Zaterdagavond 26 maart 2022, sporthal Aquapelle, het decor voor de kraker in de Korfbal League in de strijd om handhaving. Voor KCC/CK Kozijnen de wedstrijd om de handhaving nog dichterbij te brengen. Voor TOP/LITTA 'do or die', echt de allerlaatste strohalm om komend seizoen nog steeds op het hoogste niveau te acteren. In een wedstrijd, die meer spannend dan goed was, gebeurde van alles. Emoties voerden de boventoon, maar KCC/CK Kozijnen was uiteindelijk de beste. Voor TOP/LITTA was directe degradatie een feit.

20220326   KCC 1   TOP 1 (500)Na een spectaculaire spelerspresentatie, zorgden beide supportersgroepen voor een fenomenale sfeer. Het doet je denken alsof de kruisfinales begonnen waren. Aquapelle was totaal uitverkocht.

Nadat al het WC-papier van het veld was geveegd, startte KCC/CK Kozijnen net zoals de heenwedstrijd goed. De eerste acties waren nog niet trefzeker, want verdedigend had TOP/LITTA geleerd van de vorige wedstrijd en zat er bovenop. In de rebound bleek snel dat KCC/CK Kozijnen alles moest geven. Julian Middelkoop brak de doelpuntloze periode open door vanaf de stip de 1-0 te scoren. Korte Capelse aanvallen braken de ploeg op. Dit was in Sassenheim wel anders. TOP/LITTA had haar huiswerk goed gedaan. Pas in de 6e minuut werd het 2-0 door Randy Oosting, 2 minuten later gevolgd door Bo Oppe, die deze avond wederom niet te houden was, met de 3-1. Een snel antwoord van de gasten zorgde voor de 3-2. Frank Mostard die erg zuiver was, zorgde dat zijn ploeg bij bleef. TOP/LITTA speelde met de schotklok en speelde lange aanvallen. In de 8e minuut leek er onder de korf een overnamesituatie te zijn maar Oosting was koeltjes en met een one-hander zette hij de 4-2 op de borden. KCC/CK Kozijnen zette verdedigend een tandje bij, wat in de 9e minuut zorgde voor een schotklokoverschrijding. Hierna veel aanvallen zonder doelpunten.

De wedstrijd stond bol van spanning. Scheidsrechters Van der Meulen en Van Vreeswijk moesten deze avond aardig wat brandjes blussen. Oppe zorgde weer eigenhandig voor de 5-2 en 6-2. En als ook Sanne Alsem dan een duit in het zakje doet, lijdt KCC/CK Kozijnen in de 14e minuut al met 7-2 en lijkt de wedstrijd een kopie te worden van een aantal weken terug in Sassenheim.

Jimmy Swikker werd vakkundig uitgeschakeld door Middelkoop wat hem ook een wissel kostte na een heerlijk verdedigd schot. Ondanks de ruime 7-3 voorsprong bleef TOP/LITTA zoeken naar de juiste afronding. Dit vond men in Nick Pikaar en Mostard. Het gat van 4 werd binnen 3 minuten verkleind tot 2. De wedstrijd werd feller, maar men had wel alle respect voor elkaar. Sommigen beslissingen van de arbitrage zorgden voor een verhitte reservebank. Via de 8-6 voorsprong zorgden Bo Oppe en Mark Behrens, die een goede wedstrijd speelde, weer dat het gat vergroot werd naar 10-6. Er waren nog ruim 6 minuten te spelen tot aan de rust. De doelpuntenproductie aan Capelse zijde lag stil en TOP/LITTA kon via Frank Mostard, Maayke Brouwer en Barbara Brouwer de stand terugbrengen tot 10-9. In de daaropvolgende aanval was het Behrens met de 11-9 en een minuut later was het Oosting, met nog 2 seconden op de schotklok met de 12-9.

Dan breekt er een tumultueuze slotfase aan. Een gemiste stip van Middelkoop was het startsein voor twee onnodige groene kaarten. Randy Oosting en Thomas Tiggelman moesten van Van der Meulen en Van Vreeswijk 5 minuten naar de kant. Stephan Groeneweg kwam in het veld voor Oosting en bij TOP/LITTA komt Thijs van der Zaag in het veld voor Tiggelman. In de laatste minuut zorgden Mostard en Barbara Brouwer voor een 12-11 ruststand.

De eerste vrije bal van TOP/LITTA in de tweede helft was nog geen doelpunt, maar de gasten begonnen goed. De eerste aanval van KCC/CK Kozijnen was lang en werd uitstekend afgerond door Behrens. Ondanks dat, was het slordig wat men liet zien. Het was eventjes onrustig. TOP/LITTA zou de tweede helft continue aan het elastiek hangen. Na de 13-12 kwam Oosting na het uitzitten van zijn groene kaart terug in het veld. Mostard was weer zuiver wat de 13-13 opleverde. Oppe moest alles geven om het Mostard moeilijk te maken. Een handigheidje van Mandy Biesbroek onder de korf, die haar laatste thuiswedstrijd in het shirt van KCC/CK Kozijnen speelde, zorgde voor de 14-13. Michelle Jongenburger komt in het veld voor Demi van Oosten. Weer komt TOP/LITTA terug tot 14-14.

Dan breekt er een fase aan waarin er even niet gescoord wordt. Men geeft alles en er komt een fraai schouwspel. Met nog 12 minuten te spelen ontploft Aquapelle, omdat TOP/LITTA voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong komt (14-15), maar Alsem denkt hier anders over en schiet haar ploeg direct weer naast TOP/LITTA. Het is nu elke aanval overleven. Dit levert niet altijd mooi korfbal op maar er ontstaat een waar korfbalgevecht. KCC/CK Kozijnen neemt een time-out. Een feilloze vrije bal van Oppe zorgt dat KCC/CK Kozijnen weer een kleine voorsprong pakt (16-15). Hierna lijkt een cruciale fase aan te breken voor TOP/LITTA. Een actie van de Sassenheimers wordt afgefloten, een withete reservebank levert veel emoties op. De wedstrijd lijkt tot een kookpunt over te gaan. Na een time-out bij TOP/LITTA is het Pikaar met de 16-16 en als ook Mostard de 16-17 scoort breken er 5 razend spannende minuten aan.

In de 5 minuten heeft KCC/CK Kozijnen veel balverlies maar Oosting, met nog 4:41 op de klok schiet de 17-17 binnen. Groeneweg komt in het veld voor Behrens om de trekker definitief over te gaan halen. Een lange Sassenheimse aanval werd door KCC/CK Kozijnen onderbroken. Binnen de minuut levert deze wissel 100% rendement op. Groeneweg vliegt naar binnen, maar een uitstappende Oppe wordt niet bereikt. Strafworp voor de thuisploeg. Oppe blijft koel op 2,5 meter en zorgt voor de 18-17. De Negende Man uit haar dak. Was dit de voorbode op de overwinning? Er stonden nog wel 3:28 op de klok. Volle Capelse druk zorgde op 2:45 dat TOP/LITTA door de schotklok verdedigd werd. Haastige aanvallen van de gasten zorgden voor balverlies. Op 1:06 weer een Sassenheimse aanval, die ook overleeft wordt. Geen Capelse doelpunten leveren TOP/LITTA nog 1 laatste aanval op. Wanneer de klok dan nog 0:07 aangeeft en KCC/CK Kozijnen de rebound heeft, weten alle KCC-supporters het: KCC/CK Kozijnen pakt weer een overwinning op TOP/LITTA, waardoor het Korfbal League avontuur voor de ploeg van Braunstahl en Harmzen definitief afgelopen is. Aan de ene kant een waar volksfeest, aan de andere kant duidelijk zichtbare emoties.

Door het verlies van naaste concurrent Groen Geel/IJskoud de Beste bij Blauw-Wit, heeft de ploeg van Wassink en Diepenhorst op zaterdag 2 april 2022 aan een nederlaag met 1 punt of een gelijkspel voldoende om zich te handhaven. De gastheer uit Wormer moet winnen met minimaal 2 punten verschil. Dat wordt dus zeer spannend. Voor de Capelse supporters gaan er 30 kaarten in de verkoop op zondag 27 maart om 17:00 uur. Uiteraard zijn de wedstrijden ook weer te volgen via Eyecons.

Doelpunten: Bo Oppe 7x, Randy Oosting 4x, Mark Behrens 3x, Sanne Alsem 2x, Mandy Biesbroek en Julian Middelkoop ieder 1x. 

De wedstrijd kan je hier terugkijken. De samenvating op Eyecons vind je hier
Peter van Dieren maakte weer een mooie fotoserie. Die vindt je hier.
Ook Nico Orrù was aanwezig. Zijn foto's staan hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties