De Kenonz Korfbal League is van start gegaan en dus is de ploeg van Wassink en Diepenhorst ook dit zaalseizoen te bewonderen op het allerhoogste Nederlandse korfbalniveau. En als je dan het seizoen aftrapt thuis in Capelle aan den IJssel tegen regerend landskampioen Fortuna/Delta Logistiek, dan kan je je borst nat maken. De ploeg van oud KCC-er Nik van der Steen moest en zou twee punten in Capelle aan den IJssel komen ophalen, maar de “dark horse” zoals KCC/CK Kozijnen in de Sunday Night Rond-up werd genoemd heeft laten merken dat het gegroeid is. In een kolkende KCC-arena werd het een felle, emotionele wedstrijd, die knap in een gelijkspel eindigde, maar wat was er gebeurd als, 1:15 voor tijd, Oppe zijn vrije bal had gescoord?

20221112   KCC 1   Fortuna 1Na een wisselvallige voorbereiding in de zaal, was het zaterdag volle bak tegen Fortuna/Delta Logistiek. Met een volle sporthal Schenkel, moest KCC/CK Kozijnen laten zien dat het gaat strijden om plek 5 t/m 7, zoals Wassink achteraf in een interview aan TV Rijnmond gaf.

Het eerste echte Korfbal League debuut voor Collée en Van der Linden. En dan sta je als Collée zijnde direct tegen Mick Snel. Met drie treffers een prima debuut. Ook Van der Linden pakte veel steals en speelde tegen Lokhorst. Bij Fortuna/Delta Logistiek bleef Fleur Hoek nog aan de kant, maar had een belangrijk aandeel voor haar ploeg in de slotfase van de wedstrijd. Ook Van der Steen, terug op het oude nest, was zeer scherp in de Schenkel. Zaterdag kwam Bo Oppe tot 9 en Van der Steen tot 10 doelpunten.

Dat er in Delft schaakmeesters rondlopen was algemeen bekend, maar ook in Capelle aan den IJssel begon de wedstrijd met een aantal schaakzetten. Binnen 5 seconden na het eerste fluitsignaal de eerste wissel. Behrens in het veld voor Julian Middelkoop, om zodoende Middelkoop naar het andere vak via Collée te brengen, om Collée weer te koppelen aan Oppe. De poppetjes staan in de gewenste vakken. Na 2 minuten, is het Oppe die na zijn doorbraak mag plaatsnemen achter de strafworpstip en hiermee de gewenste 1-0 op het bord zet. En als dan 2 minuten later ook Oppe al hengelend onder de korf voor de 2-0 zorgt, is de toon gezet in sporthal Schenkel. Een snel antwoord van Van der Steen, die erg zuiver was, met de 2-1, maar 10 seconden later was het Oosting die met zijn handelsmerk de 3-1 aantekende en de supporters in extase bracht.

KCC/CK Kozijnen had het in de beginfase verdedigend goed onder controle en dwong Fortuna/Delta Logistiek tot 1-schots aanvallen. Maar ook de Delftenaren zaten er bovenop, waardoor het een uiterst aantrekkelijk duel werd. Na 5 minuten was het Jongenburger met de 4-2 en begonnen de irritaties langs de kant te komen. Bij de gasten liep het niet en de thuisploeg kon, na een strafworp van Van der Steen, weer verder uitlopen. Inmiddels stond het scorebord op 6-3, nadat Collée na een fraaie tip-in onder de korf aantekende en Fortuna noodzaak zag om in te grijpen met een time-out. Ook omdat Jongenburger een strafworp meekreeg, wat 7-3 betekende. Een ongekende start voor de ploeg van Wassink en Diepenhorst. De Delftse time-out bleek vruchten af te werpen, want hierna was KCC/CK Kozijnen even niet meer trefzeker en minder scherp in de verdediging. Via Van der Steen, Preuninger en Snel was het in een razend tempo 7-6. Oppe gaf zijn ploeg weer even wat lucht (8-6), maar Fortuna/Delta Logistiek bleef aangehaakt via wie anders dan Van der Steen.

Oosting en Collée zorgden voor opleving en trakteerden de supporters op fraaie acties die beloond werden met een doelpunt, respectievelijk de 9-7 en 10-7. KCC/CK Kozijnen zat er verdedigend goed op. De marge bleef even gehandhaafd tot 3 na een doelpunt van Oosting, maar Fortuna/Delta Logistiek kwam goed terug tot 11-10. Het bleef een emotionele wedstrijd met meelevende coaches die het niet altijd met de arbitrage eens waren. Tot 7,5 minuut voor de pauze bleef Fortuna/Delta Logistiek aan het elastiek hangen (12-11), maar daarna ging het gaspedaal bij de thuisploeg even open. Middelkoop, Oppe en Collée konden vrij aanleggen voor de uiteindelijke 15-11 voorsprong. En als Van der Linden 3:35 voor tijd dan ook nog eens de 16-11 aantekent ga je toch wel lekker rusten. In de laatste 2 minuten van de eerste helft veel commoties na bepaalde acties in het veld, waardoor de arbitrage lastige beslissingen moest nemen. Nadat alles tot bedaren was gebracht , trakteerde Oosting het publiek op een heerlijk blok op Snel bij diens doorbraak. Uiteindelijk bepaalde Preuninger de ruststand op 16-12.

Na de pauze was de vraag of KCC/CK Kozijnen de zeer goede eerste helft kon doortrekken in de tweede helft. Had de ploeg van Wassink en Diepenhorst al haar energie in de eerste helft gestopt? Joren van Nieuwenhuizen was de eerste die voor zijn ploeg de score in de tweede helft op het bord schoot (16-13). Aanvallend was het nog niet goed en de passing was nog niet op orde. Wanneer dan Oppe herhaaldelijk bij zijn doorbraak wordt vastgehouden, krijgt KCC/CK Kozijnen “slechts” een vrije bal, maar die wist Oppe te verzilveren (17-13). De tweede helft is dan vier minuten oud. Het is duidelijk dat er goed gesproken is in de kleedkamer in het Delftse kamp, want in het begin van de tweede helft staat er een veel gretiger Fortuna, dat KCC/CK Kozijnen ver naar achteren dwingt bij het schot. Via tweemaal Lokhorst staan beide ploegen weer naast elkaar, na 7 minuten gespeeld te hebben (17-17). Drie minuten later is het twee keer Van der Steen en staat Fortuna voor het eerst in de wedstrijd voor. Dan wordt Behrens in het veld gebracht voor Collée voor de rebound en het meer keer kunnen herhalen. Nadat KCC/CK Kozijnen negen minuten niet had gescoord, breekt Oppe dan eindelijk de doelpuntenstilte. Via de stip en een ver afstandsschot is het binnen 40 seconden weer 19-19. Collée komt weer terug in het veld voor Behrens. Maar de gasten nemen dan weer snel afstand. Met nog ruim 9 minuten te spelen is het 19-21 en sluit KCC/CK Kozijnen via Oppe aan naar 20-21, met nog een goed 7 minuten te gaan. Van der Steen antwoord met de 20-22. Gaat KCC/CK Kozijnen dan alsnog verliezen na een goede wedstrijd? Oosting en Middelkoop dachten daar anders over. Met twee puntgave schoten is het 5:29 voor tijd weer 22-22 en dan breekt er een ongekende slotfase aan. Beide ploegen weten de aanvallen niet te verzilveren en de 22-22 blijft lang op het bord staan.

Wanneer na een zeer lange aanval van KCC/CK Kozijnen, met een heersende Behrens onder de korf, Noordzij zich vrijspeelt en de 23-22 aantekent ontploft de sporthal. Gaat KCC/CK Kozijnen, met nog 2:20 op de klok dan de eerste 2 punten bijschrijven? De wedstrijd is nog lang. Fortuna neemt een time-out en brengt Fleur Hoek in het veld, die het moet gaan doen. De tijd tikt door in het voordeel van de Capellenaren. In de laatste minuut gaan alle supporters er nog eens goed voor zitten. Hoek schiet haar ploeg naar 23-23. Van der Linden laat zich nog even goed gelden met een heerlijk blok op Split. Een vrije bal van Oppe levert balbezit op voor Fortuna/Delta Logistiek. Met nog 40 seconden wederom een Delftse aanval nadat een schot van Oosting uit de korf tolde. Die aanval levert niks op en KCC/CK Kozijnen krijgt 22 seconden voor tijd alsnog om de wedstrijd te beslissen. Uiteindelijk fluiten De Vries en Meiling af bij een 23-23 eindstand.

Een heet avondje KCC in Capelle aan den IJssel. Tegen regerend landskampioen Fortuna werd wellicht de beste eerste helft in de Korfbal League gespeeld. Jammer dat het hoge niveau uit de eerste helft niet in de tweede helft doorgezet kon worden, maar niemand had op voorhand verwacht dat KCC/CK Kozijnen een puntje zou pakken tegen deze ploeg. Nu is DVO/Transus de volgende tegenstander komend weekend in Bennekom om 19:00 uur. Kan de ploeg van Wassink en Diepenhorst deze gretigheid doorzetten? Dan kan het wellicht een mooie avond in Bennekom worden.

Doelpunten: Bo Oppe 9x. Randy Oosting 4x, Koen Collée 3x, Michelle Jongenburger en Julian Middelkoop ieder 2x, Demi van Oosten, Laura van der Linden en Tessa Noordzij ieder 1x.

De wedstrijd kan je terugkijken op Eyecons.
RTV Rijnmond was ook aanwezig en interviewde Bo Oppe en Wilrik Wassink.
Foto's van Peter van Dieren vind je hier.
Kenonz Korfbal League Recap #1

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties