Het vervolg van de Korfbal League was zaterdag in Amsterdam tegen AKC Blauw-Wit (A). Op het veld werd er nog eenvoudig gewonnen maar na de nederlaag in de oefenwedstrijd tijdens de zaalvoorbereiding was er nog het nodige huiswerk te doen. En dat huiswerk was door Wassink en Diepenhorst uitstekend voorbereid. Een hard strijdend KCC/CK Kozijnen liet zich het kaas niet van het brood eten en speelde een sterke wedstrijd. Uiteindelijk waren de druiven 4 seconden voor tijd enorm zuur. Een puntendeling bleek het hoogst haalbare, maar de thuisploeg sloeg alsnog toe. Zonder punten terug naar Capelle aan den IJssel.

KCC/CK Kozijnen begon niet scherp aan de wedstrijd. Men kreeg een hoge druk van de Amsterdammers. De Capelse kansen werden niet benut. Binnen 1,5 minuut stond Blauw-Wit al met 2-0 voor. Ondanks de snelle voorsprong waren het Oosting, volgens de commentatoren de plaaggeest voor Blauw-Wit en Alsem die snel de aansluiting op het scorebord zetten (2-2). De wedstrijd was pas 2,5 minuut onderweg. Doordat de scherpte er even niet was, kreeg de thuisploeg na 4 minuten al hun derde strafworp wat een onnodige 3-2 en 4-2 betekende. Voskamp en Van der Lucht waren in de beginfase makkelijk in het geven van vrije ballen en strafworpen, dus de focus moest er zijn.

Middelkoop zorgde voor de 4-3 en even daarna verdedigde KCC/CK Kozijnen Blauw-Wit voor het eerst door de schotklok. Maar ook KCC/CK Kozijnen gaat even daarna door de schotklok heen. De thuisploeg blijft telkens 2 tot 3 doelpunten voorstaan. De duels onder de korf worden stevig maar blijven wel altijd fair, wat een mooie strijd oplevert. Verdedigend laat KCC/CK Kozijnen steekjes vallen waardoor Blauw-Wit eigenlijk erg makkelijk binnen 3 minuten kan uitlopen naar een 10-5 voorsprong. De Amsterdammers kunnen blijven herhalen en KCC/CK Kozijnen is snel de bal kwijt. Tijd voor Wassink en Diepenhorst om een nieuw strijdplan te bespreken tijdens een time-out.

En die time-out werpt direct haar vruchten af. Een getergde Randy Oosting kan via een sprongschot de 10-6 aantekenen en als Biesbroek even later de 10-7 aantekent is KCC/CK Kozijnen terug in de wedstrijd. Het wordt nog wel 11-7, maar een sterke Capelse slotfase zorgt voor meer spanning in de wedstrijd. De rust lijkt te komen bij 11-8, maar Blauw-Wit laat KCC/CK Kozijnen 18 seconden voor tijd alsnog de 11-9 op het bord zetten.

Na de pauze is het KCC/CK Kozijnen dat de opening van de tweede helft bepaalt. Strakke verdediging en een foutenfestival aan beide kanten, waarvan de ploeg van Wassink en Diepenhorst nog het meeste profiteert. Een doorbraak van Oppe zorgt voor een strafworp (11-10). En dan een wel heel snelle time-out bij de thuisploeg want de focus is er niet. Nog geen 15 seconden erna gaat de thuisploeg weer in de fout en mag Biesbroek vanaf de stip aanleggen voor de 11-11. Inmiddels is Dekkers bij KCC/CK Kozijnen aan zijn warming-up bezig en bereidt Stavenuiter zich voor op een invalbeurt. En dan gaat het ineens heel erg snel. 12-11, 10 seconden later weer 12-12 en 40 seconden later weer de 12-13 voorsprong door een fraaie doorbraak van Oppe. De coach van Blauw-Wit wil dan wisselen maar dat wordt niet goed begrepen door de jurytafel en na meerdere malen roepen, levert hem dit een gele kaart op.

Na de 12-13 vallen de doelpunten om en om. Vooral de Capelse dames laten zich gelden. Na 8 minuten staat het 15-15. Dan wordt Stavenuiter in het veld gebracht voor meer aanvallende impulsen en wordt gekoppeld aan Oppe. Oppe houdt Stavenuiter goed kort en die komt niet in zijn element. Alsem en Oosting, met weer een fraai sprongschot, zorgen voor de 15-16 en 15-17. Tussendoor nog een gemiste stip aan Amsterdamse zijde wat zorgt voor deze comfortabele voorsprong. De wedstrijd is inmiddels halverwege en nu moet KCC/CK Kozijnen doorzetten.

Maar dan is het de beurt aan Blauw-Wit. Van der Steen zorgt eigenhandig voor de 16-17 en 17-17. En als Jansen dan zelfs 18-17 binnenschiet moet KCC/CK Kozijnen via een time-out weer nieuwe plannen verzinnen. Een strafworp zorgt zelfs voor 19-17, een run van vier doelpunten in 5 minuten. Inmiddels is Dekkers in het veld gekomen voor Middelkoop. Volgens de commentatoren volgt dan altijd snel een doelpunt. De klok tikt verder in het nadeel van KCC/CK Kozijnen. Maar met nog 5:45 te spelen is het Van Oosten die knap de 19-18 scoort en ook Oppe doet een minuut later een duit in het zakje (19-19). Het wordt een erg spannende slotfase. Met nog 3:41 scoort Stavenuiter de 20-19, maar 10 seconden later is het Dekkers met de 20-20. Het schaken gaat beginnen. Oosting wordt naar het andere vak gehaald voor de beslissing. Met nog 1:35 ligt het spel even stil want Schol verliest in een reboundduel zijn schoen.

Inmiddels is de laatste minuut begonnen en is het voor TOTO-spelers niet te zeggen op welk team ze hun geld moeten zetten. De spanning in een lege Amsterdamse sporthal is te voelen en ook de supporters thuis voelen de spanning door het scherm heen. Blauw-Wit mag blijven herhalen. Lange aanvallen zorgen ervoor dat 4,3 seconden voor het einde Van der Steen de winnende onder de korf binnenhengelt. Dan nog even commotie over de laatste zuivere seconden. KCC/CK Kozijnen kan in de laatste tellen niet meer de gelijkmaker scoren en dat zorgt voor teleurstelling aan Capelse zijde. Punten voor Blauw-Wit, legen handen voor KCC/CK Kozijnen.

Komend weekend staat het thuisduel tegen koploper Fortuna/Delta Logistiek op het programma. De Delftenaren kwamen goed weg tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Voor de ploeg van Wassink en Diepenhorst wederom een lastige opgave om de punten in Capelle te houden. De supporters kunnen er helaas nog steeds niet live bij zijn. Schakel dus op tijd in op Eyecons.

De wedstrijden (ook die van het 2e) zijn hier op Eyecons terug te kijken.

Doelpunten: Randy Oosting 5x, Bo Oppe, Sanne Alsem en Mandy Biesbroek 3x, Anouk Edens en Demi van Oosten ieder 2x, Julian Middelkoop en Stefan Dekkers ieder 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties