Inmiddels zijn we halverwege het seizoen en startten dit weekend de returns in de Korfballeague. KCC/CK Kozijnen heeft pas 1 punt vergaard in de uitwedstrijd tegen DVO/Accountor. Nu volgen weer de lastige tegenstanders. Eerst thuis tegen TOP/LITTA, vervolgd door een uitwedstrijd tegen Fortuna/Delta Logistiek. Tegen het Sassenheimse TOP zou je geen punten gaan pakken, maar KCC/CK Kozijnen was zaterdagmiddag akelig dichtbij een enorme stunt. Een gehavend TOP, dat twee vaste basisspelers miste, was net op tijd wakker in Aquapelle. Met een wat hoger afrondingspercentage en wat meer arbitragegeluk, had er zeker meer ingezeten.

IMG_2100Nick Pikaar en Paul Anholts waren achtergebleven in Sassenheim. Hierdoor speelde Wouter Koning, en Thomas Tiggelman. Flokstra werd aan de kant gehouden. Tiggelman had een zeer lastige middag tegen de sterk reboundende Behrens. En met Behrens in de korfzone is het altijd wat makkelijker aanvallen. Zoals in veel wedstrijden begon KCC/CK Kozijnen niet goed aan de wedstrijd. Snel balverlies en geen secure balcontrole betekende in de beginfase dat de Capelse aanvallen snel ten einde waren. Al snel komt TOP op een 0-2 voorsprong door tweemaal Split.

Na de 0-2 brak er een doelpuntloze periode aan waarin beide teams de korf niet konden vinden. KCC/CK Kozijnen verdedigde strak. Pas in de 12e minuut wordt het 0-3 en moet KCC/CK Kozijnen alle zeilen bijzetten om te zorgen dat TOP niet direct verder wegloopt. Dominique Brands heeft haar handen vol aan Jet Hendriks, maar Hendriks komt moeilijk vrij, ook door het goede samenspel met Biesbroek. Hendriks laat direct in haar vak merken dat het niet loopt. Na de 0-3 is het Dekkers met het eerste Capelse doelpunt. Via een strafworp wordt het 1-3. Na de 1-3 stond er snel de 1-4 op het scorebord. Via Behrens wordt het 2-4 en dan begint het te lopen bij de ploeg van Wip en Van der Steen. Het wordt nog wel 2-5 via Snel, maar dan staan Dekkers en Oppe op en slepen zij hun ploeg door een moeilijke fase heen.

KCC/CK Kozijnen speelt lange aanvallen en kan vooral herhalen. Verdedigend legt KCC/CK Kozijnen de Sassenheimse aanval aan banden tot ongenoegen van de TOP-spelers. Tweemaal Dekkers en tweemaal Oppe zorgen dat de thuisploeg met nog een kleine 4 minuten te spelen voor het eerst op voorsprong komt (6-5). Een goede run van vier doelpunten. En als KCC/CK Kozijnen dan ook nog de 7-5 op het bord zet is er wat rust in de ploeg. Ondanks de goede voorsprong, valt KCC/CK Kozijnen terug in haar oude patroon. Onrustige aanvallen betekenen dat TOP op karakter kan terugkomen naar 7-7. Elk doelpunt wordt intens gevierd aan Sassenheimse zijde, omdat het gewoon niet goed loopt. Maar in de laatste minuut van de eerste helft komen Dekkers en Schol los van hun tegenstanders en zorgen dat KCC/CK Kozijnen, na ook nog een gemiste strafworp van Brouwer, met een verrassende, maar verdiende 9-7 gaat rusten.

Na de pauze komt Flokstra in het veld voor Tiggelman en dat blijkt naderhand een gouden greep. Met Flokstra in de rebound had Behrens het niet meer zo makkelijk. Rebounds gaan verloren en het vak kan onder leiding van Snel naar hartenlust aanvallen. TOP begint dan ook scherp aan de tweede helft. Binnen 3 minuten staat het weer gelijk (9-9). KCC/CK Kozijnen heeft weer korte aanvallen en kan het spel zoals aan het einde van de eerste helft niet doorzetten. Ook heeft KCC/CK Kozijnen niet altijd de arbitrage mee. De thuisploeg moet er veel energie in steken om een beloning te krijgen uit hun spel, wat Wip en Van der Steen ook laten blijken. Via Schol wordt het 10-9, maar TOP zet een tandje bij en laat een ander spelletje zien. Zo leidt de ploeg na 7 minuten met 10-12 en moet KCC/CK Kozijnen continue zien aan te haken. Op karakter komt men via Dekkers en Alsem terug tot 12-12. Maar hierna, mede door een gemiste strafworp van Schol, loopt TOP verder weg. De doelpunten aan Capelse zijde zijn schaars en TOP komt op 12-15. Na een time-out van TOP zorgt Edens voor de aansluiting (13-15) en met ruim 9 minuten te spelen is er nog een kans.

Split zorgt weer voor een groter gat (13-16). Inmiddels geeft KCC/CK Kozijnen alles, maar de scheidsrechters belonen het harde werk van de Capelse ploeg niet. Het was een zeer faire wedstrijd en dan moet ook de beloning fair zijn. Ondanks dit, weten Oppe en Alsem de spanning terug te brengen tot 15-16. Er zijn nog 6,5 minuut te spelen. Met nog 5 minuten te spelen is Behrens Flokstra de baas, maar Luttik oordeelt anders. In plaats van balbezit van KCC/CK Kozijnen wordt het hierna snel 15-17 voor TOP. Na de 15-17 krijgt men nog veel kansen, maar een doorbraak van Oppe, die 100% op de stip had gemoeten, werd weggewuifd door Kok. Het had de aansluiting moeten worden. Ballen vallen niet lekker meer en ketsen uit de korf. Met nog 1:38 op het bord is het Oppe alsnog via een vrije bal met de 16-17 en zijn de laatste minuten erg spannend. Een snelle aanval van TOP, met een doorloper van Split lijkt uit te lopen op een strafworp, maar nu komt KCC/CK Kozijnen goed weg. De aanvallen gaan van vak naar vak en krijgt TOP met nog 0:14 op de klok een vrije bal. KCC/CK Kozijnen moest iets doen en dat kost Edens nog een groene kaart. TOP speelt de wedstrijd uit. KCC/CK Kozijnen heeft gestreden maar kon het gehavende TOP helaas geen pootje lichten.

Vandaag was er een uitgelezen kans om tegen een topploeg bonuspunten te pakken. Helaas was TOP alsnog beter. Er zat zeker meer in. Wellicht kan KCC/CK Kozijnen in de volgende wedstrijd nogmaals proberen om een stuntje uit te halen.

Komende zaterdag speelt de selectie in Delft tegen koploper Fortuna/Delta Logistiek. De reserves spelen om 15:30 uur en de hoofdmacht laat de bal rollen om 17:30 uur. Uiteraard kunnen de supporters de wedstrijden weer volgen via Eyecons.

Doelpunten: Stefan Dekkers 6x, Bo Oppe 4x, Sydney Schol en Sanne Alsem ieder 2x, Anouk Edens en Mark Behrens ieder 1x.

Eyecons: Samenvatting van de wedstrijd
IJsselsport: Interviews met Frits Wip en Bo Oppe
Foto's: Nico Orru 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties