In het kader van de maatschappelijke stage zijn 36 leerlingen van het IJsselcollege op woensdag 28 mei aan de slag gegaan bij de sportverenigingen op Sportpark Schenkel.

Tijdens de maatschappelijke stage maken kinderen van het voortgezet onderwijs kennis met diverse maatschappelijke organisaties en activiteiten. Zo kwamen de leerlingen een kijkje nemen in de "keuken" van de sportverenigingen, waarbij ze konden ervaren dat er van alles bij komt kijken om de wedstrijden en trainingen mogelijk te maken.

Na de officiële aftrap in de ochtend door burgemeester Koen en de directeur van het IJsselcollege, mevrouw Netten, ging een groot deel van de leerlingen naar sportpark Schenkel. Bij aankomst in de kantine van korfbalvereniging KCC/Delta Logistiek werden de jongeren ontvangen door Sportief Capelle, waarna een korte introductie en uitleg volgden over de bedoeling van deze stagedag.

Rekening houdend met het weer, gingen de leerlingen zowel binnen als buiten aan de slag bij de korfbalvereniging KCC/Delta Logistiek en voetbalvereniging SVS. Allerlei werkzaamheden stonden op het programma: schoonmaken, opruimen, repareren. Werkzaamheden waar de vrijwilligers van de sportverenigingen dagelijks hun handen vol aan hebben om het sporten mogelijk te maken. Verdeeld in groepjes gingen de leerlingen onder begeleiding van leerkrachten, sportief Capelle of een lid van KCC aan de slag.

Bij KCC/Delta Logistiek hebben de leerlingen, de kleedkamers (was vies die haren -dameskleedkamer!), toiletten (het ruikt hier vreemd -herentoilet!), bestuurskamer, bespreekkamer, scheidsrechterskleedkamer, twee fysio-ruimtes schoongemaakt en daarna de gang naar de kantine gedweild. In de kantine hebben ze nog de tafels afgenomen. Buiten werden de speeltoestellen schoongemaakt, is het grootste deel van het mos tussen de tegels weggehaald tussen veld 1 en de fietsenstalling, het gras gemaaid, heggetjes geknipt en het groenafval opgeruimd van het grasknipwerk tussen de beschoeiing, de overkapping geveegd (aaaaaaaah er zijn veel spinnen) en de buitenramen gezeemd. Van de goot langs veld 1 zijn alle roosters gelicht en de hele goot is leeggehaald (ca. 100 kg afval, bladeren, zand, een levende wegrennende mol kwamen er o.a. uit deze goot). Kortom er is veel werk verzet!

Zowel Sportief Capelle als de verenigingen zijn de leerlingen erg dankbaar voor hun maatschappelijke (stage) inbreng. Volgend jaar weer? Van mij mogen ze komen.

Jongens en meiden Bedankt

Saskia van Vlaanderen-Kanij

KCC / Delta Logistiek

 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties