Na de eerste twee wedstrijden tegen respectievelijk Fortuna/Delta Logistiek en DVO/Transus waarbij punten bonuspunten waren, was het zaterdagavond in Sporthal Schenkel een belangrijk duel tegen KZ/Thermo4U. In de voorbereiding werd er ook geoefend tegen deze ploeg uit Noord-Holland en werd er verloren, maar was er progressie in het spel van de ploeg van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst. Ditmaal voor de competitie werd er helaas niet aan klantenbinding gedaan en zakte het niveau tot een bedenkelijk niveau. De splijtende passes en vlotte acties werden ingeruild voor snel balverlies en weinig zuiverheid. Alleen de eerste acht minuten was het spannende wedstrijd. Hierna kwam KCC/CK Kozijnen er totaal niet meer aan te pas.

20221126   KCC 1   KZ 1Wassink en Diepenhorst kozen voor Mark Behrens in de startbasis en ook Sanne Alsem was weer terug in het veld. Binnen de minuut is het 0-1 en is het al direct duidelijk dat KCC/CK Kozijnen die avond aan de bak mocht. Een fel verdedigend KZ zorgde voor snel balverlies bij de Capellenaren. Opvallend was het dat scheidsrechters Buis en Miechels het direct kort hielden en de vrije ballen kwamen al snel. De snelle 1-1 van Randy Oosting kwam in de derde minuut. KZ bleef continue aan de goede kant van de score, ook omdat KCC/CK Kozijnen niet altijd verdedigend sterk was. De ploeg van Tim Bakker en Melinda Fennema kon makkelijk blijven herhalen en was sterk in de rebound. Tot in de zevende minuut (3-4) bleef KCC/CK Kozijnen bij door onder meer een doelpunt van Bo Oppe, die tot 50% van de Capelse doelpuntenproductie kwam. Na de 3-4 hield Buis het kort na een landing van Lars Hoorn op Oosting.

Met snelle acties was het na 10 minuten al 3-7 en dit was de opmars voor een zware avond voor KCC/CK Kozijnen. Na de 4-8 komt Koen Collée in het veld voor Julian Middelkoop om Hoorn te bestrijden. Middelkoop verhuisde direct naar het andere vak voor Behrens om Marijn van den Goorbergh te verdedigen. Wanneer de ploeg goede druk gaf werd het Zaanse schot ook minder. Helaas ook een aantal acties die meer geluk nodig hadden, maar KCC/CK Kozijnen was niet bij machte om zich terug te knokken in de wedstrijd. Ondanks de steun van de Negende Man lukt het gewoon niet en KZ liep steeds verder weg. Een onmogelijk taak om dit nog in te halen. En als KCC/CK Kozijnen dan een vrije bal kreeg werd die ook niet verzilverd. KZ was gretig in de afronding en KCC/CK Kozijnen was nog steeds zoekende. Kenmerkend voor de wedstrijd was dan ook de gemiste strafworp van Demi van Oosten. In de laatste minuut van de eerste helft zette Collée nog met een fraaie fade-away onder de korf de 7-18 op het scorebord.

Na de pauze zocht KZ/Thermo4U ook de arbitrage op, omdat het niet altijd de gewenste vrije bal of strafworp kreeg. Na 40 seconden was het Oppe met de 8-19, maar daarna duurde het weer zes minuten voordat het volgende Capelse doelpunt viel. De gasten waren inmiddels, door alle ruimte die ze kregen, uitgelopen naar 8-23. Tessa Noordzij zorgde nog wel voor de 9-23, maar dat was niet genoeg. Aanvallend kwam KCC/CK Kozijnen niet los van KZ, dat een makkelijke avond in Capelle aan den IJssel had. De ploeg van Wassink en Diepenhorst moesten diep gaan om een bal mee te krijgen. Na een kwartier spelen was het al 11-28. De laatste 10 minuten waren meer voor de statistieken. De inmiddels ingevallen Sydney Schol, na een groene kaart voor Oosting, zorgde nog wel voor de 12-30, waarbij de Negende Man weer eens kon juichen, maar de wedstrijd was nooit een wedstrijd en moet snel vergeten worden. Vijf minuten voor het einde was het Oppe vanaf de strafworpstip die zorgde voor het laatste Capelse doelpunt. Alwin Out en Hoorn schoten hun ploeg nog naar een afgetekende 13-32.

In de wedstrijd waar het moest gebeuren, gebeurde het niet. KCC/CK Kozijnen viel terug in de oude patronen, na goede wedstrijden tegen de andere topploegen. Na de derde avond in de Kenonz Korfbal League staat de ploeg op de 9e plek. Komend weekend resit de ploeg af naar het noorden, waar om 20:30 uur LDODK/Rinsma Modeplein wacht. Weer een uiterst moeilijke opgave voor KCC/CK Kozijnen. Hopelijk is deze uitglijder tegen KZ eenmalig, maar met LDODK en Blauw-Wit (A) in het verschiet moet de knop wel snel om.

Doelpunten: Bo Oppe 6x. Randy Oosting en Tessa Noordzij ieder 2x, Koen Collée, Laura van der Linden en Sydney Schol ieder 1x.

De wedstrijd kan je terugkijken op Eyecons.
In de Kenonz Korfbal League Recap lees je meer over deze wedstrijd
Foto's gemaakt door Peter van Dieren staan hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties