC/Delta Logistiek zaterdag de uitwedstrijd tegen SKF. Nadat het tweede de reserves van de blauw-gelen had verslagen met 10-15 was het de beurt aan de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus. Uitstekend weer, met een verleidelijk windje op sportpark de Groene Velden. De scheidsrechter was de heer de Nekker, geassisteerd door de heer Smit.

Wilrik Wassink was gekoppeld aan schutter Iwan Hazendonk, die hij in de eerste helft goed in bedwang hield. Ook bij de dames werd Josina Andijk op 2 doelpunten gehouden door Juliëtte Wassink. De wedstrijd begon niet goed aan Capelse zijde. Binnen de 30 seconden was het al 1-0 voor de thuisploeg. KCC/Delta Logistiek moest vanaf de eerste minuut volle druk geven en uiterst scherp zijn in de verdediging. In het begin was KCC/Delta Logistiek niet zuiver met het afronden en zag veel schoten niet goed aankomen. SKF kon hierdoor makkelijk de bal veroveren en hun eigen aanval gaan opzetten. Binnen de minuut trok Wilrik Wassink, na een slimme actie van Ruth Sprey de stand gelijk vanaf de strafworpstip. De wedstrijd was nu echt begonnen. SKF zette ook veel druk op de schutters van KCC/Delta Logistiek waardoor de aanvallen niet altijd lekker liepen. Wel veel goede lange aanvallen, alleen nog niet met het juiste rendement. Tot 3-3 ging de wedstrjd in de 8e minuut gelijkop. Hierna pakte SKF een gaatje van 2 doelpunten (5-3) in de 12e minuut. KCC/Delta Logistiek kreeg teveel goedkope vrije ballen tegen door niet al te slim om te gaan met sommige situaties.

In de 15e minuut wilde Jan Bongers en Arthur Carolus middels een time-out de spelers erop wijzen dat het spel duidelijker moest worden neergezet. De scheidsrechter was erg concequent met het geven van vrije ballen. Werkelijk voor elk wissewasje bij SKF ging de bal op 2,5 meter, soms iets teveel van het goede. De time-out wierp duidelijk de vruchten af. Binnen 7 minuten was KCC/Delta Logistiek terug in de wedstrijd middels doelpunten van Wilrik Wassink en Mariska Brands (5-5). Volgens Bongers was het nu tijd "om erover heen te gaan". Met nog een kwartier te gaan wordt het 6-5, maar KCC/Delta Logistiek trok de stand door naar een 6-7 voorsprong. SKF miste ondertussen een strafworp. Helaas duurde het niet lang want de thuisloeg nam met nog 5 minuten te gaan een 9-7 voorsprong. Vlak voor de thee tilden Last en Sprey de ruststand naar 9-9. 

Na rust was het KCC/Delta Logistiek, die in Veenendaal het Capels kwartiertje introduceerde. Men was gewoon beter op dat moment. SKF ging geforceerd schieten, dit door de sterke verdedigende druk van KCC/Delta Logistiek. Van 9-9 was het binnen 15 minuten 9-12 en moest het publiek nog scherper zijn met het volgen van de wedstrijd, want het scorebord en de tijd werd niet meer bijgehouden. Inmiddels moest Van Klooster zijn manschappen naar de kant roepen omdat er een andere strategie moest komen en bracht de boomlange Van Zanten in het veld. Sven Wierenga mocht hem bewaken. Ook nog een komisch tafereel van scheidsrechter de Nekker, waarbij het regeltje : "De scheidsrechter is een dood voorwerp" nogmaals goed geillustreed werd. Een afvallende bal rolde naar de achterlijn en KCC/Delta Logistiek ging er achteraan maar de leidsman stond even in de weg en via zijn benen ging de bal uit. Wanneer de scheidsrechter niet in de weg stond was de bal 100% voor KCC/Delta Logistiek. Frapant genoeg was de uitbal een prooi voor SKF en KCC/Delta Logistiek kon haar ogen en oren niet geloven. SKF snapte de actie ook niet helemaal maar maakte gebruik van de geste van de arbiter. Een spelhervatting op de plek waar het gebeurde voor KCC/Delta Logistiek was een betere optie geweest.

Na de 9-12 ruime marge komt SKF mondjemaat terug in de wedstrijd. Via 10-12 staat het met nog 10 minuten te gaan ineens 13-13 en kan KCC/Delta Logistiek opnieuw beginnen. Als dan direct de 14-13 wordt gescoord door SKF, gaat de thuisploeg slim de wedstrijd vertragen en kan veel schieten. Gelukkig kan Sven Wierenga een strafworp met nog 5 minuten te gaan afronden en is het 14-14 en er breken vijf spannende minuten aan. KCC/Delta Logistiek neemt een time-out en bespreekt hoe de laatste 5 minuten gespeeld moeten worden. SKF zet de lange Van Zanten in de rebound en gaat op zoek naar de juiste afronding. Met nog 1:30 minuut op de klok is KCC/Delta Logistiek is men de bal kwijt en kan SKF nog kansen krijgen. Met deze aanval gaat men niet goed om en met nog 0:50 seconden  mag KCC/Delta Logistiek het nogmaals proberen. De scheidsrechter heeft nog geen minuut aangegeven en dat schijnt niet verplicht te zijn. Wilrik Wassink ziet zijn laatste schot net na het fluitsignaal in de korf belanden, maar beide ploegen moeten genoegen nemen met een remise. De KCC/Delta Logistiek selectie weet uiteindelijk 3 van de 4 wedstrijdpunten mee terug te nemen naar Capelle aan den IJssel.

Er had meer ingezeten als men na de 9-12 voorsprong beter met de kansen was omgegaan. Volgende week staat er de thuiswedstrijd om 15:30 uur op het programma tegen het Dordtse Oranje Wit. Hopelijk kunnen er dan twee punten op het conto bijgeschreven worden. De bal is rond en indereen kan van iedereen winnen.  

Doelpunten:
Wilrik Wassink 4x, Sven Wierenga 3x, Juliëtte Wassink en Ruth Sprey ieder 2x, Mariska Brands, Michiel Last en Nolan den Boer ieder 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties