Het Korfbal League seizoen werd zaterdag geopend met een thuiswedstrijd tegen het Friese LDODK/Rinsma Modeplein, dat bestempeld wordt als één van de topploegen uit de poule. Voor KCC/CK Kozijnen een nieuw seizoen op het allerhoogste niveau. Het doel is handhaving. Met een kopie van de veldwedstrijd werd het een spannend avondje in Capelle aan den IJssel, waarbij KCC/CK Kozijnen bijna voor een enorme stunt zorgde met attractief korfbal. Bijna, want de punten gingen naar Friesland.

20211120   KCC 1   LDODK 1KCC/CK Kozijnen start dit zaalseizoen met Mandy Biesbroek, Demi van Oosten, Sanne Alsem en Anouk Edens en bij de heren met Sydney Schol, Bo Oppe, Julian Middelkoop en Randy Oosting.

De wedstrijd, onder het oog van veel pers en de bondscoach van Team NL, begon furieus. Binnen 1,5 minuut stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord in een troosteloze, want zonder supporters, sporthal. KCC/CK Kozijnen begon goed aan de wedstrijd en het is jammer dat het publiek de wedstrijd niet live kon meebeleven.

Scheidsrechters Vries en Meiling die de leiding hadden over deze wedstrijd hielden het kort. Er werden faire duels uitgevochten op het scherpst van de snede, maar alles bleef binnen de lijntjes. Na 3 minuten staat het 3-1. KCC/CK Kozijnen kan volle druk geven op de Friese aanvallen, waardoor zo nu en dan de druk van de schotklok bij de Friezen een probleem was. Met Schol die Julian Frieswijk vooral in de 1e helft volledig in de rebound onder controle had, was het heerlijk herhalen voor het vak van Oppe, maar ook Alsem had ex-international Kroon onder controle. De 4-2 van Oosting, zijn tweede, was de opmaat voor de grote Oosting-show in de 1e helft. Hij scoorde maar liefst 6x. Ook Demi van Oosten liet zich gelden met 5 doelpunten.

Ondanks de 4-2 waren de volgende Capelse aanvallen niet scherp meer. LDODK/Rinsma Modeplein kon makkelijk uitlopen naar een 4-7 voorsprong. KCC/CK Kozijnen scoorde vijf minuten lang niet meer. Na de Capelse time-out waren het Van Oosten en Oosting die de aansluiting binnenschoten (6-7). De Friezen zorgden voor een marge van twee doepunten, maar wederom zorgden Biesbroek en Van Oosten voor de gelijke stand (8-8). Tot aan de 10-10 is het een wisseling van de wacht. Met nog 9 minuten te spelen is het Friese schot even weg. De afronding blijft uit en KCC/CK Kozijnen kan daar optimaal van profiteren. Oosting (2x), Van Oosten en Biesbroek zorgden voor een comfortabele en zeker verdiende 14-10 ruststand.

De start in de tweede helft was voor LDODK/Rinsma Modeplein. Marjolijn Kroon werd naar het andere vak gebracht en dat ging zich uiten in doelpunten. Binnen 5 minuten is de Friese ploeg terug in de wedstrijd (14-13), waarbij elk doelpunt werd gevierd. KCC/CK Kozijnen kreeg een strak verdedigend LDODK/Rinsma Modeplein tegen zich, wat betekende dat de doelpunten niet meer zo makkelijk vielen. Het eerste doelpunt van KCC/CK Kozijnen in de 2e helft, was wel een fraaie combinatie tussen de doorgebroken Oppe en Schol, die met een handigheidje de 15-13 aantekende. De Capelse aanvallen liepen niet zoals was afgesproken waardoor het binnen een minuut alweer 15-15 was. De wedstrijd werd feller en daarbij kwamen wat emoties om de hoek kijken. Scheidsrechters Vries en Meiling smoorden de kleine brandjes op professionele wijze.

Wederom werd het stuivertje wisselen waardoor de thuisploeg nu telkens in de achtervolging moest. Halverwege de tweede helft staat het 17-19. Alsem, Oosting en Van Oosten zorgden weer voor een 20-19 voorsprong met nog 8:20 op de klok. Maar een verdiende strafworp aan Friese zijde zorgde weer snel voor de 20-20. De klok tikt weg en de doelpunten vallen bij de thuisploeg niet meer. Marjolijn Kroon stond op en zorgde eigenhandig voor de 20-21 en 20-22. Als dan de 20-23 er snel achteraan valt met nog drie minuten te spelen, lijkt de Capelse stunt in duigen te vallen. De strafworp van Oppe twee minuten voor het einde is het laatste Capelse wapenfeit. De eindstand werd 21-24.

KCC/CK Kozijnen en LDODK/Rinsma Modeplein maakten er een strijdlustig duel van waar gezien het spel KCC/CK Kozijnen wel op een stunt uit was, maar in de tweede helft de sterke eerste helft niet kon voortzetten. Al met al liepen de Friezen aan het einde van de wedstrijd gelukkig weg en waren de druiven zuur in Capelle aan den IJssel.

Komend weekend staat de eerste uitwedstrijd op het programma. In Amsterdam wacht AKC Blauw-Wit (A). In de veldcompetitie in Amsterdam won de ploeg van Wassink en Diepenhorst vrij eenvoudig, maar in een oefenduel in de zaalvoorbereiding wonnen de Amsterdammmers. Wie trekt er komend weekend aan het langste eind? De supporters zijn helaas nog niet toegestaan en moeten de wedstrijden weer volgen via Eyecons.

Doelpunten: Randy Oosting 7x, Demi van Oosten 5x, Mandy Biesbroek 3x, Sydney Schol en Bo Oppe ieder 2x, Julian Middelkoop en Sanne Alsem ieder 1x.

Foto's gemaakt door Peter van Dieren vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 24 februari 2024 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 19:00 uur in sporthal De Eendracht.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties