Na een jaar afwezigheid was het op donderdag 14 mei 2015 weer tijd voor het Elftoernooi bij KCC/Delta Logistiek. Maarliefst 40 koppels hadden zich aangemeld om de grote wisselbeker te veroveren. Het laatste Elftoernooi, gehouden in 2013, was gewonnen door Liese van Lier en Janet de Gelder. Ook zij waren dit jaar weer van de partij om hun titel te verdedigen.

Om 13.00 exact gaf speaker Sander Souren het startsignaal, waarna de eerste poulefase begon. De 40 koppels waren verdeeld over 10 poules van 4 koppels, waarin iedereen elkaar een keer trof. Iedere wedstrijd duurde 10 minuten en daarin was het de bedoeling meer te scoren dan je tegenstander, zo kon je de overwinning verdienen. In poule D ontstond meteen een ware titanenstrijd, waarin de doelpunten als warme broodjes over de toonbank gingen. Stefan Dekkers & Mark Behrens versloegen Nik & Ed van der Steen in het meest doelpuntrijke potje met 26-32. In poule D zaten ook de 3 meest scorende ploegen van de eerste ronde: Wouter Schippers & Bianca Kalkman (73), Mark Behrens & Stefan Dekkers (81) en Nik & Ed van der Steen (84).

In de tweede ronde, waarin de nummers 1 en 2 van iedere poule doorgingen naar de winnaarspoules, barstte de echte strijd los. Sommige koppels kwamen als diesels pas in de tweede ronde echt op gang en andere koppels verloren de concentratie een beetje vanwege het bier wat begon te vloeien. In deze ronde werd er gemiddeld 24,6 keer gescoord per wedstrijd, waar het gemiddelde in de eerste ronde nog op 27,2 doelpunten per wedstrijd lag. De wedstrijd met de meeste doelpunten in de tweede ronde was die tussen 2 oud winnaars van het Elftoernooi: Liese van Lier & Janet de Gelder tegen Nik & Ed van der Steen, die eindigde in 24-26 in het voordeel van de jongens. Na ronde twee bleven de 8 beste ploegen over, die in 2 poules gingen strijden voor de kruisfinales. De overige ploegen streden voor de nummers 9 t/m 40, verdeeld in 8 poules.

Sylvia Vis en Rianne Dekkers kwamen deze winnaarspoule zonder kleerscheuren door en wonnen alle wedstrijden. Zodoende werden zij winnaar in hun poule en mochten zij het in de kruisfinale opnemen tegen Henk-Jan Schippers en Michel Wamsteeker. Deze kruisfinale werd met een minimaal verschil (1 doelpunt) gewonnen door de meiden, die zich zo verzekerden van een plek in de finale. Wim Sala, clubheld van KCC/Delta Logistiek, nam het samen met Robin Diepenhorst in de andere kruisfinale op tegen de broers van der Steen. Ook deze kruisfinale was erg spannend en werd uiteindelijk in de zoemer beslist door Wim en Robin. Zij wonnen de wedstrijd met 21-20, wat ook hun een plek in de finale opleverde.

Voordat de grote finale van start kon gaan, werd de strijd gestreden voor plek 3. Deze wedstrijd werd met 19-17 gewonnen door Nik & Ed, waarna de echte finale kon beginnen. Na het oplopen van beide teams werden er echte “elf-wedstrijdjes” gespeeld tot de 11 doelpunten. Degene die als eerste twee keer een wedstrijd zou winnen, mocht zich de nieuwe Elfkampioen noemen. Wim & Robin wonnen het eerste potje met 11-6, waarin zij zich in een goede positie plaatsten voor de beker. Wim zweepte het publiek aardig op en het publiek steunde hem met man en macht. Helaas voor Wim werd het tweede potje met 11-9 gewonnen door de meiden, waarmee het derde potje voor de beslissing moest zorgen. De spanning was in de laatste wedstrijd duidelijk merkbaar, maar door een flinke eindsprint van Rianne & Sylvia werd de wedstrijd met 9-11 in hun voordeel beslist. De grote beker werd aan Rianne & Sylvia uitgereikt en zij mogen zich een jaar lang Elfkampioen van KCC/Delta Logistiek noemen. De volledige uitslag vind je hier.

Met 40 goede koppels kunnen we terugkijken op een geslaagd Elftoernooi. Na deze zonnige en gezellige dag willen we ook nog een aantal mensen bedanken voor hun hulp:
Else, Ria, Wilco, Ben Edith, Jopie, Raoul, Thom, Anja, Monique en Nel, bedankt voor de organisatie achter de bar!
Sander, bedankt voor jouw inbreng bij de wedstrijdleiding!
Peter, bedankt voor het maken van de foto’s!

We hopen deze Elftoernooi traditie zeker voort te zetten en hopelijk zien we jullie allemaal volgend jaar terug!

Groetjes, de aKCCie

Klik op de foto's of hier voor nog heel veel meer foto's.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen