Update 26 februari: we vonden nog enkele spullen en wat uitverkocht is, hebben we er alvast afgehaald.

Nu ons clubhuis nog steeds gesloten is i.v.m. de richtlijnen van het RIVM omtrent Corona, hebben we onze voorraden nogmaals geïnventariseerd op houdbaarheid. Sommige producten hebben we teruggegeven aan onze leveranciers, andere bieden wij te koop aan voor onze leden.

Met het bestellen van deze voorraden steun je onze club en dat kunnen we hard gebruiken!
Meer betalen dan onze inkoopsprijzen mag natuurlijk ook.

Middels onderstaande bestellijst kun je aangeven welk product en hoeveel je van iets wil hebben.

Je bestelling wordt verzameld en kan zaterdag 27 februari tussen 11:00 en 12:00 uur opgehaald worden bij het clubhuis. Afrekenen gebeurt op het ophaalmoment middels een Tikkie. Het is niet mogelijk contant te betalen!

Bij het ophalen houden we ons natuurlijk aan de 1.5 meter en andere richtlijnen.

Heb je nog specifieke vragen? Mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bestelller
Producten

Bestellijst

We rekenen zoveel mogelijk alleen de inkoopprijs. De genoemde prijs geldt alleen voor de drive by actie en is incl. btw en incl. eventueel statiegeld. In een krat zitten 24 flesjes. Als je per 24 flesjes besteld, rekenen we de kratprijs.
De genoemde voorraden zijn de voorraden bij inventarisatie en worden niet bijgewerkt a.d.h.v. de bestellingen. Het principe 'wie het eerst komt, die het eerst maalt' wordt gehanteerd.
Wij hanteren ook hier 'Geen alcohol onder 18 jaar'.

Made with BreezingForms for Joomla!® by Crosstec

Hou jij van uitdaging, strijd en heb je een echte winnaarsmentaliteit, dan heb je nu de mogelijkheid om dit te laten zien. Helaas is het voor de meeste KCC’ers op dit moment niet mogelijk om wedstrijden te spelen, dus gaan we online met elkaar de uitdaging aan. We dagen alle jeugdspelers, ouders, leden en oud-leden uit om mee te doen aan “Minute to win it”.

Ook deze week zal er op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 februari in ieder geval nog GEEN veldtraining plaatsvinden. Of er op donderdag 18 fgebruari getraind kan worden zal op zijn vroegst op donderdag rond het middaguur besloten worden.

Ons sportcomplex is net als de rest van Nederland afgelopen weekend veranderd in een winterlandschap. Dat geeft zowel plezier als overlast en heeft zowel voordelen als nadelen.

Door de winst op Avanti heeft KCC zich definitief geplaatst voor de play-offs, een geweldige prestatie!! Als KCC zaterdag ook van AW.DTV wint, dan is het kampioenschap binnen en zijn we definitief eerste in de poule. We spelen dan zaterdag 14 maart 20:00 uur de eerste kruisfinale thuis. Als we winnen start de kaartverkoop voor KCC supporters a.s. zaterdag 29 februari een half uur na afloop van de wedstrijd van het eerste. Kan je zaterdag echt niet - bijvoorbeeld door vakantie - mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Hieronder zie je het volledige overzicht van de play-offs.  

Lieve kinderen,

Over 2 weken organiseren wij als aKCCie een glowgolfavond voor jullie!
Heb je zin in een gezellig avondje met je teamgenootjes en/of vriendjes/vriendinnetjes? Geef je dan nu snel bij ons op!

Tot vrijdag 6 maart!

De verlichting bij dartborden 1 en 2 was gelukkig provisorisch gerepareerd waardoor we weer over vier dartbanen konden beschikken. Die hadden we ook nodig, want er schreven zich weer 18 deelnemers in. Jan Leeuwenstein won na een spannende avond. Paul Oschner werd tweede. Stefan Dekkers legde beslag op de de derde plaats.

KCC heeft zich geplaatst voor de play-offs, een geweldige prestatie met nog twee competitiewedstrijden te spelen en we weten allemaal wat voor mooi feest dat weer kan gaan worden. Wat we nog niet zeker weten is of we eerste of tweede worden, maar we zijn wel al weer gestart met de voorbereiding.

Op televisie kun je leuk darten kijken, maar het is nog leuker om het zelf te doen.

Dat kan vrijdag 21 februari weer. De verlichting is gefixt zodat we weer over vier goede dartbanen kunnen beschikken.
We beginnen om 20:00 uur. Inschrijven, warm gooien en lekker bijkletsen kan al vanaf 19:30 uur.
Meedoen kost €2,50 en we hebben weer prijzen voor de beste drie darters van de avond.

Tot vrijdag!

Nog drie competitierondes te gaan en dan gaan de play-offs van start met als hoofdprijs een ticket voor de hoofdklassefinale op 28 maart 2020 in Papendrecht. Voor KCC, dat vorig seizoen in drie wedstrijden uit de Korfbal League degradeerde, eigenlijk wel het ultieme doel dit seizoen. Samen met buurman Nieuwerkerk is men aan het strijden voor de bovenste plekken. Dit weekend stond Avanti/Post Makelaardij thuis op het programma en moest Nieuwerkerk in Amsterdam het opnemen tegen AW.DTV. Bij winst van KCC en het verlies van Nieuwerkerk komt KCC op 3 punten van Nieuwerkerk en is de 1e plek wel heel dichtbij. KCC speelde tegen Avanti geen sterke eerste helft. Avanti kon bijblijven, maar in de tweede helft waren 10 minuten genoeg om een ruime overwinning bij te schrijven.

De competitie is inmiddels al vergevorderd. Dit betekent dat de belangrijkste wedstrijden gespeeld moeten worden in de richting van de gekoesterde kruisfinales. Met nog vier speelrondes te gaan, moest de ploeg van Wip en Van der Steen afreizen naar Hardinxveld Giessendam voor de return tegen HKC. Eerder in Capelle aan den IJssel werd het een slijtageslag en kwam KCC goed weg (19-18). Mark Klop hield zijn HKC toen in de wedstrijd. Nu waren de rollen 100% omgedraaid. Klop werd vakkundig geëlimineerd en had zijn middag niet en KCC speelde na een moeizame wedstrijd vorige week tegen TOP, nu een zeer goede wedstrijd en had alleen de eerste 7 minuten tegenstand van HKC. Hierna ging het gas erop en was er geen houden meer aan.

Op 14 februari is het weer Valentijnsdag, een mooi moment om iets liefs voor een ander te doen. Wij als aKCCie willen jullie daarbij helpen. Daarom organiseren wij een RozenaKCCie.

Wil jij ook jouw geliefde, vader, moeder, coach, teamgenoot of gewoon je beste maatje verrassen? Dan kan dat nu! Bestel een rode roos bij één van de aKCCie-leden of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij zorgen dat er op zaterdag 15 februari @KCC een rode roos aan de desbetreffende persoon wordt gegeven!

Afgelopen vrijdag hebben maar liefst 105 mensen meegedaan aan de Pubquiz. Het was een hartstikke gezellige avond, waarbij wij als aKCCie zijnde als ober en serveersters rond hebben gelopen om alle deelnemers van een hapje en een drankje te voorzien. Onze sfeermakende Quizmaster Bert Wierenga presenteerde met een fleurig jasje de Pubquiz, dit tot veel genoegen van de 20 teams die aan de Pubquiz meededen.

Elke wedstrijd weer is er een grote groep supporters aanwezig. Vooral tijdens de thuiswedstrijden is iedereen in groten getale aanwezig en genieten wij als selectie van jullie aanmoediging. Om onze waardering uit te spreken willen wij, na de wedstrijd tegen AW/DTV, een feest organiseren. Tijdens dit feest zullen wij alle supporters op een leuke manier bedanken en is het mogelijk om met ieder van ons een dansje te wagen onder het genot van een hapje en een drankje. Blijf na de wedstrijd van 1 gezellig hangen en dan maken we er een mooie avond van!

Zaterdag, de return in Capelle aan den IJsel, waar de ploeg van Wip en Van der Steen het Zeeuwse TOP uit Arnemuiden ontving. In de heenwedstrijd was KCC subliem in de afronding en had TOP geen antwoord op de scoringsdrift van de Capellenaren. Ditmaal een compleet andere wedstrijd, waarbij de doelpunten zeer schaars waren, de spelers niet tot het juiste rendement kwamen en KCC mocht in de slotfase nog haar handjes dicht knijpen, dat het niet een tweede nederlaag leed.

Na drie voorselectietrainingen is onlangs de RTC Rotterdam <15 selectie gekozen. Van KCC/SO natural zijn een drietal spelers geselecteerd: Isa Kranendonk, Fenna Mol en Stijn de Lange, alle drie spelers uit onze C1.

KCC/SO natural speelt een serie lastige wedstrijden in de Cashback World Korfbal League. Volgende week wacht in Papendrecht PKC/SWKGroep en afgelopen zaterdag kwam landskampioen TOP/SolarCompleet op bezoek in Sporthal Schenkel. KCC/SO natural kon de Sassenheimers één helft volgen, maar de tweede helft kwamen de zwart-witten er niet meer aan te pas en verloren met 13-23.

Woensdagavond 20 februari om 22.19 uur kreeg hij zijn codes binnen om deel te nemen aan de korfbalmasterZ opleiding vanaf de B-leeftijd verplicht voor alle leden en ……………………… donderdagavond 21 februari 2019 om 18:08 uur ontvingen wij bericht dat hij was geslaagd.

Op de ledenvergadering is ‘de rookvrije accommodatie’ ‪besproken. De aanwezige leden steunden het initiatief om de leden te raadplegen van harte.

Binnen twee weken krijg je een link in je mailbox. We stellen het erg op prijs als je deze enquête invult, zodat we een gedragen en verantwoord rookbeleid kunnen ontwikkelen.

Vanwege het beperkte wedstrijdprogramma op zaterdag 2 maart trainen in de voorjaarsvakantie alleen S1, S2, S8, S9, A1, B3 en C2 op onderstaande dagen en tijden.

De overige teams trainen niet in de voorjaarsvakantie.

Zaterdag trad de selectie van KCC/SO natural in het Friese Gorredijk aan tegen de nummer drie: LDODK/Rinsma Modeplein. Zo'n 20 Capelse supporters hadden de reis naar Friesland ondernomen en zagen in een goed gevulde sporthal Kortezwaag de zwart-witten uiteindelijk met 26-18 verliezen tegen play-off kandidaat LDODK.

Onze toppers van de B1 zijn uitgenodigd om te komen oefenen tegen het Portugese nationale team U17. Van 1 t/m 5 juni zal de B1 diverse wedstrijden en gezamenlijke trainingen afwerken in Lissabon. Het Portugese team is dan in voorbereiding op het WK (eind juni in Eindhoven), en wil zich dolgraag meten met onze B1. Een unieke kans voor onze spelers!

Op zaterdag 16 februari van 09:00 tot 10:00 uur is er voor alle kinderen van 3 t/m 10 jaar een leuke korfbal-kennismakingsles bij korfbalvereniging KCC/SO natural. Deze kennismakingsles is gratis en wordt door ervaren trainers gegeven in Sporthal Schenkel.

Bonuspunten, dat was hetgeen KCC/SO natural zaterdag in Koog aan de nZaan moest meenemen in de race om lijfsbehoud in de Cashback World Korfbal League. De komende wedstrijden wordt het lastig om deze punten te behalen tegen ploegen als LDODK/Rinsma Modeplein en TOP/SolarCompleet. Het moest dus zaterdagavond gebeuren tegen KZ/Thermo4U. In een fraaie hal met LED-boarding rond het veld, moest KCC/SO natural constateren hoe het geen moment in de wedstrijd heeft gezeten. De eerste 10 minuten bleef het naast KZ, maar daarna heeft het achter de feiten aangelopen.

Misschien heb je ze al een keertje gezien bij KCC/SO natural. Sinds dit jaar zijn Jos de Wit en Peter van Wolferen de nieuwe verzorgers van de selectie. Zij stellen zich graag aan je voor.

In de winter heeft de onderhoudsploeg vaak tijd voor andere klusjes omdat het weer dusdanig slecht is dat we niet buiten aan het werk kunnen.

Deze winter waren de zittingen van de (bar)krukken aan de beurt. Al een tijd waren de zittingen van de krukken op de hoeken kapot en het werd er allemaal niet mooier en comfortabeler op.  

Wat was het een schitterende wedstrijd zaterdag! In een bomvolle en sfeervolle sporthal Schenkel stuurden we DeetosSnel met een dikke nederlaag terug naar Dordrecht. Voorlopig hebben we daardoor de negende plaats stevig in handen en is het Korfbal League seizoen voor KCC/SO natural gelukkig nog niet voorbij. Hoewel het heel lastig zal worden, gaan we nu op jacht naar de (veilige) achtste plaats!

Buiten koud en nat weer, in het clubhuis was het lekker warm en gezellig. Met 18 deelnemers was het erg druk. De avond werd gewonnen door Stephan Groeneveld, al was daar wel een barage voor nodig omdat hij de avond met een gelijk puntenaantal eindigde met Gerard Reijm. Jan Leeuwenstein werd derde.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Zaterdagavond was het moment van de waarheid. Voor beide clubs de wedstrijd van het korfbalseizoen. DeetosSnel stond twee punten voor door de zege eerder in Dordrecht. In een werkelijk uitpuilende sporthal Schenkel zagen zo'n 700 supporters een tot op het bot gemotiveerd KCC/SO natural, dat op alle fronten DeetosSnel aftroefde. 1 club, 1 team, 1 taak; het was aan KCC/SO natural om DeetosSnel te laten merken dat er niks te halen viel in Capelle aan den IJssel. Met twee fanatieke supportersgroepen en onder het oog van de camera van RTV Rijnmond, werd het een spektakel van jawelste, waarbij de thuisploeg geen spaan heel liet van de Dordtenaren. Een droomzege van KCC/SO natural, die nu vaster op de 9e plaats staat.

Veel medewerkers van het Havenbedrijf maken zich in hun vrije tijd verdienstelijk als vrijwilliger in het verenigingsleven. Anderen doen dat als bestuurder van een vereniging of stichting, allen met eenzelfde doel, namelijk zich inzetten voor hun omgeving en/of hobby.

We kunnen het ons allemaal nog goed herinneren. De start voor ons tweede jaar in de korfbal league. Waarbij iedereen zich toch wel afvroeg hoe wij het dit jaar zouden doen vanwege de vele wisselingen binnen de selectie.

Met een klein groepje hadden de darters de grootste lol met de, door Albert, meegenomen 'hulpmiddelen'. Het valt te betwijfelen of je er beter mee gaat gooien, maar het zorgde wel voor hilarische beelden. Toch werden er ook de nodige punten gescoord. Gerard Reijm moest het eerste potje even inkomen, maar won daarna alles en laat daarmee wederom zien waarom hij bovenaan staat in de dartcompetitie. 

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Voor de tweede helft veldseizoen 2017/2018 zijn er weer oefenwedstrijden gepland. Hou onderstaand schema in de gaten voor updates!

UPDATE:

De oefenwedstrijden van de selectie op zaterdag 14 april 2018 tegen DSC starten 45 minuten eerder! 

Op zaterdag 17 maart 2018 speelt KCC/SO natural de laatste wedstrijd van het eerste Korfbal League seizoen tegen DVO/Accountor.

Voor KCC/SO natural breken de laatste beslissende weken aan in de Korfbal League. De vraag is of de ploeg zich weet te handhaven tussen al de gevestige namen in de top van Nederland. Met een lastig programma voor de boeg, moet de ploeg van Vloten en Verberk DVO/Accountor onder zich weten te houden. Met zaterdag TOP/SolarCompleet op het programma, de landskampioen moet je alles geven om het de tegenstander zo lastig mogelijk te maken. In Sassenheim werd het "slechts" 26-22. In de eerste 10 minuten werd er maar weinig gescoord en kon KCC/SO natural TOP/SolarCompleet bijbenen, maar daarna, mede door het erg lage schotpercentage werd er een fikse nederlaag geleden.

Op zaterdag 10 maart 2018 speelt de selectie in Nijeveen tegen DOS'46. Dit is weer een belangrijke wedstrijd voor handhaving in de Korfbal League. De selectie zou het leuk vinden om zoveel mogelijk supporters erbij te hebben.

Vakantie of niet.. het wordt genieten. Komende zaterdag rondom de wedstrijd tegen TOP/SolarCompleet is de special van de keuken een overheerlijk broodje kipshoarma of een goed gevulde erwtensoep, uiteraard met brood. Natuurlijk zijn ook de diverse snacks gewoon verkrijgbaar.

Dinsdag 20 februari legde KCC/SO natural beslag op de Zuid-Holland Korfbal Cup door winst op PKC/SWKGroep. Bij gastheer Korbis won de ploeg eenvoudig met 29-17.

Het spelregelboekje is weer actueel. In 2013 is het spelregelboekje voor het laatst verschenen zowel in een papieren als digitale versie. De spelregelwijzigingen die de IKF voor 2014, 2015 en 2017 heeft vastgesteld zijn destijds aan alle betrokkenen schriftelijk medegedeeld en via de KNKV-site onder de aandacht gebracht, maar waren nog niet allemaal verwerkt in het spelregelboekje. Het KNKV heeft dit aangegrepen om een geheel nieuw spelregelboekje uit te geven.

Winkelcentrum De Terp (in Capelle Oostgaarde) verdeelt € 5.000,- en KCC/SO natural is als één van de 5 Capelse verenigingen geselecteerd om deel te nemen aan de actie Cash op de Terp.

Afgelopen zaterdag 17 februari was het do-or-die voor KCC/SO natural B1. Na een dramatische eerste seizoenshelft, waarin telkens met 1 of 2 punten verschil werd verloren, vond de ploeg van coaches Michiel Last en Steven Verhoeff zichzelf terug in de degradatiezone. Dat er vaak veel energie werd verspild aan negatief commentaar op de scheidsrechter en elkaar zal de resultaten niet geholpen hebben. De tweede seizoenshelft herstelde de ploeg zich enigszins, met belangrijke overwinningen op ONDO en Fortis, en een knap punt tegen koploper PKC. Handhaving in de hoofdklasse was weer binnen handbereik, maar dan moest er in sporthal Schenkel wel gewonnen worden van hekkesluiter Avanti.

De voorlaatste wedstrijd van dit zaalseizoen bracht KCC/SO natural C1 naar Hardinxveld-Giessendam, voor de uitwedstrijd tegen Vriendenschaar. Voorafgaand aan deze wedstrijd stond de C1 van coaches Remon Brands, Thom Brandse en Rob Fase op de derde plaats in de hoofdklasse, met nog een minieme kans op plek 2 en daarmee plaatsing voor het NK.

De selectie van KCC/SO natural reisde zaterdag af naar Noord Holland voor de confrontatie tegen KZ/Hiltex. Beide ploegen hangen in de onderste regionen van de ranglijst dus voor beide was het een enorm belangrijke wedstrijd. KCC/SO natural kon hele goede zaken doen, om de druk op DVO/Accountor verder op te voeren, wetende dat deze ploeg in Papendrecht tegen PKC/SWKGroep speelt. De heenwedstrijd in Capelle werd een eenvoudige overwinning voor de ploeg van Vloten en Verberk. In Koog aan de Zaan kwam KCC/SO natural er niet aan te pas en leed een nederlaag.

De sponsorcommissie van KCC/SO natural is verheugd te melden dat Küchen Direct zich voor drie jaar als sponsor heeft verbonden aan KCC/SO natural. De naam Küchen Direct zal bij KCC/SO natural te vinden zijn op reclameborden in de zaal en op het veld, als ook op de narrowcasting en overige multimedia kanalen.

In verband met de voorjaarsvakantie (26 februari t/m 1 maart 2018) en de zaalcompetitie die er voor sommige ploegen al bijna op zit, geldt er vanaf 19 februari voor sommige ploegen een aangepast trainingsschema.

Zaterdag, de wedstrijd KCC/SO natural tegen Fortuna/Delta Logistiek, met het weerzien van de kleine grote man, Nik van der Steen, die opgegroeid is bij KCC/SO natural. De Negende Man begroette hem dan ook met een warm welkom en een fraai spandoek. Van der Steen heeft toch een zwart-wit hart. Voor Fortuna/Delta Logistiek de taak om aan te haken voor de top 4 en voor KCC/SO natural de schone taak de wedstrijd in Delft snel te vergeten en om DVO/Accountor ver onder zich te houden. Helaas werd het een wedstrijd waar de thuisploeg vanaf de eerste minuut niet goed in de wedstrijd zat en men ook nog eens DVO/Accountor zag winnen van Blauw-Wit.

Na een heerlijke winterse week met eindelijk wat vorst hebben we voor vandaag gekozen voor de Hollandse kost.

Goed gevulde Erwtensoep , Bruine Bonensoep of Tomatensoep…..het is er allemaal.

KCC/SO natural heeft zich door de 16-26 overwinning op HKV/Ons Eibernest geplaatst voor de finale van de Zuid-Holland Korfbal Cup 2018. De finale zal - net als vorig jaar - gespeeld worden tegen PKC/SWKGroep dat met 23-15 won van Valto. De finale van de Zuid-Holland Korfbal Cup wordt op dinsdag 20 februari 2018 om 20:30 uur gespeeld bij Korbis in sporthal De Dreef (Oude Dreef 4, 2741 SR Waddinxveen). Bij de D1 ploegen gaat de finale tussen Nieuwerkerk en Vriendenschaar (H), deze wedstrijd begint om 19.00 uur.

KCC/SO natural heeft zich door de 16-26 overwinning in de halve finale op HKV/Ons Eibernest geplaatst voor de finale van de Zuid-Holland Korfbal Cup 2018. De finale zal - net als vorig jaar - gespeeld worden tegen PKC/SWKGroep dat met 23-15 won van Valto. 

Zaterdagmiddag 15:30 uur is toch eventjes wennen in de Korfbal League. KCC/SO natural moest naar Papendrecht waar grootmacht PKC/SWKGroep wachtte. KCC/SO natural staat op een mooie veilige achtste plek in het debuutjaar van de Korfbal League en wil dit graag volhouden. Maar dan moet je tegen PKC/SWKGroep gaan spelen en met de thuiswedstrijd in het achterhoofd wordt dit een zware klus. Van Vloten: ”Toen we de opstelling zagen, zagen we zeker mogelijkheden om hier te kunnen winnen”. PKC/SWKGroep speelde zonder Leeuwenhoek, Nadhie en Danny den Dunnen, maar met Arjen van Houwelingen in de basis. Met iets meer nauwkeurigheid en als de afronding iets scherper was, was er zeker iets te halen in Papendrecht.

Op zaterdag 7 april 2018 wordt de Korfbal Leaguefinale gespeeld in de Ziggo Dome in Amsterdam. Om 16:00 uur spelen de senioren en om 13:30 uur de junioren.

Omdat we bij het pakken van de dartborden getrakteerd werden op een gillende sirene moesten we het alarm resetten. Weten we in ieder geval ook weer dat onze dartborden veilig staan. Daarna ging het ophangen snal. Al snel stonden er 22 namen op papier. Lekker druk dus. Met Twan Letterman zien we een nieuwe naam in de top drie. Hij werd derde. Gerard Reijm kennen we natuurlijk al lang. Hij legde beslag op de tweede plaats. Stephan Groeneweg won ook deze dartavond weer met overmacht.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

De voorjaarsvakantie is aangebroken en daarom werden er minder wedstrijden gespeeld. Wegens dit en het feit dat er ook een aantal doordeweekse wedstrijden werden gespeeld, was er gisteren geen voorbeschouwing, maar vandaag wel een extra lange nabeschouwing, waarin we terugblikken op alle gespeelde wedstrijden in deze week.

Er zijn nieuwe clubpassen! Onze voorraad was al een tijdje op, maar met dank aan diverse sponsoren is er een nieuwe stapel beschikbaar. Alle leden kunnen hun oude clubpas omruilen voor een nieuwe pas.

Op zaterdag 4 maart van 10:45 tot 12:00 uur is er voor alle kinderen van 6 t/m 10 jaar een leuke korfbalclinic bij korfbalvereniging KCC/SO natural. Deze clinic is gratis toegankelijk voor zowel leden als niet-leden.

Half januari, 1e mijlpaal bereikt; sportieve sanctie weggewerkt.

Half februari, 2e mijlpaal bereikt; alle zaal verplichtingen seizoen 2016-2017 weggewerkt.

Nog geen 4 dagen later, 19 februari 2017, heeft KCC/SO natural de laatste mijlpaal bereikt en dat is dat de maximaal te behalen wedstrijden in de bonus is bereikt.

Dat betekent dat we voor dit zaalseizoen klaar zijn met alle arbitrage verplichtingen.

Fantastisch gedaan!

Op scheidsrechtersgebied gaat het bij KCC/SO natural dus geweldig, maar we kunnen altijd nog nieuwe scheidsrechters gebruiken (op alle niveaus) met name ook om wedstrijden thuis bij KCC te fluiten. Heb je zin om af en toe een wedstrijd te fluiten of wil je het liefst elke week fluiten dan kan je je aanmelden bij ondergetekende (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Met vriendelijke groet,
Saskia van Vlaanderen-Kanij
scheidsrechtercoördinator KCC/SO natural

Vrijdag 24 februari kun je weer voor het darten bij KCC/SO natural. We hopen dat je er weer bij bent. Ben je nog niet eerder geweest? Ook dan ben je welkom. 

Het clubhuis is geopend vanaf 19:30 uur. We beginnen om 20:00 uur. Meedoen kost €2,50 en iedere avond zijn er drie prijsjes te verdienen.

 

Het bestuur en TC zijn zeer verheugd te kunnen melden dat de huidige trainers van de selectie van KCC/SO natural ook volgend seizoen verbonden zijn aan KCC/SO natural. De resultaten en feedback vanuit de spelersgroep geven wederzijds vertrouwen in een succesvol vervolg van de samenwerking.

Dinsdag 21 februari 2017, Steenwijklaan 16 te Den Haag, de Eibernesthal was het decor van de grote finale van de Zuid Holland Korfbal Cup. KCC/SO natural en het tweede team van PKC/SWKGroep speelde in een volgepakte arena voor de "cup met de grote oren". Uiteindelijk mocht KCC/SO natural na afloop de grote beker in ontvangst nemen en won ook nog eens 20 kaarten voor de Ziggodome finale op 8 april a.s.

Voor de selectieteams is het zaalseizoen bijna afgelopen, maar na afgelopen zaterdag is het zeker dat KCC/SO natural 1 en C1 nog een vervolg aan het seizoen gaan geven. Ook de overige teams naderen het slot van de competitie. Een van die teams is KCC/SO natural 5, dat met 14-20 van het Zeeuwse TOGO won en het zaalseizoen als tweede lijkt af te sluiten. KCC/SO natural F2 won afgelopen zaterdag met liefst 2-22 van Nieuwerkerk F4 en houdt de gedeelde koppositie in handen. Over twee weken speelt de F2 een lastige wedstrijd tegen Maassluis F2. KCC/SO natural E1 won met 3-11 van DeetosSnel E3 en dat is goed nieuws, want datzelfde DeetosSnel versloeg eerder die week koploper PKC/SWKGroep E5, waardoor de E1 nog kans maakt om kampioen te worden. KCC/SO natural A3 verpulverde Maassluis A2 met liefst 4-23, waardoor de A3 van Antine Dorsman en Thom Brandse de derde plek heeft veiliggesteld. KCC/SO natural 4 won met 23-16 van Wageningen 3 waardoor het gat tussen de kampioen en de nummer 2 10 punten bedraagt.

Zaterdag 11 maart a.s. speelt KCC/SO natural 1 de eerste kruisfinalewedstrijd, thuis in sporthal Schenkel. Het wordt een waar spektakel in een bomvolle, uitverkochte sporthal. 
 
Wil jij oplopen met een van de KCC-spelers bij deze wedstrijd? Doe dan mee aan de T-shirt Fan Challenge! Op woensdagmiddag 1 maart (in de vakantie) kun je in de kantine je eigen T-shirt versieren met textielstiften. De selectiespelers kiezen de 8 mooiste, grappigste T-shirts uit. De makers van deze winnende T-shirts vormen samen het Team van de Week!

Zaterdag 11 februari is de actie KCC/SO natural voor Stichting Breath gehouden. Op deze dag zijn er door de kinderen versierde Cup cakes, Brownies en koekjes verkocht, waarbij de gehele opbrengst ten goede komt aan Stichting Breath.

De laatste competitiewedstrijd van het eerste moet nog plaatsvinden, maar de kruisfinale koorts heerst al binnen de vereniging.

Dat KCC/SO natural al kampioen is in de hoofdklasse B is zaterdag 11 februari 2017 duidelijk geworden. Alleen nu is de vraag wie er zaterdag 11 maart 2017 op bezoek komt in sporthal Schenkel.

Het wordt weer een ouderwets drukke maart dit jaar. Vorige week plaatste KCC/SO natural 1 zich voor de play-offs om promotie naar de Korfbal League en sinds afgelopen zaterdag mogen wij KCC/SO natural C1 NK-deelnemer noemen. De ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum won met 17-16 van Fortuna/Delta Logistiek C1, waardoor de C1 het gat met de ploeg uit Delft vergroot tot drie punten. Met nog maar één wedstrijd te gaan is de C1 niet meer in te halen en dus heeft het zich definitief verzekerd van een plaats in het Nederlands Kampioenschap te Roden (Groningen).

Zaterdag speelde KCC/SO natural de laatste thuiswedstrijd tegen de runner-up DeetosSnel uit Dordrecht. Voor de kampioen KCC/SO natural was het van belang om door te gaan. Van Vloten hamerde daar ook op. We zijn al kampioen, we staan bovenaan en zijn definitief eerste. Kon de ploeg van Van Vloten en Verberk het opbrengen om een goede pot korfbal neer te zetten?

In de bijlage vind je extra informatie over de Zuid Holland korfbal cup.
Onder meer een aangepaste routebeschrijving wegens wegwerkzaamheden in de omgeving van de sporthal.

Nu alle media aandacht rond het jasjes-incident is gaan liggen is het tijd voor een nieuwe voorbeschouwing, waarin we vooruitblikken op de wedstrijden van morgen. KCC/SO natural F2 staat bovenaan in hun poule door verrassend te winnen van koploper WION F2. Kan het de eerste plaats behouden morgen? Dan speelt het tegen Nieuwerkerk F4. KCC/SO natural 6 speelt morgen een cruciale wedstrijd tegen Vriendenschaar 4. Bij een overwinning op de ploeg uit Hardinxveld-Giessendam doet het zesde nog altijd mee om het kampioenschap.

Dat KCC/SO natural al kampioen is in de hoofdklasse B is zaterdag 11 februari 2017 duidelijk geworden. Alleen nu is de vraag wie er zaterdag 11 maart 2017 op bezoek komt in sporthal Schenkel. 

Als kampioen gaat KCC/SO natural spelen tegen de nummer 2 van de andere hoofdklasse. In de hoofdklasse A is het nog steeds dringen geblazen voor een plekje in de kruifinales. Zoals het er nu naar uit ziet weet KCC/SO natural pas zaterdag 4 maart definitief wie de tegenstander wordt. Welke ploeg kan KCC/SO natural de hoofdklassefinale op zaterdag 25 maart 2017 bij PKC/SWKGroep te Papendrecht om 20:00 uur versperren?

Hieronder lees je welke senario's er nog zijn?

Op zaterdag 4 maart 2017 van 9.30 tot 10:30 uur zijn alle kinderen tussen 3 en 6 jaar van harte welkom bij korfbalvereniging KCC/SO natural om gratis mee te doen met een leuke activiteit van de Kangoeroe klup.

De play-offs komen eraan. Zaterdag 11 maart om 20:00 uur is de thuiswedstrijd, op zaterdag 18 maart de uitwedstrijd. Als er een derde wedstrijd nodig is, is deze op dinsdag 21 maart thuis.

Daar zijn wij naar op zoek!

15 januari was de eerste nul en eerste mijlpaal bereikt en ik ben verheugd te melden dat per 5 februari alweer de tweede nul en dus ook tweede mijlpaal is bereikt.

Dit begon op vrijdagavond 10 februari. Wat een opkomst aan kinderen en wat leuk om te zien dat iedereen zijn steentje wil bijdragen aan het goede doel. Alle leeftijdscategorieën + vriendjes en vriendinnetjes waren naar de KCC kantine gekomen voor het versieren van cupcakes en het bakken van koekjes.

Het was gisteren weer een succesvolle dag voor KCC/SO natural. De eerste teams werden kampioen en voor een aantal teams lijkt het kampioenschap ook steeds dichterbij te komen. Verder werden er weer veel overwinningen geboekt. Tijd dus voor een nieuwe nabeschouwing, waarin we terugblikken op de wedstrijden van speelronde 12. 

Morgen is het zaterdag! Niet alleen de dag waarop mogelijk de eerste kampioenschappen worden gevierd, maar ook de dag waarop KCC/SO natural zich inzet voor Stichting Breath. Die dag kunt u genieten van o.a.cupcakes, koekjes en appeltaarten de opbrengst van de dag gaat naar Stichting Breath. Dat is in ieder geval al één reden om morgen naar Sporthal Schenkel te komen!

Fenna Mol speelt in KCC/SO natural D1 en zit in groep 8 van de Emmaschool In Schiebroek.

Haar meester, Jan Vermaak, maakte een superleuk filmpje over Fenna en haar hobby: korfbal!
Met in de hoofdrol KCC/SO natural D1, coach Ilona de Lange en natuurlijk Fenna zelf. Kijken!

Aankomende zaterdag (11 februari) is het zo ver... KCC/SO natural haalt geld op voor Stichting Breath! Onderstaande lekkernijen - gebakken door de jeugd van KCC/SO natural - worden verkocht.

Aanstaande zaterdag 11 februari bestaat de kans dat zowel het 1e, 2e als 4e kampioen worden. Voor het 1e is dit nog niet het eindstation dit zaalseizoen met de play-offs voor de deur, maar voor het 2e en 4e wel en dan is kampioen worden natuurlijk een prachtige prestatie! Als dat zaterdag lukt, dan organiseert Huisstel in de kantine een klein dansplekje met muziek.

We willen daarom iedereen uitnodigen om gezellig nog even te blijven hangen na de wedstrijden van 1 en 2 en nog een drankje te doen bij een leuk muziekje.

Huisstel

De Zuid-West teams <17 en <19 zijn onlangs bekend gemaakt. Met ingang van 1 januari 2017 worden de teams aan het begin van het jaar gekozen en loopt het seizoen tot aan de Challenge in december.

Donderdagavond 16 februari komen medewerkers van Starshoe Voetmedisch Adviescentrum naar KCC/SO natural voor een Korfbal Analyse Voet & Schoen. De spelers van S1, S2, A1, A2, B1 en C1 worden tijdens deze avond vrijblijvend getest.

De al sinds 1999 bestaande korfbalvereniging KCC/SO natural biedt de op 1 september 2016 opgerichte hardloopvereniging IJsselrunners de mogelijkheid om gebruik te maken van de kantine op sportpark Schenkel. Start en finish vanuit een droge warme kantine wordt door de lopers van IJsselrunners zeer gewaardeerd!

Speelronde 11 is alweer afgelopen, tijd voor een nieuwe nabeschouwing dus! Scheidsrechtster Iris van Ringelenstijn, zij slaagde gisteren net als Marco Geene voor het examen jeugdscheidsrechter (artikel hier), zag KCC/SO natural F2 met 16-5 winnen van Olympia F2. De F2 staat daarmee nog altijd op een keurige tweede plaats in de F2e klasse. KCC/SO natural C2 won met 11-6 van het Middelburgse ONDO C1, waardoor het nog altijd vierde staat in de C2e klasse. KCC/SO natural B3 had in Strijen een zware kluif aan Ventura Sport B1, maar won uiteindelijk wel met 11-16. KCC/SO natural A4 revancheerde zich op de eerdere nederlaag tegen RWA A3 en won in eigen huis met 14-7 van diezelfde ploeg. 

Op dinsdag 21 februari 2017 speelt KCC/SO natural om 20:30 uur de finale van de Zuid Holland Korfbal Cup 2016-2017 tegen PKC/SWKGroep uit Papendrecht.

Een jaar geleden startte op 20 januari een opleiding tot Jeugd Scheidsrechter. KCC/SO natural leverde voor deze opleiding maar liefst 6 kandidaten aan.

Na de 17 - 26 overwinning zaterdag op Oranje Wit, heeft KCC/SO natural zich geplaatst voor de play-offs. Wie de tegenstander is dat wordt de komende weken pas bekend. Als we kampioen worden spelen we de eerste play-off zaterdag 11 maart thuis en de tweede wedstrijd op zaterdag 18 maart uit. Als er dan nog geen beslissing is, dan spelen we de derde wedstrijd op dinsdag 21 maart weer thuis. De Hoofdklasse finale wordt gespeeld op zaterdag 25 maart. Als we tweede worden, dan is die serie net andersom (UIT - THUIS - UIT).

Zaterdagmiddag, 15:30 uur, speelronde 11 in Dordrecht, waar KCC/SO natural de eerste stap naar de KL kon gaan zetten door zich te plaatsen voor de kruisfinales. Stap 1 is volbracht. Nadat bekend werd dat 's avonds Sporting Delta niet wist te winnen van DeetosSnel moest het officiële kampioensschap en de definitieve 1e plaats nog uitgesteld worden tot komend weekend. 

In 2017 spelen we het resterende deel van seizoen 2016/2017. Met nog zes avonden te gaan kan het nog alle kanten op. De eerste dartavond van 2017 werd weer glansrijk gewonnen door Stephan Groeneweg; hij won alle spellen.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Het is inmiddels alweer februari en dat betekent dat de zaalcompetitie voor de wedstrijdteams langzamerhand tot een einde komt. In de komende weken wordt er beslist wie kampioen wordt, wie degradeert en wie promoveert. Voor de meeste breedteteams is de competitie nog lang niet voorbij, maar ook zij strijden om de nodige punten. KCC/SO natural F2 bijvoorbeeld, dat nog kans maakt op het kampioenschap. Het staat twee punten achter op de nummer één WION F2, waartegen het nog in actie moet komen. Aanstaande zaterdag speelt de F2 tegen Olympia F2, dat tot nu toe nog maar één keer wist te winnen. Ook KCC/SO natural B3 maakt nog kans op het kampioenschap en speelt aanstaande zaterdag tegen Ventura Sport B1. KCC/SO natural A4 komt thuis in actie tegen RWA A3, waartegen in Poortugaal nog verloren werd. KCC/SO natural 8 reist net als de B3 af naar Strijen, waar het speelt tegen het hoger geplaatste Ventura Sport 3.

KCC/SO natural speelde dinsdagvond 31 januari 2017 de halve finale van de Zuid Holland Korfbal Cup tegen (en bij) HKV/Ons Eibernest. De thuisploeg nam direct het initiatief en een 4-0 voorsprong, maar KCC/SO natural ging steeds beter spelen en bij rust waren de rollen alweer omgedraaid: 12-15. De tweede helft speelde KCC/SO natural uitstekend en tikte net de 35 goals niet aan. Eindstand 27-34.

Twee weken geleden plaatste de B1 zich definitief voor de beslissingswedstrijden om het Nederlands Kampioenschap B-junioren door met 17-31 te winnen bij Die Haghe. Na twee jaar wachten strijdt er weer een jeugdploeg van KCC om het kampioenschap van Nederland. Sinds dit jaar wordt er bij het Nederlands Kampioenschap B-junioren geen toernooi meer gespeeld, maar beslissingswedstrijden. Aanstaande zaterdag om 13.30 speelt KCC/SO natural in de kwartfinale tegen DOS ’46 B1 uit Nijeveen. De speciale voorbeschouwing staat voor u klaar.

Hebben we het hier over nog 1 wedstrijd, nog 1 punt, nog 1 week, nog 1 ??? en wat gebeurd er dan.

Op zaterdag 5 maart 2016 speelt KCC/SO natural B1 de eerste wedstrijd om de strijd van het kampioenschap van Nederland in Nijeveen tegen DOS'46, aanvang 13:30 uur. Uiteraard zal er een supportersbus rijden naar Nijeveen.

Vanaf komend seizoen zijn Sander Jacob en Henk-Jan Schippers de nieuwe trainers van KCC/SO natural A1. Zij nemen het stokje over van Wilrik Wassink en Anton van der Heiden, onder wiens leiding de spelersgroep een uitstekende ontwikkeling doormaakt.

Zaterdag was het zo ver. De toppers van KCC/SO natural B1 moesten tegen Die Haghe! Er was maar een opdracht: winnen! We hadden alle vertrouwen dat we het konden. Toen we de tribune vol zagen stromen met trouwe supporters groeiden het vertrouwen nog meer...

...

In de wedstrijd tegen Rohda was er gisteren enige commotie over een goal op slag van rust. De scheidsrechter keurde namelijk – op aangeven van de juryvoorzitter – in de allerlaatste seconde de 9-13 van KCC/SO natural goed. En daar was alles wat Rohda was het natuurlijk niet mee eens, zelfs de geblesseerde Ivar Spierings stormde het veld in om de scheidsrechter op zijn vermeende ongelijk te wijzen ;-) Gelukkig hebben we dan de videobeelden. Een grondige analyse daarvan laat zien dat de goal terecht is goedgekeurd omdat de bal los is voordat de tijd verstreken is en dat is de officiële regel.

Het was zaterdag weer als vanouds een heerlijk avondje topkorfbal in Capelle aan den IJssel. Wederom een lastige tegenstander. Uit in Amsterdam werd het maar nipt een overwinning, maar onder leiding van de harde kern die vanaf minuut 1 helemaal los ging was ook zaterdagavond Rohda (A) het slachtoffer van de Capelse dadendrang. Rohda (A) werd gesteund door een grote groep supporters. Door de winst en de winst van OVVO/De Kroon komt het op de laatste speelronde aan op 5 maart a.s. KCC/SO natural moet naar het verre Friesland tegen SCO en daar winnen en HKV/Ons Eibernest moet stunten in eigen huis tegen OVVO/De Kroon. Een gelijkspel aldaar, bij winst van KCC/SO natural, is voldoende voor een ticket naar de play-offs.

De wedstrijden zijn weer gespeeld. Het zaalseizoen komt nu langzamerhand tot een einde. Vanwege de voorjaarsvakantie kwamen er weinig teams in actie en werden ook nog een aantal wedstrijden verplaatst. De teams die moesten spelen boekten in ieder geval keurige resultaten. Zo verraste nummer laatst KCC/SO natural 10 door met 12-10 te winnen van nummer 3 Nikantes 5. Ook KCC/SO natural 8 wist te winnen. Zij wonnen met 12-9 van HKC 5, al zorgde KCC/SO natural 8 voor een onnodig spannende slotfase.

Hoe verliep het de selectieteams? Is het de B1 gelukt om zich te plaatsen voor de beslissingswedstrijden? Doet KCC/SO natural 1 nog mee in de strijd om de kruisfinales? U leest het hier. De wekelijkse nabeschouwing staat voor u klaar!

Vorige week won KCC/SO natural B1 met 25-20 van Fortuna/Delta Logistiek B1 en pakte daarmee met die ploeg een gedeelde tweede plaats. Door een beter onderling resultaat had de ploeg van Sander Jacob echter de beste papieren om zich te plaatsen voor de beslissingswedstrijden om de nationale titel. Er moest dus vandaag "alleen" nog maar even gewonnen worden van laagvlieger Die Haghe B1 waarbij vooral gewaakt moest worden voor onderschatting.

De wedstrijd KCC/SO natural D3 - PKC D4 van zaterdag 20 februari is verplaatst naar woensdag 9 maart om 17:45 uur in Sporthal Oostgaarde.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural D3.

De voorjaarsvakantie nadert en dat betekent voor velen weer genieten op de skipiste, in de zon, of gewoon gezellig in de sporthal. Vanwege de vakantie staan er minder wedstrijden op het programma dan normaal. In ieder geval komen er toch nog behoorlijk wat teams in actie, zoals 1, 2, de A1 en de B1. Wie zijn de tegenstanders? De wekelijkse voorbeschouwing staat voor u klaar!

Volgende week (maandag 22 t/m vrijdag 26 februari) is er i.v.m. de voorjaarsvakantie GEEN trainen voor de A3 tot en met de Kangoeroes. We gaan dus weer verder op maandag 29 februari.

Fijne vakantie!  

Afgelopen zaterdag speelden de selectie tegen het Haagse HKV/Ons Eibernest. Een uiterst belangrijk treffen want in de "poule des doods" waar iedereen van iedereen weet te winnen, moet je altijd goed nadenken wat je op je TOTO-formulier invult. KCC/SO natural moet winnen om nog mee te doen voor een ticktet voor de kruisfinales. Na nederlagen tegen Wageningen, OVVO/De Kroon en Nic./Alfa-college moest KCC/SO natural opeens uitkijken voor degradatie. Uit had het geen kind aan HKV/Ons Eibernest, 15-24 winst. Gelukkig werd er een uitstekend medicijn gevonden voor de vormcrisis. KCC/SO natural maakte de koppies leeg door zich uit te leven op de bowlingbaan. En dat werkte. HKV/Ons Eibernest kreeg een galavoorstelling in sporthal Schenkel.

Lieve meiden van de C, D en E + vriendinnen,

De datum van de Girls Night is gewijzigd naar vrijdag 18 maart! Door de Voorjaarsvakantie kunnen er maar weinig meiden bij zijn en we willen er natuurlijk een leuke avond van maken met zoveel mogelijk meiden. Twijfel niet langer en geef jou & je vriendinnen dus op voor vrijdag 18 maart!

Hoera, promotie! Vanaf nu worden de voor- en nabeschouwingen op de site geplaatst. Verder verandert er helemaal niets. Lees hier de nabeschouwing van een mooi weekend!

SO natural BV wordt naast naamsponsor ook shirtsponsor van het eerste team van korfbalvereniging KCC en tekent een driejarig sponsorcontract.

Zaterdag 13 februari 2016 wordt in de rust van de korfbalwedstrijd KCC/SO natural tegen HKV/Ons Eibernest, die om 19.45 uur in Sporthal Schenkel van start gaat, een unieke samenwerking een feit. 

Zaterdag 13 februari 2016 speelt KCC/SO natural F3 een vriendschappelijke wedstrijd tegen Albatros F8.
Deze wedstrijd wordt gespeeld in de Schenkelhal. Verzamelen om 12:00 uur en om 12:30 uur spelen.

KCC/SO natural, de korfbalvereniging uit Capelle aan den IJssel is voor het seizoen 2016/2017 op zoek naar een enthousiaste trainer/coach voor KCC/SO natural 3. Dit team speelt momenteel Reserve 1e klasse op het veld en Reserve Overgangsklasse in de zaal.

Toen we binnen kwamen was het al drukker dan normaal. Ook weer een aantal nieuwe gezichten. Het leek dan ook druk te gaan worden. Een kwartiertje later bleek die inschatting helemaal waar te zijn; in een mum van tijd stonden er meer dan 24 inschrijvingen. Zoveel deelnemers betekent met zes man bij een bord darten. De organisatie besloot dan ook niet mee te doen. Met nog drie latere inschrijvingen ging de avond van start met 27 darters.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Woensdag 3 februari speelden we het regiotoernooi 'Onder het dak'. 

Voor deze dag hadden 32 koppels uit verschillende verenigingen ingeschreven. Na betaling van het inschrijfgeld kreeg ieder koppel een envelop met daarin het schema voor de die dag door hen te spelen 4 wedstrijden. Om tien uur was iedereen binnen en dus kon Koos het toernooi openen.

Wat is er aan de hand in Capelle aan den IJssel? De laatste weken heeft KCC/SO natural last van een vormcrisis. Waar vroeger met passie en hartstocht gespeeld werd en de supporters werden getrakteerd op een spectaculaire wedstrijd, zit KCC/SO natural nu even in een korfbaldipje. Men wil zo graag een sprong maken naar de top van het korfbal, maar zal nu door het verlies tegen Nic/Alfa College moeten uitkijken of dadelijk de rekenmeesters er niet aan te pas moeten komen. De laatste 3 wedstrijden moeten gewonnen worden en dan moet OVVO/De Kroon minimaal 1 punt laten liggen onderweg. Men heeft het niet meer in eigen hand. Met Stefan Dekkers op de plek van Nik van der Steen, speelde KCC/SO natural zaterdag in het verre Groningen tegen Nic./Alfa-college. Een ploeg in vorm, getuige de 27-28 overwinning op koploper Wageningen vorige week. De ruim 25 zwart-witte supporters hadden er al 240 kilometer op zitten om hun helden te zien schitteren. Helaas werd dit schitteren in de wedstrijd een klein sprankje en liep men na een 1-2 voorsprong helaas de hele wedstrijd achter de feiten aan, met een 27-25 nederlaag als gevolg.

De leverancier van ons kassa & clubpas systeem heeft onlangs de manier van inloggen aangepast.

Zoals jullie wellicht gemerkt hebben is er geen internet, tv en telefoonverbinding in de kantine. Volgens de KPN zit deze storing in de wijkkast.

Extra vervelend daarbij is dat de kassagegevens niet gesynchroniseerd worden, wat inhoudt dat online opwaarderingen via Ideal van tot een week terug op het moment niet bekend zijn in het kassasysteem in de kantine.

Een KPN monteur komt donderdagmiddag / uiterlijk vrijdagochtend.

Verkeer jij momenteel in dezelfde vorm als Van Gerwen? Kom dat dan maar eens laten zien a.s. vrijdag bij KCC/SO natural.

Komende en volgende week zullen alle gevonden voorwerpen worden uitgestald in de bestuurskamer. Alles wat voor 14 februari niet wordt opgehaald, gaat de kast in voor tweedehands KCC kleding en schoenen, of in de textiel container.

Saskia van Vlaanderen-Kanij

Het nieuwe kalenderjaar en de tweede helft van het zaalseizoen is weer begonnen. Ook nu gaan we weer door met het inzetten van S- en A-teams om thuiswedstrijden te fluiten, om de bekende reden dat er een tekort is aan beschikbare en/of gediplomeerde scheidsrechters voor interne wedstrijden / wedstrijden thuis bij KCC/Delta Logistiek.

KCC/Delta Logistiek stond tot zaterdag samen met Nieuwerkerk 2 bovenaan in de reserve Hoofdklasse en speelde zelf in het verre Groningen tegen Nic./Alfa College 3. Die wedstrijd eindigde in 21-21 maar doordat even later DSC 2 met 23-18 won van Nieuwerkerk 2, is KCC/Delta Logistiek 2 KAMPIOEN VAN DE RESERVE HOOFDKLASSE.

Met de kruisfinales voor de boeg (7 maart uit en 14 maart thuis tegen AW.DTV), moest KCC/Delta Logistiek zaterdag eerst nog de laatste reguliere zaalwedstrijd spelen tegen Sporting Delta in Dordrecht. Voor de kampioen KCC/Delta Logistiek stond er niets meer op het spel, maar voor Sporting Delta des te meer. Sporting Delta moest namelijk minimaal gelijkspelen en was dan nog afhankelijk van het resultaat van SKF, dat enkele kilometers verderop tegen Oranje Wit speelde.

Jeu de Boules LADDER donderdag, februari 26, 2015  
nr. Spelers 2015 totaal   p.mnd 5-2 12-2 19-2 26-2 0 kado    
SUB 2015 6 7 8 9 0 2015 mnd  
1 Piet Scherpenisse   237,00 121,50 115,50 41,50 24,00 16,00 34,00   237,00 feb  
2 Len Bijkerk   199,00 84,00 115,00 33,50 16,00 34,50 31,00   199,00 feb  
3 Theo Legierse   196,50 109,00 87,50 33,50 31,50 5,50 17,00        
3 Kees Geresse   184,50 92,50 92,00 30,50 16,00 41,00 4,50        
4 Margret Geresse   184,50 51,50 133,00 38,50 27,50 37,00 30,00        
5 Koos Persoon   179,00 105,50 73,50 26,50 11,00 36,00          
6 Ben v. Lit   178,50 71,50 107,00 33,50 31,50 34,50 7,50        
7 Jan Broomans   174,00 80,50 93,50   21,50 39,00 33,00        
8 Tom Binnendijk   171,50 114,00 57,50 41,50   16,00          
9 Greetje Persoon   168,50 110,50 58,00 15,50 16,00 26,50          
10 Bert Zimmerman   163,50 80,00 83,50 9,50 34,00 22,00 18,00        
11 Co v Rheenen   155,00 57,50 97,50 23,00 19,00 30,50 25,00        
12 Ria Ploeg   153,00 79,00 74,00 6,00 29,00 39,00          
13 John Sikkel   145,50 67,00 78,50 26,50   20,00 32,00        
14 John vd Donck   145,00 39,50 105,50 21,00 35,50 39,00 10,00        
15 Frits Knoppert   143,50 64,50 79,00 23,00 10,00 30,50 15,50        
16 Emmy Pijnaker   140,00 75,00 65,00 19,00 8,00 9,00 29,00        
17 Carel v Kaam   137,00 98,00 39,00 33,50   5,50          
18 Annie Schep   135,50 64,50 71,00 38,50 3,50 24,50 4,50        
19 Gerard Lindenhof   132,00 58,50 73,50 15,50 21,50 12,50 24,00        
20 Henny Kroep   131,00 50,50 80,50 25,00 26,00 28,50 1,00        
21 Selma Zimmerman   131,00 67,00 64,00 19,00 5,00 24,50 15,50        
22 Nies Beerewout   127,50 71,50 56,00 15,50 14,00 26,50          
23 Ben Verheijen   125,00 57,50 67,50 23,00 35,50   9,00        
24 Jaap Kroep   121,50 62,00 59,50 1,00 7,00 28,50 23,00        
25 Lia de Haan   119,00 67,50 51,50 4,50 19,00 16,00 12,00        
26 Tineke Ramondt   119,00 37,00 82,00 12,00 31,50 10,50 28,00        
27 Rob Walthaus   116,00 72,50 43,50 9,50   22,00 12,00        
28 Ans Visser   107,50 52,00 55,50   19,00 16,00 20,50        
29 Jan Beerewout   104,00 48,50 55,50 15,50 27,50 12,50          
30 Ada Dommershuijsen   102,50 38,00 64,50 28,50 9,00   27,00        
31 Kees Dommershuijsen   91,50 43,00 48,50 7,50 24,00 3,00 14,00        
32 An Dijkstra   90,00 28,00 62,00 19,00 24,00 19,00          
33 Carl Bodenstedt   85,50 49,50 36,00 28,50     7,50        
34 Henri Smit   81,50 67,50 14,00 4,50   7,50 2,00        
35 Marian Walthaus   74,50 40,00 34,50 12,00   10,50 12,00        
36 Ton Visser   74,00 74,00 0,00                
37 Leo Simonis   67,00   67,00 36,00 3,50 1,50 26,00        
38 Marjan Legierse   67,00 13,00 54,00 2,50   16,00 35,50        
39 Henri Knip   66,50 40,00 26,50   2,00 4,00 20,50        
40 Koen de Groot   61,50 0,00 61,50 38,50 31,50 32,50 20,50   140,50 jan  
41 Ria de Groot   56,25 0,00 56,25 38,50 6,00 32,50 35,50   135,00 jan  
42 Conne Nevens   52,50 32,00 20,50 7,50 13,00            
43 Ria de Leeuw   34,00 14,50 19,50 12,00   7,50          
44 Bert Meijer   32,00 4,00 28,00     22,00 6,00        
45 Pieter Ploeg   30,50   30,50 30,50              
46 Jeanne v Veen   20,50   20,50       20,50        
46 Linda Engelsman   19,00   19,00 2,50 12,00 1,50 3,00        
47 Rick Groeneweg   17,00 17,00 0,00                
48 Berta Robbertsen   12,00 12,00 0,00                
49 Marianne Kok   10,00 10,00 0,00                
50 Elsa Hooge   5,00 4,00 1,00   1,00            
51 Anneke Beekman   4,00 4,00 0,00                
      5678,75 2700,50 2978,25 903,00 666,00 861,00 666,00 0,00      
                           

 

Vorige keer was het lekker druk bij het darten. Wordt het vrijdag 27 februari weer net zo druk?

We weten dat het in ieder geval weer gezellig gaat worden. Wil je er bij zijn? We beginnen om 20:00 uur. Inschrijven kan vanaf 19:30 uur. Kosten zijn €2,50, waar we weer leuke prijsjes voor aanschaffen.

Jeu de Boules LADDER dinsdag, februari 24, 2015  
nr. Spelers 2014 totaal   p.mnd 3-2 10-2 17-2 24-2 kado    
SUB 2015 6 7 8 9 2015 mnd  
1 Koen de Groot   256,50 139,00 117,50 32,00 39,50 34,00 12,00      
2 Ria Ploeg   247,00 129,50 117,50 36,50 30,50 20,50 30,00      
3 Frits Knoppert   228,50 113,00 115,50 25,00 22,50 42,00 26,00      
4 Hanny v Kooy   224,50 126,50 98,00 24,00 36,00 15,00 23,00      
5 Theo Legierse   222,50 126,50 96,00 17,00 22,50 37,00 19,50      
6 Piet Scherpenisse   207,50 129,50 78,00 5,00 34,00 5,00 34,00      
7 Margret Geresse   203,50 88,50 115,00 12,50 41,00 38,50 23,00      
8 Pieter Ploeg   197,50 132,50 65,00 12,50 18,00 7,50 27,00      
9 Kees Geresse   191,00 80,00 111,00 27,50 36,00 31,50 16,00      
10 Aad Langstraat   186,50 108,50 78,00 36,50 11,50 14,00 16,00      
11 Jaap Kroep   173,50 92,50 81,00 3,00 22,50 20,50 35,00      
12 Joke Klapwijk   173,50 104,50 69,00   27,50 16,50 25,00      
13 Ben Schneiderberg   163,50 96,50 67,00 10,00 36,00 5,00 16,00      
14 Rick Groeneweg   163,50 91,00 72,50 22,50 25,00 18,00 7,00      
15 Tiny v Bregt   162,50 80,00 82,50 18,50 30,50 20,50 13,00      
16 Greetje Persoon   161,00 64,50 96,50   30,50 33,00 33,00      
17 Ada Dommershuijsen   152,00 76,50 75,50 29,00 15,00 31,50        
18 Nies Beerewout   150,00 81,50 68,50 7,00 17,00 35,50 9,00      
19 Ans Visser   148,00 81,00 67,00 31,00 11,50 24,50        
20 John vd Donck   148,00 36,50 111,50 20,50 30,50 28,50 32,00      
21 Theo v Bregt   143,00 76,50 66,50   22,50 24,50 19,50      
22 Emmy Pijnaker   142,50 48,00 94,50 33,00 27,50 26,00 8,00      
23 Arie Nobel   139,50 88,50 51,00 40,00 2,00 9,00        
24 Corrie Beuckens   137,50 70,50 67,00   15,00 23,00 29,00      
25 Bert Meijer   137,00 59,50 77,50 35,00 4,00 28,50 10,00      
26 Gerard Lindenhof   137,00 46,00 91,00 8,00 26,00 41,00 16,00      
27 John Sikkel   136,50 80,50 56,00 38,00 2,00   16,00      
28 Jacques Meerveld   136,00 87,00 49,00 18,50 13,00 11,50 6,00      
29 Jan Beerewout   127,00 53,50 73,50 34,00 7,00 28,50 4,00      
30 Koos Persoon   125,50 71,50 54,00   10,00 40,00 4,00      
31 Annie Schep   123,00 84,00 39,00 39,00            
32 Tom Binnendijk   114,50 86,50 28,00 15,50   11,50 1,00      
33 Lia de Haan   104,00 78,50 25,50 5,00 2,00 16,50 2,00      
34 Kees Dommershuijsen   101,50 68,50 33,00 12,50 19,50 1,00        
35 Leo Simonis   100,50 63,50 37,00 12,50   20,50 4,00      
36 Ria de Groot   97,00 67,00 30,00 2,00 15,00 2,00 11,00      
37 Conne Nevens   93,50 48,50 45,00 9,00 5,50 7,50 23,00      
38 Ton Visser   80,00 45,50 34,50 15,50 9,00 10,00        
39 Frans Erkens   78,50 45,50 33,00     5,00 28,00      
40 Marianne Kok   72,00 72,00 0,00              
41 Carel v Kaam   66,50 66,50 0,00              
41 Ben v. Lit   66,25 0,00 66,25 30,00 33,00 38,50 31,00 146,50 jan  
42 Berta Robbertsen   64,00 63,00 1,00 1,00            
43 Hans Slottje   63,00 63,00 0,00              
44 Gé van Kooy   57,00 23,50 33,50 5,00   28,50        
45 Rob Stoutjesdijk   53,00 53,00 0,00              
46 Nel Meijer   52,50 0,00 52,50   39,50 13,00        
47 Len Bijkerk   50,00 12,00 38,00   38,00          
48 Ria de Leeuw   49,50 14,00 35,50     35,50        
49 Marina v Rijsbergen   45,50 45,50 0,00              
50 Wil Zwang   38,50 38,50 0,00              
51 Ben Verheijen   34,00 0,00 34,00 27,50 19,50   21,00 148,50 jan  
52 Thijs de Korte   26,00 0,00 26,00 20,50 5,50          
53 Rick Erkens   21,50 18,50 3,00     3,00        
      6773,75 3716,50 3057,25 771,50 853,00 903,00 630,00      
                         

 

Na de euforie rondom ons vlaggenschip met het behalen van de play-offs en het kampioenschap is er even tijd om ons in het tweede te verdiepen. Het z.g. loodsbootje. Mocht u niet op de hoogte zijn: Ons tweede kan nog steeds kampioen worden. Ze hebben het weliswaar niet in eigen hand, maar toch!

Je ziet af en toe wel eens een mascotte langs het veld bij een korfbalwedstrijd. Het zou leuk zijn als we dat volgend seizoen bij KCC/Delta Logistiek ook kunnen realiseren. Een zoektocht naar een geschikt zwart/wit mascottepak heeft al plaatsgevonden. Dan kan je natuurlijk kiezen voor een goedkope versie, maar dat zie je er meestal ook wel vanaf. Ons oog is nu gevallen op een toepasselijk professioneel mascottepak. Die zijn er van € 500 tot ruim € 1500 per stuk. Het pak dat wij hebben gevonden kost 700 Euro. Dat is natuurlijk veel (te veel) geld voor onze club, maar wie weet zijn er sponsoren die dit zouden willen sponsoren of met met elkaar een bedrag bij elkaar willen leggen om dit mascottepak aan te kunnen schaffen.

Interesse? Mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. dan deel ik de foto's en kunnen we het misschien bestellen.

Er was eens een groenteboer die, naar eigen zeggen, vroeger heel lekkere erwtensoep verkocht in zijn winkel. Nu is hij gepensioneerd en zijn clubgenoten vonden dat hij dan ook voor hen wel eens van die lekkere erwtensoep kon maken.

                   
    Wintercompetitie 2014/2015 DINSDAG    
    SPELERS T O T A A L S C O R E :  
    Punten Saldo Voor Tegen gesp.  
  nr.  
  1 Frits K. en Koen de G. 1 10 52 140 88 11  
  2 Theo L. en Ben van L. 3 8 53 132 79 11  
  3 Piet P. en Piet S. 6 8 48 129 81 11  
  4 Aad L. en Jaap K. 11 7 22 121 99 11  
  5 Tiny van B. en Greetje P. 4 7 7 116 109 11  
  6 Ada D. en Ria de G. 2 7 -4 101 105 11  
  7 Arie N. en Jacques M. 10 5 -7 106 113 11  
  8 Lia de H. en Tom B. 8 5 -8 106 114 11  
  9 Niesje B. en Rick G. 9 3 -27 96 123 11  
  10 Emmy P. en Gerard L. 5 3 -50 82 132 11  
  11 Theo van B. en Ben Schn. 12 2 -26 106 132 11  
  12 Jan B. en John vd D. 7 1 -60 73 133 11  
    EINDUITSLAG   66 0 1308 1308 132  
                   

 

Afgelopen zaterdag reisden wij (KCC/Delta Logistiek 4) af naar Zoetermeer waar Phoenix 4 op de late zaterdagavond onze tegenstander was. Wij hebben elke punt nodig voor lijfsbehoud, dus in de kleedkamer  stonden de gezichten gespannen. We moesten deze keer maar eens snel op voorsprong komen en deze voorsprong vast zien te houden. 

De C3 van KCC/Delta Logistiek herinnert zich weer hoe je moet winnen. Wat een wedstrijd. De vaste verslaggever van dit team kwam pas na de pauze binnen en stelde vast dat ze niets gemist had. Het was 4-4 en de wedstrijd was dus eigenlijk nog niet begonnen. Of begon eigenlijk net.

Afgelopen zaterdag moest het in eigen huis gaan gebeuren. Nadat vorige week de kruisfinales al veilig gesteld waren tegen Oranje Wit (D), speelde KCC/Delta Logistiek zaterdag tegen DSC voor het kampioenschap. Men wilde minimaal 1 punt te pakken om als nummer 1 te eindigen.

In verband met de voorjaarsvakantie zijn er voor alle jeugdteams van de A3 t/m de Kangoeroe Klup geen trainingen van maandag 23 t/m 27 februari.

Met het oog op de kampioenswedstrijd van het eerste a.s. zaterdag, de bekerfinale op 17 februari en de kruisfinales vanaf 7 maart, wordt er zaterdag om 16:30 uur een KCC fanshop geopend in de hal van de Sporthal. Heel handig omdat je natuurlijk wel in het zwart-wit onze KCC helden moet aanmoedigen. Heb je al eerder een sjaal of shirt besteld? Die kan je zaterdag ook in de fanshop afhalen.  

De kruisfinales komen eraan (zie artikel elders op de site) en in dat kader zijn we nog op zoek naar een (groot) projectiescherm voor de spelerspresentatie via de beamer.

Heb jij een scherm over dat je zelf niet meer gebruikt en gratis (of tegen een kleine vergoeding) aan KCC/Delta Logistiek wil schenken?

Mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het nieuwe kalenderjaar en de tweede helft van het zaalseizoen is weer begonnen. Ook nu gaan we weer door met het inzetten van S- en A-teams om thuiswedstrijden te fluiten, om de bekende reden dat er een tekort is aan beschikbare en/of gediplomeerde scheidsrechters voor interne wedstrijden / wedstrijden thuis bij KCC/Delta Logistiek.

Vitesse G1 – KCC/Delta Logistiek G1
Vitesse startte fel en binnen een minuut stond de G met 0 -1 achter. Even schrikken, maar wakker geschut konden we snel op 1-1 komen. En ook de 1 – 2 was na goed combinatiespel met een fraaie treffer de G weer op voorsprong. Na de functiewissel kon de G de wedstrijd verder naar de hand zetten en met een 1-3 overwinning. Met dank aan een ingeleende speler die inviel voor een bij ons geblesseerde speler.

Afgelopen zaterdag kwam IJsselvogels 3 op bezoek. De uitwedstrijd speelden we na een geweldige inhaalrace gelijk met 19-19. Vandaag speelden we een goede wedstrijd. De topscoorder aan IJsselvogels kant werd aan banden gelegd door Willem, maar daar tegenover stond er bij IJsselvogels tot ieders verrassing een ander op die de helft van de score voor zijn rekening nam. En omdat wij, zeker in de tweede helft niet mee konden scoren liep ook deze wedstrijd weer uit op 0 punten. Bij rust was het nog 8-11, maar in de tweede helft liep de tegenstander uit van 9-11 naar 11-17 en uiteindelijk zou het 16-24 worden. Gelukkig verloor de concurrent ook en is er nog een klein beetje hoop op handhaving.

Volgende week gaan we naar Zoetermeer waar we Phoenix 4 zullen treffen.

Nick fase en Job Plomp bedankt voor het reserve zitten.

Statistiek: Wouter 6x, Marcel 3x, Willem, Gerbert en Liese 2x, Nick 1x.

Afgelopen zaterdagavond kwam onze assistent verzorger, Wim Sala, terug van een enerverende wedstrijd bij de kantine. De overwinningsroes sloeg al snel om in ergernis toen bleek dat zijn nieuwe fiets was gestolen. Hierbij het verzoek om een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wanneer je iets verdachts hebt gezien. Wim, we hopen dat we je op deze manier kunnen helpen!

                   
    Wintercompetitie 2014 / 2015 DONDERDAG  
    SPELERS T O T A A L S C O R E :  
    Punten Saldo Voor Tegen gesp.  
  nr.  
  1 Ria en Koen de G. 2 9 79 117 38 9  
  2 Carel van K. en Theo L. 5 8 54 122 68 10  
  3 Len B. en Ben v. L. 11 8 29 115 86 10  
  4 Tom Bi. En Piet S. 14 6 35 106 71 9  
  5 Greetje P. en Niesje B. 7 6 5 113 108 10  
  6 Rob W. en Bert Zi. 15 5 -2 103 105 10  
  7 Selma Z. en Emmy P. 4 5 -3 105 108 10  
  8 Co van R. en Frits K. 9 4 -16 90 106 10  
  9 Jan Br. En John vd D. 1 3 -4 63 67 6  
  10 Marian W. en Tineke R. 13 3 -13 79 92 8  
  11 Gerard L. en Jan B. 6 3 -21 82 103 9  
  12 Henny K. en Jaap K. 10 3 -27 62 89 9  
  13 Ans V. en Lia de H. 8 3 -33 64 97 8  
  14 Conne N. en Kees D. 3 3 -31 79 110 10  
  15 Ria de L. en Henri S. 12 0 -52 52 104 8  
                   
        69 0 1352 1352 136  
                   
                   

 

Beste mannen van C t/m Senioren,

Op vrijdagavond 20 maart organiseert de aKCCie voor jullie een nieuwe activiteit. Ben jij naast een korfballiefhebber ook een echte voetballiefhebber en vind je het leuk om te gamen, dan is deze activiteit voor jou bedoeld. De activiteit staat namelijk helemaal in het teken van FIFA en is alleen bedoeld voor de mannen van C t/m Senioren. In koppels zal er gestreden worden voor de FIFA titel van 2015. Vanuit de poule-fase kunnen jullie doorstromen naar de kwartfinale, door naar de halve finale, je van daaruit plaatsen voor de finale en in die finale uiteindelijk de hoofdprijs pakken. Voor het winnend koppel ligt er namelijk een cheque van €50,- klaar. Een mooie reden om mee te doen toch?!

Wat bedoel ik daarmee?
Ik zeg daarmee dat de 100ste zaalverplichting is gedaan (per 1/2/2015) en dat is natuurlijk een fantastisch resultaat!!!

Op dinsdag 17 februari 2015 speelt KCC/Delta Logistiek 1 de bekerfinale tegen HKV/Ons Eibernest 1 uit Den Haag. Bongers en Carolus terug op het oude honk, de top uit de overgangsklasse tegen de top uit de hoofdklasse. Deze finale wordt gespeeld bij Sporting Delta in Dordrecht en start om 20:30 uur. Daarvoor is om 19:00 uur nog de D1-finale. De hal is vanaf 18:00 uur geopend.

Wil jij als fanatieke KCC/Delta Logistiek supporter erbij zijn? Wie niet? Bestel dan nu nog LAST MINUTE een kaartje voor deze finale. Voor volwassenen (vanaf 13 jaar) betaal je € 5,00 per persoon en voor kinderen t/m 12 jaar en 65+ kosten ze € 3,50 per persoon. 

Omdat het zo kort dag is en voor degene die nog niet konden beslissen of ze konden komen, we kunnen alvast oefenen voor 7 en 14 maart .... kan je maandagavond 16 februar 2015 nog een kaartje afhalen en betalen bij Sander Souren. Mail even voor het adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Gelieve dan gepast te betalen ! 

 

Het is de eerste keer dat een toernooi thuis alleen op de overdekte banen wordt gespeeld.

Het spelen van 36 koppels op 10 banen vergt enige organisatie vooraf. Op een deel van de wedstrijdbriefjes was ingevuld wie er het eerste kon beginnen op de 10 banen. De andere koppels moesten even wachten tot er weer banen vrij waren. Aangezien de meeste deelnemers ervaren toernooi gangers zijn, gaat de doorloop van de rondes vrij soepel.

             
  UITSLAG KCC/JEU DE BOULES 1-2-2015    
             
  Pos Naam Gesp. Saldo    
  1 Arnold Bijl, Jan Biesterbos 4 38 )  
  2 Theo Legierse, Ria Ploeg 4 38 ) GEDEELD 1E  
  3 Cora van Leeuwen, Huib van Leeuwen 4 37    
  4 Pieta Broer, Jaap Broer 4 21    
  5 Kees Gerrese, Arie Nobel 4 15    
  6 Wim Stok, Gerard Murk 4 14    
  7 Ron V.D.Velden, Ment Plugge 4 13    
  8 Gerard Lindenhof, Emmy Pijnaker 4 11    
  9 Ria de Groot, Koen de Groot 4 11    
  10 John van der Donck, Annie Schep 4 10    
  11 Nel Westerduin, Wil van Gink 4 10    
  12 Lia de Haan, Tom Binnendijk 4 8    
  13 Barend van Nieuwenhuizen, Jan Loonstra 4 8    
  14 Klaas Petersen, Jan Koppenol 4 -1    
  15 Piet Ploeg, Piet Scherpenisse 4 10    
  16 Cor de Bruin, Dogan Koetval 4 8    
  17 Willem Mourus, Ruud V.D.Heijden 4 6    
  18 Margaret Gerrese, Ben Verheijen 4 3    
  19 Norma Bijl, Cees van Gink 4 2    
  20 Robert van Solm, Wim Luiten 4 1    
  21 Marja van Diest, Corrie Bartels 4 -2    
  22 Wim Ijsselstijn, Hans Statz 4 -2    
  23 Rick Groeneweg, Conne Nevens 4 -3    
  24 Adri de Kruijk, Co van de Berg 4 -5    
  25 Aad Vink, Bertus van Diest 4 -12    
  26 Thea Das, Fieke Kamerbeek 4 -9    
  27 Wim de Vries, Madelon Boeser 4 -13    
  28 Thea Muller, Jan Muller 4 -19    
  29 Martin de Graaf, Evert Druijff 4 -24    
  30 Corrie van Pelt, Ben van Beekom 4 -13    
  31 Joke Bot, Aartje Schinkel 4 -16    
  32 Ton T. Hart, Anja T. Hart 4 -24    
  33 AFGEMELD NIET GELDIG        
  34 Jaap Kroep, Henny Kroep 4 -29    
  35 Hetty van der Graaf, Cor van der Graaf 4 -31    
  36 Kees Bot, Cees Pons 4 -33    
             

 

Sportief Capelle bestaat 5 jaar! Om dit te vieren zijn er elke maand kortingsacties. Misschien is onderstaande aanbieding iets voor u!

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 10). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Nr. Deelnemer Totaal 12-09 10-10 14-11 19-12 16-01 30-01 27-02 27-03 24-04 22-05 19-06
1 Wesley Gordeau 76 15 - 16 16 14 15          
2 Gerard Reijm 69 13 - 14 13 15 14          
3 Martin van Dieren 57.5 11.5 8 7 14 10 7          
4 Gert Jan van Dieren 55.5 11.5 12 6 10 7 9          
5 Stefan Dekkers 49 14 15 12 8 - -          
6 Marcel van Vliet 38 - - 13 12 13 -          
7 Daphne Reijm 37 7 7 5 9 9 -          
8 Peter van Dieren 36 9 13 9 2 3 -          
9 Jan Leeuwenstein 33 8 - 4 7 8 6          
10 Stephan Mosheuvel 28 2 10 11 4 1 -          
11 David Ruijtenberg 28 - 16 - 6 6 -          
12 Christian Dekkers 28 10 - 10 - - 8          
13 Stephan Groeneweg 28 - - - - 16 12          
14 Nick de Borst 27 - - - - 11 16          
15 Fred van Erkel 27 - - - 15 12 -          
16 Roy Leeuwenstein 26 3 - 8 - 5 10          
17 Marcel den Ouden 26 - - 15 - - 11          
18 Willem Knoops 16 16 - - - - -          
19 Joost Schellaars 16 - 14 2 - - -          
20 Michael Wolvers 16 - 11 3 1 - 1          
21 Peter Nieuwelink 19 1 9 1 3 1 4          
22 Germen Lihapo 13 - - - - - 13          
23 Bob Vermeulen 11 - - - 11 - -          
24 Gert Kroon 8 1 6 1 - - -          
25 Marvin Knoops 6 6 - - -   -          
26 Marcel van der Graaf 5 - - - 5 - -          
27 Ricardo Knoops 5 5 - - - - -          
28 Bob van der Weide 5 - - - - 4 -          
29 Adrienne van Ofwegen 5 - - - - - 5          
30 Wouter Kouwenberg 4 - - - - 1 3          
31 Olaf Ullersma 4 4 - - - - -          
32 Damian Vermeulen 3 - - - - 3 -          
33 Jan de Bel 3 - - 1 - 1 1          
34 Cornel van Dieren 2 1 - - - 1 -          
35 Nick Zevenbergen 2 - - - - - 2          
36 Demi van Oosten 1 - - - - - 1          
37 Manouk de Vries 1 - - - - - 1          
38 Ruth Sprey 1 - - - - - 1          
39 Jet Itmann 1 - - - - - 1          
40 Mariska Brands 1 - - - - - 1          
41 Leon Boereboom 1 - - - - - 1          
42 Tessa Noordzij 1 - - - - - 1          

Al snel na de eerste avond werd alweer de tweede dartavond van 2015 gespeeld. De inschrijving begon rustig, tot opeens zeven selectiedames binnen kwamen om ook eens te laten zien meer te kunnen dan alleen korfbal. Het was opeens nog drukker en gezelliger dan normaal. Nick de Borst liet zich niet afleiden en werd eerste. Adrienne van Ofwegen eindigde als beste dame.

Afgelopen zaterdag moesten wij naar Leiderdorp. Onze tegenstander was Velocitas 2 en de thuiswedstrijd hadden we nipt gewonnen. Dus dat zou ook weer geen gemakkelijke wedstrijd worden.

Het nieuwe kalenderjaar en de tweede helft van het zaalseizoen is weer begonnen. Ook nu gaan we weer door met het inzetten van S- en A-teams om thuiswedstrijden te fluiten, om de bekende reden dat er een tekort is aan beschikbare en/of gediplomeerde scheidsrechters voor interne wedstrijden / wedstrijden thuis bij KCC/Delta Logistiek.

Beste KCC/Delta Logistiek supporters,

Komende zaterdag kan er een grote stap gezet worden. Het achttal van Bongers en Carolus heeft nog 2 punten uit 3 wedstrijden nodig om zich wederom plaatsen voor de befaamde kruisfinales. De start hiervoor begint komende zaterdag in Dordrecht tegen Oranje Wit (D). Laten we met z'n allen naar het Dordtse fort gaan en laten zien dat we echt de beste supporters uit de hoofdklasse B hebben. Na het "foutje" in Veenendaal en het eerdere verlies thuis tegen Oranje Wit moet het nu wel lukken. 

Afspraak :  zaterdag 7 februari 2015 om 19:30 uur in de Oranje Wit hal in Dordrecht. Slechts een 25-tal minuten rijden vanuit Capelle aan den IJssel. Het adres voor de Tom-Tom is Nieuwe Noordpolderweg 5.

Wanneer DSC volgend weekend verliest van Sporting Delta (en die gaan er nog vol voor in verband met handhaving) en bij winst van KCC/Delta Logistiek op Oranje Wit (D) is de kruisfinale zeker een feit. Maar we gaan voor meer ...  De week daarop wordt sporthal Schenkel weer omgetoverd om DSC uit Eindhoven te verwelkomen en laat dan in Capelle aan den IJssel de nachten het langst zijn en we dan definitief onze slag slaan?

Zaterdagavond was het weer een ouderwets avondje KCC/Delta Logistiek. Subtopper DeetosSnel uit Dordrecht kwam naar Capelle aan den IJssel voor de confrontatie met de koploper. Het verschil was voorafgaande aan deze wedstrijd al 6 punten. DeetosSnel zou nog een sprankje hoop kunnen hebben voor de kruisfinales, maar na het bezoek aan sporthal Schenkel is het nu gedaan met de Dordtse formatie. Binnen het kwartier was het over en uit. KCC/Delta Logistiek speelde al hun frustraties van het Veenendaalse debacle van zich af en had tegen PKC/SWKGroep voldoende energie getankt voor deze wedstrijd.

KCC/Delta Logistiek wordt geroemd om de jeugdopleiding. Deze heeft reeds de nodige talenten voortgebracht. Zo spelen er diverse spelers in regio- en districteams

Dit jaar zijn we bijzonder trots dat we zelfs 2 echte internationals in ons midden hebben ,namelijk Julian Middelkoop en Stephan Groeneweg.

Onze internationals zullen morgen in de rust van de wedstrijd van KCC/Delta Logistiek 1 - Oranje Wit 1 in het spreekwoordelijke zonnetje gezet worden. Ze verdienen het!

Jeu de Boules LADDER dinsdag 25-02-14  
  Spelers 2014 totaal   p.mnd 4-2 11-2 18-2 25-2 kado    
nr. SUB 2014 6 7 8 9 2014 mnd  
1 Greetje P.   216,50 108,50 108,00 25,50 22,50 27,00 33,00 216,50 Feb  
2 Ben v. L.   206,50 98,00 108,50 30,50 8,00 34,50 35,50 206,50 Feb  
3 Theo L.   205,50 118,00 87,50 30,50 2,00 34,50 20,50      
4 Tiny v B.   197,00 119,00 78,00 25,50 16,50 27,00 9,00      
5 Koos P.   190,50 93,00 97,50 23,50 11,50 27,00 35,50      
6 John S.   184,50 83,50 101,00   28,00 41,00 32,00      
7 Aad L.   183,00 99,50 83,50 23,50   19,00 41,00      
8 Hanny v K.   183,00 95,50 87,50   21,00 32,50 34,00      
9 Frits K.   179,50 98,00 81,50 34,50 7,00 1,50 38,50      
10 Koen de G.   178,50 110,00 68,50 34,50 9,50 1,50 23,00      
11 Ben S.   178,00 97,00 81,00 37,00 9,50 27,00 7,50      
12 Arie N.   175,50 114,50 61,00 18,00 16,50 22,50 4,00      
13 Piet P.   171,00 67,50 103,50   22,50 42,50 38,50      
14 Jan B   165,00 85,00 80,00 18,00   32,50 29,50      
15 Emmy P.   161,50 96,00 65,50 4,00   39,50 22,00      
16 Theo v.B.   158,00 89,50 68,50 36,00   27,00 5,50      
17 Ton V.   150,50 73,50 77,00 18,00 24,50 21,00 13,50      
18 John vd D.   146,50 50,50 96,00 32,50 11,50 13,50 38,50      
19 Gerard L.   143,50 77,50 66,00 4,00 5,50 39,50 17,00      
20 Tom B.   136,00 75,50 60,50 21,50 15,00 10,50 13,50      
21 Rick Gr.   135,00 67,50 67,50 21,50 24,50 10,50 11,00      
22 Ada D.   126,50 99,00 27,50 7,50 3,50 16,50        
23 Marjan L.   125,50 55,50 70,00 1,00   44,00 25,00      
24 Ria de G.   125,00 77,00 48,00 7,50 5,50 16,50 18,50      
25 Lies T.   123,50 90,00 33,50 14,50   19,00        
26 Lia den H.   121,00 45,50 75,50 32,50 13,50 13,50 16,00      
27 Nies B.   120,50 51,50 69,00 28,50   13,50 27,00      
28 Corrie B.   109,00 46,50 62,50 10,50 1,00 37,50 13,50      
29 Len B.   107,50 79,00 28,50 28,50            
30 Joke K.   106,50 27,00 79,50 10,50 18,00 37,50 13,50      
31 Hans S.   105,00 76,00 29,00     19,00 10,00      
32 Nel M.   103,00 56,00 47,00     5,00 42,00      
33 Marianne K.   102,50 50,00 52,50 18,00   6,50 28,00      
34 Conne N.   101,00 34,50 66,50 12,50 27,00 8,50 18,50      
35 Jaap K.   99,50 70,00 29,50       29,50      
36 Annie S.   97,50 53,50 44,00   13,50 6,50 24,00      
37 Ans V.   96,00 28,00 68,00 4,00 19,50 24,00 20,50      
38 Bert M.   91,00 54,50 36,50 2,00 26,00 3,00 5,50      
39 Kees D.   81,00 56,50 24,50 12,50 3,50 8,50        
40 Berta R.   76,00 30,50 45,50 14,50 19,50 4,00 7,50      
41 Ge v. K.   75,50 39,50 36,00     36,00        
42 Piet S.   54,00 0,00 54,00 27,00   42,50 38,50 123,50 jan  
43 Bert Z.   53,00 12,00 41,00 7,50   30,50 3,00      
44 Selma Z.   52,00 12,00 40,00 7,50   30,50 2,00      
45 Ria de L.   38,50 24,00 14,50     13,50 1,00      
46 Jacques M   33,25 0,00 33,25 18,00   22,50 26,00 126,50 jan  
47 Carel v. K.   31,00 0,00 31,00       31,00      
48 Wil Z.   24,50 24,50 0,00              
49 Jeanne v V.   10,50 10,50 0,00              
      6034,75 3120,00 2914,75 703,00 406,00 990,00 903,00      
                         

 

Op zaterdag 8 maart 2014 speelt KCC/Delta Logistiek 1 om 19:30 uur de eerste kruisfinale tegen AWDTV/e-senzaz.com 1 in Sporthal Schenkel. Vóór die wedstrijd speelt de A1, maar als die wedstrijd is afgelopen wordt de zaal "schoon geveegd" en kom je echt alleen nog maar naar binnen als je in het bezit bent van een kaartje voor de kruisfinale.

Net als vorig jaar stond KCC/Delta Logistiek D1 ook dit zaalseizoen in de finale van de RTV Rijnmond Korfbal Cup. Na een gelukje in de eerste ronde (er werd verloren van Sporting Delta, maar de D1 mocht door als beste verliezer) speelde de ploeg van Stefan Dekkers en Michael Wolvers het klaar om door te dringen tot de finale. Tegenstander daarin was Oranje Wit D1. En die ploeg is een oude bekende van de D1 aangezien beide ploegen in dezelfde zaal Hoofdklasse spelen. Oranje Wit is daar veruit de sterkste, is al kampioen en staat met vijf punten voor op de nummer twee KCC/Delta Logistiek D1 zodat zij zich al geplaatst hebben voor het NK op zaterdag 22 maart 2014.

Gisteravond speelde KCC/Delta Logistiek 1 de finale om de RTV Rijnmond Korfbal Cup in een goed gevulde de DeetosSnel hal in Dordrecht tegen overgangsklasser Albatros. De ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus was het eigenlijk wel aan haar stand verplicht deze wedstrijd te winnen en zo'n 150 KCC supporters zagen dat ook gebeuren. De eindstand werd uiteindelijk 28-13 voor de zwart-witten. Ondanks de afwezigheid van PKC/Hagero toch een geweldige prestatie.

Op televisie is het wat rustiger op dartgebied, maar wij gaan gewoon door. Vrijdag 28 maart kan er weer gedart worden in het clubhuis van KCC/Delta Logistiek.

Inschrijven doe je op de avond zelf en kost €2,50. Daarvan kopen we weer drie leuke prijsjes. We beginnen om 20:00 uur. Inschrijven en warm gooien kan al vanaf 19:30 uur.

Met ingang van volgend seizoen speelt de 24-jarige Capellenaar in de selectie van KCC/Delta Logistiek uit Capelle aan den IJssel. Muurling heeft ervaring in de Korfballeague als speler en aanvoerder van DeetosSnel. Dit jaar heeft hij bewust een stapje terug gedaan en speelt de 1,95 m lange speler in een vriendenteam bij DeetosSnel, daarnaast is hij daar trainer/coach van de succesvolle B1.

Als 1ste aandacht voor iets anders, het 1ste van KCC/Delta Logistiek heeft zich zaterdag avond weten te plaatsen voor de kruisfinales in de hoofdklasse na een knappe 19-21 overwinning uit bij nummer 1 KVS, een geweldige prestatie waar geschiedenis mee geschreven wordt. Hierbij willen wij als A1 het 1ste feliciteren met deze mooie prestatie en ze heel veel succes wensen in de kruisfinale!
Dan over naar de A1. Vandaag stond voor KCC/Delta Logistiek A1 een mooie wedstrijd op het programma, DOS'46 uit. Als DOS'46 deze wedstrijd winnend zou afsluiten zouden zij geplaatst zijn voor de kruisfinales als 2de in de poule achter DSC. Maar als KCC/Delta Logistiek zou winnen dan hadden we zelf het behalen van de kruisfinales weer in eigen hand, kortom een mooie wedstrijd op voorhand.

Door de overwinning op KVS is KCC/Delta Logistiek tweede geworden in de Hoofdklasse A en speelt nu de kruisfinales tegen de nummer 1 uit de Hoofdklasse B: AW.DTV/e-senzaz.com.

De komende tijd verschijnt alle informatie hierover op de website, hou deze dus goed in de gaten, zeker als je een kaartje wilt bemachtigen voor één van de wedstrijden.

Ben je gek van korfbal en wil je ook op andere manieren met korfbal bezig zijn, check dan even onderstaande.

Korfbalstars organiseren namelijk korfbalevenementen voor iedereen.

DE C3 VECHT ZICH EEN SLAG IN DE RONDTE en een gelijkspel zou meer recht hebben gedaan aan de wedstrijd. Maar helaas, het bleef steken op 5-6. Deze wedstrijd kenmerkte zich door een gebrek aan wissels bij de C3 en een dubbele bezetting bij Korbis. Er zaten net zoveel spelers op de bank als in het veld, terwijl de bank bij de C3 helemaal leeg was. Andere bijzonderheden waren dat de bal in de tweede helft steeds uit de korf draaide, dat de vrije ballen er niet in wilden, dat er een vast baken stond bij de middellijn die alle ballen ving en dat Korbis er nauwelijks aan te pas kwam in de tweede helft.

  KLAVERJASSEN KCC / DELTA LOGISTIEK  
  UITSLAGEN SEIZOEN 2013 / 2014  
  NAAM SEPT. OKT. NOV. DEC. JAN FEB TOTAAL  
1 RINUS BOS 3883 5490 4773 4438 5217 5791 29592  
2 THIJS de Korte 5204 4937 5629 4687 4540 4589 29586  
3 KEES Dommershuijsen 5092 4705 4832 4570 5539 4717 29455  
4 ELLY Stubbe 4451 4831 5340 5022 4923 4469 29036  
5 KOEN de Groot 4987 4832 4594 4324 4452 5446 28635  
6 JOHN v.d.Donck 4724 4346 3445 4177 5692 5021 27405  
7 GÉ van Kooy 4403 3724 5165 4581 4702 4425 27000  
8 JAN Beerewout 4723 4255 5082 4462 4440 3999 26961  
9 RIA de Groot 4176 4523 4385 4645 4848 4116 26693  
10 NIES Ducardus 4140 4520 3963 4412 3797 5145 25977  
11 ANNIE Schep 4246 4488 4271 4619 4177 3959 25760  
12 HANNY van Kooy 3819 4343 3912 4253 4445 4647 25419  
13 ADA Dommershuijsen 4145 4318 4348 4426 3855 4036 25128  
14 BERT Meijer   4296 4776 4533 5189 4695 23489  
15 GERARD Lindenhof 4890 4884 4499 4457 4336   23066  
16 HENRI Smit 4758 4558   4230 4610 4138 22294  
17 ANS Visser 4378 4159 4521