KCC/SO natural staat voor het derde jaar op rij in de play-offs voor promotie naar de Korfbal League. De ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus speelde zaterdagavond tegen TOP (A) de kampioen uit de Hoofdklasse A. In een met 800 toeschouwers gevulde bomvolle sporthal Schenkel sloegen de zwart witten de eerste slag met een 25-18 overwinning.

20160312   KCC 1   TOP 1Het was zaterdag genieten in Sporthal Schenkel waar in een geweldige "Europacup-sfeer" de eerste play-off tegen TOP werd gespeeld. Beide supporters- groepen lieten zich horen en mede daardoor werd het een mooi spektakel.

De eerste helft liet TOP (A) blijken dat het niet naar Capelle was gekomen om zich te laten verrassen. Vanaf de eerste seconden gingen beide ploegen vol in de aanval wat nog geen direct doelpunt opleverde. Het was duidelijk dat TOP (A) direct volle bak ging. De pressie ging erop, maar dat zijn ze in het Capelse kamp wel gewend. Gedurende de wedstrijd bleek maar weer dat TOP (A) wellicht de druk die ze in de competitie wellicht krijgen van andere aard was nu tegen KCC/SO natural.

Na 1,5 minuut was het Anita de Ridder die de score opende. Mariska Brands had het lastig in de eerste helft om deze "spits" te ontregelen, maar gedurende de wedstrijd kwam Brands steeds beter uit de verf. Vooral de 2e helft kwam de Ridder tot 1 doelpunt, ten faveure van Brands. Het was ook de Ridder die de 0-2 liet aantekenen en KCC/SO natural was gewaardschuwd. 0-2 na 2 minuten. Oeps ! KCC/SO natural kreeg kansen maar pas in de 5e minuut was het Sven Wierenga die de 1-2 binnenschoot, een minuut later gevolgd door Patrick Muurling (2-2), die vanavond een fenomenale pot speelde. KCC/SO natural ging steeds meer druk geven, maar kon niet voorkomen dat Anita de Ridder haar 3e doelpunt liet aantekenen (2-3). In het begin van de wedstrijd vlogen de ballen alle kanten op. Na de 2-3 mocht Verhoeff aanleggen vanaf 2,5 meter door een goede doorbraak van Demi van Oosten op aangeven van Van der Steen (3-3). TOP (A) blijft naar binnen pompen en laat een snel spelletje zien. Binnen 3 minuten komt TOP (A) makkelijk tot 3-6 en KCC/SO natural moet uit een ander vaatje gaan tappen. Er worden nog teveel verkeerde keuzes gemaakt. In de 13e minuut brak Van der Steen de ban en zorgt voor de broodnodige 4-6. Door het formidabele reboundwerk van Verhoeff, Kristian Huisman had niks te vertellen onder de korf, kon er makkelijk "uitgedeeld" worden waardoor in de 14e minuut Patrick Muurling de 5-6 binnentikte van ver. Coach Goedkoop schok en haalde hierbij zijn troepen naar de kant voor een time-out. Dat de time-out goed uitpakte bleek wel want TOP (A) scoorde binnen de minuut tweemaal en zo stond er een 5-8 stand op het bord. Hierna stonden de Capelse mannen op en via Steven Verhoeff, Patrick Muurling, waarbij Goedkoop zijn reactie nog even liet gelden tegen de coachstoel, Sven Wierenga en Nik van der Steen was het met nog 2 minuten te spelen ineens 9-8. Vier goals op rij ! Nu doorgaan, maar net voor de pauze scoorde TOP (A) nog twee keer waardoor, ondanks het ongebruikelijk lage schotpercentage van KCC/SO natural, maar door de sterke rebound er een 10-10 ruststand op het scorebord stond.

Na rust wist KCC/SO natural het gevaar van de dames bij TOP beter uit te schakelen, maar de gasten maakten het eerste doelpunt na rust (10-11). Door een herhaaldelijke cirkelovertreding van Jurriaan Bouwens mocht Steven Verhoeff aanleggen voor dee 11-11 vanaf de stip. Wanneer dan ook Adriënne van Ofwegen zich ermee gaat bemoeien en makkelijk de 12-11 scoort en Muurling er nog een schepje bovenop doet (13-11) is KCC/SO natural los en wordt het een gekkenhuis langs de kant en zien de ruim 600 KCC-fans de thuisploeg op het goede spoor komen. Kristian Huisman pakt dan nog een domme gele kaart. Helaas even van korte duur want TOP (A) liet zich niet van de wijs brengen en pakt binnen 3 minuten weer een 13-14 voorsprong. Bongers en Carolus moeten wat aanwijzingen gaan geven en nemen een time-out. En vanaf dat moment is KCC/SO natural HOT en speelt het TOP (A) compleet van de mat af. Het duurt maar liefst 11 minuten alsvorens de Arnemuidense formatie weer doel treft. Door het ijzersterke verdedigen van KCC/SO natural en het uitschakelen van de dames van TOP (A) had KCC/SO natural alles onder controle en kon de "korfbalshow" beginnen. Mariska Brands scoort de 14-14. Stephan Groeneweg wordt gebracht voor Sven Wierenga. Nik van der Steen de 15-14 en Steven Verhoeff de 16-14 zorgde voor een ontketend publiek dat volledig in extase was. Groeneweg, koud 3 minuten in het veld, knalde na wat Arnemuidens gegrabbel, de 17-14 binnen. Op dit moment gaan ook de emoties spelen en dat was duidelijk merkbaar. TOP (A) reageerdee veel af op zichzelf en op scheidsrechter Gerritsen en zijn assistent. Niet elke beslissing van hun was goed, volgens Goedkoop. Wanneer Van Ofwegen de 18-14 scoort, met nog 11 minuten te gaan zou het niet meer fout moeten gaan. Zou moeten gaan, maar TOP (A) liet zich niet van de wijs brengen en met nog een kleine 10 minuten kwamen ze terug tot 18-16. Time-out voor de gasten. Na de time-out tikte Muurling met zijn 6e en 7e goal de 20-17 aan. Jet Ittmann werd gebracht voor Demi van Oosten. Voor de laatste 5 minuten werd er door KCC/SO natural nog gebruik gemaakt van een time-out om de wedstrijd kort te analyseren. Hierna werd het publiek nog eventjes verwend met goals van Van der Steen, Steven Verhoeff, Stephan Groeneweg en wederom Nik van der Steen. Inmiddels was de score opgelopen tot 24-17 en het KCC/SO natural publiek was al 2 minuten aan het klappen voor haar helden. Bij de 24-17 door Nik van der Steen werd er wel even duidelijk gemaakt door de harde kern dat Nikkie van ons was. Met nog 1:39 was het echt een kippevelmomentje. De gehele KCC/SO natural aanhang, inclusief de reservebank ging op de banken en liet weten dat KCC/SO natural de beste van het hele land is. De 24-18 vanuit een strafworp was voor de statistieken en Muurling sloot in stijl af (25-18). Feest op de Capelse vloer en tranen bij TOP (A).

Hoewel deze overwinning zorgde voor een prima afterparty in de kantine levert deze winst nog niets op. A.s. zaterdag volgt de tweede wedstrijd om 17:00 uur in Arnemuiden. Bij winst plaatst KCC/SO natural zich voor de Hoofdklassefinale bij PKC/SWKGroep op 26 maart 2016. Bij een nederlaag komt er een 3e wedstrijd op dinsdag 22 maart, ook in Arnemuiden.

De 165 kaarten voor de uitwedstrijd in Arnemuiden zijn helaas tot op de allerlaatste uitverkocht, maar TOP zal zorgen voor een live stream zodat de wedstrijd toch te volgen zal zijn voor de supporters thuis. In de andere play-off won DSC (ook de nummer twee) met 20-19 van Wageningen (de nummer één in onze hoofdklasse).

Doelpunten:  Patrick Muurling 7x, Nik van der Steen 5x, Steven Verhoeff 4x, Sven Wierenga en Stephan Groeneweg ieder 3x, Adriënne van Ofwegen 2x en Mariska Brands 1x.

  • Klik hier voor de foto's gemaakt door Peter van Dieren.
  • Klik hier voor het verslag op de site van PZC.
  • Klik hier voor de beelden van Omroep Zeeland

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties