Het einde van het Korfbal League seizoen nadert met rasse schreden. Nog twee wedstrijden en dan is het duidelijk of KCC/CK Kozijnen zich rechtstreeks heeft gehandhaafd of dat het nog voor lijfsbehoud moet spelen. Zaterdag stond de return tegen Oost-Arnhem in Aquapelle op het programma. De ploeg van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst is sinds de overwinningen op Groen Geel/IJskoud de Beste en TOP/LITTA goed op weg om ook volgend seizoen op het allerhoogste niveau in Nederland te blijven acteren. Met het “foutje in Arnhem” nog vers in het geheugen, had KCC/CK Kozijnen wat recht te zetten, maar wachtte Oost-Arnhem dat haar allerlaatste kans kreeg. In een onverwacht makkelijk avondje KCC werd de ploeg geen strobreed in de weg gelegd en kon men zich uitleven in de Arnhemse speeltuin.

IMG_3800Oost-Arnhem was voor de laatste kans afgereisd naar Capelle aan den IJssel. De supporters zagen een heel ander KCC/CK Kozijnen het veld betreden dan in Arnhem. Met een hoop passie, strijd en power ging de ploeg voortvarend van start. De Arnhemse spits Rick Verdouw bleef langs de kant, maar de gebroeders Broenink waren wel van de partij. Zij werden bewaakt door Bo Oppe, Mark Behrens en Randy Oosting. Ook Willemien Kragt begon in de basis, zij kreeg te maken met Demi van Oosten.

Het werd een avondje korfbal waarbij de Oost-Arnhem spelers een omvoldoende scoorden, op Jasper Broenink na (hij scoorde 50% van de Arnhemse doelpunten).

De ruim 250 Capelse supporters zagen een flitsend KCC/CK Kozijnen vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechters Den Dekker en Boogaard. De eerste Capelse actie ging in schoonheid verloren, maar daarna moesten de supporters goed bij de les blijven, want direct werd het gaspedaal ingetrapt. Oost-Arnhem had veel één-schotsaanvallen. Vlotte combinaties bij KCC/CK Kozijnen zorgden al snel voor de eerste doelpunten, waarbij Oosting het scoringsbal opende. Oost-Arnhem werd van het kastje naar de muur gestuurd. Als dan ook Oosting zijn tweede doelpunt, na twee minuten, er al in heeft liggen en Oppe onder de korf lekker kan “hengelen”, is het al 3-0 na nog geen 2,5 minuut. Korte, niet zuivere Arnhemse acties, zorgden voor onderlinge irritaties wat hun spel niet ten goede kwam. KCC/CK Kozijnen kreeg alle ruimte om lekker aan te leggen en maakte daar dan ook gretig gebruik van. Na 5 minuten gespeeld te hebben moet coach Pullen al zijn team naar de kant roepen. Oost-Arnhem stond, na doelpunten van Anouk Edens en Julian Middelkoop, al op een 5-0 achterstand. Jasper Broenink had het in de rebound enorm lastig met de boomlange Behrens die veel ballen had.

Na de time-out ging KCC/CK Kozijnen verder en schoten Sanne Alsem en wederom Oppe, die er deze avond maar liefst 10 scoorde de 7-0 op het bord. In deze fase had Oost-Arnhem nog niet echt een hele goede kans gehad. Ook de lange Krijn van het Kaar had het lastig tegen Oosting die volle druk gaf en ook heerste in de korfzone. Na de 7-0 begon de scoringsmotor van de Capellenaren een beetje te haperen, waardoor Oost-Arnhem weer terug zou kunnen komen, maar de gasten kwamen niet in hun spel. KCC/CK Kozijnen kon zelfs zich zelfs veroorloven een tijdje niet te scoren. Bij Oost-Arnhem werd er gewisseld. Vijf minuten na het laatste Capelse doelpunt is Mark Behrens achter de korf spatzuiver (8-0). Oosting zorgt dan nog voor de 9-0, alvorens Jasper Broenink na 11,5 minuut spelen vanaf de strafworpstip het eerste Arnhemse doelpunt op het bord kon zetten. Een onnodig tegendoelpunt, want de ploeg was even niet scherp.

Ondanks het tegendoelpunt ging KCC/CK Kozijnen vrolijk door met scoren. Met een heerlijke aangeef uit de ruimte van Behrens kon Oppe weer de korf vinden (10-1). Ook de 11-1 was uit zijn handen. Verdouw had zijn handenvol aan de zeer bewegelijke spits die hem alle hoeken van Aquapelle liet zien. Ook al vielen de doelpunten zoals in het begin niet meer zo snel, KCC/CK Kozijnen bleef doorgaan. Demi van Oosten kwam ook op het scoringsformulier. Zij zorgde persoonlijk voor de 12-1 en 13-1. Een ongewone tussenstand in de Korfbal League. Willemien Kragt kan dan in de 23e minuut pas het eerste velddoelpunt voor Oost-Arnhem scoren. In de laatste minuut van de eerste helft vliegt Oppe er maar weer eens langs en in de lucht is het raak (14-2). Met een fraaie buzzerbeater aan het einde van de 1e helft scoort Jasper Broenink de 14-3.

Na de pauze is het Oost-Arnhem dat als eerste weet te scoren, maar Behrens, onder hoge druk van de schotklok, en ook Oppe zorgen binnen de minuut voor de 15-4 en 16-4. Oost-Arnhem lijkt aanvallend iets opgeleefd te zijn dus, ondanks de ruime voorsprong, moest KCC/CK Kozijnen wel goed blijven verdedigen. Alsem is trefzeker vanaf de stip voor de 17-4. Edens verlaat dan het veld voor Michelle Jongenburger. Een doelpunt tussendoor, de 17-5 van Oost Arnhem, geeft KCC/CK Kozijnen wel het teken om weer gas te geven. En dat wordt ook gedaan. De supporters worden getrakteerd op fraaie acties. Er zijn inmiddels 12 minuten gespeeld in de 2e helft en de teller staat al op 20-5. Ook al is de stand zo ruim, is er voor KCC/CK Kozijnen nog wel werk aan de winkel. Niet iedere aanval word beloond met een doelpunt en soms is er ook snel balverlies. Om de rust te bewaren neemt KCC/CK Kozijnen een time-out.

Na deze time-out is het Oosting met de 21-5. En als diezelfde Oosting zijn schot uit de korf ziet tollen telt scheidsrechter Boogaard het doelpunt bijna, maar zij kan dat snel corrigeren. Een leuke actie, dat moet kunnen in een verder sportieve wedstrijd waarbij het slechts eenrichtingsverkeer is. Na de 21-5 lijkt Oost-Arnhem, ondanks de grote achterstand eventjes op te leven. Binnen twee minuten is het ineens 21-8. Onnodige tegendoelpunten voor KCC/CK Kozijnen. Met nog 9,5 minuut te spelen komt Van het Kaar ineens los van zijn tegenstander en weet de 22-9 te scoren. Maar deze speldenprik zorgt voor een demarrage van KCC/CK Kozijnen. Oppe en Edens zorgen voor de 23-9 en 24-9.

De reserves krijgen ook spelminuten. Mandy Biesbroek en Demi van Oosten verlaten het veld voor Michelle Jongenburger en Sanne Smaal. Ook Oosting ontvangt zijn publiekswissel, maar eerst raast hij nog even in volle vaart langs zijn tegenstander en kan zelf de strafworp verzilveren. Hij wordt vervangen door Sydney Schol. In de laatste minuten lijkt KCC/CK Kozijnen het wel te geloven. Veel onnodig snel balverlies zorgt ervoor dat doelpunten uitblijven. Het doel van de 30 doelpunten komt in het gedrang. Maar Oppe, waar deze avond geen maat op stond en die vrijuit kon aanleggen, zorgt persoonlijk voor de 26-9 en 27-9. Invaller Schol mag de 28-9 scoren in de laatste minuut. Broenink zorgt voor de eindstand van 28-10.

Al met al een vrij makkelijk avondje korfballen in Capelle aan den IJssel. KCC/CK Kozijnen heeft het geen minuut lastig gehad tegen Oost-Arnhem, dat door deze nederlaag definitief is gedegradeerd. De score voor KCC/CK Kozijnen had nog hoger kunnen uitvallen.

Komend weekend ligt de Korfbal League even stil, waarna het einde van het korfbalseizoen nadert. Voor KCC/CK Kozijnen nog twee belangrijke wedstrijden. Als eerste op zaterdag 26 maart 2022 de return in Capelle aan den IJssel tegen TOP/LITTA en een week later in Wormerveer tegen Groen Geel/IJskoud de Beste. Weet de ploeg van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst zich rechtstreeks te handhaven of moeten er playoffs gespeeld worden? Uiteraard zijn de wedstrijden ook dan weer te volgen via Eyecons.

Doelpunten: Bo Oppe 10x, Julian Middelkoop 4x, Randy Oosting, Mark Behrens en Sanne Alsem ieder 3x, Anouk Edens en Demi van Oosten ieder 2x en Sydney Schol 1x.

De wedstrijd kan je hier terugkijken.
Nico Orru maakt weer een leuke fotoserie.
Fraaie actie van Oosting kan je hier terug kijken
Oppe vliegt er hier weer eens langs

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties